Kylmyyden ja romantiikan raja on häilyväinen

Onnenpäivä

Aamulla kahden peiton alta herätessäni oli mukavan lämmintä. Kaksi peittoa, illalla sängyn viereen jätetyt villasukat ja paksu kylpytakki kertoivat kuitenkin siitä, että peittovuoren ulkopuolella olisi aamun tullen kylmä. Ja toden totta, miehisen ruumiinlämmön kadotessa viereltäni alakertaan asettamaan lämmitystä päälle, kirosin mielessäni mielikuvaa alati lämpimästä ja aurinkoisesta Kaliforniasta.

Lämpömittari kertoi ulkolämpötilan pudonneen yön aikana nollaan ja sisälämpötilan viiteentoista asteeseen. Ja tiedättehän, aamuisin viisitoista astetta tuntuu siltä, kuin lämpötila olisi juuri nipin napin plussan puolella. Lämmitys päälle, 50 kynttilää palamaan, villasukat jalkaan ja viltin alle sohvalle, miehisen lämmön viereen.

... hetkinen nyt, tuohan kuulostaa ihan romanttiselta.

 

Jostain syystä ei enää huvitakaan valittaa kylmyydestä. Voisinpa vaikka ottaa lisääkin tällaisia aamuja. Nyt äkkiä viltin alle...!

 

 

Kommentit

lone star (Ei varmistettu)

Itse olen jo tottunut tähän talven "kylmyyteen", ja viileys sisällä ei haittaa. Kesällä riittää yhdet villasukat, ja talvella kahdet, ja hyvin pärjää :). Nyt pitkästä aikaa Suomen talvisessa säässä vierailleena kärsin siellä liian lämpimästä sisäilmasta. Laitoimme asunnoossa makuuhuoneen patterin ihan minimiin ja ikkunan auki. Vain siten saimme nukuttua. Pakkasta oli ulkona reilusti.

Polly Biscuit / Sunshine Recorder (Ei varmistettu) http://thesunshinerecorder.blogspot.com/

Vilpoista on, totta tosiaan! Mulla on muuten samasta langasta, eri väristä tosin, tehdyt villasukat! Äiti tehtailee...

lone star (Ei varmistettu)

Niin, mun mieheni on ihan paras lämpöpatteri :). Saan äkkiä kylmät jalkani ja koko kehoni lämpimäksi kun painan jalkapohjani hänen pohkeitaan vasten. Huh, ei mene kuin vähän aikaa kun koko kehoni on lämmin. Yöllä emme pidä lämmitystä ollenkaan päällä, en voi sietää sitä lämmintä hönkäystä jos yhtään sattuu kasvoille osumaan. Olen kuitenkin kylmälle arka, eli ulkona pitää talvisäällä pukeutua hyvin että tarkenen.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

lone star: Joo, minun mies olisi myös, mutta olen monesti varpaistani niin jääkylmä, että en viiti tunkea niitä toisen iholle :D Me ei myöskään pidetä lämppäriä päällä yöllä, koska tulee sellainen olo kuin tukehtuisi... se kuivattaa ilman. Mieluummin rakennan peitoista pesän. Ja onhan tähän talon viileyteen jo tottunut. Talvella olen aina huppari päällä sisällä ettei palele. Eikä tämä talo edes ole vielä kylmä. Vanha talo pohjoisessa oli alakerrasta niin kylmä, että tein joskus töitä hanskat kädessä.

Polly Biscuit: Onkohan teillä siellä isolla kirkolla vielä kylmempi? Keskiviikosta eteenpäin päästään onneksi taas yli kahdenkympin lämpötiloihin meillä. Oli muuten viime yönä melkoinen myräkkä täällä O.C:ssa!

lone star (Ei varmistettu)

Mieheni aina pyytää minun kylmät käteni viilentämään niskaansa, eikä pane pahakseen vaikka tungen kylmät jalkani hänen peiton alle :). Minusta on ihana nukkua viileässä, jopa kylmässä, mutta istuksimaan ei tarkene muuten kuin viltin alla. Meillä oli aikaisempi talo ihan kauhean kylmä jo siksikin kun esim. keittiö ja pari makuuhuonetta olivat omina "siivekkeinään". Oli paljon ulkoseinää, eikä keittiössä kauan tarennut tiskata kun kylmä jäädytti jalat aika nopeasti. En tiedä uskallanko kehaista, mutta flunssaa en ole sairastanut vuosikymmeneen jos kohta toistakin menee. Ehkä sitä on jo niin karaistunut tässä ilmastossa etteivät taudit herkästi iske :). Ei mene kauan kun sää alkaa lämpenemään ja hyvässä (huonossa) lykyssä huhtikuussa sää muuttuu jo kuumaksi. Mutta kyllä me tämä kestetään :).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.