Exät netissä

Onnenpäivä

Internet on siitä metka paikka, että siellä voi tahtomattaan törmätä exäänsä, puolisonsa exään tai vaikka ystävänsä exään. Samoin voivat exät löytää sinut, vaikka et välttämättä ajatuksesta järin ilahtunut olisikaan. Toisinaan et edes tiedä asioivasi katkeroituneen ex-puolison kanssa, sillä hän on salakavalasti naamioitunut vieraan nimimerkin taakse ja lähestyy sinua nyt tiedonjanoisena. Tai tiesitkö, että exäsi saattaa vielä aikojen päästäkin salaa lueskella viestejäsi ja sähköpostejasi ja jopa vastailla ihmisille puolestasi?Kaikenlaista olen minäkin viime vuosien aikana nähnyt. Erityisesti Facebook on tuonut kyttäämisen aivan uudelle tasolle ja suo katkeroituneille exille erinomaisen näköalapaikan entisten kumppaneiden sielunelämään. Muutama vuosi sitten eräs miespuolinen, hieman kaukaisempi, mutta samoissa piireissä kulkeva tuttava lähestyi minua Facebookissa. Juttelimme niitä näitä ja vaihdettiin kuulumisia muutamaankin otteeseen. Hän esitti muutaman mielestäni hassun, parisuhteeseeni liittyvän kysymyksen, joita hetken mielessäni ihmettelin, mutta muuten keskustelu oli kovin normaalia ja pinnallista. Myöhemmin yhteinen tuttavamme kertoi, että olin itse asiassa jutellut tämän miehen exän kanssa, joka oli entisen miesystävänsä nimissä luonut Facebook-profiilin ja lähestyi nyt kaikkia naispuolisia tuttavia selvittääkseen, oliko hänen entisellään ollut jonkun kanssa jonkinmoista sutinaa. Tuijotin ruutua epäuskoisena. Voiko joku oikeasti olla noin mustasukkainen, vielä eronkin jälkeen?

Seuraavaksi oli vuorossa huvittava sattuma. Olin eräällä treffi-sivustolla oikolukemassa ystäväni deitti-ilmoitusta, kun huomioni kiinnittyi samaisella sivulla olevaan toiseen ilmoitukseen, tai paremminkin sen profiilikuvaan. Se oli mieheni exän deitti-ilmoitus. Tuijotin ruutua jälleen epäuskoisena, mutta ei siitä sen enempää.

Ja vielä yksi yhteentörmäys on kohdalleni sattunut. Viesteilin Facebookissa vanhan tuttavani kanssa, tavallaan melko henkilökohtaisistakin asioista ja yllättäen sain yhteydenoton hänen entiseltä vaimoltaan. Syystä tai toisesta hän oli päätynyt lueskelemaan entisen puolisonsa Facebook-viestejä ja koki nyt suurta tarvetta korjata mielestään kovin virheellistä mielikuvaani hänen entisestä aviomiehestään. Tunsin oloni erittäin epämukavaksi, vaikkei vaihtamissamme viesteissä ollut mitään kyseenalaista ollutkaan ja toisaalta, vaikka olisi ollutkin, niin olisiko se enää exän asia?

Ovatko muut törmänneet omiin tai muiden exiin epämääräisissä olosuhteissa internetin syövereissä? Vai olenko minä ainoa exä-magneetti?

 

ps: terkkuja kaikille exille, jotka tätä luette! :)

 

Kommentit

Turhat jorinat

Olen blokannut omat eksäni FBstä, enkä hyväsky tuntemattomien kaveripyyntöjä, joten eipä ole tullut omituisia kohtaamisiakaan. Mua ei kiinnosta, mitä eks touhuaa,  ja toivottavasti häntäkään ei kiinnosta mun elämäni.

AuriElina
Hopeareunus

Joo, kyllähän noita kaikenmoisia kokemuksia löytyy. Välillä ihan ihmetyttää, miten ollaankin tuon miehen aikoinaan sotkeuduttu niinkin mielenkiintoisia taipumuksia omaaviin persooniin... Vaikeneminen on kultaa ja yhteyttä pidetään vain välttämättömissä käytännönasioissa. Stalkkauksista ei enää juurikaan paineita oteta, jos tahtovat itseään viihdyttää meidän elämällä ja näkevät niin paljon vaivaa, että jotenkin pääsevät johonkin käsiksi, niin siitä sitten vain :P

Gemma (Ei varmistettu)

Exäni ex blokkasi minut (fb) jossain vaiheessa, kun läheteltiin exän kanssa satunnaisia "mitä kuuluu" viestejä. Tämä exän ex myös soitti minulle suhteen loppupuolella salaa exältä tivatakseen mikä on meininki mustasukkaisuuksissaan. Ja tosiaan ei ollut mitään muuta kuin todella pintapuolista kuulumisten vaihtoa.
Exäni nykyinen blokkasi minut jossain vaiheessa myös facessa ja olin muutaman kuukauden blokattuna ja nyt en taas jostain syystä ole. Ei olla pitkään aikaan exän kanssa pidetty mitään yhteyttä mutta silti näin... Kavereita kyllä facebookissa ollaan mutta ei muuta.

