Vieraskirjan kommentit ovat julkisia ja näkyvät kaikille..

Ladataan...
You must have Javascript enabled to use this form.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)
Onks tää taas yxi liirumilaarumi liberalipalsta, jossa luetellaan sanoja, muttei sanota yhtikäs mitään
Oisko tulta
Oisko tulta?
Onko näitä muuallakin? Missä? Sanotaanhan me, mutta voi olla ettei semmoista mitä sitä toivoisit meidän sanovan.
Vierailija (Ei varmistettu)
Miksi mun pitäs kiinnostua kirkollisesta muoti ja krääsäsivustosta. Niitä on yli tarpeen jo muutenkin.
Oisko tulta
Oisko tulta?
Ei tarvi kiinnostua. Ehkä jotain muuta kiinnostaa? Mut muo kyl kiinnostais et missä näitä on muilla? Mä en löydä netistä oikein muuta kun miesten opillista vääntöä ja mielensäpahoittamista.
Vierailija (Ei varmistettu)
Annetaanpa tasapainon vuoksi myös positiivista palautetta: On hienoa, että ajankohtaisia asioita käsitellään myös kristinuskon pohjalta. Tosin tämän päivän ihmistä ei paljoa taida kiinnostaa sellaiset epämuodikkaat asiat, kuten synti, rikkomukset, lähimmäisen rakastaminen ja se, että minä en olekaan kaikkivaltias vaan on olemassa Kaikkivaltias, jonka edessä kerran olen koko elämäni suhteen. Mutta voiko kristinuskolla annettavaa esim. parisuhteiden haasteiden näkökulmasta? Sen luulisi olevan riittävän 'mediaseksikäs' aihe käsiteltäväksi...
Oisko tulta
Oisko tulta?
Kiitos palautteesta. Mukavaa, että olet löytänyt blogista luettevaa ja ajateltavaa. Taidat olla oikeassa siinä, että nykyään vähemmän puhekielessä käytetään näitä sanoja synti, lähimmäinen tai Kaikkivaltias ainakaan kristinuskon traditionaalisessa merkityksessä. Jokainen ihminen kuitenkin tietää mitä on, kun on paha olla, kun joku loukkaa toista, kun rakastaa toista ihmistä tai haluaa hyvää hänelle. Puhumattakaan parisuhteesta. Eikö lopulta kuitenkin ole kyse samoista asioista, vaikka kieli ei ehkä enää aina kohtaa? Kristinuskon sanoma on pohjimmiltaan vastaus inhimillisiin kysymyksiin suhteesta toiseen ihmiseen (lähimmäiseen) ja Jumalaan.
Elämää nähnyt (Ei varmistettu)
Kiitos vastauksesta. Kyllä, kristinuskolla on mielestäni sanottavaa myös tämän päivän ihmiselle vaikka käytetty kieli ei ehkä aina kohtaisikaan. Asiat sinänsä eivät vaadi teologin koulutusta vaan ovat hyvin arkisia ja jokapäiväisiä, kuten sanoit. Teologien 'tehtävä' taitaakin ainakin osittain olla tulkata Raamatun sanomaa meille taviksille ymmärrettävään muotoon (hyvän sanoman - evankeliumi - sisältöön kuitenkaan koskematta, se on hyvä ja riittävä sellaisenaan). Vastauksen perusteella odotan suurella mielenkiinnolla mitä tuleman pitää :) Kiitos! Kaikkea hyvää tälle blogille, sen lukijoille ja kirjoittajille!
Eve (Ei varmistettu)
Pakko sullekkin linkata. Eksyin Ev.lut sivuilta tänne. Ajattelin että vois suakin tämmönen sivusto kiinnostaa. Musta aivan ihana http://pahanpaivanvaralle.wordpress.com/. Ja ihana on tämä sinunkin blogi.
Vierailija (Ei varmistettu)
pakko korjata teidän blogi :) mukavaa kesää!
