Multitaskaajan parempi elämä

Oisko tulta?

 

Kirkon työntekijänkin tärkein työväline on kohta tietokone. Päivän teksti katsotaan netistä, iltahartaus hoidetaan YouTuben voimin, kastekeskustelu sovitaan Facebookissa ja nuorten kanssa jutellaan chatissa perjantai-iltana. Tietokone kulkee kaikkialla mukana ja vaikkei sosiaalisuus olekaan siirtynyt kokonaan verkkoon, fyysinen tila ihmisen kanssa jatkuu aukottomasti sosiaalisissa verkoissa. Multitaskingin ja ruudun tuijottelun jälkeen olo on ontto ja pää juimelissa. Olen keksinyt siihen hyvän lääkkeen.Virkkaamisen. Niin vaikeita juttuja ei kannata tehdä, että aika menisi miettiessä, ei, pääasia, että koukku viuhuu ja ajatukset saa levätä hyvän musiikin tahdissa.

Helpot ja nopeat käsityöt on mun juttu. Matonkude on yksi parhaista materiaaleista nopeisiin virkkuisiin. Matonkude on myös ekologista: se toimitetaan trikootehtailta jämätrikoona. Tässä ohje läppäripussille, jossa kone kulkee tyylikkäästi vähän paremmissakin pidoissa.

Virkkaa ensin ketjusilmukkaa tietokoneen leveyden mittainen ketju. Minun MacBookkini 13" tarvitsi 20 ketjusilmukkaa koukulla nro 10. Virkkaa ketjun päähän vielä 3 kjs (= 1  pylväs). Jatka sitten neljänteen silmukkaan 1p, tämän jälkeen joka silmukkaan 1p. Ketjun päässä virkkaa viimeiseen silmukkaan 3p, ja jatka aloitusketjun toinen reuna 1p joka silmukan toiseen reunaan. Kerroksen lopussa virkkaa 1ps reunat yhteen. Aloita uusi kerros virkkaamalla 3 kjs (= 1p), tämän jälkeen 1p joka silmukkaan kierros ympäri. Jatka tämän jälkeen pylväitä niin monta kerrosta, että kone mahtuu pussukan sisään.  Minun koneellani se tarkoitti 7 kerrosta. Vaihdoin väriä keltaisesta mustaan ylälaidassa. Tässä mielikuvituksella ei ole rajaa: tee joka kerros eri värillä, käytä vain yhtä väriä... Lisää ylälaitaan lopuksi vetoketju. Valmiiksi tuli!

Kommentit

Minna J.
Oisko tulta?

mä aion ihan oikeesti kokeilla tätä. Siis onko se ihan lankakaupasta mistä saa matonkuteita? uusavuton heti alkuunsa. En tiedä ymmärränkö ihan tota ohjetta, mutta kyselen sitten lisää ja sovellan ;) 

Meri-Anna
Oisko tulta?

Kiva, kun innostuit. :) Isommista lankakaupoista löytyy matonkudetta. Kannattaa myös googlettaa matonkude, joistakin nettikaupoista voi löytyä.  Kysele sitten lisää, jos ei ohje aukea. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Puoliso teki meille pari vuotta sitten petroolinsinisestä kuteesta läppärikeissin. Se vain oli niin armottoman painava, ettei tullut kannettua mukana. Mahdottoman hyvän näköinen se kyllä oli, kuten sinunkin, ei sillä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, ja äskeinen kommentti oli Maksimin kommentti.

Su´Su (Ei varmistettu)

Wau....onpas hieno!! Taidanpa tehdä minäkin.... :)

Meri-Anna
Oisko tulta?

Maxim, kude voi tosiaan olla painavaa. Mutta kun tekee ohuen pussukan pienelle läppärille, niin kyllä se hyvin mukana kulkee.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Minäkin haluan tällaisen! Virpi

Riikka Jussila (Ei varmistettu)

Kauhavan Kangasaitta on aikasmoinen löytöaitta. Myös tuo ontelokude passais hyvinkin tuohon tarkoitukseen. http://www.kangasaitta.fi/

Virpi-vierailija (Ei varmistettu)

Kuinka kauan tumpelolla menee tuollaisen tekemiseen? Toi silmukka näyttää niin isolta että ei taida kauan kestää.

Meri-Anna
Oisko tulta?

Ei kestä kauaa. Virkkaamiseen menee yksi ilta ja vetoketjun ompeluun toinen. Yhteensä joitakin tunteja. Itse ompelin vetoketjun kiinni käsin. Kude on sen verran paksua, että ainakaan minun vanha rautasingerini ei sitä selätä. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.