Pimeydessä vaaniva demonilintu

Onnenpäivä

Pihapiiriimme on lennähtänyt suoraan helvetin esikartanon avoimista porteista lintu, joka koettelee koko perheemme hermoja. Jopa minä, lintuja ja rauhaa rakastava ihminen, olen viime aikoina harkinnut vakaasti jonkin tuliaseen ostoa. Pihapalmussa piilevän hirviön öisestä mekkalasta on nimittäin pikkulinnun liverrys kaukana.

 

Epäilen linnulla olevan jotain tekemistä katkeroituneiden henkimaailman olentojen kanssa, niin ilkikurista sen käytös on. Viikon jokaisena iltana, vajaa minuutti makuuhuoneen valojen sammuttamisen jälkeen, alkaa pihamaalta kuulua käsittämätön, lähinnä kännykän tekstiviestiäänien selailua muistuttava piippaus, kujerrus, raakunta ja säksätys.  Tuo mielenterveyttä koetteleva, erilaisten sointien sarja jatkuu läpi yön, aina auringonnousuun saakka. Eräänä yönä, maatessani jälleen kerran unettomana pilkkopimeässä, laskin otuksella olevan ainakin 30 erilaista biittiä takataskussaan, jotka vaihtelevat tyyliltään aina pikkulinnun liverryksestä varikseen raakuntaan. Tuo taukoamaton, yksinäisen sielun valitus, tunkeutui vielä tyynynkin lävitse tärykalvoilleni.

Perhettämme jo toistamiseen tänä vuonna riivaavan, yliluonnollisilla voimilla kyllästetyn linnun elämöinti ei rajoitu pelkästään öihin. Lintu ei tunnu tarvitsevan lepoa laisinkaan, sillä pian auringonnousun jälkeen, siinä aamukahvin tienoilla, aloittaa pihapalmun demoni tauottoman valituksensa uudelleen. Ei hetken rauhaa, ei hetken hiljaisuutta.

Olen yrittänyt tuloksetta selvittää, mikä lintu nurkissamme oikein elelee, jotta olisin löytänyt oikeanlaisen reseptin herkullisen lintumuhennoksen valmistamiseen. Linnun itsensä vuoksi kuitenkin toivon, että kyseessä olisi vain jonkinlainen ohimenevä häiriökäyttäytyminen pariutumisaikana, joka rauhoittuu heti puolison löytyessä. Lienee kuitenkin aika kaivaa korvatulpat esille, sillä pelkäänpä, ettei noilla laulutaidoilla ihan lähiaikoina pesää irtoa.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)
A. Sinivaara
Onnenpäivä

No siinä se pirulainen komeilee! Ei muuta kuin reseptejä tutkailemaan...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jos joku haluaa kiduttaa itseään, voi tuon pikkuhirviön laulua kuunnella täällä:
http://www.allaboutbirds.org/guide/northern_mockingbird/sounds

phocahispida

Hankkikaa kissa ja päästäkää se joskus vahingossa yöksi ulos...

ninoh

Kuka tappoi Seppo satakielen osa 2:)

Kristaliina
Puutalobaby

Kissasuosittelut täältäkin! Kuuntelin tuota linnunlaulua ja meidän Tikru säntäsi hurjalla vauhdilla paikalle - olisi maistunut mölylintu kaupunkilaiskissallekin.

Mutta jouduin sammuttamaan ääninäytteen pikavauhdilla: kissa alkoi mulkoilla sylissäni ruokailevaa vauvaa sillä silmällä, että ai päästääkö tuo nyt TUOLLAISIAKIN ääniä :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Valitettavasti tuo kissa ei ole vaihtoehto näillä allergioilla...huoh. Voi itku, taas on erittäin huonosti nukuttu yö takana. Lintu aloitti huutelunsa 00:30, laitoin korvatulpat 1:30. Korvatulppa-ahdistuksessani heräsin tuon jälkeen ehkä neljä kertaa ja tarkistin joka kerta, että voisiko tulpat jo ottaa pois. Ei voinut. Kello on nyt aamulla kahdeksan ja se perkeleen kottarainen huutaa edelleen.

Nyt odottelen milloin pihapalmussa hiljenee. Sen jälkeen kannan takapihalle kaiuttimet ja laitan soimaan Eläkeläisiä. Täysillä. Jos se ei siihen kuole, niin se on oikeasti riivattu.

arjatuula

Hihh.., vaikka ei sinua varmaan paljoa naurata. Kuuntelimme ääninäytteet ja ulkona pisäytyessäni ja kuunnellessani kotoista konserttia: mustarastas, peippo ja ?? (en tunne kaikkia sirkuttajia) ajattelin ettei nuo yhteensä saa aikaan tuollaista kimaraa kuin teidän "satakielenne", vaikka sitten varis ja räkätti vielä siihen yhtyisivät. Eiköhän tuo vaiennu kun on aikansa melskannut.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.