Oisko tulta
Oisko tulta?
Kiitos Eve, tuo on meille tuttu blogi ja todella mahtava taideproggis/blogi! Pitäisikin laittaa se tuonne meidän sivupalkkiin - hyvä kun muistutit.
Vierailija (Ei varmistettu) http://www.cafekismus.fi/Members/inari
Ihan loistava tämä teidän bloginne! Olen niin iloinen ja ylpeä siitä, että kirkossa on työntekijöitä, jotka tekevät hommiaan tällaisella otteella! Jatkakaa vain. :) Oikein hyvää ja siunattua adventtia - ja voimia! <3 inari-pappi Espoosta
Vierailija (Ei varmistettu)
Ihana blogi. Jostain kumman syystä hyvin koskettava, ei lainkaan ylevällä tavalla, vaan arkisen koskettava. Ja raikkaan syvällinen. En kuulu kirkkoon, vaikka uskon Jumalaan. Ja nyt mietin, pitäisikö liittyä, tulla takaisin? Ette olekaan ahdasmielisiä, ehkä asiat voivat muuttua, ehkä voimme hyväksyä homot ja naiset:) :) Itkin monen jutun kohdalla, sellaista helpottavaa itkua, kuin puhdistuisi vähän ja olisi kahvipöydässä hyvien tuttujen kanssa. Heidän nähden voi itkeä vaikka kahvikupin päällä:) Ja nauraa. Myös nauroin monen jutun kohdalla. (Ja nyt seuraan tätä palstaa kyllä aktiivisesti.) Kiitos teille.
Oisko tulta
Oisko tulta?
No oho, wow! Kiitos! Me ollaan todella avaramielisiä, kyllä. Kirkkoon mahtuu kaikki, jopa ne änkyrät, jotka ei hyväksy homoja ja naisia, erilaisten mielipiteiden ja näkemysten kanssa on tultava muiden ihmisten kanssa toimeen. :) Tervetuloa kirkkoon, vaikka vain tämän blogin kautta, lupaamme itkettää ja naurattaa jatkossakin!
Nanna H.
Oisko tulta?
Vierailija 22.54 ja 7.39, sinulta pyydettiin Kampin kappelissa, että et enää lähettäisi minulle häiriösähköposteja. Olen kiitollinen, että lopetit sen. Huomaan, että olet sen jälkeen alkanut kirjoittaa tänne Oisko tulta-palstalle, koska minä kirjoitan tänne. Olet maininnut minut useammassa kirjoituksessasi. Olemme joutuneet poistamaan niitä valtavasti. Olisitko ystävällinen ja jättäisit sivuston tältä osin rauhaan ja et seuraisi minua täällä verkossa.
Vierailija (Ei varmistettu)
En yritä satuttaa - sanallisesti taikka sanattomasti. Pyydän anteeksi.
Vierailija (Ei varmistettu)
Voisitteko kirjoittaa jutun wicoista?
Hattivatti
Haluaisin kiittää teitä tämän palstan kirjoittajia tästä ihanasta blogista. :) Luen teidän tekstejä päivittäin ja ne käyvät melkeinpä hartaushetkistä. Olen saanut tosi paljon voimaa tästä blogista, kiitos siitä! :) Harmituksen aiheena ovat vain olleet tälle palstalle kohdistuneet häiriköinnit tai asiattomat/ajattelemattomat kommentit, joita en soisi teidän saavan. Älkää lannistuko, uskon tästä olevan iloa monelle lukijalle! :) Siunausta kevääseen. ♥
Oisko tulta
Oisko tulta?
Kiitos Hattivatti! Ihanaa että voimme tarjota päivän hartaushetken näin blogilla sinulle! Ei me lannistuta, enemmän tulee kiitosta kuin napinaa, joten mekin jaksamme uskoa työhömme. :)
Mahdoton Nainen
Kiitosta tulee täältäkin. Vaikka olenkin noissa uskonasioissa siellä janan vastakkaisessa päässä niin on ollut miellyttävää lukea juttujanne jotka tulevat lähelle ihmistä eivätkä tuomitse eri tavoin ajattelevia.
