Tissit

Onnenpäivä

Kunnon tissi-keskustelu on aina tervetullutta vaihtelua presidentinvaalien ympärillä vellovaan kuohuntaan. Siispä tänään keskustelemme miss...ei kun tisseistä. Hyvä on, molemmista!Yllättävää kyllä, kauneuskilpailussa, jossa on tarkoitus etsiä Suomen kauneinta naista, herää joka vuosi kohu siitä, jos joku kilpailijoista onkin liian täydellinen. Pitäähän sitä mississäkin vikaa olla, lattaperse tai askelvirhe ainakin. Mutta mitä jos missillä onkin muodot siellä, missä ne naisella yleisesti suotaisiin olevan? Eivät ne ainakaan aidot ole, tietävät kertoa naapurintädit.

Väärin. Kuvassa ei ole yksisoluisia, vaan silikoni-implantitAlunperin missikisat olivat kauneuskilpailu, jossa etsittiin Suomen kauneinta, viattominta ja eloveenamaisinta tyttöä. Kaunis ajatus, ei käy kieltäminen, mutta mikäli vilkaisette kalenteria, huomaatte, että ajat ovat muuttuneet. Kauneusihanteiden ja hyveellisyysmittareiden muuttuessa myös keinot modernien kauneusihanteiden saavuttamiseksi ovat tulleet koko kansan saataville. Tästä syystä erityisesti missien rinnat, varsinkin jos ne ovat A-kuppia suuremmat, joutuvat erityistarkkailun alle. Sehän on suunnattoman epäreilua, jos jollain kilpailijalla on suuremmat rinnat kuin toisella. Mutta onko sitten vähemmän epäreilua, jos ne suuremmat rinnat ovatkin aidot? Nehän ovat silti suuremmat kuin sillä vieressä tönöttävällä tytöllä. Onko se sitten reilua, että sillä pienirintaisella tytöllä ei ole mahdollisuutta hankkia itselleen samankokoisia rintoja kuin kilpasisarella, jotta kisa ei jäisi kiinni ainakaan rinnanmitasta?

Tuntuu loppujen lopuksi pöljältä koko tissien kyttääminen, kun senkin ajan voisi käyttää johonkin järkevään, kuten vaikka missiehdokkaiden valmentamiseen kansainvälisiä kisoja varten. Kuitenkin kansainvälisissä kauneuskilpailuissa, juuri niissä, joihin se Miss Suomikin aikanaan lähetetään, hyväksytään itsensä ehostaminen kauneuskirurgian avulla. Saatan olla tyhmä, kun en ymmärrä, mutta miksi ihmeessä kansainväliseen kilpailuun pitäisi lähettää suomalainen tyttö kisaamaan eri säännöillä kuin muut? Olen 100 % varma, että koko muu maailma ei tule muuttamaan kisasääntöjään vastaamaan vuosikymmeniä vanhoja suomalaisia säädöksiä. Eikö siis olisi aika muuttaa suomalaisen kisan säännöt kansainvälisiä kisoja vastaaviksi? Suotakoot kauneusleikkaukset niille tytöille, jotka sellaisia tuntevat tarvitsevansa. Ja kuka sitä paitsi on sanonut, etteikö se leikkelemätön tyttö voisi kisoja kuitenkin voittaa? 

Share

Kommentit

häkkilintu

Koko missi-instituutio on kyllä nykyisin jo vähintäänkin hämärä. Eikö koko touhun tarkoitus ollut aikanaan pönkittää indoeurooppalaisten rotujen itsetuntoa? Onneksi naisilla on nykyisin muitakin mahdollisuuksia uran tekoon kuin nätti naama :)

Musta silikonit missikisoissa on ok, kunhan ne ei ole ilmapallon kokoiset.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ne ilmapallon kokoisetkaan eivät varmaan selviäisi alkukarsintaa pidemmälle, vaikka kisoihin pyrkisivätkin.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Pieni lisäkysymys:

Kun nyt nämä tissit tuntuvat olevan se avainongelma (harmi, ettette näe Facebookissa syntynyttä varsin kiivasta keskustelua asian tiimoilta...), eikä esimerkiksi uudelleen muotoiltu nenä tai korvat, niin onko sitten moraalisesti, tai miltä kantilta katsottuna tahansa, parempi pienentää kuin suurentaa rintoja missikisoja varten? Olen elämän varrella huomannut, että nimenomaan rintojen suurentaminen on usein se ärsyttävä tekijä. En ole koskaan kuullut kenenkään valittavan siitä, kun joku suuririntainen on pienentänyt rintansa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin kauan kun järjestäjätahossa istuu ne samat/sama gubbe kuin silloin eloveena aikoina, on ihan turha odottaa minkään muuttuvan...

JonnaPieni
Ihme ja kumma

Oon miettiny monesti samaa, miks Suomessa on ehdoton nounou *etusormen heristys* silarit ja muut kauneusleikkaukset, kun mm. Venezuelassa ei taida olla kovinkaan montaa naista ilman silareita? Onhan se luomu kova juttu, ruoassakin, mutta elämme 2010-lukua ja kaikki kauneusleikkaukset ovat arkipäiväistyneet.

