Leima nimeltä parisuhdevammainen

Oisko tulta?Jos uudelta ihmiseltä ei tässä maassa kysytä ensimmäisenä mitä teet työksesi, niin sitten kysytään parisuhdestatusta. Tänään kuulin keskustelun, jossa mietittiin parisuhdeasiantuntijoita. Joku keksi mainita tunnelmaa keventääkseen Hjallis Harkimon ja kaikki nauroivatkin hartaasti (minäkin).

Ja niin se on, minä tiedän (tai kuvittelen tietäväni) enemmän Harkimon moninaisesta rakkauselämästä kuin hänen urastaan. Ja se on totta myös erittäin monien muiden julkisuuden henkilöiden kohdalla. Jossain määrin tämä on totta myös tuttavien kanssa.

Vaikka ihminen olisi kuka ja saavuttanut, sanonut, ajatellut, kirjoittanut tärkeitä ja tehnyt monenlaista hyvää läheisilleen (you name it), viittaamme henkilöihin sanomalla esim. ”sehän erosi viime vuonna ja on nyt taas menossa naimisiin” tai ”se on kai jo kolmatta kertaa naimisissa” tai ”sillä ei oo kai koskaan ollut mitään pidempää parisuhdetta” tai ”sillä taitaa olla eri seuraa vähän joka kaupungissa”. Jokaisen noista suomennos on – se ei ole mennyt riittävän ajoissa naimisiin ja pysynyt naimisissa (vilkuilematta sivuilleen). Eli siinä täytyy olla jotain vikaa.

Tapasin tänään lyhyessä kokouksessa Irja Askolan. En tiedä ihailemani Irjan rakkauselämästä mitään. Eikä se oikeastaan kiinnosta minua. Ja silti mietin: tietääköhän Irja, että minä olen eronnut?

Ehkä tämä kaikki on vain minun päässäni? En nyt sano tehneeni mitään erityisen merkittävää elämässäni, mutta sen verran kuitenkin, ettei minua määrittele ainakaan pelkästään menneet ihmissuhteeni. Ei pitäisi antaa näin tapahtua muidenkaan kohdalla. Kristillistä taitaisi olla, jos ei määrittelisi ketään selän takana muuten, kuin mitä voisi sanoa myös kasvotusten.

Että Hjallis, jos joskus nähdään, en aio kommentoida nykyisiä tai menneitä suhteitasi tai edes pituuttasi. En ehkä edes kysy urastasi 17 yhtiössä, kilpapurjehtijana, urheilumanagerina tai tv-juontajana (googlasin äsken). Taidan kysyä missä menet tänään, minne olet suuntaamassa, miten näet maailman. Toivon, että kysyisit minulta samaa.

Minna J.

Share

Kommentit

Mahdoton Nainen

Mä toivoisin, että treffikumppanini (ne harvat) lakkaisivat kysymästä mun menneistä parisuhteistani, niitä kun ei ole. Ja se avaa ihan uuden matopurkin, jonka sisältöä en ole valmis käsittelemään 1.-3. treffeillä. Ja sekös se vasta herättää epäilyksiä.

Nimim. Parisuhdevammainen

Minna J.
Oisko tulta?

Tervetuloa kerhoon... Joo, tossa on hyvä pointti. Ja jotenkin juuri se ajatus, että tuo määrittelisi ihmistä ylipäätään  ja siis nimenomaan sitä, että kannattaako edes tutustua kunnolla. Eihän se voi pitää paikkaansa. ÄÄh. Tehdäänkö joku lista "asioista joita puhua treffeillä 1-3?" :D

Mahdoton Nainen

Kyllä mulla on ihan aito pelko siitä, että mun mennyt parisuhteettomus on mulle haitta parisuhdemarkkinoilla. Ei sitä kukaan kehtaa päin näköä varmaan sanoa, mutta monet ajattelee että koska mulla ei ole kokemusta parisuhteista niin olisin varmaan epäkelpo tyttöystävä. Vaikka kuitenkin ihmiset kantaa kaikenlaista menneisyyden painolastia mukanaan, oli niitä parisuhteita takana 10 tai 0.

Minna J.
Oisko tulta?

Joo, sekin on jännä, että toisessa kulttuurissa olisi nimenomaan erittäin epätoivottavaa, jos olisi paljon (tai lainkaan) edellisiä suhteita. En nyt tiedä mikä mun pointti on, mutta kai se juurikin riippuu mistä suunnasta katsoo. Toisaalta oon kuullut positiivista tapahtuvan, kun ihminen on tullut siihen kohtaan että on itse tajunnut olevansa vihdoin valmis parisuhteeseen. Että tavallaan itselleen selviää miksi on nyt tässä ja miksi ei ole aiemmin. Ja tietysti se täytyy sen toisen ymmärtää. Joskushan nämä ovat myös omassa päässä eniten, semmoinen pelko että "toi varmasti ajattelee niin" vaikkei ajattelisikaan.

suhteeton (Ei varmistettu)

Täällä toinen! Mitä enemmän tulee vuosia, sitä enemmän pelkään uteluita parisuhteista. Kun ei ole. Mitään. "Siis et oo koskaan seurustellut??!" "No olen ollut päästäni liian sekaisin. Kerronko lisää?"

Mahdoton Nainen

Sitä paitsi mä luulin, että aiemmat parisuhteet on jo siellä kiellettyjen puheenaiheiden listoilla alkuvaiheen treffeillä, mutta ilmeisesti se tarkoittikin vain omista suhteista puhumista eikä toisen suhteista kyselyä :D

Hemuli
Oisko tulta?

Kyl Minnalla on kovat kortit tässä pelissä. "Mitä sä teet työksesks? Ai oot pappi. Miten parisuhteet? Jaa eronnut." :D

Mut oikeassa seurassa toi kaikki vaan tekee Minnasta mielenkiintoisen. <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.