Jenkki käy salilla

Onnenpäivä

Olen nyt reilut kolme vuotta tarkkaillut amerikkalaisten kanssatreenaajien toimia kahdella eri salilla ja tehnyt tämän lisäksi erinäisen määrän muita havaintoja siitä, mitä paikallisilla saleilla todella tapahtuu.

Varoitan, että osa seuraavista havainnoista saattaa olla ikävästi leimaavia, vaikka olisivatkin todellisuudessa täysin kansakunnasta riippumattomia. Sillä onhan mahdollista, että muuallakin maailmassa hörpitään juoksumatolla juostessa veden sijasta Starbucksin miljoonan kalorin Caramel Macchiatoa.

Jenkki tietää kuinka kuntoillaan• Televisiosta tulee salin puolella aina joko baseballia tai pöhköpalloa (amerikkalaista jalkapalloa). Siinä jää usealla kaverilla treenaaminen toissijaiseksi, kun katsellaan silmä tiukkana miten isot miehet juoksee soikean pallon perässä sukkahousut jalassa. Missä on Kauniit ja Rohkeat, kysynpähän vaan?

• Jätänpä kaikki kiekot tankojen päähän ja käsipainot pitkin poikin. Jenkit ne ovat kovia treenaamaan. Vetävät itsensä niin piippuun, ettei voimat enää riitä painojen nostamiseen takaisin telineisiin.

Ihmettelin pitkään miesten keskuudessa vallitsevaa tyylisuuntausta, jossa jalat ovat sirot tikut ja yläkerta pienen jääkaappipakastimen kokoinen. Syy tähän valkeni vasta vähän aikaa sitten. Koska baariin puetaan farkut, eivät naiset näe jalkoja kuitenkaan. Kannattaa siis satsata kaikki paukut yläkroppaan ja pukea päälle kireä t-paita. Tietty!

Tuonpas teini-ikäisen poikani salille ja laitan sille painonsa verran rautaa tangon päihin. Pari kertaa on joutunut jälkikasvuaan piiskaavalle isukille vihjaamaan, ettei liian suurilla painoilla treenaaminen tee teini-ikäiselle välttämättä kovin hyvää.

• Tämä puhelin-addiktoitunut kansakunta ei todellakaan jätä puhelinta kotiin tai treenikassiin treenin ajaksi. Kovasti ovat tärkeitä ihmisiä nämä paikalliset, kun puhelimen soidessa täytyy sarja jättää kesken ja reisipenkissä ährätessä voi aina lähettää pari tekstiviestiä ja päivittää Facebook-statuksen. Juoksumatolla kävelevistä ehkä joka kolmas puhuu jossain vaiheessa puhelimeen.

• Ai meillä on puhelinkonferenssi! No voihan se hoitaa samalla, kun käyn salilla. Handsfree vaan kiinni ja hyvin voi hoitaa yhden palaverin siinä vatsalihaksia tehdessä. Mahtaa kuulostaa vastapuolten korvaan mielenkiintoiselta se ähinän ja puhinan säestämä selvitys uusimmasta teknologista.

• Nykyteknologia mahdollistaa sen, että reisien lähentäjä-/loitontajalaitteessa treenatessa voi räplätä yhtä aikaa sekä iPadia, iPhonea että iPodiakin. Parhaimmillaan olen nähnyt näitä i-alkuisia laitteita yhden tytön sylissä yhtä aikaa neljä. Ja treenasikin samalla! Melkoinen saavutus.

• Nyt mä nostan mun paitaa ja otan mun seksikkäimmän Luke Perry -ilmeen. Ah, tavallaan itsensä peilailu kuuluu salilla treenatessa asiaan, jossain määrin. Paikalliset nuoret miehet tarkistavat vatsalihastensa tilanteen kuitenkin jokaisen sarjan välissä. Tytöt eivät ikinä. Miksiköhän?

• Tyyli ennen kaikkea. Sanokaa nyt,  etteivät suomalaiset miehet käytä niitä puoleen reiteen asti pitkiä treenipaitoja, joiden hihansuut paljastavat koko kyljen? Yleensä tähän paitaan on vielä yhdistettynä shortsit, tennarit ja valkoiset säärisukat.

