Ladataan...
Pähkinänkuoressa

 

 

200 g Apetina-pala
200 g mozzarellaa
400 g Lasagnelevyjä
2 kesäkurpitsaa
600 g pinaattia
2 salottisipulia
2 kynttä valkosipulia
3 rkl oliiviöljyä
1,5 dl vettä
suolaa
pippuria

 

Pesehän ensin kesäkurpitsa ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja pilko salottisipulit sekä valkosipuli hienoksi. Salottisipulit ovat kyllä mieletön keksintö, paljon maukkaampia kuin normaalit sipulit!

Sitten kun olet hehkuttanut sipuleita tarpeeksi, pese ja valuta pinaatti. Itsehän käytin pakastepinaattia, joka ajaa mielestäni saman asian ja tuo myös erilaisen koostumuksen lasagneen. Lisää sitten sipulit ja valkosipulit, ja ruskista, kunnes sipulit on kirkkaita. Lisää pinaatti pannulle ja keitä, jonka jälkeen voit ottaa pannun hellalta.

Öljyä lasagnevuoka oliiviöljyllä. Sitten alkaa asettelusosuus eli lisää kerroksittain lasagnelevyjä, pinaattia, murennettua Apetina salaattijuustoa ja kesäkurpitsaviipaleita vuokaan. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Toista tämä vuoan koosta riippuen ja viimeiseksi aseta lasagnelevyjä, pinaattia, Apetinaa ja ripottele päälle raastettu mozzarella (myös kokonainen viipaloituna toimii hyvin!). Kaada vesi lasagnen päälle ja paista 20 minuuttia 170 °C:ssa.

Voila!

Ja pahoittelut viimeisestä kuvasta koska nälkä!

Share

Ladataan...
Pähkinänkuoressa

 

 

Olen auttamaton herkuttelija kun on kyse jäätelöstä ja sen syöminenhän ei katso säätä, vuodenaikaa, ei paikkaa eikä aikaa. Lapsena totuin siihen, että karkkipäivän sijaan vietimme lauantaina aina jäätelöpäivää, jolloin söimme koko perhe jäätelöä. Nykyään tuo syöminen ei ihan enää jää siihen yhteen päivään, tai pyrkimys siihen on ainakin kova, toteutus hieman ontuu. 

 

 

Näin aikuisiällä olen ehkä hieman tottunutkin siihen, että kun pääsen kauppaan milloin haluan, voin sieltä myös ostaa mitä haluan. Vaikka tämä herkkupeppu voisikin syödä jäätelöä elääkseen, vielä ainakin toistaiseksi olen pysynyt aisoissa ja koostanut sen kuuluisan ruokaympyrän monipuolisuuden ja terveellisyyden näkökulmasta. Viime aikoina olen ollut kovinkin innoissani kasviksista ja tietoisesti tehnytkin ruokaa lähinnä niistä ja jättänyt lihan pois. Kalaa toki syön edelleen (ja kovinkin mielelläni!), mutta kana sekä jauheliha, jotka aiemmin ovat kuuluneet lähes päivittäin ruokavaliooni ovat  jääneet lähestulkoon kokonaan pois. En ole kokonaan kieltänyt itseltäni lihaa, koska täyskieltämisestä ei varmaan koskaan seuraa mitään hyvää, mutta arkisin varsinkin kokeilen mielelläni uusia kasvisreseptejä. 

Mutta takaisin aiheeseen jäätelö. Olen ollut aina lakritsijäätelön ystävä ja kun törmäsin tähän 3 kaverin uutuusjäätelöön kaupan pakastinaltaalla, olihan se pakko kantaa kotiin ja laittaa parempiin suihin, korjaan suuhun. Mitä sitä totuutta kiertämään. Täydellinen! Ihana lakritsin ja kookoksen kombo, ja sopivassa koossa. Eipä tule herkuteltua liikaa. Muutoinkin 3 kaverin jäätelöt ovat vieneet sydämeni ja sopivat kyllä täydellisesti tällaisiin päiviin kun voisi vain vetäytyä viltin alle katsomaan lempisarjansa uusinta jaksoa. Josko työpäivän ja treenin jälkeen sitten toteuttaisi ainakin tuon ensimmäisen, kun viikonloppuna taisi tulla jo herkuteltua!

