Ladataan...
Onnenpäivä

Kiitos lintutietäväisten lukijoiden, edellisessä postauksessa mainitsemani häirikkölinnun laji on nyt selvitetty! Pihassamme jo kolmatta viikkoa metelöivä lintu on paljastunut mockingbirdiksi, joka on laajalti tunnettu raivostuttavasta tavastaan imitoida muita lintuja kovaan ääneen keskellä yötä (kuuntele ääninäyte täältä). Ideoita linnusta eroon pääsemiseksi on jo sadellut sieltä täältä ja itsellänikin on takataskussa muutama suunnitelma linnun päänmenoksi. Toimisiko kuulapyssy? Entä tekovagina? Tässä sodassa ovat kaikki keinot sallittuja.

Pahoittelen jo etukäteen herkimmille lukijoille aiheutuvaa mielipahaa.

Tämän harmittoman näköisen ulkokuoren alle kätkeytyy vertaansa vailla oleva mölyapina.

 

Kuinka siis päästä eroon tästä riivatusta elikosta?

 1. Haulikolla

  Maalaistyttönä, joka oppi ampumaan alle 10-vuotiaana, tämä vaihtoehto tuli luonnollisesti mieleeni ensimmäisenä. Niin kiehtova kuin ajatus onkin, on lienee parempi unohtaa ammuskelu tiiviisti asutussa lähiössä.

   
 2. Kuula-aseella ampumalla

  Ensimmäistä vaihtoehtoa huomattavasti vähemmän huomiota herättävä konsti, josta kiinni jäädessään ei välttämättä tule karkoitetuksi maasta. Ehkä pelkkä puuhun ammuskelukin riittäisi lähettämään linnun matkoihinsa?

   
 3. Hankkimalla kissan

  Kiitos allergiani, kissan kuljeskelemisesta nurkissa olisi todennäköisesti vielä enemmän haittaa, kuin ulkona kiljuvasta linnusta. Naapurustossamme pyöriskelevä kulkukissa voisi sen sijaan hoitaa homman kotiin. Katsotaan kumpi meistä ehtii ensin.

   
 4. Soittamalla Eläkeläisiä ulkokaiuttimista, täysillä

  Jos ei kalifornialais-linnun pasmat mene sekaisin suomalaisesta perinnemusiikista, niin on kumma. Vaihtoehtoisesti voisi myös kokeilla Meiju Suvasta tai Hanna Ekolan Villihevosia. Mutta riittääkö oma kantti moiseen uhkarohkeaan, mielenterveydellä leikittelevään vastaiskuun?

   
 5. Vesisuihkulla ampumalla

  Luin netistä, että mockingbirdejä on onnistuttu karkoittamaan kylmällä vesisuihkulla ikiajoiksi. Ihan varteenotettava vaihtoehto tämäkin, kuula-aseella ampumisen lisäksi.

   
 6. Katkaisemalla puun, jossa lintu majailee

  Vuokraisäntä ei välttämättä ilahtuisi pihapalmun katoamisesta, mutta mitä jos puuta kävisi aina ravistamassa, kun olettaa linnun siellä nukkuvan? Silmä silmästä, yöunet yöunista. Häähää!

   
 7. Mockingbirdinpelättimellä

  Miltähän voisi näyttää variksenpelättimestä jalostettu mockingbirdinpelätin? Kävisikö variksenpelätti, jonka päälle on puettu H&M:n kesämallisto? Jos joku tietää, niin kertokoot!

   
 8. Huuhkajapatsaalla

  Jos räkättirastaat pysyy poissa mansikkamaan viereen pystytetyillä huuhkajapatsailla, niin toimisiko sama mockingbirdeihin? Vai pitääkö Kaliforniassa käyttää jotain muuta petolintua? Entä jos teetän vahanukkeja Lady Gagasta?

   
 9. Seksilelulla

  Kyllähän me kaikki tiedetään minkä perässä se lintu tuolla puussa oikein huutelee. Ehkä tekovaginoita täyteen ripustettu pihapuu pitäisi linnun hetken aikaa kiireisenä?