Oisko tulta
Oisko tulta?
Kiitos Mahdoton Nainen! Ihmisiähän tässä ollaan, joten siitä perspektiivistä kirjoitetaan! :) Meistä on ihanaa, jos juttumme ovat ymmärrettäviä ja koskettavia myös ei-kristityille, kaikki lukijat ovat uskostaan huolimatta yhtä arvokkaita. Niin ja alla joku toivoi kirjoitusta wicoista. Meillä ei kenelleäkään ole asiantuntemusta tai omaa kokemusta sillä saralla, mutta katsotaan, josko löytyisi joku, jota voisi vaikka haastatella asiasta!
Ulkomaan pakana (Ei varmistettu)
Kiitos mahtavasta blogista! Eksyin tanne jotain kautta ja jain lukemaan vaikka kauhistuttikin kun huomasin kirjoittajien olevan pappeja ja uskiksia. Minun kuvani kirkosta oli synkea (mies) pappi saarnaamassa helvetin tulesta ja perisynnista. Tama blogi on saanut tamankin pakanan pitkasta aikaa miettimaan uskon asioita ja vahan kiinnostumaan kirkonkin touhuista. Kiitos myos linkista Nojatuoli Jumalanpalvelukseen. Olen katsonut sen nyt kaksi kertaa ja odotan innolla seuraavaa jaksoa. Linkkeja erilaisiin ja hartauksiin ym. ottaisin mielellani vastaan. Hyvaa kesan jatkoa kaikille blogin kirjoittajille!
Oisko tulta
Oisko tulta?
No niin, käännytystyömme on alkanut toimia! Ei vaan, ihanaa että blogiamme lukee sellaiset, jotka on pihalla kirkosta ja uskontohommeleista. :)
Rakkaudenpaivakirja (Ei varmistettu)
Oli todella hienoa löytää tälläinen blogi! Kun itse kirjoitan evl. kristinuskoon perustuvaa Rakkauden päiväkirjaa (rakkaudenpaivakirja.omablogi.fi). Uskonto on hieno asia, olen itse uskonnollisen herätykseni jälkeen kokenut vastustusta, kummastelua ja minua on pidetty taikauskoisena ja ahdasmielisiä, koska minulla on mielipiteitä. En ole aina ollut esim. homovastainen,uskoon tultuani ymmärsin ettei minun tarvitse olla samaa mieltä kuin muuttuva yhteiskunta. Minulle tämä lausahdus on ollut erittäin tärkeä: " Olen tullut uskoon, pitäääkö minun nyt kieltää maailma? - Ei, jos olet todellinen kristitty niin maailma kyllä kieltää sinut." Ihana blogi! <3
Oisko tulta
Oisko tulta?
Kiitos <3
Liia (Ei varmistettu)
Ei ihme että tarvii kysellä "Oisko tulta?", kun lukee näitä juttuja, ei yhtään ihmettele miksi valtakirkossa ei ole enää tulta. Raamattu opettaa juurtumaan sanaan. Mihin kirkko on tänä päivänä juurtunut? Maailmaan?
Oisko tulta
Oisko tulta?
Kiitos näkemyksistäsi Liia! Toivottaavasti löydät tulta muualta! :)
kiinnostunut agnostikko (Ei varmistettu)
Hei. Oletin, että teillä ei ihan heti pohdittava ja kerrottava loppuisi tästä aiheesta. Muta jotenkin alkaa vaikuttaa siltä. Viime aikoina (jopa kuukausina?) on usein tuntunut, että blogauksenne ovat olleet vain pakollista sivujenä täytettä. Oletin, että suvaitsevaisesta ja oikeudenmukaisesta kirkosta olisi tarinoita jaettavaksi vaikka loppuelämäksi. Mutta jos aiheet ovat loppu, niin se vain vahvistaa sitä seikkaa, että ehkäpä kirkko toimintaympäristönä on sittenkin liian ahdas minunkaltaisiani varten. Kaipaan Mirka-Maarian ja Hemulin pohdiskelevia ja itsensä alastomaksi riisuvia ihania tekstejä. Toki joka päicä ei tarvitse luoda uutta mestariteosta. Mutta edes kerran viikossa, jotain oikeasti kiinnostavaa saisi mut takaisin "Oisko tulta" -koukkuun.
