Pääsiäisaskartelu perheen suurimmille

Oisko tulta?

Joitakin vuosia sitten kotiseurakunnaltamme tuli kirje joulunajan ohjelmasta. Siinä tarjottiin askartelupäivää perheille. Sanoin miehelleni, että voisin ilmoittaa meidät sinne. Pidän askartelusta. Mieheni sanoi, että päivä on todennäköisesti tarkoitettu perheille joissa on lapsiakin. Ei meitä varmaankaan olisi ulos heitetty, mutta totta se on. Aikuiset eivät ehkä olleet todellista kohderyhmää. Askarteluhetki pitää siis järjestää itse ja sitä varten on lainattava jonkun toisen lapsia.

Mistä löytää lapsia? Nettiä selaamalla voi törmätä yh-äitiin, jolla on kiireinen arki lasten kanssa. Ota yhteyttä pahaa-aavistamattomaan äitiin ja tarjoa huimaa askartelutuokiota hänen lapsillensa. Äiti ei arvaa, että tee-se-itse Kylli-tädillä pyörii mielessä enimmäkseen oman askartelutarpeen täyttäminen.

Kuinka lähestyä lapsia, jotka saattavat olla skeptisiä vierasta askartelunhimoista aikuista kohtaan? Naamioidu esimerkiksi metsän eläimeksi. Lapset pitävät usein eläimiä hellyttävinä ja halailevat mielellään karvapukuisia otuksia Disneymaassa. Aasi sopii pääsiäisen teemaan, koska Jeesus ratsasti palmusunnuntaina aasilla Jerusalemiin. Silloinkin lapset vilkuttelivat onnellisina.

Kuinka puhua lapsille? Ammattilaiset sanovat, että pitää olla oma itsensä. Älä sorru lässyttämiseen, vaan ole asiallinen. Jos lapsi alkaa kiukutella kesken askartelun, pysy tiukkana. Älä itse ala kiukutella, jos lapsi hamuaa askarteluvälineitä, joita olit ehtinyt silmäillä ennen häntä.

Askertelua varten tarvitset seuraavaa:

Lapsia

Vahakankaan pöydän suojaksi

Esiliinan

Stryrox-munia

Vanhoja serviettejä

Serviettilakkaa

Pensseleitä

Nauhoja, tarroja, kiiltokuvia, paljetteja tms. mitä voi lakalla kiinnittää koristeeksi munan pintaan

Irrota servietistä päällimmäinen paperikerros, jossa on väripainatus. Kiinnitä servietti lakalla munan pintaan ja anna kuivua hetki. Kiinnitä lakalla haluamiasi koristeita serviettikerroksen päälle ja anna koristeiden kuivua.

Lopuksi kaikki ovat iloisia. Vaikka aikuisen silmä lepää omissa erinomaisissa tuotoksissa, muista kehua myös lapsia. Ilman heitä, et olisi päässyt askartelemaan.

Nanna H.

Share

Kommentit

TK (Ei varmistettu)

Askartelu on niin parasta! Ite oonkin aina ilmottautunut vapaaehtoseks kaikkiin tapahtumiin missä lasten askartelupisteelle on tarvittu aikuista vahtimaan. Siinä samalla saa itellekin kivat näperrykset aikaseks.. :D

Tumpelo (Ei varmistettu)

Ihana blogi-kirjoitus! Kiitos yksityiskohtaisista ohjeista! Hyvää pääsiäistä!

Nanna H.
Oisko tulta?

Hyvää pääsiäistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä mitä mitä?!! Kuka kieltää ettei aikuiset saa askarrella? Vaikka sitten illanistujaiset joissa voi askarrella? Yksin on ehkä tylsää mutta kaverit vaan paikalle ja askartelukerho pystyyn! Mä en kyllä itse tykkää askartelusta mutta leikkiä voisin! Ja leikinkin :)

Nanna H.
Oisko tulta?

Usein morsiamen ystävät pääsevät/joutuvat askartelukerhoon, kun tehdään kutsuja ja koristeita. Olen kuullut monen puhuvan siitä kauhuissaan :)

Hauska tarvikelista: lapsia :D Mä kaipailin ennen omia lapsia laina-sellaisia Fröbelin Palikoiden konserttiin. Sittemmin omat joutuivat pääsivät mukaan useamman kerran.

 

iidusca
Everything Beautiful

Hienoja !

Tarvitsetko lainan, joka auttaa sinua maksamaan laskun tai tarvitset rahaa aloittaaksesi oman yrityksenne, ota meihin yhteyttä, kun annamme lainaa alhaisena kuin 2% korko. Lisätietoja saat meiltä sähköpostilla andmoris38@gmail.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.