Lihapullat tomaattikastikkeessa

Pahinta Nannaa

Mä olen suhteellisen onneton ruuanlaittaja. Vaikka mä tykkään leipoa, niin ruuanlaiton suhteen mulla on sellainen viha-rakkaus-suhde. Toisaalta on ihanaa, kun onnistuu, mutta se kaikki vaiva 1-2 krt päivässä hetken ilon takia... Njääh. Niinpä meidän keittiössä valmistuu useimmiten helppoja perusruokia ja yleensä isompi satsi kerrallaan, ettei joka päivä tarvi olla kauhan varressa ainakaan kahta kertaa. Monimutkaiset ja -vaiheiset reseptit jätän suosiolla taitavammille tyypeille ja suosin itse ruokia, jotka on tosi vaikea mokata ja joiden tekoon ei vaadita tuntikausia ja/tai jatkuvaa vahtimista. Onni on myös mies, joka laittaa ruokaa ja hyvää sellaista. Jos aivan rehellisiä ollaan, niin mies se meillä useammin kokkaa.

Sunnuntaina minuun kuitenkin iski kaikkien normien vastaisesti halu tehdä jotain uutta. Jotain, mitä en ollut ennen tehnyt. Jääkaapista löytyi jauhelihaa, joten päätin tehdä pastaa varten lihapulla-kastikkeen. Kyseinen ruoka kuuluu mulla sinne liian monivaiheisten kategoriaan (tämäkin siis kaikessa helppoudessaan aiheuttaa mussa tuskastumista). Lihapullia itsessään oon toki vääntänyt, mutta että kastikkeeseen... Surffasin netissä hakemassa vinkkejä ja osviittaa, mutta koska en löytänyt täydellisen sopivaa reseptiä, niin sävelsin itse. Tuli muuten tautisen hyvää! (Pointseja tietty tippuu siitä, että en äkkiseltään muista syöneeni pahaa lihapullakastiketta, mutta ei anneta sen häiritä.) Tässä siis tulee

Tomaattinen lihapullakastike a'la Nannannaa

400 g jauhelihaa

yksi ISO sipuli

3-4 valkosipulinkynttä

1 kananmuna

½ dl ruokakermaa

½ dl korppujauhoja

2 tl basilikaa

1 tl pippurisekoitusta

½-1 tl suolaa (heitin näppituntumalta, niin en oo määrästä ihan varma)

Pilko sipuli, saa jättää roheiksi (isoiksi) paloiksi. Silppua valkosipuli. Yhdistä kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja anna vetäytyä n. 15 min. Pyörittele haluamasi kokoisiksi palleroiksi (itse kiireessä tein aivan valtavia pullia, joka saattaa johtaa vaaralliseen ylensyömiseen, joten ensi kerralla pyörittelen paljon pienempiä).

300 g tomaattimurskaa

300 g paseerattua tomaattimurskaa

1 dl ruokakermaa

1 kasvisliemikuutio

Kuumenna murskat isossa kattilassa kiehuvaksi ja lisää ruokakerma, sekä suola. Lisää joukkoon lihapullat ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen n. 15 min. Tarkista lihapullien kypsyys halkaisemalla yksi. Keitä seuraksi pastaa ja nauti.

Bon appetit!

 

Share

Kommentoi