Ladataan...
Oma juttu

Viikonloppu hujahti jälleen ja nyt valmistaudutaan uutta viikkoa kohti. Tuntuu, kuin koko ajan olisi joko maanantai tai perjantai! Lauantaiset brunssivieraamme motivoivat hyvin imuroimaan eteisestä pois viikon aikana syntyneen hiekkalaatikon ja hieman siistimään paikkoja. Nappasin pari kuvaakin, kun kerrankin lapsiperhearki ei vyöry päälle sisään astuessa.

Tänään puolestaan suuntasimme kohti Habitarea. Messuilla ei jäänyt epäselväksi, mitkä ovat tämän hetken trendivärit. Niitä näkyi yhden jos toisenkin esittelijän osastolla. Vihreän eri sävyt, luumu, puuteriroosa, ruoste ja tummansininen olivat vahvasti esillä ja useimmiten samettisena tai pellavana. 

Viime vuonnahan löysimme messuilta Hakolan ihanan Riippu-hyllyn, joka ihastuttaa nyt eteisessämme. Tänä vuonna toiveissani oli löytää inspiraatiota olohuoneen mattoon ja sohvapöytään. Samoin makuuhuoneeseen on hakusessa senkki, joka kirjojen lisäksi söisi sisäänsä vauvan vaatteita ja muita tarvikkeita.

Pidin kyllä messuista yleisesti, mutta mikään tietty asia ei erityisesti sykähdyttänyt tai saanut tekemään ostopäätöstä. Juuri verrkokauppansa avanneen Annon osastolle kävin pyörähtämssä ja verkkokaupassa taatusti tulen vierailemaan, kunhan kodin tekstiilihankinnat tulevat taas ajankohtaiseksi. Suomalainen Finarte puolestaan on tuonut juuri valikoimaansa ihania villaisia karvamattoja. Harmiksi värivaihtoehdot eivät miellyttäneet. Jään kuitenkin mielenkiinnolla odottelemaan, josko värivaihtoehtoja tulisi jossain vaiheessa lisää.

Tarttuiko teillä jotain messuilta mukaan?

Share

Ladataan...
Oma juttu

Edelliset talvikenkäni kävivät harmillisesti pieneksi, kun ensimmäinen raskaus kasvatti jalkakokoa (asia, mistä ei muuten kukaan muista etukäteen mainita). Ensi talvena kohdalleni on todennäköisesti luvassa loskaisia vaunulenkkejä, joten uusille todellakin on tarve. Olen tosi laiska kiertelemään kauppoja ja mieluiten tilaisin ostokseni netistä. Kenkien ostaminen näin on kuitenkin haasteellista, koska ilmoitetut koot eivät välttämättä aina vastaa todellisuutta ja muutenkaan en haluaisi käyttää satasia uusiin talvikenkiin, jotka sitten käytössä osoittautuisivat liian liukkaiksi tai raskaiksi kävellä. Niinpä päätöksessäni turvauduin joukon kokemuksiin aka tiedustelin facebookissa vinkkejä parhaimmista talvikengistä. Kriteereitäni olivat katseen kestävät, varrelliset ja myös loskakeleissä toimivat. Eniten raadin kehumista merkeistä silmääni viehättivät Panama Jackin popot. Näiden kenkien omistajat kehuivat kenkien olevan yhdet parhaimmistaan. Ulkonäön lisäksi minua miellytti merkissä se, että kengät tehdään Espanjassa. 

En ehtinyt täyttää nettitilausta, sillä yllätyksekseni kirpparijumalat todellakin hymyilivät suuntaani; löysin torista lähes käyttämättömät ja juurikin tarpeisiini sopivat yksilöt! Merkki vakuutti minut niin täydellisesti, että kun vastaani tulivat syksykeleille sopivat buutsit samalta merkiltä, en voinut vastustaa kirpparijumalien tahtoa ja kohtaloani.

Harvoin käy näin onnellisesti, että kirpputorilla vastaan osuu juurikin se, mitä olet miettinyt tarvitsevasi! Jos näin ei olisi käynyt, olisin luultavasti kotiuttanut jotkut alla olevista.

Kuvat merkin omilta sivuilta.

Onko muita Panama Jackin kenkiin ihastuneita? Ovatko kestäneet kuinka käyttöä?

Share

Ladataan...
Oma juttu

Oletteko kuulleet Howtomosta? Itsekään en ollut vielä kuukausi sitten. Ajatus on mielestäni erinomainen; Howtomossa naiset järjestävät toisilleen maksuttomia koulutuksia aiheesta kun aiheesta. Idea, että verkostosta löytyy jos jonkinlaista osaamista, jota voimme toisillemme jakaa, on ihan loistava! Osallistuin eilen koulutukseen, jonka teemana oli "Elämästä nauttimisen taito". Olen kriiseillyt jo jonkin aikaa sen kanssa, mitä oikeastaan haluaisin elämässäni tehdä. Toivoin saavani koulutuksesta jotain avaimia tämän selvittämiseen.

