Käy jatkuva flaksi netissä!

Oisko tulta?

No pari turvavinkkiä: tapaa online-tuttavuudet ekan kerran julkisilla paikoilla
äläkä anna netissä luottokorttinumeroasi, osoitettasi ja perhealbumiasi...
You know, perusjärkijuttuja.

Ajoin eilen Berliinistä Varsovaan kahden ventovieraan kanssa. Toinen oli puolalainen ja toinen latvialainen. Netissä tavattiin kolme tuntia ennen lähtöä, ja siinä sitten kökötettiin seuraavat seitsemän tuntia ahtaassa autossa kahden koiran kanssa, ja nyt tiedän aika paljon Puolan historiasta, politiikasta ja opetussysteemistä. Osaan sanoa puolaksi kiitos, ja tiedän, mihin paikkoihin juuri minun kannttaisi Puolassa mennä.

Olen myös nukkunut ventovieraiden ihmisten sohvilla ympäri maailmaa muun muassa Hollannissa ja Keniassa ja majoittanut omalle sohvalleni ruotslaisia, japanilaisia, jenkkejä ja norjalaisia, ja nämäkin tyypit löysin netistä. Kahvilla tai kaljalla olen käynyt niin monen ventovieraan kanssa, jotka olen tavannut netissä, etten jaksa edes laskea, paikkoina esimerkiksi Luxemburg, Kööpenhamina, Tukholma, Nizza, Berliini, Helsinki....kansallisuuksia aussi, jenkki, kiinalainen, saksalainen, britti, ruotsalainen, turkkilainen, tanskalainen... Turha minun on tässä luetella kaikkia - pointtini on, että maailma tulee aika lähelle, kun tutustuu erimaalaisiin ihmisiin. Suomessa olen kahvitellut huvikseni Oulun reissulla oululaisen nettituttavuuden kanssa. Pelkkä oman kotimaan ihmisten tapaaminen avartaa kummasti, kun ei aina pyöri siellä Turussa pelkkien turkulaiseten kanssa (mä saan vääntää vitsiä turkulaisista, koska olen itse sieltä syntyjäni! :D )

Ja sitten netistä löytää seuraa vaikka pyöräilemään tai taidenäyttelyyn tai kokeilemaan uutta ravintolaa, ladestaan tai ryhmässä.

Olen sitä sukupolvea, joka ei ymmärrä, miten on muka oudompaa tavata ihmisiä online kuin offline. Vieläkin moni haluaa vaieta siitä, että tapasi rakkaansa deittisivustolla. "Joo, Ikeassa tavattiin...".

Lempparisivustojani ovat esimerkiksi:

couchsurfing.org - sieltä voi löytää ilmaisen majapaikan matkalleen, paikallisen esittelemään uutta paikkaa, hengailuseuraa reissuilla, esimerkiksi.

meetup.com auttaa löytämään ihmisiä, joilla on samoja intressejä tai vaikka ilmaisen puistojoogapaikan tai bileet tai oikeastaan ihan mitä vaan.

blablacar.co.uk  (valittavana eri maiden servereitä) on kai harvinaisempi Suomessa, mutta järven toisella puolella Euroopassa täältä löytää ajomatkalle seuraa ja bensakustannusten jakajia.

Mistä tapaamispaikoista sinä pidät netissä?

Joo joo, kaikki on Tinderissä. Hei siitä tulikin mieleen deittisivustovinkiksi qruiser.com - sieltä löytää helpommin samaa sukupuolta olevia, transsukupuolisia ja ei-cis-sukupuolisia kumppaniehdokkaita kuin monelta muulta deittisivustolta.

Hemuli

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.