Marianne-palat

Pahinta Nannaa

Sunnuntaina meille piti tulla vieraita, ja sain pitkästä aikaa leivontainspiraation. Lopulta vieraat eivät kuitenkaan päässeet meille asti, vaan päädyimme itse vierailemaan näiden tyyppien luokse. Epätoivoni alhossa meinasin hetkellisesti jo luopua koko leipomisurakasta, mutta lopulta totesin, että ainahan vierailulle voi viedä tuliaisia. Onneksi jatkoin, koska leivonnaisista tuli herkullisia. Alkuperäisissä suunnitelmissani päätin tehdä mokkapaloja, mutta koska kaapista löytyi ylimääräisiä (hah!) Marianne-karkkeja, päädyin muuntamaan mokkapala-reseptistä uuden version. Kahvi jäi kokonaan pois, tilalla käytin maitoa, sekä pohjassa että kuorrutteessa. Mikään ei tietenkään estäisi käyttämään kahvia, luulen Mariannen sopivan hyvin myös normaaleihin mokkapaloihin, mutta tällä kertaa näin. Periaatteessa näitähän voisi tehdä minkä tahansa mokkapala-reseptin (joita netistä löytyy miljoona erilaista) pohjalta, mutta laitanpa tähän kuitenkin omani, koska olisi suoranainen rikos olla jakamatta tätä taivaallista nautintoa. Jos siis tykkäät mintusta ja suklaasta yhdestä, niin ole hyvä; taivas on auki.

Marianne-palat

Pohja:

3 kananmunaa

2½ dl sokeria

150 g voita

5 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa

Kuorrutus:

5 rkl maitoa

5 rkl (n. 60 g) voita

4 dl tomusokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Päälle:

n. 180 g Marianne-rouhetta

n. 100 g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sula rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille (muista leivinpaperi! :D ). Paista 200 asteessa n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä tehdessäsi kuorrutetta.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa ja sulata rasva kuumaan maitoon. Lisää sokeri ja kaakaojauhe. (Huom! Fiksu käyttää tummaa kaakaojauhetta lisätessään siivilää!) Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Sirottele Marianne-rouhe tasaiseksi kerrokseksi kuorrutteen päälle. Sulata valkosuklaa ja pursota/kaada hissuksiin raitoja piirakan päälle. Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa paloiksi. Nauti! (Vaikkakin kohtuudella; allekirjoittaneen erittäin korkea makeuskynnys ylittyi toisen palan kohdalla.)

Makoisaa viikon jatkoa!

Share

Kommentoi