Jalka oven välissä (älä lyö ovea lujaa kiinni)

Olin tuossa loppuviikosta haastateltavana koulutustani vastaavaan, erikoisalaani sivuavaan kokoaikaiseen vakituiseen työpaikkaan. Sinne, minne odotin haastattelukutsua piinaavat puolitoista viikkoa.

Olin taas ajoissa ("me ollaankin tässä jo opittu, että kaikki työhaastatteluun tulevat tulevat yleensä ajoissa" ...öö, sori, aattelin että näytän tyhmältä jos jään tuohon ulkopuolelle teidän toimiston ikkunoiden eteen pönöttämään viideksi minuutiksi odottamaan että kello tulee tasan), tukka hyvin paperit suorassa järjestyksessä.

Meni mielestäni ihan hyvin, vastasin fiksusti, sain aikaan keskustelua. Mutta niinhän se on aina, haastattelu menee mielestäni hyvin, ja joo kiitos kuulemiin näkemiin ilmoittelemme sitten alkuviikosta my ass.

--

No, olen silti antanut itselleni luvan innostua - kahdesta vaihtoehdosta.

Jos saan tämän työpaikan, voin hankkia vaikka mitä (tarpeetonta ja) tarpeellista; aion tehdä tästä listasta oman postauksen.

Jos en saa tätä työpaikkaa, minulla on edessä ihana pitkä kesäloma.

...eli, toisin sanoen:

Jos saan tämän työpaikan, minulla on täysi kesäloma seuraavan kerran vasta kesällä 2014. 2014! Ihan sickkiä.

Jos en saa tätä työpaikkaa, en voi ostaa kaikkia niitä (tarpeettomia ja) tarpeellisia asioita, joista haaveilen.

--

Mutta mulla on siis kuitenkin ihan hyvä fiilis, I think I nailed it - naulasin sen. Mahtavaa! Yritän olla innostumatta liikaa, jotten sitten pety. No, petyn kumminkin. Se, että minä olen hyvä ja sopiva, ei tarkoita sitä, etteikö joku voisi olla vielä parempi ja sopivampi.

Lupasivat ilmoittaa alkuviikosta, mikä tarkoittaa sitä, että käyn taas kännykän kanssa vessassakin.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

peukut pystyyn!

Todellakin. Isovarpaatkin nostaisin, ellen jo tietäis, että siitä tuppaa aiheutumaan inhottava suonenveto jalkapöytään xD

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsellä menossa työnhaun osalta se vaihe, että olen menossa soveltuvuustestiin. Se jos mikä jännittää... Haastattelijoille olen kelvannut, mutta nyt pitäisi vielä onnistua saamaan hyvä lausunto rekrykonsulteilta.

Lomien osalta vinkkinä, kannattaa ihan rohkeasti - jos siis työpaikkaa tarjotaan - pyytää tulevalta pomolta mahdollisuutta pitää täysimittainen tai lähesä täysimittainen loma, vaikka sitten palkattomana osa ajasta jos vaan lompakonnyörit antaa periksi. Yleensä ymmärtävät yskän ja tietävät, että se on työntekijän työtehonkin kannalta parempi, jos saa olla muutaman viikon putkeen poissa työasioiden parista. Mutta jos sitä ei kysy, ei sitä varmasti erikseen tarjota. En tosin tiedä minkä alan töitä olet hakemassa, mutta työ, jota itse haen on yrityksessä, jossa varmasti on joka vuosi toimisto koko heinäkuun ajan erittäin hiljainen, joten siinäkin mielessä on vähän turha istuttaa työntekijää paikalla.

Tuo on kyllä hyvä pointti, varsinkin just aloilla, joilla heinäkuu on "se" lomakuu. Oma ala on kuitenkin sen verta tiiviisti ympärivuotisessa elämässä kiinni, että palkaton loma täytyy erikseen sopia ja se aiheuttaa usein myös päänvaivaa sijaisen saamiseksi.

Mutta, mitään ei kyllä tässä maailmassa saa, jos ei saa edes suutaan auki kysyäkseen ;) Ja onnea soveltuvuustestiin! Ovat kyllä oivia stressihiennostattajia :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.