Blokkaamisen huomasin alunperin kummassakin tapauksessa siinä, että yhteisten kavereiden statuksia lukiessa huomasi että jostain keskustelusta "puuttuu" viestejä välistä tai joku oli kommentoinut esim. "Tiina; sitä mäkin mietin" ja kenenkään Tiinan viestejä ei ketjussa näkynyt. Ja "Tiina" sattui olemaan tämän exän nimi... Sellaista :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä kummallista oli miehen exän deitti-ilmoituksessa? Ex hakee uutta seuraa, breaking news? Eikös se ole hyvinkin normaalia elämää?

Sarppa (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi ex-magneetti. Tuntuu siltä, että törmään ja joudun tekemisiin kaikkien exien kanssa, sekä omieni että muiden. Kiusallista ja inhaakin ajoittain. Joskus mietin mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Minä olen ihmetellyt, että mikä ihme pistää jonkun muun exän kuvittelemaan, että minulla, naimisissa ja toisella puolella maapalloa olevalla naisella, olisi jotain tekemistä hänen eronsa kanssa... ehkä kannattaisi etsiä syitä lähempää, kuten vaikka peilistä.

Vierailija: Ei siinä deitti-ilmoituksessa mitään, mutta äimistelin vain, kun todennäköisyys törmätä siihen oli kaiketi aika pieni. Kaikella vilpittömyydellä, toivottavasti löysi itselleen seuraa.

Lennu (Ei varmistettu)

Itse voin myöntää, että olen joskus exääni stalkannut netin kautta. Syitä teolleni keksin kaksi, vaikka virallisesti koin niitä olevan vain yhden: ensinnäkin, eromme oli vaikea ja ex ei meinannut laskea minusta irti, joten koin helpommaksi tietää hänen vakipaikoistaan ja pyrkiä välttämään niitä, eli jos tiesin hänen asuvan pienellä paikkakunnalla, en vartavasten lähtenyt sitten sinne viettämään vapaa-aikaa. Ja myöhemmin voin myöntää, että stalkkasin varmaan myös siksi, että halusin nähdä mihin hänen tiensä vie - löysikö hän heti uuden naisen jne.

Myöhemmin sain kuulla, että ex on tivannut yhteiseltä kaveriltamme tietoja minusta ja leperrellyt, kuinka hän kaipasi minua ja vaikka mitä. Silloin erostamme oli jo kaksi vuotta, nyt jo reippaasti enemmän. Joskus on tullut katsottua löytyykö hän facesta, kun tuli katsottua muitakin vanhoja tuttuja kuten luokkakavereita, mutta muuten hänen menemisensä ja tekemisensä eivät minua kiinnosta. Yhteyttä emme ole pitäneet sen jälkeen kun hän vihdoin lopetti stalkkaamisen pari vuotta eron jälkeen.

stalkkeri (Ei varmistettu)

Tunnustan: stalkkaan puolisoni exää FB:ssä! En ole koskaan kyseistä henkilöä tavannutkaan, eikä se ole tarkoituskaan. Minulla ei ole mitään häntä vastaan enkä ole mustasukkainen. Ainoa motiivi on uteliaisuus, millainen tyyppi hän on ja mihin elämässään pääsee. Onhan meissä hänen kanssaan kuitenkni jotain yhteistä...

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en kyllä tota stalkkaamista käsitä :D Siis että kuka jaksaa edes tuhlata aikaansa ja energiaa jonkun exän stalkkaamiseen -_-

Kyllä mulla on kaikki eksät kavereissa Facessa, mutta että minä nyt oon heihin yhteydessä muutenkin viikottain. En oo koskaan oikein ymmärtänyt sitäkään, miksei sen eksän kanssa voida erota kaverina. Että totta kai kumpikin tarvii vähän aikaa siinä välissä päästäkseen toisesta yli, mutta kai nyt sitten voi taas kuulumiset soitella ja kaveerata, että kun on se eksä ollut kuitenkin joskus tosi tärkeä osa elämää, se tuntee sut semmosena kun sä olet. Ja yleensä suhteiden loppumiseen on kyllä ihan syynsä. (ja nyt siis puhutaan ihan perus normaaleista suhteista, ei mistään "stalkkaan ja hakkaan vaimoni "-suhteista).
Mut juu, en mä jaksa ainakaan stalkata mitä avokki keskustelee eksiensä kanssa tai soitteleeko tai muuta. Että ihan turhaa olla mustasukkainen. Jos avokki joskus pettää niin sitte se pettää, ihan turha semmosiakaan on pelätä etukäteen. Mut ihan yhtälailla mä en tahdo viedä puolisoltani ystäviä vain siks, että ne sattuu olee eksiä. Etenkään kun omat eksät tosiaan on niin tärkeitä. Pitää siihen puolisoon voida luottaa. :)

Menin vähän sivuraiteille taas :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Omat exät eivät häiriköi elämääni, mutta kummallista miten puolisoni exät kummittelevat mitä ihmellisimmissä tilanteissa.
Ymmärtääkseni puolisollani ei niitä montaa ole, mutta yksi on hiljattain aloittanut samassa työpaikassa hänen kanssaan ja toinen lähettelee outoja viestejä keskellä yötä sekä kommentoi kummallisia asioita siinä niin ihanassa sosiaalisessa mediassa kuin Facebook!!
Onko tilanne vain kestettävä ja nieltävä, vai saako asiasta närkästyä?
- Tämä ikuinen exä-kysymys!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.