• Kaliforniassa paistaa aina aurinko. Jopa salilla ilta-aikaan, mikäli on uskomista niitä kavereita, jotka tulevat salille coolisti aurinkolasit päässään.

• Tässä maassa on ilmeisen huono valikoima urheilu-rintaliivejä. Noin 90 % salilla käyvistä naisista ei joko pue rintaliivejä ollenkaan tai pukee sportti-rintaliivien sijasta tavalliset liivit. Siihen olen jo tottunut, että täällä joka toisella naisella on pienen maitoauton kokoiset rinnat, mutta en koskaan totu siihen näkyyn joka syntyy, kun hypitään haara-perushyppyjä samaiset maitoautot ylös alas heiluen.

• Kaikki naiset eivät ole muutenkaan niin tarkkoja treenivarusteistaan. Treenivaatteeksi käyvät yhtä hyvin legginssit (takapuoli peittämättömänä tietenkin) kuin pyjamatkin. Joskus olen nähnyt naisen juoksumatolla Uggit jalassa. Onko niistä tullut jo lenkkari-mallikin?

• Pure Jenkki! Itsehän olen sen verran yksinkertainen ihminen, että purkkaa syödessä kaikki muut toiminnot häiriintyvät. Jenkki sen sijaan jauhaa purkkaa niin penkatessa, juoksumatolla kuin vatsarutistuksia tehdessäänkin.

• Syömisestä puheenollen, pitäähän sitä treenin aikana vähän tankata. Olen päässyt kerran todistamaan tapahtumaa, jossa mies söi burritoa kuntopyörällä ajaessa. Yääk.

• Ulkonäköön tulee panostaa, salillakin. Erityisesti latinotaustaiset tytöt panostavat treenimeikkeihinsä. Siinä ei paljon parane hikoilla, kun kasvoilla on hikeen liukeneva sotamaalaus. Myös hiuksiin panostetaan. Yleensä pitkissä hiuksissa on heti aamutuimaan kaunis kiharrus, joka sitten leijailee kauniisti puolelta toiselle crossarilla polkiessa. Vähänkö tunnen itseni hikoilevaksi Suomi-siaksi.

 

Kovasti tieteellinen tutkimus on suoritettu halpis-saleilla, joiden kuukausimaksu on alle 10 taalaa. Hienommilla ja hintavammilla ökysaleilla voi tilanne olla edellä mainittua parempi. Tai sitten vieläkin pahempi.

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää jutut oli hulvaton! Lauaintai aamu lähti hyvin käyntiin :)

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Huhhuh, burrito ja kuntopyörä. Mikä yhdistelmä! :-)

Kuulun itse siihen ihmisryhmään, jolla on jumpassa silmäkuopat täynnä hikeä jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Siksi tuo salille meikkaaminen on ollut minulle aina täysi mysteeri. MIKSI? Olisi kiva kuulla jonkun sitä harrastavan perustelevan asiaa, kiinnostaa ihan vilpittömästi.

ninoh

Suomisika nro 2 ilmottautuu... joka päivä treenatessa latinoiden keskellä voin kertoo et huh huh juurikin näin moni meikkaa salille ja pitkät upeat kiiltävät hiukset on kiharrettukin..huh huh ja ne jotka ei meikkaa on niin kauniita ettei paljoo meikkiä kaipaiskaan,puolenmetrin mustiin ripsiinsä..mutta tavallaan motivoi enemmän treeniraivoon..vaatetukseltaan ihmiset on täällä tosi tarkkoja vapaalla ja harrastuksissa,tunnen itseni usein verkkaripelleksi..ja puhelin kuuluu täälläkin sali kardeerooppiin..itse en enään salille luuria raahaa,sillä kun löysin oman treeni motivaationi en halua tulla edes häirityksi..kiva ja mielenkiintoinen postaus!

Anne Rajala (Ei varmistettu) http://penguingoespunttis.blogspot.fi/

Huhhuh :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, tarkennuksen vuoksi, tama jamppojen itsensa peilailu ei jaa pelkkaan peilailuun, vaan sita vatsaa ja hauista on myos samalla hiveltaja - hieman huvittaa tama yleinen tapa.

