Anteeksi rakkaat mainostajat, mutta...

Onnenpäivä

...tuo Lilyn etusivun juttujen välissä oleva kilpailubanneri, jossa nuorimies rääkyy kitarisat ojossa, saa aina etusivua selaillessani niskakarvat nousemaan pystyyn. Voi olla, että olen ainoa, jonka verkkokalvoihin särähtää tuo bannerissa käytetty kuva ja siihen yhdistetty sanoma: "Voita Ruisrock-liput sekä viinitasting". 

En tiedä Suomesta, mutta ainakin tällä pallonpuoliskolla viininmaistelu mielletään jokseenkin sivistyneeksi tapahtumaksi, vaikkei aina maltetakaan sylkeä kuppiin ja maistelun lopputuloksena olisi pieni hiprakka. Tuo kuvassa oleva kaljapäissään kiljuva teini ei houkuta ainakaan minua hakeutumaan lähellekään kyseistä tasting-tilaisuutta, eikä itse asiassa lähelle koko Ruisrockia. Ymmärrän kyllä, että kyseessä on Ruisrockin alueella oleva tasting-tilaisuus, jonka kohderyhmää on pääasiassa nuoriso ja jolla ei todennäköisesti ole mitään tekemistä oikean viininmaistelun kanssa, mutta silti.

Voisitteko siis ensi kerralla puhua tuollaisen mainoskuvan yhteydessä ihan vain ilmaisesta viinasta, yrittämättä pukea sitä sivistyneeksi viininmaisteluksi?

 

Tässä vielä tuo hermoja raastava kilpailubanneri:Yök. Vanhan AD:n silmät itkevät verta.

 

 

Kommentit

Marjo
Saa olla

Huh, huomasin tuon nyt vasta ensimmäistä kertaa (olisi saanut jäädä huomaamatta). Oisko tulta -banneri onneksi tasapainottaa aika mukavasti.

omituinen Vierailija (Ei varmistettu)

toi olis ollut sarkastisten lonkeromainosten gaalassa kohtuu hyvillä paikoilla muttei mikään voittaja. :)

kolme3
Arctic Avium

mie inhoan nuita mainoksia ja siksi olenki laittanu tommosen kätevän blokin päälle niin en näe mittään mainoksia, tossa hetken aikaa kiihkoiltiin jostain henkkamaukan mainoksesta mistä olin ihan autuaan tietämätön =) Haidi

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ei minulla yleisesti ottaen ole mitään mainoksia vastaan, päin vastoin. Olisihan se hullua, jos ei mainosalan ammattilainen sietäisi mainoksia ;) Tämä kyseinen oli vaan niin huono...!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon niin samaa mieltä! Tosta mainoksesta tulee just sellanen olo, että en varmana halua mennä ruisrockiin vaikka maksettais :D Ihan oikeesti, miksei sitä kieltä voi pitää suussa sisällä??

Vierailija (Ei varmistettu)

Ruisrock on nykyään aika keski-ikäistynyt tapahtuma, eli yleisön ikä haitari on vauvasta variin ja mummoon. Musiikkitarjontaa on jokaiseen makuun ja viinitarjonnalla on varmasti kysyntää, koska kaikki eivät tykkää läträtä ohratuotteita. Myös kuohuva on täällä tullut suosituksi ja valikoimat ovat lisääntyneet hintalistan maltillisemmasta päästä. Tuosta kuvan ulkoasusta ja väreistä voisi päätellä että kuva on jo retroa 80-lukua tai sitten hyvin Shopattu Kodakin väreihin.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Eli itse asiassa valittu kuva kuvaa Ruisrockia yhtä paljon, kuin kuva Rion samba-karnevaaleilta. Erinomaista mainontaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Festareista ei voi olla liian siistejä mainoskuvia. Paitsi Tangomarkkinoista, jotka todellisuudessa ovat paljon pahempaa örvellystä kun nuorisofestarit, so i hear. :D Juhannusfestarit ovat ehkä enemmän nuorison örvellystä, mutta muuten olen todennut saman kuin joku täällä jo kommentoikin, ikähaitari on ihan vauvasta vaariin. Muuten tuosta viinikulttuurista, niin yksi viinikirja tylytti amerikkalaista viinikulttuuria aika rankasti. Kyseessä oli kirja, joka listasi hyviä ja edullisia viinejä eri maista. Yhdysvaltojen kohdalla vain todettiin, että sellaisia ei ole ja viininmaistelu on mennyt täysin snobiksi yläluokan harrastukseksi. What? Onko todella näin? Suomessa on Alkossa 6€ hyviä puna- ja valkoviinejä eikä ole harvinaisuus, että nuorisokin korkkaa illanistujaisissa tai puistopiknikillä viinipullon. Tosin sivistyneestä juomakulttuurista ei voida edelleenkään puhua samassa lauseessa tiettyjen suomalaisten kohdalla, mutta kyllä täällä opiskelijakin voi juoda viiniä ja parantaa maailmaa. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Väite Tangomarkkinoista pitänee paikkansa. Paikkakunnan taksien kertomaa vertailuna kesäkuun Provinssi Rock vs Tangomarkkinat. Tangomarkkinoilla tapaa enemmän keski-ikäisiä noin kerran vuodessa amatööri juhlijoita sikailemassa kuin Provinssissa. Tietysti jokaiseen turneeseen mahtuu joka lähtöön. Huom. Olen itse keski-ikäinen.

häkkilintu

Eikö varoitustekstien liittäminen alkoholimainoksiin ole ollut puheenaiheena? Ruotsissa ja Briteissä ne ovat jo pakollisia alkoholimainosten yhteydessä. Eikö tuo kuva riittäisi varotukseksi, tyyliin: "Alkoholin nauttiminen saattaa aiheuttaa holtitonta käytöstä"? 

Köyhänä opiskelijana koen, että ilmainen viini on kutkuttava asia, aina vain parempi jos se on myös hyvän makuista. Ja olishan sekin kiva, että osaisi sanoa viinistä muutakin kuin, että a) ihan hyvää, b) liian kuivaa, c) mukavan thanniisistha.

häkkilintu

PS. Mulla ei varmaan ole toivoa edetä AD:ksi, kun silmät ei itkeneet verta. Vaihtoehtoisesti altistan silmäni todellisille mauttomuuksille liian usein ja käsityskykyni on alkanut hämärtyä.

jjjohanna (Ei varmistettu)

Pressin edustajana voin todeta, että kyseinen kuva on peräisin Ruisrockin pressipankista. Tosin rajattu mielivaltaisesti ja käytetty kyseenalaisessa yhteydessä. Pressikäyttöön annetut kuvat ovat yleensä lehdistölle tarkoitettuja, ei käsittääkseni mainontaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.