Valkosuklainen punaherukkajuustokakku

Pahinta Nannaa

Oman pihan marjoista inspiroituneena päätin kehitellä vanhoille työkavereilleni tarjottavaksi kakun, jossa maistuu kirpeä puutarha ja lempeä valkosuklaa. Kokonaisuus onnistui loistavasti! Maku ei ollut liian makea, mutta ei myöskään liian kirpeä. Ulkonäöllisesti kakusta tuli ihanan hempeä kaikessa vaalenpunaisuudessaan (pahoitteluni kuvan puuttumisesta, otin kakut vuoasta vasta juuri ennen tarjoilua, enkä jotenkin siinä hötäkässä muistanut kuvata). Tässä siis resepti jakoon, suosittelen ehdottomasti!

 

Pohja:

200 g Digestive-keksejä

75 g voita

Täyte:

4 dl vispikermaa

1½ prk (300 g) tuorejuustoa

100 g valkosuklaata

2 dl paseerattua punaherukkasosetta (en tiedä, paljonko kokonaisia marjoja meni, koska olin paseerannut marjat jo aikaisemmin)

sokeria oman maun mukaan/riippuen marjojen kirpeydestä

3 liivatelehteä

 

Murskaa keksit ja yhdistä sulan voin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen tuorejuusto. Jaa seos kahteen eri astiaan. Sekoita toiseen osaan sulatettu valkosuklaa. Sekoita toiseen punaherukkasose ja maun mukaan sokeria (itselläni meni n. ½ dl, soseessa oli jo valmiiksi hiukan). Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet. Sekoita reilu puolet liivateseoksesta punaherukkaseokseen ja loput valkosuklaaseokseen. Kaada valkosuklaaseos vuokaan niin, että seos jää keskelle, eikä osu reunoihin. Kaada sitten varoen punaherukkaseos päälle ja reunoihin saakka. Tee pintaan kuvioita haarukalla/veitsellä vetämällä tai tasoita pinta halutessasi sileäksi. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku kokonaisilla punaherukkatertuilla ja valkosuklaarouheella.

 

Share

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Täytyykin ottaa ohje ylös ja testata :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.