Samoiten, olen kuullut, etta nama "chicken leg"-malliset miehet kayvat myos juuri ennen baaria pumppaamassa tumput pumppiin, jotta on baarissa erityisen kuntoisena, chicken legeineen.

Eilen nain ensimmaista kertaa myos senkin ihmetyksen, etta naispuolinen henkilo kutoi sukkaa tai mita-lie samalla kun polki kuntopyoraa!!!

Paasaantoisesti nama lahentaja-loitontajakoneissa "ahraavat" naispuolen edustajat eivat siis oikeastaan treenaa, touhu nayttaa parhaimmillaankin ajantapolta, jotta voidaan kehua kavereilla "saliharrastuksesta".

On taa kansa sekaisin, huh huh

Hahah! :D Kyllä tää kalsea aamu lähti tosta käyntiin. Meidän salilla ei ole muutakuin noita liian kovaa treenaavia tyyppejä jotka ei kykene enää nostaa edes kilon painoa takaisin paikoilleen. Isossa kaupungissa oli kyllä hauskaa tehdä havaintoja ihmisistä, useimmat havainnot oli mimmeistä jotka eivät voineet hikoilla koska olivat juuri meikanneet. Ja sanoivat sen myös ääneen. :D

Chic & Fit

Mun on pakko paljastaa yksi tapa, josta aina saan palautetta. Mä syön purkkaa salilla. Tarviin sen purkan suuhun kolmesta syystä, keskittymiseen, siihen etten karju ja ähise ku raivo apina ja siks ettei mulla varmastikkaa ois enää hampaita suussa mikäli purisin hampaita yhteen purkan sijaan :D Lapsena mutsi jo kielsi ettei saa leikkiä purkka suussa- voi tukehtua.. No otan sen riskin kuitenkin ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Viimeksi matolla vetoja tehdessä Elixian televisio rivistossä tuli mm. pari sarjaa, hiihtokilpailua, ruokaohjelma ja ostoskanavalta esiteltiin juuri niitä urheiluliivejä naisille.
Tuo vedenkin juominen juostessa - vaikka palutusvaiheessa - on ainakin minulle haasteellista, ettei rykäse vettä väärään osastoon. Sama ilmiö juoksutapahtumassa tarjottavilla juomilla, rytmi menee sekaisin ja saa olla varovainen ettei juoma mene väärään osoitteeseen. Tuosta AB hancer kuvasta tuli mieleen lähinnä kala halsteri...

häkkilintu

Ei. Voi. Olla. Totta.

Siis anteeksi kaikki järkevät jenkit, mutta miten dilleä porukkaa sieltä Ameriikan ihmemaasta voikaan löytyä? Tässä jää omat 8 vuotta vanhat verkkarit ja lähes liikkumattomaksi tuettu etuvarustus kakkoseksi.

Enkä täysin ymmärrä salimeikkausta. Oman otsani hikirauhaset tekevät olemattomastakin meikistä pandasilmät alle viiden minuutin, joten en meikkaa salilla koskaan. Miksei ihon voisi antaa hengittää edes salitreenin ajan?

McFat (Ei varmistettu)

Nyt on pakko kompata vähän täältä Itävallan puolelta näihin treeni-ihmeisiin. Käyn ihastuttavalla, alle 20e/kk maksavalla "McFit" salilla, ja oh boy kun täältäkin löytyy vipeltäjää sitten joka lähtöön!

Suurin osa salikävijöistä on nuoria, siirtomaalaistaustaisia miehiä (vaatimaton veikkaukseni on, että Turkista ja lähialueilta on enemmistö), ja chicken leg- ilmiö on melkein sataprosenttisen paikkaansapitävä näiden veikkosten keskuudessa. Salipukeutuminen koostuu todellakin juuri näistä kainaloaukot lantiolle asti- aukiolevista paidoista, ja treenikengiksi käyvät miltei mitkä tahansa hautajaispoposia lukuunottamatta.

