Ladataan...
Oma juttu

Eilen saatiin kuulla presidenttiparin iloisia vauvauutisia. Ihan mahtava juttu! Suurimmat onnittelut!

Netti on tämän jälkeen täyttynyt erilaisista meemeistä koskien uutista. Tämä yllä oleva oli pakko tulla jakamaan teillekin, koska se oli mielestäni niin osuva. Itsekin olen kolmekymppisenä työhaastattelussa saanut kysymyksen koskien perheen perustamissuunnitelmia. Olin haastattelutilanteessa niin hämmentynyt kysymyksestä, etten osannut sitä sillä hetkellä edes kyseenalaistaa. Vasta jälkeenpäin nousi kiukku ja ärsytys siitä, että tuskimpa ikäiseltäni mieshakijalta samasta asiasta oltaisiin kysytty. Laitoin jälkikäteen työnantajalle sähköpostin, jossa kerroin kysymyksen olleen mielestäni asiaton, eikä liittyvän mitenkään työtehtävään, johon hain. Ehkä tuo meemi näiden omakohtaisten koskemusten jälkeen osui ja upposikin niin hyvin! Kuva täältä.

 

 

Ladataan...
Oma juttu

Raskausaika on sillä lailla hämmentävää aikaa, että välillä tuntuu, kuin olisi vieraana omassa kropassaan. Itsellä ei tunnu olevan minkäänlaista kontrollia, kun tunteet heittävät laidasta laitaan. Oma käyttäytyminen saa toisinaan itsensäkin hämmentymään. Sekä tässä että edellisessä raskaudessa tällaisen tilan on saanut aikaan musiikki. Olen kyllä aina rakastunut musiikkia kuuntelemalla, tanssimalla ja laulamalla. Raskauksien aikana musiikki on saanut minut kuitenkin erityisen herkäksi. Hämmentävää se on ollut niiden kappaleiden takia, jotka ovat saaneet minut ihan täysin vollaamaan, voimatta itse kontrolloida tunteiden purkausta.

Viime raskaudessa en saanut itkua ja kyyneleitä loppumaan millään, kun kuulin Janet Jacksonin ja Michael Jacksonin Scream-biisin.

 

Tällä viikolla puolestaan itkin autossa voimatta lopettaa vesiputousta, kun radiosta tuli Iron madenin Wasted years; ei myöskään mikään erityisen herkkä kipale!

Löytyykö muita kanssasisaria, joilla raskaus ja hormoonit ovat saaneet aikaan kummia reaktioita? Raskaudessa on menossa viikko 36 ja tällä viikolla saimme tietää, että bebe on perätilassa. Ensi viikolla koitamme siis saada pienokaisen kääntymään, jotta synnytys voisi tapahtua normaalisti. Pitäkää peukkuja!

Ladataan...
Oma juttu

En ole kauhean hyvä pitämään koruja, varsinkaan kaulassa tai korvissa. Arkena ja varsinkin nyt raskausaikana en ole jaksanut koristautua kelloa ja vihkisormusta enempää! Omistan entuudestaan hopean- ja kullanvärisen kellon, mutta hakusessa on ollut nahkainen yksinkertainen malli. Tällainen löytyi yllättäen Hennesin premium quality -mallistosta. Tykkään konjakinvärisen nahan ja musta-valkoisuuden yhdistelmästä ja siitä, että kellotaulussa ei lue mitään. Tarpeeksi simppeli tällaiselle antikoristautujalle!

Ladataan...
Oma juttu

Muutto, niin työläs kun se useimmiten onkin, on mielestäni positiivinen asia. Siinä tulee tehtyä inventaariota omasta elämästään ja omistamistaan tavaroista. Puolisen vuotta sitten tehdessämme muuttoa uuteen asuntoomme tajusin, että omistimme joitakin huonekaluja, joille ei nykyään enää ole tarvetta. Tässä siis minun listani huonekaluista, joista voi hyvinkin nykyaikana luopua. Toki ymmärrän, että mikäli on tietyn asian innokas harrastaja tai intohimoinen keräilijä, voi lista olla hyvinkin erilainen.

