10 mh + 3 k + 11 kph + uima-allas

Onnenpäivä

Sattuipa eräänä päivänä, että nappasin ruokakaupasta mukaani ilmaisjakelulehden täynnä paikallisia asuntoilmoituksia. Lehden sisältö osoittautui tällaisen tavallisen tallaajan näkökulmasta ehkä hieman epärealistiseksi, lehdessä kun ei ollut ensimmäistäkään alle $1,1 milj. hintaista taloa. Sen yläpuolelta kyllä, aina $22,5 milj. saakka. No, ainahan voi unelmoida ja löysin minä sieltä lehden takakannesta sen oman unelmani, tai ainakin hyvän aihion sille.

Pienellä virittämisellä tästä talosta saisi ihan hyvän kodin. 

Tässä takakannen talossa, tai ehkä tässä kohden voisimme puhua kartanosta, on erillinen päärakennus ja vierastalo. Talon mittasuhteita selventänee hieman se, että pelkästään vierastalossa on kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja oma keittiö. Itse kartanossa on pääkeittiön lisäksi keittokomero, seitsemän makuuhuonetta, seitsemän kylpyhuonetta, biljardisali, kuuden auton ja yhden matkailuauton autotalli sekä oma kuntosali. Pihamaalla komeilee uima-allas (sen yhteydessä kaksi kylpyhuonetta ja höyryhuone), pihakeittiö, tenniskenttä sekä reilut kuusi eekkeriä laidunmaata. Näkymät vuorilta avautuvat alas kaupunkiin ja aina Tyynellemerelle saakka. Terve.Okei. Ehkä kymmenessä makuuhuoneessa olisi puolet liikaa, vaikka erillinen vierastalo toki kyläilijöiden kannalta varmasti kiva olisikin. Ja sitten tuo kylpyhuoneiden määrä. Kuka jaksaa kuurata puhtaaksi yksitoista kylpyhuonetta ja vessaa? Niitäkin voisi omassa unelmatalossani olla puolet vähemmän. Sanotaan siis, että kolme makuuhuonetta päätalossa, kaksi vierastalossa sekä yksi kylpyhuone kutakin kohti olisi sellainen sopivan haasteellinen määrä siivottavaa.Talon sijainti sen sijaan on ihanteellinen. Kaltaiseni erakko viihtyy omassa rauhassa kukkuloilla ja näköalakin on suoraa kuin taulusta. Oma kuntosali vain tehostaisi erakoitumista ja mikäli tilaisin elintarvikkeet netistä, ei minun tarvitsisi enää koskaan poistua kotoa. Voisin olla se salaperäinen täti, josta kylillä puhutaan. Se, joka asuu vuorilla, mutta jonka vain harvat ja valitut ovat nähneet. Kylähullu, joka huhupuheiden mukaan saunoo ja juoksee tämän jälkeen alasti uima-altaaseen, jonka yhdessä kulmauksessa on jacuzzin tilalla avanto. Jos jotain, niin sen olen elämässä oppinut, että autotallitilaa ei ole koskaan liikaa. Kuuden auton ja yhden matkailuauton autotalli kuulostaa siis juuri sopivalta. Olisipa kerrankin tilaa harrastaa ja rakentaa. Viikonloppuisin järjestäisin allasbileitä ystäville ja kokkailisin lämpimässä kesäillassa pihakeittiössä ruokaa oman maan antimista. Tenniskentän jyräisin matalaksi ja rakentaisin tilalle sellaisen Gladiaattoreistakin tutun temppuradan. Tontin itälaitaan perustaisin viinitarhan ja iltaisin istuisin kartanoni länsitornissa viinilasi kädessäni tähystäen kaukoputkella merellä vaeltavia valaita.

Mitäs tällainen lysti sitten maksaa? Tämän kartanon kylkeen on lätkäisty yllättävän vaatimaton, vain $4,925,000 arvoinen hintalappu. Siinä, kun heti rannan tuntumassa sijaitsevat talot ovat lähtöjään yli $10 milj. arvoisia, laskee hinta välittömästi vuorille paetessa.

No, ennen kuin siirryn tästä maksamaan ensi kuun vuokraa, kysäisen vielä millainen olisi teidän unelmakoti?