Lempparipukeutujani tähän mennessä ovat olleet kaksi seuraavaa tapausta: erittäin hyväkuntoinen nelikymppinen mies, jolla on uskomaton mieltymys naisten napapaitoihin ja joka räppärityyliin pitää housujaan puolessavälissä peppua. Jöhöös, kyllä kelepaa, kun sellainen huutelee "schön, schön!" ja osoittelee toisessa laitteessa pusertavaa suomalaisflikkaa.
Toinen miekkonen taas tuli kerran salille pukeutuneena verkkareihin ja sähkönsiniseen "verkkosukkapaitaan"- tiedättehän, verkkosukkahousut paitana. Sehr schön. Kyllä.

Vierailija (Ei varmistettu)

On täällä kotomaassakin bongattu ainakin allekirjoittaneen mielestä täysin uusi tapa treenata paljain jaloin tai flip flopeissa.. Etenkin miehet ovat omalla halpis salilla kunnostautuneet tässä uudessa todella pitkälle viedyssä barefoot villityksessä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hakkilintu, keskimaarin amerikkalainen on oikeasti dille, riippumatta koulutustaustasta tahi sosiaalisesta taustasta. Tama on kansakunta on oikeasti kokolailla kahjoa porukkaa.

Mun lemppari on tama eras, n `50v naishenkilo, joka tulee pilkullisissa pinkeissa yohousuissa salille, jaatavan kokoisine silikooneineen ilman rintaliiveja, hihaton-pinkki-ihonmyotainen toppi paallaan. Se positiivinen on sanottava, se on kovassa kunnossa, mutta se vaatetus - ugh!!

Se, etta miehet eivat treenaa jalkoja juuri koskaan, on myos katevaa koska jalkapaikat ovat aina vapaat. Voin laskea n. yhden kaden sormilla etelassa ja pohjoisessa jampat tahi naiset, jotka olen nahnyt kerran pari tehneen jalkoja. Perin mielenkiintoista.

Ehka huvittavinta on nama paidan nostelijat, jotka hivelee vartaloaan samalla peilin edess. Pohjoisessa niita oli ehka n. 75% salin puolella miehista, melko kova prosentti!!

lone star (Ei varmistettu)

Minusta on ihan mukavaa täällä Amerikassa sekin, että kuntosalilla(kin) on hieman "rennompi" meininkin :). Että kaikki ovat tervetulleita kuntoilemaan, vähän sellaiset erikoisemmatkin ihmiset, jotka eivät ole rasitettu turhalla tärkeydellä :D. Kukin kykyjensä ja halujensa mukaan, eikö niin?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kyllä minäkin tykkään täällä käydä salilla. Hölmöhän olisin jos antaisin tuollaisten jotenkin häiritä treenaamista. Joskus kyllä naurattaa niin, että on painot pudota käsistä. Meidän salilla kävi ennen hemmo, jonka afrotukka oli niin iso, ettei hän mahtunut laitteisiin kunnolla (tukka otti sivuilta kiinni). Silloin ei meinannut tulla treenaamisesta mitään, oli se niin koomista. Muutoinhan nämä ovat mukavan sosiaalisia ihmisiä, milloin kysellään vaatteista, uusista liikkeistä tai ruokavaliosta. Ja aina joku tervehtii ja kysyy kuulumisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Se jenkeissä on positiivista että ne ovat sosiaalisia, vaikka se onkin pinnalista small talkia mutta kuitenkin ja kovia tsemppareita. Tsemppaaminenhan on nähty esim. lätkämatseista. Klassikko lienee vanha Cccp- Usa Olympia finaali vuonna miekka ja kilpi. Muistan se vieläkin livenä telkkarista.