kiinnostunut agnostikko (Ei varmistettu)
jatkan vielä... Niin, unohtui tuosta alusta se tärkein - kiitos hienosta blogista! Toivon siis itseni puolesta, että saatte tarkennettua tekstienne suuntaa ja tarkoitusta pian ennen kuin menetän kiinnostukseni aiemmin erittäin kiinnostavan blogin lukemiseen. Pahoitteluni kirjoitusvirheistä. Taisin kirjoittaa väsyneenä ja vauhdilla.
Kettutar (Ei varmistettu)
On ollut hienoa lukea näitä niin monia arkipäivästä lähteviä ja uskoon ankkuroituneita ajatuksia.
Oisko tulta
Oisko tulta?
Kiitos! Ihanaa että olemme onnistuneet bloggamaan kiinnostavasti! :)
Lorppa (Ei varmistettu)
Kiitoskiitoskiitos ihanasta blogistanne! <3 Erityisesti olen nauttinut joulukalenteristanne, jossa lähetätte fanipostia ihailemillenne ihmisille. Avoin ja vilpitön kiitos ihmisille, jotka meitä inspiroivat on hienoa ja mahtava asia. Monen tekstin kohdalla on meinannut tulla itku silmään - kuinka hienoja ja esimerkilliäsä tyyppejä tästä maailmasta löytyykään kaikkien ikävien uutisotsikoiden ja tositvjulkkislööppipissis-meiningin keskellä. Joten kiitos teille - minä fanitan TEITÄ! <3 Ihanaa joulua koko mahtavalle konkkaronkalle! <3
Oisko tulta
Oisko tulta?
Ooh, ihanaa, kiitos! Tällainen palaute auttaa jaksamaan jatkamaan! :)
vaimo (Ei varmistettu)
irtoaisko jotain blogipohdintaa ugandan homolaista ja lähetystyön edeavaikutuksesta sen täytäntöönpanoon. Tekee pahaa. Nyt jotenkin tää kristittyjen edesauttama rasismin nousu ei hymyilytä. Ymmärrän, että The fellows ei ole sama kuin kaikki kristityt ja silti ahdistaa. Mihin se raja vedetään lähetystyössä? Onko alla oleva totta? http://www.digitaljournal.com/news/religion/us-evangelicals-helped-write-draconian-uganda-anti-gay-bill/article/364543
Oisko tulta
Oisko tulta?
Hei sori, on kokonaan jääny vieraskirja lukematta! Joo, Ugandan tilanne on ahdistava. Katsotaan, josko joltain jotain jossain vaiheessa irtoaisi!
Laura30 (Ei varmistettu)
Oon koukuttunut tähän blogiin. Vaikka oon aina nauranut blogikirjoittajille, ja niille jotka niitä seuraa aktiivisesti. Nyt odotan itse että tulisi uusi päivä ja uusi kirjoitus. Vanhojen lukemiseen kului aikaa mutta nyt ne on luettu ja uutta odotellaan :) raikasta tulkintaa uskosta. ei sitä raamatulla päähän hakkaamista, vaan jotain joka oikeasti saa miettinmään ja vahvistaa uskon merkitystä. tekee mieli palata kirkkoonkin kuuntelemaan mutta en usko jumalanpalvelusten olevan näin raikkaita :( kiitos teille! jatkoa odotellessa!
Oisko tulta
Oisko tulta?
