363 miljoonan taalan lottovoittoa odotellessa

Onnenpäivä

Tänä iltana se sitten arvotaan, 363 miljoonan taalan suuruiseksi kasvanut Californian Mega Millions -loton jättipotti. Melko huimaa, sanoisin. Siinä, kun suomalaisen muutaman miljoonan euron peruspotin saa hassattua keskivertoa isomman talon rakennuttamalla ja perheen autokannan uusimalla, joutuu amerikkalaisen päävoiton tuhlaamiseksi käyttämään jo hieman enemmän mielikuvitusta. Käytyäni lottoamassa kokonaisen kahden rivin verran, on hyvä ryhtyä suunnittelemaan, kuinka tulevat miljoonani käyttäisin. Se jättipottihan on jo lähes taskussani.

Amerikkalaisen systeemin mukaan, karkeasti arvioiden, noin puolet voitosta menee veroihin. Okei, ehkä kestän sen, sillä jäähän minulle vielä 181,5 miljoonaa dollaria käytettäväksi. Katsottuani dokumentin paikallisista lottovoittajista päätin, että heistä en ainakaan ota mallia sitten, kun voitto osuu omalle kohdalle. On lienee sanomattakin selvää, että suuri osa haastateltavista uusiomiljonääreistä sekosi jotakuinkin samalla hetkellä, kun lottokupongista tarkistettiin numeroita. Dokumentissä kuultiin mm. tarina linnasta, joka ostettiin kakkosasunnoksi, mutta jossa ei sitten koskaan tullutkaan oleskeltua, se kun oli liian suuri. Pariskunta valitteli, että rahat on loppu ja sitä pitäisi saada lisää, mutta kallista linnaa on vaikea saada kaupaksi. No shit. Toinen pariskunta oli ostanut itselleen valtavan suuren asuntoauton, joka seisoi käyttämättömänä pihan perällä. Kumpikaan puolisoista ei osannut sanoa miksi ihmeessä moinen kapistus oli tullut ostettua, mutta olipahan isompi kuin naapurilla. Samanlaisia esimerkkejä täysin harkitsemattomista ostoksista oli useita. Typerän ostelun seurauksena moni lottovoittajista oli päätynyt taloudelliseen ahdinkoon tai juonut ja narkannut itsensä henkihieveriin. Raha ei siis tee onnelliseksi, jos haltijansa on tyhmä kuin vasemman jalan saapas. Onneksi minä en ole. Ehkä.

Uskon, että kyseisten lottovoittajien ongelma oli alunpitäen sisällötön ja tylsä elämä. Näin ollen, harrastusten ja aktiviteettien uupuessa, heillä ei ole ollut rahoilleen mitään järkevää tai mielekästä sijoituskohdetta. Minulla on. Sen sijaan, että treenaisin personal trainerini kanssa kahdesti viikossa, minä treenaisin hänen kanssaan viidesti viikossa. Uudet lenkkaritkin laittaisin tilaukseen heti tänään ja ostaisin kasan uusia treenivaatteita kulahtaneiden tilalle. Hieronnassakin kävisin useamman kerran viikossa. No, näihin ei vielä tainnut montaa tonnia upota, joten mennäänpä kalliimpiin asioihin.

Oma koti, sen minä haluaisin tältäkin pallonpuoliskolta. Mutta en mitään isoa taloa, vaan sellaisen, jossa on pari vierashuonetta, iso keittiö ja ruokailutila, baaritiski ja riittävän kokoinen olohuone, jonka keskelle mahtuu neliönmuotoinen, iso löhösohva. Kodin on turha olla iso, sillä en todellakaan viettäisi siellä paljon aikaa. Matkailisin paljon, maailman ympäri ja USA:n halki autolla. Ja autosta puheenollen, sellainenkin pitäisi ostaa, koska niin kai kuuluu tehdä. Ehkä minä sitten ostaisin sen De Tomaso Panteran ja sellaisen auton, jolla voi ajaa mukavasti maan halki. Ehkä antaisin myös enemmän tilaa sisäiselle puunhalaajalleni ja käyttäisin osan ajastani ja rahoistani luonnonsuojelutyöhön. Olisi kerrankin tilaisuus ihastella luontoa ja sen moninaisia elämänmuotoja sekä nähdä paikkoja, joihin en muuten koskaan pääsisi.

