Aitous koskettaa (ilmianna aito blogi)

Onnenpäivä

Kuinka voikaan tuntemattoman kirjoitus koskettaa niin paljon, kuin Eerikan blogipäivitys eilen. Eikä tämä ensimmäinen kerta ollut. Aidot, elävästä elämästä olevat ilot ja surut, ajatukset ja sattumukset koskettavat lukijaa ja jäävät mieleen. 

Ihailen niitä bloggaajia, jotka kirjoittavat aidosti, pistävät itsensä peliin ja antavat lukijalle jotain itsestään - tunteen siitä, että voi samaistua kirjoittajaan ja mahdollisuuden avata pienen ikkunan kirjoittajan sielunmaisemaan ja elämään. Ovathan ne sellaiset pintaa kevyesti raapivat, kuvasisällöltään kauniit blogitkin mukavia, mutta eniten kuitenkin pidän niistä aidoista, tunteita ja keskustelua herättävistä kirjoituksista.

Sellainen bloggaaja minäkin haluaisin olla. Olla oma, aito itseni, totuutta kaunistelematta tai vääristelemättä. Olen minä joskus miettinyt, että minkähänlaisen kuvan itsestäni annan, kun nyt tämänkin sanon ääneen, mutta olen kuitenkin lopulta antanut mennä vaan. Eipähän tule kenellekään yllätyksiä jos joskus kasvokkain tavataan.

 

Kerätäänpä tänne listaus niistä blogeista, jotka sisältävät (ainakin välillä) aitoja ajatuksia sekä käänteitä ja sattumuksia todellisesta elämästä. 

Minä aloitan listan muutamalla:

Bättre liv 

Puutalobaby

S
urfing Maya & Girl From The North Country

 

Mitä sinä haluat lisätä listalle?

 

Kommentit

Enni

Mä kyllä lisäisin sellasen blogin ku Onnenpäivä. Se on aito, ihana ja elämän makuinen.

Maapu (Ei varmistettu)

Mulla on yksi blogi, jota seuraan, joka tuli heti mieleen kun puhuit aitoudesta. Nuori äiti kirjoittaa elämästään ja sen uskomattomista, rankoista, hulvattomista ja unohtumattomista käänteistä. Perheessä on kolme lasta, mutta vain kaksi he ovat saaneet kotiin, keskimmäinen syntyi enkelivauvana ja siitä blogi alkaakin. Monet itkut tuon blogin äärellä itketty ja vähintään yhtä monta kertaa naurettu. Suosittelen! Normaalin elämän makuinen blogi.
http://afterastorm-sannis.blogspot.fi/

Kristaliina
Puutalobaby

Kiitos <3

...ja mäkin olin just lisäämässä tuota yhtä lemppariblogiani listaan, mutta Enni ehti ensin :)

ninoh

<3 kiitos samoin <3 tänne sun blogiin  suikkaan aina ihan ekana lilyssä.. ja tässä toinen suosikkini http://kukkapilli.blogspot.mx/

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Sipettäjä on yksi suosikkiblogejani, mahtavia, koukuttavia postauksia tosielämästä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meinasin kans sanoa että yks Onnenpäivä on mun mielestä aika aito. Ja Puutalobaby, Isyyspakkaus...

Kotona
Kaukana kotoa

Aika kypsä äidiksi on ollut hyvä blogi.

iity-
Puolivahingossa

Rosannan Lentoaskeleita kuvaa hyvin aitoutta, jo näiden listattujen lisäks :)

Ja tätä sunkin blogia selanneena voin kertoa, että löytyy täältäkin sitä aitoutta ja paljon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Miksi kaikki tänne linkitetyt blogit ovat vauvablogeja..? Niitä on muutenkin koko Lily.fi täynnä nykyään :/

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ehkä vauvablogit on poikkeuksellisen aitoja? Mutta totta, uusia äitiys-/vauvablogeja nousee kuin sieniä sateella. Puutalobaby on kuitenkin mainio esimerkki siitä, että mukaansa tempaavasti kirjoitettu ns. vauvablogi voi kiinnostaa myös lapsettomia. Toistaiseksi niitä sellaisia ei vain ole kovin montaa.

Ei muuta kuin kehiin niitä muita aitoja blogeja! Olisiko muita Onnenpäivän kaltaisia sekametelisoppa-blogeja?

Hippu

Olenpa iloinen, että jätit viestin, niin minäkin löysin tänne. :-) Ihan mahtavia juttuja sinulla - jumituin lukemaan pitkäksi aikaa, ja tulen lukemaan paremmalla ajalla vielä lisääkin. ;-)

Noiden treenijuttujen lukeminen vain vähän kirpaisee, kun olen itse ollut kohta kaksi kuukautta täydellisessä liikkumattomuudessa kondromalasian (polvirustonpehmentymätauti) takia, enkä voi muuta kuin haaveilla juoksemisesta, tanssimisesta ja muusta liikunnasta. Mutta ehkä minäkin saan vielä jonakin päivänä nauttia liikunnan iloista. :-)

t. Hippu Kukkapillistä.

Ja kiitos ihanalle Ninohille, että vinkkasit minusta! <3

iity-
Puolivahingossa

Auts, nyt vähän kommentti satutti, koska vauvablogeja paljon seuranneena ja semmoista itse kirjoittavana uskallan väittää, että sieltä joukosta löytyy monta hyvää ja oikeesti aitoa.
Mutta se on ihan totta, että vauvablogeja on Lily täynnä. Sen parempi mulle, koska näitä muoti- tai meikkiblogeja ei tuu seurattua ollenkaan tässä elämäntilanteessa. Jokaiselle jotain vai miten se meni. 