 

 

Kommentit

ninoh

Unelmatalo saisi olla aika pieni kuin nykyinen,rakastan röllimäisiä mökkejä,ehkä voisi sijaita jopa puussa ja alakerrassa olisi ulkokeittiö,terassi hamoceille ja meri surffattavilla aalloilla näköetäisyydellä,sekä makeanveden joki..

OMGBBQ

Mää mietin tätä asiaa ja tajusin että mähän asun mun unelma-asunnossa! Tai no, sauna puuttuu ja tämä on just hyvän kokoinen yhdelle, eli koska unelmakämpässäni asuisi myös joku viaton ihminen joka on ryhtynyt kanssani parisuhteeseen, se saisi sitten olla tuplasti isompi.

Vastaan siis, että unelma-asumukseni on valoisa 52:n neliön saunallinen ja parvekkeellinen kerrostaloasunto suurehkon eurooppalaisen kaupungin keskustassa sekä metropysäkin/vast, koiranulkoilutusmaaston ja ruokakaupan välittömässä läheisyydessä.  Ja sitten asunnossa pitää saada melskata suht vapaasti ja ehdottomasti pitää saada pitää lemmikkejä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Täytyy muuten sanoa sen verran, että en kyllä yhtään tykkää tämän juttuun liittämäni talon sisustustyylistä. Näyttää enemmän tulotasoltaan korkeimmassa luokassa olevan hienostomummon lukaalilta, kuin kolmekymppisen, hieman enemmän jalat maassa olevan suomalaisnaisen kodilta.

Itselleni nuo kukkulat on se juttu. Että on ylhäällä, näkee kauas ja saa olla omassa rauhassa keskellä luontoa. Meteliäkään ei ole paitsi se, mitä aiheuttaa itse. Hassua sinänsä, minä kun joskus nuorempana haaveilin suurkaupungin keskustassa asumisesta.

Ja sitten, kun asuu kaukana kotisuomesta, olisi mukavaa, että on reilusti tilaa majoittaa suomivieraita pidemmäksikin aikaa. Vaikka on meillä nytkin vierashuone pari käytössä. Ja on tämä meidän vuokratalo muutenkin aika mukava ja kodin tuntoinen ja ne kukkulatkin on kävelymatkan päässä. Ainoa oleellinen mikä puuttuu, on se sauna.

Enni

Sitä mietin vain, että jos sulla ois tuollanen kämpä niin kannattais varmaan hankkia myös siivooja niitä vessoja kuuraamaan. Se ei varmaan maksais paljoa tuohon talon hinnan päälle.

No heh heh. Terkut koti-suomesta. Mun unelma koti on täällä. Pohjois-Pohjanmaalla... tiedäthän, ei kukkulan kukkulaa, ei edes mäkiä. Koti on siellä missä on hyvä olla.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Niin, siis minullahan on se sellainen ongelma kuin siivousneuroosi. Kukaan ei todennäköisesti pysty siivoamaan niin, että se täyttäisi meikäläisen kriteerit... huoh.

Enni

eikä! Mulla on sama :/ auts.

 

ninoh

Joo sama meillä käy siivooja maanantaisin,viimeksi jouduttiin oikein miettimään ,että mitäs se tekisi.jos jätän koko kämpän sen huomaan sillä jää aina puolet kesken.otan sen hyväntekeväisyyden kannalta siis..

harhaanjohtava

Jestas, mikä määrä siivottavaa!

Ja omiin unelmiini vaikuttaa aika suuresti juurikin siivoamisen määrä. Olen erittäin hitaasti syttyvä siivooja, mutta sitten kun aloitan, teen sen niin tarkasti, että kuolen melkein stressiin.

Kelpaisi hyvin sellainen noin 100 neliön omakotitalo, jossa tarpeeksi komeroita ja varastoja. Pieni piha ja perunamaa. Kerroksia ei saa olla yhtä enempää ja pohjaratkaisu pitää olla toimiva. Talossa pitää olla varaava takka tai kaikkein mieluiten leivinuuni. Ooh, joo! Värimaailma talossamme olisi vihertävä, kylpyhuone kuin sisustuslehtien kansista ja paljon viherkasveja! Keittiö olisi kaunis ja käytännöllisyyden huippu. Se olisi todellakin koti. Koti jossa tuoksuisi elämä ja sämpylät. Ooh!

Vielä joku päivä rakennan meille sellaisen talon.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.