Mitä opin kimppa-asumisesta?

Onnenpäivä

Ainakin opin sen, ettei kaikki suju aina kuten Frendeissä. Joku varhaisista lukijoista saattaa vielä muistaakin, kuinka tarjosin väliaikaista majoitusta pulassa olevalle tuttavalle. Nyt reilut kuusi kuukautta myöhemmin, tuo väliaikainen majoitus on viimein päättynyt.

Täysin turha ei tämäkään jakso elämässäni ollut, opin nimittäin yhtä sun toista kimppa-asumisesta kuluneen puolen vuoden aikana.

• En ollutkaan niin sopeutuvainen kuin kuvittelin.

• Kannattaa varmistaa, että kaikilla osapuolilla on yhtenevä käsitys väliaikaisesta.

• Jos kotiin tullessa keittiössä haisee koira, johtuu se todennäköisesti siitä, että joku on poissa ollessasi pessyt koiran tiskialtaassa.

• Pinnani on yllättävän lyhyt mitä tulee keittiön siisteyteen.

• Kämppistä ei voi nirhata tämän kantaessa dieetti-aikana kotiin leivonnaisia "yhteiseen käyttöön". Aviomiehen voi.

• Kolme nälkäistä aikuista yhdessä keittiössä yhtäaikaa on katastrofi.

• Kolmen aikuisen ihmisen kenkiä on lähes mahdotonta saada mahtumaan mihinkään kaappeihin tai telineisiin.

• Kaksi miestä talossa on tuplasti enemmän mustia sormenjälkiä väliovissa.

• Sitä huomaa yht'äkkiä kaipaavansa kaikkea sitä, mitä ei voi enää tehdä. Kuten juoksentelua alasti ympäri taloa.

• Keittiöstä leijaileva ruoantuoksu on sietämätöntä silloin, kun tiedät ettei ruokaa ole tarjolla itsellesi.

• Siivousvuorojen välttelyyn on olemassa uskomaton määrä tekosyitä.

• Mikä romanttinen koti-ilta?

• Jääkaapin oven aukaisemiseen alakerrassa voi herätä.

• Vaikka jätät keittiön siistiksi nukkumaan mennessäsi, saattaa se silti olla sotkuinen aamulla herätessäsi.

• Suomen kieli on mahtava salakieli.

 

Sanottakoon vielä, että kun Suomessa kimppa-asuminen on lähinnä opiskeluaikainen asumismuoto, täällä Yhdysvalloissa on hyvinkin tavallista, että yksin elävät ihmiset vuokraavat asunnostaan huoneen alivuokralaiselle iästä ja sukupuolesta riippumatta. Ja mikäs siinä, onhan se taloudellisempaa, kun jaetaan kustannuksia. Mutta kyllä näin avioparina sitä asuu loppujen lopuksi kuitenkin mieluummin ihan vain kaksistaan.

 

 

Kommentit

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Jos yhden miehen kanssa asuessa joskus tuntuu, että on piika ja palvelija, niin voin vain kuvitella tunteen tuplaantuvan kahden miehen kanssa asuessa. Mutta jos kämppikseksi ottaisi naisen, niin puolittuisiko itse tehtävien kotitöiden määrä? Eikö miehen moniavioisuutta jossain maissa perustella juuri sillä, että yhden vaimon on hirveän raskasta selvitä kaikista kotitöistä, joten on vaimoja kohtaan reilua, että heitä on useampia jakamassa jokapäiväisiä askareita?

Sä ainakin kelpaisit meille aupairiksi ihan koska tahansa! Pitäisit kodin siistinä ja huolehtisit minut säännöllisesti treenaamaan. ;)

Otter

Kääk!! En ikinä pystyisi samanlaiseen tekoon. En luultavasti edes lähisukulaisen kohdalla. Sulla on nyt hyvää karmaa loppuelämäksesi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

kuusi kuukautta ??? pinnanvenytyksen maailmanennätys...huh, en pystyisi, en tod.

AnnaAusseista (Ei varmistettu)

Täällä Down Under kimppa-asuminen on myös aika tavallista. Vuokrat kun ovat aivan järkkyjä. Ihan hyvin on mennyt kohta vuosi erilaisia kimppakämppiä, tosin helpointa on ollut suomalaisen kämppiksen kanssa.

Kotitöistä ja niistä tappelusta pääsee hankkimalla siivoojan. Olisi pitänyt tehdä se jo edellisessä kämpässä missä uusseelantilaiset kämppikset räjäyttivät torakkaongelman olemalla siivoamatta.

Miia_pau
Kolmas linja

Pikkaisen huvituin muutamasta kauhistelevasta kommentista :) Itsehän olen asunut kimppakämpissä elämästäni seitsemän vuotta (yksiössä vain yhden ja avoparina viimeiset viisi), minusta se on ihan normaali asumismuoto, vaikka onhan siinä haasteensa, ja pariskunnan kimppa-asuminen taitaa muutenkin olla aika harvinaista.

Nyt viiden vuoden avopareilun jälkeen aion vielä kerran testata kämppisten sietokykyäni, kun muutan tammikuussa Espanjaan (ja siis todellakin aion etsiä huoneen kimppakämpästä) :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tämä kimppa-asuminen on varmaan vähän sellainen, että se sopii toisille paremmin kuin toisille. Ajattelin aina, että hei, eihän se niin paha voi olla, että mukavahan se vaan on kun on seuraa enemmän. Mutta sitten salakavalasti alkoi ahdistamaan, kaikki. Eikä tilannetta helpottanut juurikaan se, että epämääräisen työnsä takia kämppis oli aina kotona. Aina. Ja kun minäkin teen töitä kotona niin... en tajunnutkaan kuinka paljon pidän yksinäisyydestä ennen kuin minulta otettiin pois mahdollisuus siihen.

Mansikkapilvi (Ei varmistettu)

Repesin nauruun ihan totaalisesti tota listaa lukiessani. Tiedän niin nuo eri jutut.

T. kaksi vuotta kimppa-asumista takana, eikä meitä ole täällä kuin kaksi.

T. mansikkapilvi.blogspot.com

bb..bb (Ei varmistettu) http://kimppakamppa.blogit.fi

Repesin.. Tuossa ei ole oma blogini, mutta tänään mutkan kautta löysin sen.. siispä luettavaa muillekin..

kimppakamppa.blogit.fi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.