Se rintojen pienennys on jotenkin suotavampaa, kun luovuttaa sitä rinnanmittaansa... paitsi tietysti miesten mielestä. He kun pitävät naista hulluna, jos hän rintojaan pienennyttää. Eipä ne isot tissit kyllä mitään autuutta tuo - koetapa löytää hyvin istuva kauluspaita - päivän ruokalista löytyy usein rinnuksilta ja pienistä väleistä mahtuminen on aika vaikeaa, mutta sekin on jokaisen oman harkinnan varassa... paitsi niillä, joille Luoja antoi alunperinkin ne meloonit...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Nyt kun asiaa alkaa oikein ajattelemaan, niin melkein ärsyttää, että rintojen pienentäminen on moraalisesti jotenkin suotavampaa, kuin suurentaminen.

Mutta hei, ne joilla on asiasta enemmän faktaa, sallitaanko missikisoissa minkäänlaisia korjailuja? Kuten vaikka niiden hörökorvien asettaminen takaisin siihen asentoon, mihin ne kuuluisivat? 

häkkilintu

"Lävistykset tai tatuoinnit eivät ole kiellettyjä, mutta ne saattavat alentaa tuomaripisteitä. Kaikkiin kauneusleikkauksiin tai niihin verrattaviin toimenpiteisiin suhtaudutaan erittäin varauksellisesti ja käsitellään tapauskohtaisesti."

Suora lainaus missiorganisaation sivuilta. Ja nämäkin ehdot tulee täyttää:

 

"Kilpailuun osallistuvan tulee täyttää seuraavat ehdot:

• On kruunauspäivänä iältään 18 - 24 vuotias nainen.

• Hyvämaineinen Suomen kansalainen.

• Naimaton (ei ole eikä koskaan ole ollut avioliitossa)

• Lapseton (ei ole eikä koskaan ole ollut lapsia)

• Ei ole koskaan osallistunut alastonkuvauksiin tai siihen verrattaviin esiintymisiin.

• Ei käytä eikä ole koskaan käyttänyt huumeita.

• Omistaa voimassaolevan Suomen passin.

• On vapaa sopimuksista tai sitoumuksista, jotka         rajoittaisivat osallistumista kilpailuun ja siitä mahdollisesti seuraaviin edustustehtäviin Miss Suomen tai Perintöprinsessan ominaisuudessa."

Miten toi lapsettomuus liittyy mihinkään? Pitääkö olla myös neitseellinen samantien? Ihme määräyksiä osa.

häkkilintu

Jos luonnollisuus on se juttu, niin miksi missit meikataan gaalailtoihin ja lehdistö kuviin näyttämään nelikymppisiltä, joilla on nuoruusmeikit uudelleen kokeilussa? (eli liikaa meikkivoidetta, sinistä luomiväriä ja naaman väriin sopimatonta kiiltohuulipunaa).

Enkä miekään ymmärrä, miksi tissit on "se juttu". Kaksi muhkuraa etumuksessa? No just.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Okei. Näiden neitseellisten toivojen valossa - miksi ihmeessä siitä missi-showsta yritetään vuosi toisensa jälkeen tehdä entistä seksikkäämpää öljyssä kieriskelyineen ja Lara Crofteineen? *hölmistys

häkkilintu

Ehkä missikisojen pitää olla se hetki, kun nuoret ulpukat raiskataan visuaalisesti täyteen naiseuden tilaan? Tiedä häntä, ehkä kyseessä onkin oikeasti salakultin hedelmällisyysriitti?

Hessu (Ei varmistettu)

"Nyt kun asiaa alkaa oikein ajattelemaan, niin melkein ärsyttää, että rintojen pienentäminen on moraalisesti jotenkin suotavampaa, kuin suurentaminen."

Rintojen pienentäminen voi olla myös terveydellinen juttu. Mä en tiedä paljon silikonit painaa, mutta luonnostaan isosta tisseistä tulee niska ja hartia jumeja ja vanhemmiten Quasimodo ryhti, jos ei treenaa selkäpuolen lihaksia.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hessu: Rintojen suurentaminen voi taas olla mielenterveydellinen juttu.

JonnaPieni
Ihme ja kumma

Ehkä siitä syystä rintojen pienentämistä pidetään soveliaampana, koska se selkeästi vaikuttaa fyysisesti positiivisesti - kyllä ne jatkuvat kivut isoista rinnoista on aika kamalat (puhumattakaan muista, myös mielenterveydellisistä jutuista - esim. aikaisin ja isosti kehittynyttä tyttöä voidaan pahastikin nokkia koulumaailmassa). Ja pienentäminen on huomattavasti hankalampi leikkaus kuin suurentaminen, mikä on aika paljolti syynä siihen, että niitä pienennysleikkauksia ei tehdä kauheesti - monet kokeilevat kaiken mahdollisen muun ennen leikkauspöydälle menoa. Ja oikeasti, harva menee rintoja pienennyttämään siitä syystä, että se tekee naisesta jotenkin paremman näköisen, mikä usein on syynä suurennusleikkaukseen.

Jokainen saa mun puolesta tehdä, miten tykkää - ottaa silarit tai ei. Ja oikeasti tähän ei pitäis kyl missiorganisaationkaan puuttua ollenkaan. Kuten jo tuolta mainittiinkin, se luonnollisuus on melkolailla hävinny kisoista muutenkin sen kaiken pakkelin alle notta mitäpä yhdet silarit tai vaikka kolmetkaan siinä enää vaikuttaa.

Nunnuka (Ei varmistettu)

No mutta no mutta. Kyseessähän on Suomen kauneimman etsintä. Jos suomen kansa pitää parhaimpana tyttöä, jolla on luontaisesti myös tissit kohdillaan, kuten kasvot ja muu kroppakin, niin onko siinä jotain epäreilua

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.