Saisinko Kate Middletonin nenän, kiitos

Onnenpäivä

Kaukana ovat ne ajat, kun vielä kopioitiin Jennifer Anistonin hiustyyliä tai apinoitiin viattomasti parhaiten pukeutuvien julkkisnaisten tyylejä. Bongasin nimittäin ABC:n aamu-uutisista jutun tuoreimmasta, omaan korvaani melko pahasti särähtävästä kauneustrendistä.

Tämä uusin kauneushitti on lähtöisin yhdeltä tämän hetken seuratuimmalta naiselta, Kate Middletonilta. Tieten tahtoen ei Middleton ole trendiä varmastikaan luonut eikä todennäköisesti kukaan muukaan taustajoukoista ole osannut ennustaa omituisen trendin syntyä. Apinoinnin kohteena on nimittäin Middletonin nenä.

Taudinkuva: potilas haluaa näyttää Kate Middletonilta.Uutislähetyksessä haastateltavana oli nuorinainen, joka oli ihaillut Katea jo vuosia. Hän kertoi siitä, kuinka kauniisti nenänpää liikkuu Katen hymyillessä ja lopulta hänen oli pakko saada itselleen samanlainen tuulenhalkoja (mainittakoon tässä välissä, että amatöörin silmin hänen nenänsä olin alunpitäenkin lähes samanlainen). Kaksitoistatuhatta taalaa myöhemmin, oli tuliterä tuulenhalkoja kääräisty pakettiin ja elämä uuden Middleton-nenän kanssa saattoi alkaa.

Haastateltavana ollut plastiikkakirurgi tiesi kertoa, ettei tapaus ollut ainoa laatuaan. Hän sanoi, että tällä hetkellä suurin osa mallikuvan kanssa vastaanottolle tulevista naisista kantaa mukanaan juuri Middletonin kuvaa. Katen nenästä on tullut uusi kauneustrendi niiden ihmisten keskuudessa, jotka ennen tyytyivät kopioimaan vain hiustyylejä.

Ehken ole paras mahdollinen ihminen arvostelemaan kehonmuokkausta tai kauneusleikkauksia, mutta tämä kuulostaa mielestäni hieman oudolta. Ymmärrän kyllä sen, etteivät kaikki pidä nenästään tai jostain muista kasvonpiirteistään ja haluavat asiaan muutoksen. Senkin ymmärrän, että plastiikkakirurgille näytetään kuva toivotunlaisesta lopputuloksesta, oli se sitten jonkin kuuluisuuden kasvoissa kiinni tai ei. Mutta sitä minä en ymmärrä, että halutaan tieten tahtoen näyttää joltain toiselta ihmiseltä ja kopioida hänen kasvonpiirteensä.

Sääliksi käy Kate-parka. Minua ainakin ahdistaisi tieto siitä, että ihmiset kopioisivat nenääni ja kasvojani ympäri maailman ja periaatteessa joku kaunis päivä voisin törmätä kaksoisolentooni kaupungilla.

Mitä mieltä te muut olette, mennäänkö plastiikkakirurgian avulla tehtävissä idolien kopioinneissa jo liian pitkälle?

 

 

Kuva kopioitu täältä.

 

Kommentit

Yritän muuttaa ajattelutapaani, mutta en voi sille mitään - plastiikkakirurgia kammoksuttaa, ja ilman "hyvää" syytä (terveydellistä tai selkeää kosmeettista haittaa) tehdyt leikkaukset tuntuvat järjettömiltä. En vaan käsitä, miten joku voi olla niin tyytymätön itseensä, että haluaa mennä leikkaukseen ja varsinkaan haluta jotain implantteja ihonsa alle. HRRRRR. Varsinkin, kun lopputulokset melkein poikkeuksetta ovat hirvittäviä - puhuttaessa siis juurikin näistä implanteista ja täyteaineista. Sopusuhtaisuus ja epätäydellisyys on kaunista ja harvinaisen usein keinotekoiset ihmiset ei näytä kummaltakaan.

