Mums helping mums

Oisko tulta?Harrastimme lähimatkailua ja juhlimme ystäväni ja työkaverini synttäreitä. Juhlan kunniaksi hankinnassa oli laukku, ja niinpä suuntasimme Lietoon Vilkkimäen vanhalle meijerille tapaamaan Mum´sin Outia.

Mum´sin laukut ovat aivan erityisiä. Ne syntyvät suomalais-afrikkalaisena yhteistyönä kierrätysmateriaaleista. Laukkuja suunnitellaan siellä ja täällä, ja ne valmistetaan Etelä-Afrikassa. Käsityöläisnaiset voivat tehdä työtään kotonaan ja hoitaa samalla lapsiaan.


Laukut kootaan pajalla, missä työskentelee vakiväkeä. Pajalle kokoonnutaan kerran viikossa palauttamaan kotona valmistettu käsityö. Siellä työ tarkistetaan, palkka maksetaan, tuote signeerataan ja kotiin palataan mukana uusi ohje ja materiaalit seuraavaan tilaustyöhön. Laukkujen valmistaminen työllistää Afrikassa jo 40 naista.
 

Laukkujen lisäksi Mum´sista löytää yhtä ja toista: lamppuja, sohvia, tuoleja, koruja, palloraheja ja ties mitä. Tällä kertaa minun mukaani lähti kaulakoru, mikä on valmistettu puhelinlaitokselta ylijäämänä ostetusta puhelinjohtovaijerista. Mum´sin jokainen tuote on uniikki. Vähän kuin sinä ja minä.


Voi olla, että usein papin laukku on musta. Meilläpäin papin tunnistaa värikkäästä Mum´sin laukusta.


Mum´sin laukku myös kutsuu luokseen. Tai ei ainakaan minulle kukaan koskaan aikaisemmin ole sanonut liukuportaissa, että ”ei mulla yleensä ole tapana silitellä vieraiden ihmisten laukkuja, mutta saisinko mä kokeilla, miltä tämä sun laukku tuntuu”. Ja mikäpä siinä, siinä me sitten tunnustelimme yhdessä.  


Mum´sin blogi: http://mums-mumshelpingmums.blogspot.com/

Kommentit

Minna J.
Oisko tulta?

mimmonen se sun laukku sitten on? :D
ja harmi vaan ettei ole nettikauppaa, ihanan näköisiä juttuja! 

Mari Inka
Oisko tulta?

Toi värikkäin.  :)

Nettikauppa löytyy täältä: http://www.kotiprojekti.fi/SHOP/

Sivut on kyllä vähän hankalat.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.