Hei ihanaa, kiitos kannustavasta palautteesta! Ootko edelleen jaksanut seurata? Ja sori myöhäinen vastaus, on nähtävästi unohtunut meiltä vieraskirja muutamaksi kuukaudeksi kokonaan!
Silja Viitala (Ei varmistettu)
Hei! Luetko aktiivisesti Oisko tulta -blogia? Haluaisitko kertoa kokemuksistasi toimittajalle? Ota mahdollisimman pian yhteyttä siljaviitala (at) gmail.com Ystävällisin terveisin Silja Viitala
Oisko tulta
Oisko tulta?
Poikiko tästä ikinä juttua? :)
Cerkku (Ei varmistettu)
50-luvulla suurin osa meistä sai uskon asiat "synnyinlahjana"pyhäkoulussa, koulussa, kirkossa, seuroissa jne. Elämässä oli paljon vastoinkäymisiä jo nuoresta lähtien, piti olla nöyrä ja totella vanhempia, jos et totellut kotona sai piiskaa ja koulussa karttakeppiä, koulumatkalla koulukiusattiin ja hammaslääkärikin pahoinpiteli. Näistä kaikista asioista oli se hyöty, että oppi sietämään vastoinkäymisiä ja usko Jumalaan oli lapsenkin tuki ja turva. Miten tänäpäivänä hoidetaan lasten kasvatus ja uskon asiat?
Oisko tulta
Oisko tulta?
Maailma on muuttunut, ja onneksi lapsen fyysinen kurittaminen on suomessa laitonta. Kirkko tarjoaa edelleen vauvakerhoja, iltapäiväkerhoja, muuta kerhotoimintaa, rippikoulua sun muuta kasvatuksellista.
Vierailija (Ei varmistettu)
Hei, mulla olis juttutoive, eli voisiko joku teistä kirjoittaa enkeleistä? Mitä ajattelette enkeleistä henkilökohtaisesti ja toisaalta kirkon näkökulmasta? Kiitos :)
Oisko tulta
Oisko tulta?
http://www.lily.fi/blogit/oisko-tulta/taivaallinen-hovivaki
RoseAndPepper
Hei! Lähetin vieraskirjoittaja-pyynnön. Siirsin juuri blogini uuteen osoitteeseen http://tienhaarassa.wordpress.com/ Voisiko joku kommentoida pyyntöäni, vaikka minua ei "huolittaisikaan" vieraskirjoittajaksi? :)
Oisko tulta
Oisko tulta?
Hei, laitako s-postia osoitteessen oiskotulta[at]gmail.com niin voidaan puhua tästä sitä kautta? Kiitos!
Vierailija (Ei varmistettu)
Hemuli, Nanna H ja Minna T, lissää odotellen. Ootte vaan parhaita. Ihan lemppariblogi. Tai oikeastaan ainoa jota luen säännöllisesti. Kiitos!
Oisko tulta
Oisko tulta?
Ihanaa! Kiitos! Kylläpä lämmittää mieltä. Pus! <3
Siltsu Fani (Ei varmistettu)
jotkut eivät voi tänä päivänäkään sietää Jari Sillanpäätä siitä syystä että hän on Homo olen tavannut Jarin henkilö kohtaisesti ja hän on tosi ihana ja symppis ihminen ja todella mukava persoona vaikka onkin Homo Moni Fanikin sen tietää suurin osa Fanittaa Jari Sillanpäätä vaikka hän on Homo ja hänellä on mies ystävä ja hän laulaa hyvää musiikkia ja 16.8 Olymppia Stadion keräsi lähes 35 000 kuuntelijaa hänen 50.v synttäri keikalle jos haluatte tavata Homon menkää Jari Sillanpään keikalle hän on Homo ja vetää ihmisiä todella hyvin keikoille http://www.jarisillanpaa.com/ ihmiset Jaria kuuntelemaan älkää tutusko hänen seksuaali suteensa vaan ihmisenä häneen hänkin on vaan yksi ihminen muiden joukossa