Kyllä minä ystäviänikin muistaisin. Lennättäisin lähimmät ystäväni tänne meille viettämään 30-vuotissyntymäpäivääni toukokuussa. Siitä tulisi ikimuistoinen viikko.  Ja muuten, tämä on lupaus, joten pitäkää peukkuja! Niin kuin moni muukin, myös minä maksaisin lähiperheeni velat pois ja varmistaisin, että heillä on asiat mukavasti. Lentäisin myös heitä tapaamaan huomattavasti useammin kuin nyt.

Sitten ne järkevät asiat. Reilulla 180 miljoonalla taalalla ostaisi helposti muutamia sijoitusasuntoja sieltä täältä ja ehkä pitäisi perehtyä vähän muunkinlaiseen sijoittamiseen. Lupahakemus pysyvälle USA:ssa oleskelulle lähtisi matkaan samantien ja omia bisneksiä ryhtyisin kehittelemään vähitellen, kun rahoituspuolikin olisi kunnossa. Sitten tarvitsisi löytää vain joku, jolla on aivot ja joka bisneksiäni ryhtyisi hoitelemaan. Minä nimittäin en jaksa sellaiseen kovin kauan keskittyä, kun on niin paljon parempaakin tekemistä.

Noin. Aika hyvä suunnitelma, vaikka ei tuolla nyt taidettu vielä koko pottia hassata. Yksi asia on kuitenkin varma. Edes rahalla eivät juttuni tästä parane.

Mutta mitä sinä tekisit tuolla rahamäärällä?

 

Kommentit

nansk

Matkustaisin maailman ympäri. Kirjaimellisesti. Asuisin mitä hienommissa paikoissa ja kauneimmilla rannoilla, korkeimmilla vuorilla, opettelisin sukeltamaan ja ruskettuisin. Uusisin myös mahdollisesti vaatekaappini ja kosmetiikkaosastoni, myönnettäköön.

Tuollainen määrä rahaa selvittäisi kaikki ongelmat. Sehän on ihan naurettavan suuri! Kymppitonnikin kelpaisi, kiitti vaan : D Mitä ihminen tekee noin isolla määrällä rahaa? Ihan totta, kukaan? Pelastaisin varmaan eläinlajin tai kaksi ja sademetsän tai pari, ihan vaan kun voisi. Jau!

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Samat suunnitelmat. Sinkkuna olen myös miettinyt, että mitenköhän paljon moinen voitto vaikeuttaisi pariutumista? Entäpä mistä saisin seuraa matkoille, kun muut kuitenkin joutuvat käymään töissä?

Aivan ensimmäiseksi kävisin neuvottelemassa itselleni kolmipäiväisen työviikon ja kahtena päivänä viikossa remontoisin uutta kotiani. 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

En kyllä äkkiseltään tiedä mitä työkuvioiden kanssa tekisi. Toisaalta olisi hyvä pitää jokin rutiini ja tarttumapinta arkeen, mutta... Työnteko häiritsee vapaa-aikaa!

ninoh

Mä en koskaan oo lotonnu.en usko et se on mua varten se voitto siis.. Mun unelmat on kaikki toteutunu omalla panoksella.ehkä mun unelmat on suht inhimillisiä niin tiedän et ajan kanssa ne toteutuu jos niiksen on.mut taas saishan tollasella summalla muille paljon hyvää lahjottelisin varmaan eri järjestöille tai perustaisin oman säätiön kaikkien alkuperäiskansojen,eläinten ja luonnon suojeluun oishan se aika hienoo..ehk pitää joku päivä vie lotota..

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Minua jotenkin kiehtoo se ajatus, että tuollaisen lottovoiton avulla voisi hankkia/järjestää kivoja juttuja nille, jotka mielestäni ovat sen ansainneet, eikä pelkästään ja ainoastaan itselleni.

Huh, tänään tarkistamaan lottolipuketta ;) Pienempikin voitto käy, kiitos :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No eih. Ainakaan jättipotti ei osunut kohdalle, sillä ensi viikolla jaossa on 476 miljoonaa taalaa.

nansk

No voi harmi. Koska 363 miljoonaa olisi ollut liian vähän. Ensi viikolla sitten.

Miten siihen mahtaa reagoida, kun käy tarkistuttamassa lappunsa jossain kaupassa tai jossain ja saa kuulla, että on 476 MILJOONAA dollaria rikkaampi? Tippua pyrstölleen? Taju lähteä?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tiedoksi niille, jotka jäivät jännittämään, että voitinko jättiarvonnassa vai en, että kyllä voitin! Muutama päivä sitten kävin viimein tarkistamassa kuponkini ja kone ilmoitti minun voittaneen kokonaista kaksi taalaa. Kaksi taalaa! En edes tiennyt, että niin vähän voi voittaa lotossa...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.