Ladataan...
På andra sidan havet

Ollaan jo yli kesäkuun puolen välin ja hyvä kun olen tajunnut kesän ja kesäkuun olevan täällä. Toukokuun lopussa aloitin työt ja samaan aikaan pänttäsin vielä uusintaan. Onneksi uusinta sattui samalle viikolle Ruotsin kansallispäivän kanssa, niin sain kaksi vapaapäivää lukemiseen. Koin tentin todella vaikeaksi mulle, jonka takia siirsin parhaillaan menevän kurssin tentin syksyyn.  Halusin tämän vaikeamman tentin menevän varmemmin läpi.  Tämä ensimmäinen puolivuosi yliopistossa ei ole ollut ihan niin helppoa kuin kuvittelin, vaan aika paljon olen joutunut tekemään opintojen eteen. Onneksi en ole stressannut, vaan mennyt periaatteella, että teen parhaani. Tämän tentin kohdalla kuitenkin huomasin näiden asioiden tulevan uniin ja ja kotonakin olin näiden muutamien viikkojen aikana kuulemma kerrankin hiljaa. Odotin tenttiä niin, etten juuri nukkunut edellisyönä, koska halusin vain lukea.  Huh, onneksi paha tentti on nyt takana ja nyt joka päivä käyn kyttäämässä olisiko arvosana tullut.. :D

Kesäkuun toisena viikonloppuna suomessa juhlistettiin parhaan ystäväni poikaystävän valmistujaisia Tampereella. Tällaiset iloiset juhlat, joissa saa juhlia hienoja saavutuksia parhaiden ja tärkeimpien ystävien kanssa on vaan niin parasta.


Viime viikonloppuna ei enää tarvinnut lukea. Mitään suunnitelmiakaan ei ollut ja kiva niin välillä. Käytiin rennosti brunssilla, peräkonttikirppiksellä ja vähän hurjastelemassa Gröna lundissa. Kävin vuoristoradassa ja se oli oikeasti aivan hirveää. Edessä olevia lapsia varmaan otti aika paljon korviin se huuto. Taisi myös lentää aika monta kirosanaa, koska pelkäsin oikeasti oksentavani. Niin ne ajat muuttuvat, joskus Särkänniemessä lapsena mentiin monta kertaa peräkkäin tornadoon, joka menee jopa pää alaspäin. Tällä kertaa kyseessä oli ihan tavallinen ja vanha vuoristorata. :D

Tällaista tänne on kuulunut. Uusi kesätyö on pitänyt kiireenä ja matkoihinkin menee reilusti pari tuntia päivässä. Siksi tuntuu, että päivät menevät hujauksessa. Mutta se ei ole onneksi haitannut yhtään, koska nämä työt oli niin toivottuja ja fiilis on vain hyvä kaikesta tästä tekemisestä.  
 

<3 Rakkaudella Bansku 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...

Tältä kesältä toivoin sellaisia töitä, joista olen aidosti kiinnostunut ja joissa kokemus on palkkaa tärkeämpi. Olen aiemminkin sellaisia töitä hakenut tuloksetta. Ei ole ollut ihan täysin sopivaa koulutusta eikä työkokemusta. Nyt olen sen koulutuksen aloittanut ja lähtötilanne oli eri. Mulle on ollut tärkeää saada työkokemusta alalta mahdollisimman alusta lähtien ja kehittää itseäni ammatillisesti. Haluan oppia ja saada mahdollisimman paljon erilaista työkokemusta ja näkökulmia. En myöskään haluaisi olla tilanteessa, jossa valmistumisvaiheessa aloitan oman alan työt ja tajuaisin, ettei tämä olekaan se oma juttuni. Tiedän, että tämä alakin on laaja ja toiset työt voivat kiinnostaa enemmän kuin toiset. Voi siis hyvin olla, etten ihan heti löydä itselleni kiinnostavampia tai sopivimpia työtehtäviä. Pidän kuitenkin myös tärkeänä kokeilla asioita, jotka eivät tunnu täysin omilta jutuilta. Silloin tietää taas tietää paremmin mikä voisi kiinnostaa, kun on huomannut myös mistä ei ole kiinnostunut. 

Halusin ehdottomasti ruotsinkielisiä töitä, vaikka niiden hakeminen on ollut vaikeampaa kuin suomenkielisten, koska ruotsin kieli ei ole äidinkieleni.  Aluksi työnhaku näytti toivottomalta, mutta välillä niitä yhteydenottoja tuli takaisin. Ne loivat uskoa, että jossain kohtaa voi vielä onnistaa. En tiedä uskoinko itseeni, mutta en uskoa itseeni menettänytkään. Se mihin uskoin oli aito innostus ja vilpitön kiinnostus työtä kohtaan. Se taisi näkyä, koska kiinnostavissa töissä etenin rekryprosesseissa useammin kuin niissä, joita hain ns. kesätyön takia. 

Tänä kesänä kävi niin, että viikon ja yhden päivän päästä haastattelusta aloitin kesätyöt. Kesätyö, jossa kokemus on sitä palkkaa tärkeämpi ja josta saan niitä uusia näkökulmia.  Sain paikan, jossa minut otettiin vastaan lämmöllä.  Olin myös ensimmäistä kertaa työhaastattelussa, jossa minulta ei kysytty yhtään kysymystä liittyen suomalaisuuteeni. Mielelläni niihin kysymyksiin vastailen, mutta tässä nyt vain tuntui siltä, ettei niillä asioilla ollut mitään väliä. Oli sama olinko ruotsalainen vai suomalainen, ruotsinkielinen vai suomenkielinen. Ainoastaan oli väliä, millainen olen nyt ja tässä, mun aikaisemmalla työkokemuksella ja koulutuksella. 

Tässä oli onnea ja tuuria.

<3:lla Bansku

Share

Ladataan...
På andra sidan havet

Olen Ruotsissa muutaman vuoden asunut ja tänä aikana olen myös hakenut töitä. Työhaastatteluita on kertynyt useita ja olen huomannut useimmissa työhaastatteluissa suomalaisuuden nousevan esille. Usein siihen liittyvät kysymykset ovat lähes täysin samoja:

Miksi olen muuttanut Ruotsiin?

Onko poikaystäväni suomalainen vai ruotsalainen?

Asuuko perheeni Suomessa?

Mitä äitini ja isäni ajattelevat kun asun Ruotsissa?

Kaipaanko Suomeen?

Aionko muuttaa takaisin Suomeen?

Millaisia eroja on Ruotsin ja Suomen välillä?

Olenko suomenruotsalainen? Onko ruotsi äidinkieleni? Jos ei, niin olenko sitten opiskellut ruotsia toisena kielenä?

Olen miettinyt viime aikoina suomalaisena työnhakua Ruotsissa ja vaihtanut kokemuksia muiden suomalaisten kanssa asiasta. Voisinkin kirjoitella ajatuksiani työnhausta, jos teitä tällaiset asiat enemmän kiinnostavat?:)

Ihanaa loppuviikkoa kaikille <3

<3:lla Bansku

Banskun juttuja myös instagramissa --> @andrasidanhavet

Kuva: Pixabay

Share
Ladataan...

Pages