   

 

Jos joku keksii lisää konsteja linnun karkoittamiseksi, niin kaikki ideat ovat tervetulleita!

 

Ladataan...
Onnenpäivä

Pihapiiriimme on lennähtänyt suoraan helvetin esikartanon avoimista porteista lintu, joka koettelee koko perheemme hermoja. Jopa minä, lintuja ja rauhaa rakastava ihminen, olen viime aikoina harkinnut vakaasti jonkin tuliaseen ostoa. Pihapalmussa piilevän hirviön öisestä mekkalasta on nimittäin pikkulinnun liverrys kaukana.

 

Epäilen linnulla olevan jotain tekemistä katkeroituneiden henkimaailman olentojen kanssa, niin ilkikurista sen käytös on. Viikon jokaisena iltana, vajaa minuutti makuuhuoneen valojen sammuttamisen jälkeen, alkaa pihamaalta kuulua käsittämätön, lähinnä kännykän tekstiviestiäänien selailua muistuttava piippaus, kujerrus, raakunta ja säksätys.  Tuo mielenterveyttä koetteleva, erilaisten sointien sarja jatkuu läpi yön, aina auringonnousuun saakka. Eräänä yönä, maatessani jälleen kerran unettomana pilkkopimeässä, laskin otuksella olevan ainakin 30 erilaista biittiä takataskussaan, jotka vaihtelevat tyyliltään aina pikkulinnun liverryksestä varikseen raakuntaan. Tuo taukoamaton, yksinäisen sielun valitus, tunkeutui vielä tyynynkin lävitse tärykalvoilleni.

Perhettämme jo toistamiseen tänä vuonna riivaavan, yliluonnollisilla voimilla kyllästetyn linnun elämöinti ei rajoitu pelkästään öihin. Lintu ei tunnu tarvitsevan lepoa laisinkaan, sillä pian auringonnousun jälkeen, siinä aamukahvin tienoilla, aloittaa pihapalmun demoni tauottoman valituksensa uudelleen. Ei hetken rauhaa, ei hetken hiljaisuutta.

Olen yrittänyt tuloksetta selvittää, mikä lintu nurkissamme oikein elelee, jotta olisin löytänyt oikeanlaisen reseptin herkullisen lintumuhennoksen valmistamiseen. Linnun itsensä vuoksi kuitenkin toivon, että kyseessä olisi vain jonkinlainen ohimenevä häiriökäyttäytyminen pariutumisaikana, joka rauhoittuu heti puolison löytyessä. Lienee kuitenkin aika kaivaa korvatulpat esille, sillä pelkäänpä, ettei noilla laulutaidoilla ihan lähiaikoina pesää irtoa.

 

Ladataan...
Onnenpäivä

On paljon asioita, joita en ymmärrä

Maapähkinävoita ja hilloa samalla leivällä

Maratonin juoksemista autotallissa juoksumatolla

Tavoitehousujen ostamista

Television katselua kahdeksan tuntia päivässä

Kaikkien säästöjen käyttämistä yhteen käsilaukkuun

Solariumin käyttöä

Ettei joku pidä suklaasta

Harmaan auton ostamista

Golfin pelaamista

Tenniksen katsomista televisiosta

Perskännejä joka viikonloppu

Kalenterin käyttöä vapaa-ajalla

Meikkaamista autoa ajaessa

Kainalokarvoja

Mamban kuuntelua

Matkustamista samalle aurinkorannalle vuodesta toiseen

Liiallista suolankäyttöä

Sekasotkua ja epäjärjestystä

Kuntosalille meikkaamista

Koko elämänsä viettämistä samalla paikkakunnalla

 

Mutta onneksi minun ei tarvitsekaan ymmärtää kaikkea.

Riittää, että kukin on tahollaan, omia asioita tehdessään, onnellinen.

 

 

Pages