Nina Enroth

Kuulostaa ihan mahtavalta! Mihin sä niitä Kaunareita enää tartteisitkaan, kun viihdepuoli on hoidossa kanssatreenaajien toimesta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten jengi siellä jenkkilässä suhtautuu treenin jälkeisiin hygieniatoimenpiteisiin: käykö ne suihkussa ja onko ne sellaisia yhteissuihkuja niinkö täällä Suomessa? Kun eikö amerikkalaiset ole tosi peitteleviä julkisen alastomuuden kanssa - jos siis ei oteta huomioon, että bikinit ilmeiseti lasketaan tavallisiksi vaatteiksi.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Vierailija: Meidän salilla ei ole suihkuja ollenkaan. Ja vaikka olisi, ei niissä kukaan kävisi. Täällä mennään salille treenivaatteet päällä ja lähdetään kotiin suihkuun. Alussa se tuntui oudolta, mutta nyt on jo tottunut. Eikä se oikeastaan haittaakaan, minä nimittäin kävelen aika usein salille, joten matkan on tavallaan osa treeniä. Ollaan kyllä miehen kanssa varmaan ainoita, jotka salille kävelee. Yleensä jenkit saapuu paikalle autolla, vaikka kävelymatka olisi vain viisi minuuttia...

Tästä muuten tuli mieleen intialaiset. Heillä on erikoinen tapa tulla treenaamaan duunivaatteissa. Eli miehet tulee salille kauluspaidassa, suorissa housuissa ja nahkakengissä. Siinä sitten treenataan, vähän hikoillaan ja mennään samoilla vaatteilla töihin.

Terhi Suanto (Ei varmistettu)

hahah, tää piristi niin mun aamua! Kiitos : D

 

 

Mä käyn tätä nykyä isolla, modernilla ja hintavalla salilla suomalaisessa pikkukaupungissa, ja kyllä täältäkin noita meikkaavia tyttölöitä löytyy varaamassa lähentäjä/loitontajalaitteita. Kerran meinasin tukehtua kesken cardion, kun erään blondin viimosen päälle suoristettu piiiitkä, tietty vapaana liehuva tukka jäi jalkaprässiin kiinni eikä meinannut irrota.

Miehet sen sijaan täällä on lähes aina ollu melko tavallisen näkösiä jamppoja tavallisine treenivaatteineen. Vähän tylsää mut ei ainakaan tartte peljätä vetävänsä vettä väärään kurkkuun sellasen vieressä treenatessaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja mun mielestä jo lehden lukeminen pyörää polkiessa/juostessa on tosi outoa.. huhhuh - Laura

Mirkku3333 (Ei varmistettu)

Pakko alottaa ja sanoa että pommitan nyt jokaseen postaukseen jotain joten SORI! :D Joutu kyllä naurahtaaan muutamaan kertaan tätä lukiessa :D Pitää niin paikkansa.
Suomessa salilla käydessä sali oli aina täynnä viimosen päälle laittautuneita ja usein uusimmat vermeet päällä olevia tyttösiä...täysine meikkeineen.
Täällä basella taas on rento jenkki meininki. Tosin meillä on 30 sekunnin sääntö ettei saa tuijottaa toista ihmistä. Esim jos tuijottaisin miestä yli 30 sekkaa se tarkottaisi että olisin kiinnostunut hänestä. Suomalaiselle isosilmäiselle tarkkailijalle erittäin vaativaa koska tykkään katsella ihmisten touhuamisia! Ja välillä jää tuijottamaan vaikka ei oikeasti tuijottaisi, you know? :D
Itse laitan hieman meikkiä salille mentäessä sillä omaan todella öljyisen ihon ja sitten kun vielä hikoilee tähän öljyn päälle niin tervetuloa finnikerho! Joten laitan kuivattavan pohjustuksen...välillä vaan transparent puuteria joka imee öljyn ja tuntuu että iho hengittää treenatessa paremmin! :)
Ja laiska kun olen niin jos on jo meikit naamassa ollu koko päivän ja meinaan salille mennä niin en mä niitä jaksa pestä pois kun vasta treenin jälkeen suihkussa. :D heh.

KJ (Ei varmistettu)

Tulinpa hyvälle mielelle! Nyt nämä salin perusviiriäiset eivät koske silmiin niin pahasti. Täälläkin miehet tykkäävät pukeutua shortseihin. En itse pidä kalpeita, karvaisia ja ohuita jalkoja erityisen seksikkäinä, mutta ilmeisesti jalkojen omistajat eivät häpeile näyttää niitä. Pitäisiköhän itsekin kasvattaa karvat jalkoihin ja mennä sen jälkeen shortseissa salille? Tres sexy!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.