Ystäväni, joka olet ikuisesti 16

Onnenpäivä

Kävin eilen tapaamassa vanhaa ystävääni, joka ei enää vieraile minun luonani. Ystävää, jolle ei tarvitse soittaa ja varmistaa onko hän kotona. Ystävää, joka ei enää puhu, mutta jonka äänen muistan vieläkin. Suuntasin hautausmaan toiseksi viimeiselle riville.


Sitä tavallaan hyväksyy paremmin, kun vanha ihminen päättää maallisen vaelluksensa. Elämää on eletty, maailmaa nähty, sukua jatkettu ja askel muuttunut raskaaksi. Mutta alle täysi-ikäisenä vakavan sairauden viedessä voiton, kuristaa menetys kurkkua vielä 13 vuotta myöhemminkin. Vanhempien ei kuulu saattaa viimeiselle matkalle omaa lastaan, teini-ikäisten ei laskea ystäväänsä hautaan.

Me muut olemme kasvaneet aikuiseksi, mutta sinä ole ikuisesti muistoissamme se mopopoika ja teini, joka nauratti kaikkia jutuillaan, joutui kiipeliin tämän tästä ja toi pyytämättä meille muille kaupasta kassillisen jäätelöä. Sinä vaikutit paljon siihen mitä olen nyt. Sinulta opin puujalkavitsit ja tilannekomiikan alkeet, sanavalmiuden ja kyvyn selvitä kommelluksista naurulla. Minä muistan sinut aina, kun kuvittelen olevani hauska.

Nähdään taas, kun eksyn kulmille seuraavan kerran. Pidä kivi pystyssä ja kukkaset hengissä.

 

 

Kommentit

JOnna * (Ei varmistettu)

Kun juttu koskettaa, niin se koskettaa. Tämä kosketti... Meidän luokalta kuoli myös aikoinaan poika, liikenneonnettomuudessa. Ei sitä koskaan unohda. Ihmistä eikä tapahtumaa.

ariia (Ei varmistettu)

Niin kauniita sanoja kipeästä asiasta, että täällä tipahti poskelle kyynel. Minullekin olisi kelvannut tuollainen ystävä.

Mindeka
Ma-material Girl

Sanat takertui kurkkuuni.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Onneksi on muistot :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihanasti kirjoitettu. Minulta kuoli auto-onnettomuudessa aikoinaan poikaystävä, niin ikävä sitä ihanaa miestä jonka kanssa oli juuri tarkoitus mennä kihloihin. Nyt, jo monta vuotta myöhemmin, olen juuri menossa naimisiin ja lapsi tulossa, mutta silti joka päivä mieleeni tulee ihania muistoja siitä miten joskus olin niin onnellinen, ja taas olen onnellinen. Voiko ihmiselle olla sittenkin maailmassa kaksi "sitä oikeaa".. :) Vaikka sydämessä on jo uusi mies, ei se nuorena koettu rakkaus häviä ikinä, hänen paikkansa pysyy ikuisesti sydämessäni. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.