Eerika
Bättre liv

Kiitos A.Sinivaara, harmi että piti koskettaa surulla eikä ilolla. Välillä sitä haluaa lukea myös kepeämmistä aiheista, mutta silloinkin aitous koskettaa. Minulle olet aito, iloinen, rempseä ja aurinkoinen. Olet rohkeasti oma itsesi etkä piiloittele myöskään iloa suomalaisesti vakan alla. Taidat sopia Kalifornian auringon alle oikein hyvin! Iloa elämääsi <3 Eerika

Elina U.
Lentoaskeleita

Kiitos ihana iity- (vähänkö tuli hyvä mieli), sinun blogisi vasta täydellinen esimerkki aidosta ja elämänmakuisesta blogista onkin!

Veikkaan, että moni nostaa äitiysblogit sen vuoksi juuri niiden "aitojen" kategoriaan, sillä ne kertovat lähes poikkeuksetta arjesta. Enkä usko että kukaan jaksaisi kirjoittaa vauvablogia vain kaunistellaakseen vauva-arkea, vaan blogi on paikka laittaa niitä iloja ja suruja ylös, joten siinä ehkä niiden "aitous". MUTTA on myös paljon ei-lapsiaiheisia lifestyle-blogeja, jotka ovat myös näitä ihan vain elämää käsitteleviä, ei siis erikoistuneita varsinaisesti pelkästään päivän asuihin, ruokaresepteihin tai muihin (tykkään siis myös monista tällaisista blogeista, tässä nyt vain nappaan kiinni tästä arjen aitous-jutusta jonka mainitsin). Juuri niin kuin A.Sinivaara kuvasi "sekametelisoppa"-blogeja, joissa on ripauksia monista jutuista.

Joten vierailijalle, tähän nyt vain sattui juuri näistä blogeista tykkäävät linkkaamaan mieliblogejaan, joista monet sattuivat käsittelemään vauva-arkea. Niitä on paljon niin kuin sanoit, mutta ei se varmaan ketään haittaa, sillä aina voi etsiä muita aiheita käsitteleviä blogeja ja löytää itselleen mieluisaa luettavaa, tähänhän voi nyt kaikki linkata niitä vinkkejä! ;)

Sannis in real life

Hei, vähänkö ihanaa löytää oma pieni blogi täällä mainittuna <3 Täytyypä kurkkia muutkin mainitut kun oon etsinyt uutta luettavaa. Onnenpäivä meni heti lukulistalle :) BTW, miten tähän liitytään lukijaksi niin et saan ilmoitukset uusista teksteistä?! 

Terveisin rähmäkäpälä Sannis After the storm-blogista!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jouluaattoa, Sanna-Maija :) vasemmasta reunasta otsikkopalkin alapuolelta pitäisi löytyä linkki seuraa palstaa :) Onnenpäivä löytyy myös Facebookista, bloglovinista, blogilistalta jne jne, linkit on tuossa oikeassa palkissa :) kiva kun tulin lueskelemaan tänne :) meillä on Lilyssä monta hyvää, aitoa blogia ;)

Sannis in real life

Jaaa, hienoo! :)

jjonaa

Näyttäisi olevan vanha teksti mutta itse keskustelu herätti mielenkiintoni. Ja tosiaan puutalobaby on just aito ja ihana blogi, kuten on mielestäni myös tämä sinun! 

Juttusi ja kirjoituksesi yksin kertaisesti on vain pompannut aina silmään kun olet jotain kirjoittanut, nyt muistan tämän kommentin jälkeen liittyä myös ihan noihin seuraajiin!

Ja tosiaan, itse kirjoitan mammablogia ja niitä on myös todella paljon omalla seurauslistallani tottakai. Ja omasta mielestäni (toki olen ollut lilyssä vasta muutaman hassu kuukauden) mutta minusta täällä on hirveästi juuri noita meikki  ymym blogeja jotka ei suoranaisesti minua kiinnosta, kerkeisi edes meikkaamaan.. :) Mietinkin kun olin siirtymässä tänne että sovinko koko joukkoon kollareineni ja takkuisen pehkoni kanssa.. :D Mutta se nyt varmaan johtuu siitä että en ole ollut vielä täällä niin kauan että huomaisin noita mammablogeja paljon.

Mutta jokaiselle jotakin! joku taisi mainitakkin aijemmin.

Ja mistäs sen helpompi kirjoittaa ja jakaa kokemuksia kuin äitiydestä? Siksi niitä blogeja varmaan syntyykin niin paljon, koska äitiys tuo mukanaan paljon tunteita ja tilanteita. Ja on ihan uusi ulottuvuus sille tielle joutuvalle. :)

mannaryyni (Ei varmistettu) http://elisanmatkassa.blogspot.fi/

Hei, laitoin linkin omaan blogiini, joka on vastapainoa tälle nimenomaiselle kiiltokuvaelämäniontäydellisenihanaajokahetki. Toki se elämä on sellaistakin, mutta koitan kirjoittaa rehellisesti myös niistä ei niin ruusuisista hetkistä. Tervetuloa lukemaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.