Cd-hylly

Mieheni kanssa yhteen muuttaessa myös cd-kokoelmamme kasvoi aika lailla ja sen säilyttäminen vaati oman tilansa asunnossamme. Jo paljon ennen muuttoa havahduimme siihen, kuinka harvoin oikeastaan nykyään enää soitimme levyjä. Useimmiten kuuntelimme musiikkia Spotifysta sen helppouden ja laajemman valikoiman vuoksi. Ennen muuttoa päätimme myydä kaikki levyjä soittavat laitteemme, jolloin levytkin jäivät tavallaan turhiksi. Kesällä sain vihdoin ja viimein vietyä vanhat levymme Levykauppa Äx:ään ja sain niistä mielestäni mukavan summan siihen nähden, että ne pölyttyivät toimettomana hyllyssämme. Levyjen myynnin myötä myös niiden säilytyshuonekalu on joutanut eteenpäin.

Kirjahylly

Tykkään lukea kirjoja, mutta on hyvin harvoja kirjoja, joita haluaisin lukea uudestaan. Toisaalta kirjoja ei myöskään ole kauheasti kertynyt, sillä lainaan paljon kirjastosta. Ne harvat kirjat, joita todella haluan säästää palatakseni johonkin asiaan tai lukeakseni kirjan uudestaan, on laskettavissa kahden käden sormin. Ja näiden kirjojen säilyttämiseen en tarvitse suurta kirjahyllyä. En ole vielä kokeillut äänikirjoja tai e-kirjoja, mutta uskoisin näidenkin yleistyvän hiljalleen niin, ettei kirjojen säilyttäminen vie enää samanlaista tilaa, kuin ennen.

Tv-taso

Ennen viikonloppuihimme kuului usein elokuvan vuokraaminen leffavuokraamosta. Nykyään erilaisten suoratoistopalveluiden suurkuluttajina emme ole käyneet vuokraamossa enää vuosiin. Mies juuri muisteli, kuinka stressaavaa hänestä oli muistaa palauttaa elokuva seuraavana päivänä ennen tiettyä kellonaikaa. Muuten rapsahti tietoihin "sakot". Myös dvd-soittimemme joutui muuton yhteydessä myyntiin muiden turhien laitteiden ohella ja sen myötä tv-tasostamme tuli työtön. Nykyisessä asunnossa tv on ripustettu seinällä, mikä on mainio ratkaisu myös vauva- ja pienlapsiperheessä.

Ainoa ongelma, johon olen törmännyt luopuessamme näistä huonekaluista, on ollut niiden eteenpäin myyminen!

Kuvat Amber Interiorsin sivuilta; paikka, josta usein löydän sisutusinspiraatiota.

Ladataan...
Oma juttu

Viikonloppu hujahti jälleen ja nyt valmistaudutaan uutta viikkoa kohti. Tuntuu, kuin koko ajan olisi joko maanantai tai perjantai! Lauantaiset brunssivieraamme motivoivat hyvin imuroimaan eteisestä pois viikon aikana syntyneen hiekkalaatikon ja hieman siistimään paikkoja. Nappasin pari kuvaakin, kun kerrankin lapsiperhearki ei vyöry päälle sisään astuessa.

Tänään puolestaan suuntasimme kohti Habitarea. Messuilla ei jäänyt epäselväksi, mitkä ovat tämän hetken trendivärit. Niitä näkyi yhden jos toisenkin esittelijän osastolla. Vihreän eri sävyt, luumu, puuteriroosa, ruoste ja tummansininen olivat vahvasti esillä ja useimmiten samettisena tai pellavana. 

Viime vuonnahan löysimme messuilta Hakolan ihanan Riippu-hyllyn, joka ihastuttaa nyt eteisessämme. Tänä vuonna toiveissani oli löytää inspiraatiota olohuoneen mattoon ja sohvapöytään. Samoin makuuhuoneeseen on hakusessa senkki, joka kirjojen lisäksi söisi sisäänsä vauvan vaatteita ja muita tarvikkeita.

Pidin kyllä messuista yleisesti, mutta mikään tietty asia ei erityisesti sykähdyttänyt tai saanut tekemään ostopäätöstä. Juuri verrkokauppansa avanneen Annon osastolle kävin pyörähtämssä ja verkkokaupassa taatusti tulen vierailemaan, kunhan kodin tekstiilihankinnat tulevat taas ajankohtaiseksi. Suomalainen Finarte puolestaan on tuonut juuri valikoimaansa ihania villaisia karvamattoja. Harmiksi värivaihtoehdot eivät miellyttäneet. Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottelemaan, josko värivaihtoehtoja tulisi jossain vaiheessa lisää.

Tarttuiko teillä jotain messuilta mukaan?

Pages