Daim-valkosuklaakakku isälle

Pahinta Nannaa

Tänään on juhlittu isejä. Aamu alkoi ihanasti, kun menimme pojan kanssa laulaen herättämään tämän perheen isää. Isä sai lahjan, uudet Reino-tossut, sekä pojan askarteleman kortin suoraan sänkyyn. Siitä siirryimme kahvipöytään, herkuttelemaan kakulla (siitä lisää alempana). Aamupäivällä soitettiin onnittelupuhelu myös omalle isälleni. Poika lauloi myös kanssani papalleen ja aiheutti myös hihitystä englanninkielisellä versiollaan ("Hääpi pööttei suu juu!"). Lounaan jälkeen ajelimme katsomaan pappaani sairaalaan, jossa oli koolla myös tätini perheineen. Tuntui piristävän pappaa aika lailla, kun olimme kokoontuneet yhteen tällä porukalla. Lopuksi ajelimme vielä kahvittelemaan mieheni vaarin luona. Montaa isiä on siis ehditty tänään onnitella. Pieni mies alkoi olla jo aika väsynyt ja kiukkuinen, taisi päivä olla aika jännittävä. Loppuilta vietetään siis perheen kesken, oman kodin rauhassa.

Mutta se kakku! Ah, mitä herkkua! Kakun maut syntyivät hyvin spontaanisti. Kauppareissulla katselin vain karkkihyllyä edestakas ja hyppysiin tarttui tummaa ja valkosuklaata, sekä pussillinen Daim-rakeita. Kakkuun tuli tällä kertaa valmis piirakkapohja, koska aikataulu. Kakussa eniten iloa tuotti, ettei siihen tarvittu ollenkaan liivatetta. Kesken kakunteon keksin vielä yhdistää makuihin mansikat. Ulkonäkö ei tällä kertaa kiireen ja 2-vuotiaan kyseenalaisen avun kera ole kovin mairitteleva, mutta maku on pääasia. Päälliseen olisi voinut laittaa myös enemmän suklaata. Tässä siis resepti nopeaan ja erittäin helppoon juustokakkuun.

Pohja:

yksi valmis piirakkapohja (tai kahden munan kakkupohja)

Täyte:

2 prk tuorejuustoa

1 prk Flora Vispiä

130 g valkosuklaata

pussillinen Daim-rakeita

pakastemansikoita

Päällinen:

100-150 g tummaa suklaata

n. 1 rkl voita

 

Aseta valmis piirakkapohja irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta maidolla. Vaahdota Flora Vispi ja yhdistä vaahtoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja yhdistä täytteeseen. Lisää Daim-rakeet ja sekoita tasaiseksi. Asettele pohjan päälle jäisiä mansikoita ja kaada täyte päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Sulata tumma suklaa yhdessä voinokareen kanssa ja sekoita tasaiseksi. Sivele kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja nauti!

Maiskis!

Share

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Näyttää namilta :P

Nannannaa
Pahinta Nannaa

No se oli! :D Melkein ikävä tota kakkua...

jermia
Itärajapakolainen

En ihmettele... :P

Kommentoi