Tyhmää, tyhmempää, nyrkkeilyä

Onnenpäivä

Suomalaisten viime öisiin Facebook-päivityksiin viitaten tällä blogi-päivityksellä ei otsikkoaan kummempaa sanomaa ole. Nyrkkeily on tyhmää. Itse asiassa tyhmin laji jonka tällä hetkellä keksin. 

Miksi kukaan haluaa katsella kuinka kaverin naama hakataan verille, lyödään nenä poskelle ja hampaat uuteen järjestykseen? En itse keksi yhtään järkevää syytä moisen katselulle. Pitäisikö ihailla tekniikkaa? Sitä kuinka nyrkki osuu ohimoon oikeasta kulmasta kiihtyvällä nopeudella ja kajauttaa vastustajalta kerta iskulla tajun pois? Vai pitäisikö ihailla nyrkkeilijöiden nopeutta? Sitä kuinka vastustaja ehtii juuri ja juuri väistää heilahtavan nyrkin edestä pois, ainakin välillä? Vai onko se iskunkestävyys se juttu? Kuinka mies pysyy vielä kymmenennen turpaanvedon jälkeenkin tolpillaan?

Ai mutta ne miehethän ovat siellä vapaaehtoisesti, ihan omasta tahdostaan kuokkaan vedettävänä! Sehän se vasta fiksulta kuulostaakin!

Kommentit

ryppymekko (Ei varmistettu)

Jep, en tosiaankaan ymmärrä.
Joskus olen lukenut Eva Wahlströmin haastattelua yrittäen ymmärtää sen jujun, ajatellen kai, että jos nätti nainenkin tekee niin,siinä on oltuva jokin järkevämpikin itu.
Mutta ei aukene,ei.
..Ja sitten muuten VIHAAN härkätaisteluja all my heart,
niin kuin tämä nyt mitenkään tähän liittyisi.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Minä ymmärrän kyllä painimisen, siinähän pyritään selättämään, ei mättämään kaverilta tajua kankaalle. Ja showpaini on asia erikseen, vaikka kyllä siinäkin varmasti vastustajaa sattuu. Mutta nyrkkeily, umpeen muurautuneet silmät ja verta vuotavat silmäkulmat, aivotärähdykset ja lyttyyn lyödyt nenät, ne on itselleni liikaa.

Oikeastaan nuo kaikki verenvuodatusta vaativat ns. "urheilulajit" ovat hölmöjä. Oli niissä sitten mukana ihmisiä, härkiä, kukkoja tai koiria.

häkkilintu

Uskoisin, että nyrkkeilyssä on kyse tietyntason masokistisesta nautinnosta, joka yhdistyy katsojien kautta kollektiivisesti sadistiseksi nautinnoksi. En halua kuulostaa miltään sadomasodominalta sanoessani tämän, mutta joskus ruhjeilla oleminen tuntuu hävyttömän hyvältä. Nykyisin maailma on niin turvallinen paikka, että ihmiset käyvät ottamassa turpaansa urheilun nimissä. 

Mutta en minäkään nyrkkeilyä katsele, paitsi elokuvissa. Yksi lempielokuvakohtauksistani on huonon Far & Away -elokuvan kohtaus, jossa Tom Cruisea mätetään nyrkillä naamaan. Ainoastaan siksi, etten tippaakaan pidä siitä miehestä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hmm. Itse en ole vielä päätynyt pisteeseen, jossa ruhjeilla oleminen tuntuisi hyvältä. En oikeastaan pidä edes kivusta.

Pyöräily ja nyrkkeily eivät nyt millään tavalla liity toisiinsa, mutta kunnon turvat ovat kummassakin mahdollisia.Viimeksi olin nimittäin ruhjeilla kaatuessani traililla maastopyörällä. Nilkutin verta valuen kotiin 1,5 tuntia, kun en saanut puhelimen päähän ketään, joka olisi voinut minut sieltä keskeltä-ei-mitään hakea. On vaikea edelleenkään löytää tuosta pyöräilyreissusta mitään positiivista. Ehkä tilanne olisi ollut toinen, jos olisin pyörälenkilläni kaatumisen sijaan saanut turpaani? Tiedä häntä.

häkkilintu

Ehkä ilmaisin tuntemuksiani huonosti, minusta on kivaa olla ruhjeilla, mutta niiden ruhjeiden hankkiminen on epämukavaa juuri kivun takia. Pyörällä kaatuilu on hemmetin kivuliasta, itse lentelin koko viime viikon liukkaiden kelien takia ja takamus oli monta päivää hemmetin kipeä, niin kipeä, etten pystynyt oikealla kyljellä nukkumaan. Mutta ainakin tunsi, että on elossa jo osaan taas hetken arvostaa pitäviä talvirenkaita.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Okei, nyt kuulostan tosi neidiltä, mutta yksi maailman ärsyttävimmistä yhtälöistä on helle eli shortsikeli ja mustelmaiset sääret ;)

 

Kevätpäivä

Minusta järkyttävintä on mediakohu tämän  nyrkkeilytapahtuman tiimoilta - kaikilta kanavilta, netissä, tv:ssä, lehdissä, jopa metrossa. Millä tavalla arvotetaan eri lajeja? Voisiko mediä nostaa tämän asian esille?

Kun Suomalaiset muodostelmaluistelijat voittavat MM-kultaa, niin valtakunnan päämedia kirjoitti pikkujutun, pieni kuva oli, vanhoista kisoista. Viereisellä sivulla oli lähes koko sivun juttu jostain nyrkkeilyottelusta SUOMESSA, ja arvatkaapa oliko isot kuvat.

Kuinka uutisoitiin Suomen MM-menesty joukkuevoimistelusta? Eipä tainnut kukaan sitä edes huomata.

Minusta nämä kaksi lajia olisivat miellyttävämpää katsottavaa kuin nyrkkeily.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.