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pähkinänkuoressa

 

 

Syksy on siitä ihanaa aikaa, että kun illat alkaa pimentyä, niin muuten valoa ja värejä pääsee ihastelemaan ulkona! Viime aikoina pitänytkin enemmän kameraa mukana ja puhelimen muistikin uhkaavasti täyttynyt syksyisistä maisemista! Note  to self: muista tyhjentää puhelin ennen reissua!  Toisaalta koen, että olenkin enemmän syksyihminen ja "syntyväni uudelleen" tähän vuodenaikaan, kun toiset taas kokevat kevään olevan tuota aikaa. Ja myös valokuvausintoni nostaa päätään näin syksyisin enemmän juuri tuon väriloistonsa ansiostaan. En malta odottaa, että pääsen valokuvaamaan syksyistä Pariisia!

Toissa viikonloppuna käytiin ystäväni kanssa pyörähtämässä öljysäiliöllä. Kruunuvuori ja Laajasalo alueena oli minulle aivan uutta, vaikka täälläkin asustellut kohta viitisen vuotta. Toisaalta täällä on vielä paljon sellaisia paikkoja joista olen vain kuullut ja lisännyt to-do-listalleni. Mutta tosiaan, vaikka harmiksemme emme valoja nähneet öljysäiliöllä, niin saimme mitä upeampia kuvia auringonlaskusta ja näinpä ensimmäistä kertaa Helsingin aivan eri perspektiivistä ja sain nauttia päivästä hyvän ystävän kanssa! Muutama kuva löytyy täältä: http://www.lily.fi/blogit/pahkinankuoressa/vahvin-riippuvuus

 

 

Lauantaina vietin taas päivän Turussa ja luentojen jälkeen kiertelin hieman yliopiston ympäristöä ennen kuin starttasin taas matkan kohti Helsinkiä. Turku tuntuu muutoinkin vieneen sydämeni, koska viihdyn siellä jo pelkästään opintojen vuoksi, mutta myös tuntuu, että se on kuin toinen kotini. Olenpa myös vahvasti pohtinut, että jos jatkan opiskelua, voisin hyvin muuttaa kyseiseen kaupunkiin pidemmäksikin aikaa. Tämä kuitenkin vasta ajatuksen tasolla, vaikka ajoittain huomaankin eksyväni oikotielle pläräilemään asuntoja. 

 

 

 

 Kuvat ©Pähkinänkuoressa

Share

Ladataan...
Pähkinänkuoressa

 

Löysin itseni viime lauantaina vaeltamasta kaupasta päämäärättömästi vaikka lupasin itselleni, että tästä lähtien teen ostoslistan, etten turhaudu ja osta myöskään turhaa. Sarjassamme käyn lähikaupassa ja kuitin loppusumma ylittyy roimasti sen mitä oli tarkois! Suuntasin itseni tuoreiden leipomusten luokse ja poimin mukaani croissantin. Tuo täydellisyyden ilmentymä ansaitsisi melkein oman kirjoituksensa! Niin vaikuttunut olen ja vielä vaikuttuneempi siitä, että huomisen päivän jälkeen löydän itseni oikeasti pariisilaisesta kahvilasta nauttimassa tuota täydellistä yksilöä. Mutta todetakseni, kyllä se täällä Suomessakin maistuu yhtä hyvälle. 

 

 

Tällä kertaa matkasuunnitelmani Pariisiin kuulostaa seuraavanlaiselta; 

1. Nauti, unelmoi, ihmettele

2. Juo viiniä Seinen rannalla

3. Syö croissantteja (ja ehkä myös crepejä!)

4. Hypi tasajalkaa Carriemaisesti Eiffelin juurella (vaikka teit sen jo muutama vuosi sitten!)

5. Pakahdu Nick Caven keikalla musiikkielämyksestä

6. Halaa siskoasi ja ystäviäsi ja kerro heille, että jokainen päivä on oikea matka heidän kanssaan

7. Pysähdy.

 

Unohdinko jotain? Ehkä passin? Ai niin, se on jo pakattu!

 

Au revoir mon cheri! <3

Share
Ladataan...

Pages