Levoton ei unta saa

Onnenpäivä

Kärsin tällä hetkellä erikoisesta ongelmasta, nimittäin ylipirteydestä. Vaikka kyseessä onkin pääsääntöisesti positiivinen ongelma, hiipii mieleeni toisinaan pieni pelko siitä, että jossain vaiheessa ylenpalttinen valvomiseni kostautuu. Toistaiseksi mitään ongelmia ei ole ollut, vaikka normaaliin unirytmiini ja liikuntamäärääni nähden ovat 5-7 tunnin yöunet aivan liian lyhyet. Tästä syystä olen ryhtynyt "pakottamaan" itseni pidempiin yöuniin suurin piirtein kerran viikossa. Ja koska Amerikassa ollaan, apuvälineitä tarkoitukseen löytyy suoraan maitokaupan hyllyltä.

Mikäs se sieltä tyynyn välistä pilkistää?

Ei tytöt, hilpeästä muotoilustaan huolimatta se ei ole se miltä se ehkä näyttää...

 

Sehän onkin nestemäistä unihiekkaa!

 

Nerokas amerikkalainen keksi pullottaa unihiekkaa, eli tarkemmin sanottuna kuvassa oleva juoma sisältää erinäisiä rentouttavia ainesosia, mutta pääkiitos aivojen sammumiselle kuuluu juomassa piilevälle melatoniinille. Suomessahan melatoniini on luokiteltu lääkeaineeksi ja on näin ollen saatavana ainoastaan reseptillä. Täällä melatoniinia saa kuitenkin ostaa pillereinä tavallisesta elintarvikekaupasta ja näemmä nyt myös juotavassa muodossa.

Ja toden totta, puoli tuntia juoman nauttimisen jälkeen valuin puoliunisena sänkyyni ja nukuin ruhtinaalliset kahdeksan tunnin yöunet.

Samaisella unijuomavalmistajalla on valikoimissaan myös muita erinäisiin poikkeustilanteisiin sopivia juomia. Tällä hetkellä jääkaapissa testikäyttöön pääsyä odottavat stressin lievittäjä ja näläntunteen taltuttaja. Kunhan joulustressi ja dieetin nälkäviikot iskevät kunnolla päälle, pääsevät juomat osoittamaan tehonsa äärimmäisissä olosuhteissa.

 

 

Kommentit

Anne Rajala (Ei varmistettu) http://penguingoespunttis.blogspot.fi/

Hyvä jos on auttanut, itselleni ei melatoniinista ollut minkäänlaista iloa vaikka sitä sinnikkäästi muutaman vuoden yritin hyödyntää.

-A (Ei varmistettu)

Oispa hauska kuulla, mitä yrttejä noissa stressin ja näläntunteen taltuttajis on käytetty!

Vierailija (Ei varmistettu)

Suomesta saa myös melatoniinia luontaistuote kaupasta.Iitse ainakin olen ostanut Sininen uni merkkistä melatoniini valmistetta jatkuvia kalifornian reissuja seuraavan jet lagin takia. En tiedä johtuuko melatoniinista, mutta sen seurauksena unet ovat usein hyvinkin häröjä :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.