Naistenpäivänä muistetaan kehua kumppania

Oisko tulta?

 

Pauliina Seppälä kirjoitti vähän aikaa sitten blogin kroonisesta parisuhdepakkomielteestä. No, hän  myöntää olleensa tietoisesti  kärjistävä. Mutta niinhän sitä on oltava, saadakseen viestinsä läpi.

Meillä on alkanut  parisuhteen palikat – verkostossa  mediakamppis yhteistyössä Kotivinkin  kanssa. Oman kumppanin kehumishaasteen on ottanut vastaan tosi moni julkisesti sosiaalisessa mediassa. Ja toivon, että sitäkin useampi yksityisesti ihan sille omalle mielitietylle. Näistä kamppiksista johtuen  ”satsaa parisuhteeseesi” kiinnostaa minua nyt juuri kovasti. Tai siis on toki kiinnostanut jo vuosia. Olen ajatellut, että satsaamalla toiseen ja parisuhteeseen, parisuhde paranee.

Ja samalla tunnistan Pauliinan pointit blogissa. Niin tutulta kuulostaa tuo, ettei parisuhteeseen tunnu löytyvän millään aikaa. Niin koska ruuhkavuodet tiedättehän, eikä isovanhempia tai muita lastenhoitajia innolla lapsia luokseen kinuamassa. Katkeruuttakin juurikin tästä, tiedättehän. Toisilla näyttää olevan niin paljon enemmän  tai ainakin helpommin järjestettyä parisuhdeaikaa, niin koska heillä on ne tukiverkot. Tiedättehän?

Parisuhdeaikaa voi kuitenkin järjestää. Siis täytyy järjestää, vaikka sen eteen toiset meistä joutuvat näkemään enemmän vaivaa. Sekin on parisuhdeaikaa kun ohimennen arjessa katsoo toista kivasti ja muistaa kiittää vaikkapa toisen tekemistä voileivistä. Itse kuulun myös Pauliinan mainitsemiin parisuhdekurssiharrastajiin, olen kuulunut jo vuosia. Ensin kolusimme miehen kanssa erilaisia kursseja ymmärtääksemme toisiamme paremmin. Ja kun opimme ymmärtämään, hurahdimme harrastukseen sen verran, että kouluttauduimme vertaisohjaajiksi.   Ei siksi, että olimme parisuhteessamme niin hyviä, vaan siksi, että me tarvitsemme luultavasti enemmän opettelua kuin keskimäärin ihmiset. Ja koska kursseilla näkee ja tuntee sekä oman suhteen että osallistujien suhteiden piristyvän, niin nälkä kasvoi syödessä. Minun sisäinen ääneni halusi suuntautua opiskelemaan lisää parisuhteesta, parisuhdeterapiaa.

Parisuhdekurssiharrastus ja parisuhteeseen satsaaminen, toisen kehuminen, voi kuulostaa tekopirteältä tai ”liian amerikkalaiselta”. Pauliina Seppälälle ja muillekin suosittelen kuitenkin kokeilemaan. Sittenhän sitä tietää, onko kurssit ja kehuminen oma juttu. 

En ole kuullut ihmisestä, jolle aito kehu ja kannustus olisi tehnyt pahaa. Sen sijaan olen kuullut lukuisia lukuisia tarinoita siitä, ettei ole tiennyt onko  tärkeä sille toiselle, jonka kanssa elää saman katon alla. Koska ei olla puhuttu. Tai on puhuttu syyttäen ja arvostellen.  Syystä tai toisesta.

 Ja olen nähnyt miten ihmiset alkavat kukoistamaan kannustusten myötä. Niin minullekin on käynyt.

Tänään naistenpäivänä muistetaan hyvät sanat – ja teot.  Ihanaa naistenpäivää. Puss.

 

Teksti: Minna T.

Kuva: Aarne Ormio

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Seksi ennen avioliittoa on synti. Joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. Demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa monia sairauksia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Seksi ennen avioliittoa on synti. Joka kerta kun ihminen tekee syntiä häneen tulee sisään demoni. Demoni syö ihmisen sisältä osittain elävältä ja aiheuttaa monia sairauksia.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.