Päällimmäisenä tilaisuudesta jäi mieleen "itsetuntemus". Jos omia haluja, tunteita ja toimintaa ei tiedosta ja oma kutsumus on kateissa, lähtee helpommin tavoittelemaan sellaisia asioita, joita esim. lähipiiri arvostaa tai tavoittelee. Työ ja ura ovat ehkä selkein esimerkki tästä. Enpä olekaan aikaisemmin miettinyt sitä, kuinka paljon omiin päätöksiin on vaikuttunut esim. perhe ja heidän odotuksensa, aviopuolison ajatukset tai ylipäätään miten yhteiskunnassa asioita arvotetaan. Itselle on vaikea erottaa mitä valintoja ja ratkaisuja olen tehnyt siksi, että itse haluan ja mitkä ratkaisut juontuvat ulkopuolelta tulleista odotuksista ja arvoista.

En koulutuksen myötä kokenut mitään ahaa-elämystä elämäni suunnasta, mutta pohtimisen aihetta se jätti. Pieni irtiotto nykyiseen työelämääni koittaa vajaan kuukauden päästä ja haaveissa on, että minulla olisi mahdollisuus tuona aikana pohtia syvällisemmin sitä, missä näen itseni vaikkapa viiden vuoden päästä.

Share

Ladataan...
Oma juttu

Jokunen tovi on ehtinyt kulua siitä, kun kirjoittelin edellisen kerran. Pieni motivaatiotaukoni on osittain johtunut ilouutisesta, jonka saimme tietää maaliskuussa. Vielä parisen kuukautta on edessä vatsan kasvattelua ja marraskuussa meille on tulossa perheenlisäystä. Kärsin alkuraskaudessa melkein kaksi kuukautta niin totaalisesta (24/7!) pahoinvoinnista, että energiani meni täysin siihen, että jaksoin hoitaa päivätyöni. Eipä ollut pahoinvointini kuullut, että sen tulisi kiusata minua vain aamuisin. Olen muutenkin ollut tässä toisessa raskaudessa paljon väsyneempi, joten energia on suunnattu sinne, missä sitä on eniten tarvittu. Onneksi homma alkaa olla voiton puolella!

Syksy on yksi lempivuodenajoistani ja jotenkin sen tulo on antanut taas buustia elämään. Aurinkoiset syyspäivät, pimeät illat, punaviini viltin alla ja lämpöiset neuletakit on todellakin mun juttu! Haluaisin osata neuloa itselle villapaidan, mutta tähän ikään mennessä puikot on pysynyt kädessä vain villasukkien verran. Löysin kuitenkin ohjeen neulepantaan, johon ajattelin villasukkakokemuksellani kykenevän. Ohje löytyi Kalastajan vaimo -blogista. Ohjeen pitäisi olla kuulemma helppo, mutta pakko myöntää, että itse taistelin (ja kiroilin) kierrekohdan kanssa kyllä jokusen tovin! Kunnes en enää jaksanut ja etsin ohjeen kierteeseen youtubesta. Kuvittelin handlaavani homman ensimmäisen pannan jälkeen, mutta jouduin kyllä vielä kolmannenkin kohdalla turvautumaan videoapuun kierteen kohdalla. Tässä siis myös videoapuni.

Ja inspiraatio koko hommaanhan lähti tästä kuvasta! Kuva täältä.

Share

Ladataan...
Oma juttu

Pikkuvessasta puuttuu vielä katosta lamppu, mutta muuten remontti sen osalta on valmis. Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen! Tässäpä siis pikkuvessa ennen ja jälkeen kuvat.

Alunperin vessa oli aika pelkistetty. Kelmeän keltainen valo sai mun mielestä vessan näyttämään todellista ankeammalta. Vinkkinä teille, joilla myös on vessassa Polarian peilikaappi, mutta remontointiin tai uuteen peilikaappiin ei ole mahdollisuutta; peilikaapin valokupu kellastuu ajan myötä, mutta uusia saa K-raudasta ihan jollain viidellä eurolla. Tekee todella suuren eron, kun vessaan tulee valkoista, eikä keltaista valoa.

Valitsimme seiniin Tonaliten harmaata laattaa ja lattiaan Mds:än marmorijäljitelmämosaiikkia. Oikea marmori kaipaa suojaamista, joten hieman laiskoja kun ollaan, päädyimme jäljitelmään.

Löytämämme vanha yöpöytä toimii tosi hyvin allaskaappina. Putkimies teki tarvittavat reiät siihen putkille.

Kylpyhuoneen remontin osalta kävi niin, että siihen ei tässä vaiheessa ollut aikaa ja mahdollisuutta. Se vaatii meiltä pidemmän poissaolon kotoa, joten yritämme saada sen toteutumaan kesäloman aikana. Siihen asti koitin muuttaa kylppäriä vähän miellyttävämmäksi sisustuksella. Siitä tarkemmin toisessa postauksessa.

Share

Ladataan...
Oma juttu

Tänään pärähti 35 lasiin! Vielä ei ikävuodet ole tuoneet kriisejä. Ehkä ennemminkin päinvastoin; elämä on vain parantunut vuosi vuodelta ja nykyään osaan ottaa vähän rennommin kaiken eteen tulevan. Kippis siis vanhenemiselle!

Mies yllätti minut eilen viemällä Boulevard Socialiin syömään. Social tasting menu oli ihan tajuttoman hyvä!

Share

Pages