Ärsyynnyn aika lailla asenteestani. En vaan voi sille mitään. Tiedän, että ympärilläni saattaa olla ihmisiä joilla on vaikkapa silikonit, ja tiedän, että suhtautumiseni häneen muuttuisi ainakin jonkin verran jos saisin tietää.

Muistanpa muuten lukeneeni jostain muutama vuosi sitten epävarmana teininä, kuinka joku isot silikonirinnat hankkinut nainen kertoi säälivänsä muista naisia kuntosalin pukukopissa, koska hänen rintansa olivat niin hyvät muiden luonnollisiin onnettomiin tisseihin verrattuna. Lausahdus vaikutti muhun aika paljon enkä kehdannut mennä treenien jälkeen suihkuun pitkään aikaan vaan kävelin hikisenä pakkasessa kotiin peseytymään. Liekö sitten nykyinen asenteeni kehittynyt vastaiskuna tekoihmisille, kammoksun nimittäin paitsi plastiikkakirurgiaa myös tekoripsiä, - kynsiä ja -hiuksia niiden mennessä "liian pitkälle".

Vaikka mitä se mun napaani kaivaa. Rumentakoon ihmiset itseään jos niin haluavat, meitä on niin moneen junaan :)

 

Jenny84 (Ei varmistettu)

Onko sulla siis silikonit?! Puhut aina vähän siihen malliin rivien välistä tai sit vaan kuvittelen :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Aika paksua tekstiä silikonit omaavalta naiselta. Mistäs luulet että isommat tissit ovat saaneet innostuksensa, kenties julkisuudessa olevilta ihmisiltä?

RainDrop (Ei varmistettu)

Taisi vilahtaa jutun pointti aika hyvin ohi viimeisimmältä kommentoijalta. Minä ymmärsin tämän niin, että tässä ihmeteltiin miksi joku haluaisi näyttää joltain julkisuuden henkilöltä ja kopioida tämän piirteet, ei niinkään kauneusleikkauksia sinänsä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ihmiset näkevät pointin siellä missä haluavat. Kuten sanoin, minulla ei ole mitään kauneusleikkauksia vastaan, kukin korjailkoot mitä haluaa. Mutta nimenomaan tuota kasvonpiirteiden kopiointia en tajua. En usko, että jokainen rintansa suurentanut olisi tehnyt sen näyttääkseen julkimolta.

Jenny84 (Ei varmistettu)

Miksi et vastaa kysymykseen jos sulla ei oo kauneusleikkauksia mitään vastaan? Eihän siinä silloin pitäis olla myös mitään hävettävää :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jenny84: Yhtään nyt olematta ilkeä, vähän kummastuttaa ihmisten asenne, että kaikkien rintojaan operoineiden on tehtävä aiheesta jonkinlainen julkinen tunnustus. Miksi ihmeessä? Onko kaikkien rintavien naiset velvollisuus kertoa onko rinnat aidot vai ei? Eikä asialla ole useinkaan tekemistä häpeän kanssa, sitä kutsutaan yksityisyydeksi. En minäkään kysy tuntemattomilta törröhuulisilta naisilta, että onko sulla hei botoxia huulissa.

Lyrinna (Ei varmistettu)

Sulla on mahtavat tissit, oli aidot tai ei! Who gives a fuck? Kyllä ihmiset osaa olla uteliaita.

Blogisi löydettyäni on melkein alkanut hävettää peilistä katsova oma riukumainen vartalo. Sun inspiroimana alan kyllä käydä salilla, viimeistään vuonna 2050. Jos jotain saa toivoa, niin jenkkien älyttömästä kulttuurista lisää postauksia, pretty please. Kiitos loistavasta blogista ja tsemppiä treeneihin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Katen nenä ei sentään ole sellainen Beverly Hills reality-sarjoista tunnettu höylätty pikku-uloke, joka saa kasvot näyttämään barbielta... yhdistettynä iki-erektiossa oleviin tuskin liikkuviin huuliin, kiitos täyteaineiden ja Botoxin.

