Vaalipäivän suurin tapahtuma - Super Bowl

Onnenpäivä

Samana päivänä, kun Suomessa varusteltiin kisakatsomoa kuntoon vaalivalvojaisia varten, täällä Amerikassa keskityttiin vuoden suurimman urheilutapahtuman, Super Bowlin, eli amerikkalaisen jalkapallon mestaruusottelun seuraamiseen. Tarkoitukseni oli blogata tästä suomalaisittain ehkä maailman tylsimmästä urheilulajista ja sen loppuottelusta, joten soluttauduin mukaan autenttisimpaan mahdolliseen kisakatsomoon, umpijenkin naapurin kotisohvalle.


Kyseessä oli ensimmäinen jenkkifutis-peli, jota olen eläissäni katsonut. Seurattuani hetken aikaa isojen, rumien miesten törmäilyä toisiinsa tajuamatta miksi ja mihin he ovat oikeastaan pyrkimässä, kysäisin lopulta vierustoveriltani mikä pelin kantava idea oikein on. Vierustoverini selitti hyvän tovin viivoista, heitoista, törmäilystä, juoksemisesta ja minulle liian monimutkaisesta pisteidenlaskusta. Perusteellisen sääntöselvityksen jälkeen touhu näytti minusta edelleen aivan yhtä järjettömältä, kuin aikaisemminkin. Kenttä täynnä olkatopattuja, sukkahousuihin pukeutuneita miehiä, jotka juoksentelevat ympäriinsä pyyheliina lanteille kiinnitettyinä toisiinsa törmäillen. Ottelun päätyttyä ainoa asia, jonka lajista opin, oli että kentällä on kahdenlaisia pelaajia - niitä, joilla on aivot ja niitä, joilla ei.

Urheilulajin käsittämättömyyden huomioon ottaen on uskomatonta, että viime vuonna Super Bowlia seurasi jopa 111 miljoonaa ihmistä. Satayksitoistamiljoonaa! Näillä luvuilla suomalaiset vaalivalvojaiset taisivat jäädä katsojamäärässä tänään kakkoseksi, melko kirkkaasti. Ei siis ihme, että ottelun keskellä olevasta televisiomainostilasta saa keskimäärin pulittaa huimat 3,5 miljoonaa dollaria ja mainoskatkoja on ottelun väliin tungettuna aina viiden minuutin välein. Loppujen lopuksi mainoskatkot nousivatkin ottelun parhaaksi anniksi, sillä näihin jättibudjetin televisiomainoksiin oli todella panostettu pienen elokuvan verran. Mainoskatkojen lisäksi itse ottelua parempaa viihdettä oli, kun väliajalla esiintymislavalle nousi itse Madonna. Valtaisan shown ympäröimänä hän esitti hyvän koonnin kappaleistaan uransa eri vaiheilta. Eikä voi valittaa. Madonna oli silminnähden innoissaan saamastaan esiintymispestistä, joka omien sanojensa mukaan oli yksi hänen uransa tähtihetkistä.

Mitä sitten kertoisin itse pelistä? No, Giants voitti mestaruuden. En tiedä miten tai miksi, sillä en edelleenkään ymmärrä tuosta hölmöstä urheilulajista tuon taivaallista, mutta meininki kotisohvakatsomossa oli hyvä. Mutta kuka ne presidentinvaalit voitti ja miksi? Entä kuka esiintyi vaalivalvojaisten väliajalla? Mikko Alataloko?

 

Share

Kommentit

Maanisha (Ei varmistettu)

En ole koskaan ymmärtänyt amerikkalaista jalkapalloa,-enkä ymmärrä. Sen kuitenkin tiedän että Mikko Alatalo poltti joskus -70 luvun lopulla pilveä "tietämäti mitä piipussa oli". Madonnan taasen haluaisin nähdä läheltä alasti,haluamassani asennossa.
Pekka Haaviston olisi ehdottomasti pitänyt voittaa presidentin vaalit. Häpeän todellakin kuulua kansaa, joka jätti äänestämästä Pekkaa siksi, että "eiihän se vois olla valtiovierailuilla edustava". Olen kuitenkin iloinen siitä, että yli miljoona suomalaista olisi hyväksynyt meille homopresidentin. Aika ei ollut vielä valmis tässä ahdasmielisyyden paratiisissa.
..btw:Mitä se kertoo Mannerheimista ja hänen kannattajistaan, kun Mannerheimistahan on kuvia kun hän ratsastaa saksalaisten upseereiden kanssa hevoisilla alasti Saksassa.

empuska

Parasta, kun kuitenkin useampana vuonna katsonut tuota ja joka kerta viimeiselle neljänneksellä kun luulee tajuavansa, miten sitä pelataan, joku tekee jotain sellaista, joka ei mätsää logiikkaan. And back square one.

Toisaaltaan väliaikaohjelmat on ollu se syy, miksi mie ne yleensä olen katsonut. Madonna ottattamassa suffling-matsia LMFAOn kanssa oli aika helmi. :B

Harmi vain, ettei Suomessa näy noi mainokset, mutta onneksi monet blogit lähipäivinä tulee spämmimään asiasta enemmän kuin tarpeeksi. Onneksi Mashable näytti ehtineen julkaisemaan kaikki mainokset yhdessä postauksessa. 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Maanisha: Minusta tuntuu, että ne pelaajat eivät aina itsekkään olleet ihan varmoja siitä, mitä siellä kentällä tulisi tehdä ja mihin päin pitäisi juosta :D Omituinen laji, kerta kaikkiaan, mutta ilmeisen viihdyttävä.

Tuo Madonnan pukeutuminen oli ainoa asia, joka jäi hänen keikassaan vähän harmittamaan. Olisin niin mielelläni katsellut hänen hauiksiaan koko ohjelmanumeron ajan!

empuska: Juuri näin! Juuri, kun kuvittelet tajuavasi miksi joku juoksee kentällä tiettyyn suuntaan, tapahtuu jotain käsittämätöntä, jonka vierustoveri selventää sääntöjen mukaiseksi poikkeukseksi ja putoat kärryiltä uudelleen. WTF? Lätkä on sentään aika yksinkertainen laji tuohon verrattuna!

Taidanpa itsekin käydä kurkkaamassa nuo mainokset läpi vielä kertaalleen, kiitti linkistä!

castanja (Ei varmistettu)

No, Madonna oli ainakin hyvä ja UPEAN näköinen! =D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

castanja: Ehdottoman samaa mieltä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.