26 h/vrk

Onnenpäivä

"Jos minulla olisi aikaa niin..."

...niin mitä? Jos saisit vuorokauteen kaksi tuntia lisää, mihin tuon ajan käyttäisit? Mitä olet aina halunnut tehdä, mutta aika ei vain riitä?

Sitä usein sanotaan, että ehtiminen on vain priorisointikysymys. Jos todella haluaa tehdä jotain, niin silloin asialle saa kyllä järjestettyä aikaa tavalla tai toisella. No, se aika on kuitenkin väistämättä pois toisaalta, joten leikitäänpä hetki, että vuorokaudessa olisi 26 tuntia.

Aloitin viime syksynä kirjan kirjoittamisen ja pari kuukautta sitten ostin öljyvärimaalaustarvikkeet. Kirjoittamisen kanssa en ole ehtinyt alkua pidemmälle (kiitos blogin aloittamisen) ja maalaustarvikkeetkin odottavat edelleen sitä, että olisi vihdoinkin aikaa aloittaa. Vastaus on siis helppo. Kirjoittaisin ja maalaisin, tekisin entistä enemmän luovia juttuja.

Mietitäänpäs mihin tämän hetkinen aika sitten valuu. On nelisen tuntia päivässä töitä, pari kolme tuntia treeniä ja tunti pari bloggausta. Lisätään vielä pari tuntia ruoanlaittoa ja ruokailua, tunti taloudenhoitoa, tunti ruokakaupan hyllyjen välissä pyöriskelyä, tunti suihkua ja laittautumista ja seitsemän tuntia unta.

Mutta hetkinen, nämähän tekevät yhteensä vasta 21 tuntia! Mitä ihmettä minä teen uupumaan jäävät kolme tuntia? Ja miksen käyttäisi sitä johonkin tärkeämpään, jonka muistaisin tunteja listatessani? Ehkä vuorokauteen ei tarvitsekaan lisätä tunteja ehtiäkseen tehdä kaikkea sitä mitä haluaisi.

 

 

Kommentit

Nykyisin osa-aikatyöläisenä en koe että tarvitsisin yhtään tunteja enempää verrattuna siihen kun tein täyttä päivää. Silloin tuli kelattua miten töiden ohessa riittää aikaa koiralle, treenaamiseen ja muuhun aktiviteettiin. Nyt tämä viime vuosi on ollut mahtavaa kun on ollut vapaapäiviä enemmän niin niinä päivinä ehtii treenaamaan itseäni sekä koiria enemmän, ja puuhaamaan kaikenlaista muuta :)

HH (Ei varmistettu)

Entä jos aikaa olisikin käytössä vähemmän kuin tällä hetkellä?

Itse olen töissä 9-10 tuntia päivässä ja loppuajan päivästä yritän käyttää tehokkaasti mm. liikunnan parissa. Priorisointi on A ja O, mutta sekin on vaikeaa, koska "pakollisia" kotitöitäkin olisi ja kaupassakin pitäisi käydä, mutta senkin jälkeen aikaa pitäisi olla myös "rentoutumiseen". Tehokkuusajattelu menee välillä vähän liian pitkälle.

Onni on tunnit, jotka voi käyttää miten haluaa.

Teppo (Ei varmistettu)

Ehkä pilkuntarkkaa, mutta kuvan kello antaa reippaasti aikaa, jopa 28 tuntia... :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, totta :D jos niin paljon olisi aikaa niin opettelisin ehkä nukkumaan pidempään...

Enne

Onkos sun laskelmassa mukana myös siirtymiset paikasta A paikkaan B ja takaisin? Työmatkoihin, kauppareissuihin, pysäkeillä/liikennevaloissa odotteluun ja kaikkeen muuhun siirtymiseen saa helposti tuhrattua parikin tuntia  päivästä... 

Toisaalta tuntuu että ajan kanssa on vähän sama homma kuin rahan: kaikki menee mikä tulee... Itsellä tästä hyvänä esimerkkinä alkuvuoden työpaikanvaihdos, jonka ansiosta palkka nousi ja työmatka tippui päivässä n. kahdesta tunnista 20 minuuttiin. Ei paljon nykyisin huomaa kukkarossa tai aikatauluissa :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jep, minä olen myös sen verran tehokas, että kaikki aika mitä on, menee yleensä johonkin muuhun kuin pötköttelyyn. Itse asiassa, minä en oikein osaa edes olla tekemättä mitään. Television katselukin on nykyään rajoittunut pelkästään yhteen iltaan. Jos ei mitään muuta tekemistä ole, siivoan. Vaikka minä kyllä siivoan muutenkin ainakin vähän joka päivä... :D

Tuo siirtyminen muuten oikeasti vie aikaa, varsinkin täällä. Ihan lähiöissä ei liikennettä yleensä ole ruuhkaksi asti, vaikka on sitä silti aika reilusti (meidän lähitie on kehä kolmosen kokoinen...). Jos joutuu poikkeamaankin motarille, on aina olemassa se riski, että sinne liikenteeseen jumiutuu tunniksi pariksi...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.