Itse asiassa on melko hämmentävää, että Kate Middletonin nenä, mikä ei mielestäni ole mitenkään maailman kaunein, on saanut ihmiset liikkeelle. Nenä nyt toki sopii kantajalleen, joka vaikuttaisi olevan sinut itsensä kanssa. Vaikka mitäpä sitä ulkopuolisena tietää.

Kantani kauneusleikkauksiin on kielteinen, erityisesti siksi että siellä rapakon takana (ja ymmärtääkseni myös esim. Englannissa) yhä nuoremmat ihmiset haluavat parannella itseään. Siis alle kaksikymppiset naiset, jotka ovat todennäköisesti kaikkein itsetietoisin, epävarmoin, omaan kehoonsa tyytymättömin ja alttein ryhmäpaineelle oleva ihmisryhmä. Oma itsensä pitäisi hyväksyä. Ainakin tiettyihin rajoihin asti.

Plastiikkakirurgiakielteisyydessani hyväksyn kuitenkin hampaiden kunnostuksen, samoin kuin tiettyjen ongelmakohtien korjauksen: rintojen pienennyksen ja toisaalta hyvin roikkuvien, epäsymmetristen tai olemattomien rintojen korjauksen, kasvojen epämuodostumien korjaukset jne.

Katen nenä nyt ei kuulu ylläolevaan kategoriaan. Lähinnä pidän käsittämättömänä sitä, että plastiikkakirurgit tekevät valmiiksi ihan kauniille/tavallisille ihmisille kasvojen muokkausta.

Otter

Minkä tahansa ruumiinosan kopioinnissa - julkkikselta tai keneltä tahansa - ylitetään mielestäni raja, joka kertoo eniten sellaista halajavan itsetunnon ongelmista, ehkä jopa mielenterveyden tilasta...

Yleisesti ottaen olen plastiikkakirurgisten toimenpiteiden osalta linjalla "kukin taaplaa tyylillään" eli en menisi tuomitsemaan muiden luomileikkauksia tai rintaimplantteja (muutamia juorulehdissä nähtyjä "ihmishirviöitä" lukuunottamatta). Miksi ihmeessä pitäisi? 

Kaikki tavanomaiset ulkonäkömuokkaukset kuten hampaanvalkaisut, hiustenpidennykset, tatuoinnit, lävistykset, keinorusketukset, kestoripset ja rakennekynnet on tullut kokeiltua. Joistakin pidin, toisista en. Voisin ehdottomasti kuvitella teettäväni vanhempana luomileikkauksen tai raskauden/imetyksen jälkeen itselleni sopivan kokoiset rintaimplantit. 

Mitä tahansa se olisikin, tekisin sen itseni vuoksi, omaa ulkomuotoani piristääkseni ja kohentaakseni - en ikuista nuoruutta jahdatakseni. Terveen omakuvan omaavien ihmisten operaatioissa ei ole mielestäni mitään kyseenalaista. 

Hannah90 (Ei varmistettu)

Miksi kukaan haluaisi Kate middletonin nenäkopiota? Ei se ees ole mitenkään nätti, minun silmään. Katen naamaan se passaa(ehkä) mutta jonku naamassa se voi olla ihan hirveä...

Ameriikan Raitilla

Kylla naita riittaa! Ja niita barbie nukkeja myos. Just puhuttiin miehen kanssa Pillow Talkia ja han sanoi etta jos tarvetta tulee niin ei hanella ole mitaan sita vastaan etta kayn hieman kasvoja kohottamassa tai botoxissa.. taallahan se on USA;ssa niin arkipaivaa. En ole viela kaynyt kauneusleikkauksissa en edes kuorinnassa vaikka joululahjaksi sain lahjakortin spa-hoitoon.. jos nyt olisi vaikka sen derman vuoro.. Enka kenenkaan muun kuin itseni vuoksi ja on kai se miehenikin kivaempi katsella kaunistunutta vaimoa:) Eika tosiaan kellekaan kuulu mita teet itsellesi omalla rahalla! Treenisi kylla tsempaa mielettomasti!!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.