Pikaiset perjantain pöperöt: Värikäs ja rouskuva tonnikalakastike

Tämä viikko on pitänyt paljon asiointia sisällään, joten ruoanlaitto ja syöminen on hoidettu helpolla, muttei huonolla, kaavalla. Pidän yleensä kaapissa aina pastaa, tonnikalaa, tomaattimurskaa yms. säilykkeitä ja pakkasessa kasviksia juuri tällaisia pikaruokailuja silmälläpitäen. Tämä ruoka valmistui nopeasti työpäivän päätteeksi kurnivalle vatsalle:

Värikäs ja rouskuva tonnikalakastike

1 prk tonnikalaa

loraus öljyä (itse käytin sitruunanmakuista rypsiöljyä)

1 prk tomaattimurskaa

1 prk ananaspaloja

1 pss pakastekasviksia (itsellä oli sattumalta pieni parsakaali rasiassa valmiiksi pilkottuna, olempas ollut etukäteen viisas :D)

(mausteita esim. pizzamauste)

pastaa

pieni kourallinen cashewpähkinöitä (paahdettuna)

 

1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja availe sillä aikaa säilykkeitä ja varaa muut ainekset.

2. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Paista sillä aikaa pakastekasvikset melkein kypsiksi pannulla öljyssä.

3. Lisää kasvisten joukkoon valutettu tonnikala, tomaattimurska, ananaspalat ja haluamasi mausteet. Kuumenna.

4. Kun pasta on kypsää, valuta se ja kokoa annos.

5. Heitä muutama pähkinä annoksen päälle ja pilko vähän tuoretta kasvista lautasen reunalle.

6. Nauti! Syömisen jälkeen voikin sitten levätä hetken ja jatkaa asioiden hoitoa :)

 

Hyvää alkavaa viikonloppua!

-Katja

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.