Luukku 11: kiinnostava tapahtuma kirkossa?

Oisko tulta?Lily:n toimitus pisti pahan - 5 kiinnostavaa kirkkotilaisuutta. Hmm. Usein yritän miettiä tätä siitä näkökulmasta, että mihin kehtaisin kutsua jonkun ystäväni, jolle kirkko on tosi vieras. Se ei ole ihan helppoa. Joulu tosin helpottaa vähän:

1. Kauneimmat joululaulut. Aina varma klassikko. Löytyy myös kaikkialta Suomesta.
VINKKI: Mene ajoissa, niin varmistat istumapaikan. Laula kovaa. Jos unohdat tai et ehdi, niin näitä järkätään myös joulun jälkeen.

2. Kampin kappeli. Se ei ole tapahtuma, tiedetään, mutta ajatelkaa mikä aarre - joululahjaostoksien kaaoksessa ja stressissä voi kesken kaiken istahtaa sinne kuin kehtoon ja keinutella itseään hiljaisuudessa. Sovellettavissa ainakin jossain muodossa erinäisissä kirkkotiloissa ympäriinsä.
VINKKI: Jos oikein stressaa voi tirauttaa muutaman kyyneleen päivystävän työntekijän olkapäätä vasten.

3. Jouluaskartelut. Hirveetä tuhlausta ja säätöä ostaa glitterliimoja himaan. Kannattaa sen sijaan mennä johonkin seurakunnan jouluaskarteluhetkeen ja ratkaista samalla joulumuistamiset vähintäänkin etäisimmille sukulaisille.
VINKKI: Ota mukaan myös siskon tai naapurin lapset, joilloin sisko tai naapuri voi rauhassa valmistella joulua. Parempaa lahjaa voit tuskin antaa.

4. Konsertti. Aivan käsittämättömän laadukkaita ja hienoja konsertteja on kirkoissa aivan älyttömästi joulun tienoilla. Lähes aina myös ilmaiseksi. Tarjolla on kuoroja ja orkestereita todella moneen makuun.
VINKKI: Jos tiedoissa lukee Ohj(elma) 10€ tms. se tarkoittaa, että sisäänpääsystä maksaminen on vapaaehtoista.

5. Joulukirkko/jouluhartaus. Sisältää takuuvarmaa klassikkokamaa kuten: jouluevankeliumi ja Maa on niin kaunis. Meillä lapsena joulu alkoi hautausmaalta ja siellä vietetystä hartaushetkestä (joka olikin ainoa kerta vuodessa kun minut vietiin kirkkoon). Myöhemmin jouluyön messut ovat olleet itselleni mieluisia. Jouluna uskaltaisin jopa sanoa, että kirkkoon kannattaa raahautua. On ainakin sitten mitä kritisoi jos on käynyt oikeasti paikan päällä ;)
VINKKI: Pysähdy hetkeksi, hengitä syvään, liity lauluun ja rukoukseen, kuulostele joulun tunnelmaa.

Ei nyt mennä siihen että mitä jos ei ole joulu. Tämä on kuitenkin joulukalenteri.'


Minna J.
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.