Kevätvaloa ja -varjoja

Oisko tulta?

Olisin ottanut näistä puista kuvan kevätasussa mutta ne on kaadettu pois

Kukahan viisas on joskus päättänyt että koulujen kesäloma on nimenomaan kesällä? Toivottavasti jokainen teistä on joskus saanut kokea sitä kesäloman odotusta, se on hieno ja kutkuttava tunne. Viimeisten viikkojen levottomuus pulpetissa auringonvalon tunkeutuessa luokkaan ja välitunnit, jolloin ei tarvitse takkia, ja jotka tuntuvat koko ajan lyhemmiltä.

Kevääseen liittyy monenlaisia ajatuksia ja ilmiöitä. Jotkut rakastuvat hulluna ja jotkut masentuvat tai vaipuvat syvemmälle alakulossaan. Toiset virkistyvät ja rohkaistuvat uusiin suunnitelmiin ja toiset saavat allergiakohtauksia ja viikkojen pituisia flunssakierteitä.

Vuodenajat ovat minulle tärkeitä. Ne auttavat paljon elämän rytmittämisessä, tulevan kaavailussa ja taaksejääneen tarkastelussa. Ne ovat toisinaan merkittäviä ja toisinaan huomaamattomampia taitekohtia, joissa toisia asioita voi ehkä helpommin jättää taakseen ja toisia ottaa mukaan. Ensi vuonna sitten, viime kesänä, ysin keväällä, rippikoulukesänä, abivuonna, työtalvena, kesälomalla.

Kevät ja luonnon uudelleenherääminen voi symbolisoida lukemattomia määriä asioita. Luomisen juhlaa on minusta aina tähän aikaan virsikirjan kaunein virsi. Sen lisäksi olen kuunnellut covereita Yesterdaysta. Nyt lemppareitani ovat Walk off the Earthin ja Gleen versiot

Tänäkin vuonna rakastan keväässä lehtien ensimmäistä vihreää ja lämmittävää aurinkoa. Voisin viettää päiväni ulkoillen mutta illalla särkee päätä ja pimeät tunnit eivät riitä kunnon yöuniin. Aamuaurinko valvottaa ja nyt valoisat illat korostavat itsenäisyyden sijaan yksinäisyyttä.

Viime aikoina minun on ollut vaikeampaa muistaa uuden mahdollisuuden ja elämän etenemisen tosiasia. Kuukausi meni jälkeenpäin katsottuna hurjassa tahdissa, aikamoisen työmäärän, valtavan huolen ja epävarmuuden ja luottamuksen kanssa tasapainoillessa. Nyt olen tarvinnut enemmän lepoa ja kaivannut ihmisiä lähelle. Viime viikonlopun jälkeen on taas askeleen helpompi pyytää apua, olla ja jatkaa itsensä kanssa. Ihmiset sen tekivät. Teitä tarvitsen edelleen.

-Juudit

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.