Viikko, jolloin rikottiin ennätyksiä

Onnenpäivä

Huh, täällä pyyhkii hikeä otsaltaan väsynyt, mutta onnellinen kuntoilija. Takana on neljä viikkoa erittäin säntillistä kuntosalitreeniä ilman yhtäkään laistamista tai luistamista. Tuo neljän viikon jakso huipentui lopulta tähän viikkoon, jolloin rikottiin ennätyksiä ja kärsittiin ennenkokemattomasta rintalihasjumista.Neljän viikon harjoitusjakso eteni seuraavilla toistomäärillä:

Viikko 1: 4 x 13-15 toiston sarja (käytännössä 14-15, sillä en koskaan tee 13 toistoa... olen sen verran taikauskoinen)

Viikko 2: 4 x 10-12 toiston sarja

Viikko 3: 4 x 7-9 toiston sarja

Viikko 4: 4 x 3-6 toiston sarja

Toisin sanoen, mitä lyhyempiä sarjoja tehdään, sitä raskaampiin painoihin siirrytään. Ideana on siis treenata aina niin suurilla painoilla, ettei toistoja pysty tekemään kyseisen viikon toistomäärää enempää.

(ps. ennen varsinaisia sarjoja tehdään luonnollisesti muutama lämmittelysarja)

Jokainen viikko on rakentunut samalla tavalla: viisi treeniä, joista ensimmäisenä rinta/olkapäät, toisena selkä (ja pakarat), kolmantena ojentajat/hauikset, neljäntenä jalat (ja pakarat taas) ja viidentenä johonkin väliin sujautettu vatsatreeni, jossa toistomäärät ovat aina runsaahkot viikosta riippumatta. Salitreenin lisäksi olen käynyt muutaman kerran viikossa venymässä Bikram-joogassa.Harjoitusjakson tarkoitus oli massakauden yhteydessä kasvattaa voimaa ja viimeisellä viikolla päästiin sitten nauttimaan niistä kaikkein lyhimmistä, mutta suurimmilla painoilla tehtävistä sarjoista. Kaikki menikin melkein suunnitelmien mukaan ja voimaa on nyt todistetusta tullut lisää.

 

...ja sitten niihin tuloksiin!

Suurin ylpeyden aihe minulle on penkkitulos. Koska olen keskittynyt enemmän ylärinnan treenaamiseen, olen viime kuukausina tehnyt lähes pelkästään vinopenkkiä ja tasapenkillä olen penkannut lähinnä satunnaisesti. Koska halusin tällä viikolla tuloksen nimenomaan perinteisestä penkistä, tartuin rohkeasti toimeen melkoisen kylmiltään. Tuloksena superhienosti 1 x 3 x 65 kg ja perään 3 x 6 x 55 kg. Jäin siis omasta tämän hetkisestä painostani vaivaiset viisi kiloa. Rintalihakseni kiittivät rääkistä seuraavana päivänä jatkuvalla lihassäryllä.Jalkatreenini kruunasi kyykkytulos. Mukavasti kehittyneestä tekniikasta sekä voimasta saatiin osviittaa jo viime viikolla tehdessäni 7-9 toiston sarjoja 90 kilolla. Tänään tankoon ladattiin painoa 225 paunan, eli vähän reippaan 100 kg:n edestä. Tuloksena 4 x 5 x 102 kg. Jalkatreeniin valmistauduin kunnon aamupallalla, eli proteiini-pannukakuilla! Ohje pannareihin löytyy täältä (sillä erotuksella, että tänään taikinaan vatkattiin mukaan kuuden kananmunan valkuaisvaahto).Tämä viikko paljasti armottomasti myös heikon kohtani. Alaselkäni ei pysynyt treenatessa muun kropan tahdissa eikä palautunut jalkapäivistä riittävän nopeasti. Tästä syystä maastavetotulos jäi lopulta uupumaan kokonaan. No, tiedänpähän minkä treenaamiseen keskitytään seuraavaksi.

Näiden lisäksi painot kasvoivat myös muissa liikkeissä mukavasti enkä usko vartalossani olevan montaakaan sellaista lihassäiettä, joka ei tällä hetkellä olisi revennyt. Ensi viikolla otetaankin salitreenien kanssa rauhallisesti, käydään vain pari kertaa lämmittelemässä lihaksia ja keskitytään täällä bloginkin puolella johonkin ihan muuhun, kuin urheiluun!

Lopuksi vielä erityiskiitos selkäleikkauksesta toipuvalle miehelleni, joka on ollut mukanani jokaisessa treenissä auttamassa, opastamassa, kannustamassa ja napsimassa kuvia muistoksi mitä karmeimmista irvistyksistä. Kiitos, en varmasti ole ollut se helpoin neuvottava. Ilman sinua ei tästä(kään) olisi varmasti tullut mitään.

 

 

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Huikeat tulokset!

tiiti
ite puin

Hienosti nostettu! Onko sulla edellisiä vastaavia tuloksia olemassa, eli paljonko sulla on tullut lisää painoja?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kyykky on ollut muuten kuin smith-kyykkynä poissa kuvioista aika pitkään (lue: vuosia). Smithissä taisin tehdä sellaista 60 kg sarjaa parhaimmillaan kesän aikana. Samoin en tosiaan penkkiä ole tehnyt lähimainkaan tosissani aikoihin, muistelisin kuitenkin edellisen ennätyksen olevan luokkaa ykkönen viidelläkympillä.

Mia-Elina

Aivan loistavannäköistä treeniä, oli huippuveto ruveta seuraamaan sun palstaa inspiraatiotarkoituksessa! Osoittautui sen arvoiseksi ;)

Vielä huikeampaa, että sulta löytyy kotoa mies, joka on täysillä tuossa jutussa mukana ja tulee vielä treeneihinkin mukaan sparraamaan. Tuo jos mikä on sitä todellista laatuaikaa ;) Itsekin olen saanut jeesiä kokeneemmalta (mies)kaveriltani (köh), ja on aina viikon/kuukauden kohokohta käydä treenaamassa yhdessä, kun kaverilta riittää aina tekniikkavinkkejä. Monet olen ottanut käyttöön ja ne ovatkin rikastuttaneet omia treenejä huikeasti. Tuntuu toisaalta siltä, että kun löytää ne tehokkaimmat jutut (jotka taitavat olla niitä aivan klassikkojen klassikkoja salitreenailussa...), mutta toisaalta ne itseä innostavimmat jutut, treenistä tulee aivan älyhauskaa :D

Kaverin innostamana olen uskaltanut kokeilla leuanvetoa eri otteilla, olen parantanut maastavedon tekniikkaani ja saanut haukkareeniini lisäpotkua pudotussarjoilla. (It feels good.) Hauska, että mainitsit myös vinopenkin, kun juuri siitäkin innostuin. Harmi vain, että omalla salilla vinopenkkiä on hieman hankala saada tehtyä tangon avulla. Tuntuu, että käsipainoilla heiluminen on aivan eri asia. :/ Sama muuten tavallisessa penkissä: kun ei ole kaveria mukana jeesimässä, ei uskalla tehdä kunnon painoilla ja tangolla – jos jääkin alle. (Siihenkin sain vinkin, miten sieltä alta pääsee pois, mutta plöö... On se silti ihan tylsää treenata penkkiä ilman varmistajaa.)

Että jee sparraajille, kaikilla pitäisi olla kannustava salikaveri!

On mimmi kyllä huikeassa kunnossa!

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

On se tykki.

Mansikkapilvi (Ei varmistettu)

Moikka!

Kroppas näyttää todella hyvältä. Ja onnittelut penkin-ja kyykyn tuloksista :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.