Jaa syksy vai?

Onnenpäivä

Se alkaisi tämä kesä olla tässä, sanovat. Pian koittaa aika, kun paikalliset vetävät Uggit jalkaansa (yhdistettynä t-paitaan), villatakit tiukemmin ylleen (shortsien kanssa) ja pipot päähän (sandaalit jalassa). Nythän on syksy, herranenaika!

Jos sinetöisi ovet ja ikkunat, unohtaisi ilmastoinnin päälle ja eläisi pelkän postiluukusta putoilevan tiedon varassa, voisi tosiaan kuvitella, että käsillä on ihan oikea syksy. Sen verran syysmeiningeissä ollaan näissä paikallisissa vaate- ja sisustuskuvastoissa, vai mitä olette mieltä?

Kuvastot väittävät, että nyt on syksy.

Ovatkohan ne tekijät katsoneet milloin viimeksi ulos toimiston ikkunasta?


 

Todellisuudessa syysvaatteita tarvitaan vasta parin kuukauden päästä, jos edes silloin. Paikalliset kyllä ryhtyvät kääriytymään syysvaatteisiin heti, kun syyskuvastot julistavat syksyn alkaneeksi. Onkin jokseenkin koomista, että samassa kassajonossa saatan olla minä sandaalit ja shortsit jalassa ja edelläni nainen talvihatussa ja -saappaissa. Mutta minä nyt en vain pysty pukeutumaan syysvaatteisiin, mikäli lämpötila kohoaa yli +20 asteen. Sehän on suomalaiselle kesäkeli!

Se on kyllä sanottava, että kovin ihanilta näyttävät nuo tulevan kauden syystamineet. Harmi vain, että niille on niin kovin vähän käyttöä täällä. Olisi ihanaa kääriytyä syksyksi ja talveksi vähän tukevampaan vaatetukseen ja kerätä ehkä hieman vararavintoa ympärilleen talven varalle, kun ei niitä sääriä kukaan kuitenkaan farkkujen alta näe. Mutta ei. Pakko pitää ympärivuotinen bikinikunto.

Tulevaisuus ei järin syksyiseltä näytä.

 

 

Kommentit

ninoh

Näinhän se menee..Meillä näkee +35 asteessa paksuja talvisaapikkaita toisinaan,menee kylmätväreet jo kun katselee..Enkä oo missään nähnyt niin isoja,michelin tyyppisiä  överi toppatakkeja kun ateenan +23 asteen syksyssä,muoti se taitaa olla mikä monia sanelee..

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Just sunnuntaina naureskelin täällä Lappeenrannassa venäläisturistille, joka tallasi ohitseni karvakaulustoppatakissa samalla kun itse läpsyttelin varvastossuissa ja farkkushorteissa. Nätti aurinkoinen päivä ja lämmintä melkein +20, hyvänen aika.  Pidän kynsin ja hampain kiinni myös siitä tosiasiasta, että elokuu on vielä kesäkuukausi, kele.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.