Turkinpippuri-toffee

Pahinta Nannaa

Mulla on ollut tapana tehdä sisaruksille ja työkavereille jonkinlainen joulumuistaminen omin pikku kätösin. Joskus olen taiteillut pipareita, joskus täytellyt purkkeja keksiaineksilla, joskus taisin sisaruksille tehdä piparminttu-vodkaakin. Joinain vuosina olen kokeillut erilaisia suklaakonvehteja, mutta ehkäpä kaikista paras ja helpoin on ollut kuitenkin itse tehty toffee. Tänä vuonna heräsin melko myöhään joulutervehdysten tekoon, mutta eilen innostuin viimein ottamaan kattilan esiin. Toffeessa on parasta se, että sitä saa melko helposti muokattua mihin makuun vaan. Itse olen laittanut sekaan Turkinpippuri-rouhetta, Marianne-rouhetta ja kerran kokeilin toffeen sekaan myös kuivattuja marjoja. Omalla reseptilläni toffee jää hiukan tahmaiseksi, mikäli joukkoon ei laita mitään maustetta, mutta siltikin erityisen herkulliseksi. Toffeen tekemiseen tuntuu liittyvän vaikeuden myytti, mutta itse en ole kokenut toffeen tekemistä koskaan vaikeaksi (muutamia epätoivon hetkiä, jolloin toffeen valmistuminen on tuntunut kestävän iäisyyden, ei lasketa). Jos et usko, niin kokeile tätä reseptiä. En ole toistaiseksi vielä epäonnistunut.

4 dl kuohukermaa

3 dl sokeria

1 dl tummaa siirappia

50 g voita

turkinpippurirouhetta

Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua voimakkaasti poreillen n. 20-30 min, välillä sekoitellen. Valmistumiseen menevä aika riippuu paljolti siitä, kuinka kuumalla uskallat antaa seoksen kiehua. Jos olet epävarma siitä, onko toffee valmista, tee vesilasitesti: laita tilkka kylmää vettä lasiin ja tiputa pieni nokare toffeeta joukkoon. Jos toffee ei liukene veteen, vaan jää muovailtavaksi massaksi, on toffee valmista. Ota toffee pois levyltä ja sekoita joukkoon Turkinpippuri -rouhetta makusi mukaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja kaada toffee vuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa mielellään yön yli tai useampi tunti. Leikkaa paloiksi ja pistele suuhun paketoi kauniisti.

Share

Kommentit

HandMadeWithLove

Oi, kuulostaa hyvältä! Taidan kokeilla heti huomenna.. Jos tätä ei syö heti, niin eikös tämä säily ihan reilusti?? Ja sitten, oletko kokeillut koskaan tehdä johonkin muottiin (lue lähteekö irti ;))??

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Suosittelen kokeilemaan! On kyllä niin hyvää. :) Vissiin virallisesti sanovat toffeiden säilyvän noin 1-2 viikkoa jääkaapissa, mutta oon ite säilyttänyt joskus pidempäänkin, eikä ole mennyt pilalle tai maku kärsinyt. Mutta jos ei halua riskiä ottaa, niin noin viikon ajan ainakin uskaltaa herkutella. :)

En oo kokeillut koskaan muottia, hmm. Veikkaan, että muovinen jää ainakin kiinni, mutta metallinen vois toimiakin. Ehkä. :D

HandMadeWithLove

Kiitos infosta!

Lähden heti kauppaan!! Ja illalla testiin!!

Mietin myös silikoonimuotteja?? Hmmmm.. Pitänee harkita, tai sitten teen kuten sä :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Joko testailit? :D

HandMadeWithLove

Todellakin!! Olisin voinut syödä pelkkää löysää toffeeta :) Tykkäsin kovasti!!

Laitoin jääkaappiin ja se kovettui, mutta aikas tahmaseksi se jäi. Nyt pitäisi leikata paloiksi ja katsoa, että miten ne olisi parasta pakata ;)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Jep, tuo pakkaaminen on sitten ihan oma lukunsa. :D Ja leikkaamisessa täytyy olla vikkelä, ettei toffee ehdi "sulaa" näpeissä. :) Mutta on se sen arvoista! Itse suosin leikkaamaan sellaisiksi pitkiksi pötköiksi ja alle leivinpaperia. Jos laittaa useampaan kerrokseen, niin väliin aina leivinpaperia, etteivät tartu kiinni toisiinsa. :)

HandMadeWithLove

Kiitos vinkistä! Tosin tämä "kokeilu" meni jo ;)

Kommentoi