Minä = selkä = selkäkipu

Pain in the ... back

Olen päälle kaksikymppinen opiskelija ja olen kärsinyt pahoista selkäkivuista vuodesta 2005 lähtien eli kohta tulee seitsemän vuotta täyteen. Kivulle ei ole koskaan löydetty mitään selkeää syytä, joten hoitokin on ollut vähän sitä sun tätä, enimmäkseen erilaisia lääkkeitä ja liikuntaa.

Jonkinlaisen blogin aloittaminen ja omista kokemuksista kertominen on ollut jo kauan mielessä, mutta en ole saanut aikaiseksi. Tarkoituksena on kertoa omista kokemuksista ja siitä mitä olen oppinut vuosien varrella itsestäni, selästäni, kivusta ja erityisesti kivun kanssa elämisestä. Ajattelin postata tänne myös juttuja siitä mitä kaikkea olen kokeillut ja mistä olen kokenut olevan hyötyä selkäkivun hoitamisessa. Vaikeimmaksi olen kokenut avun saamisen, kaikki tieto erilaisista hoitomuodoista, yhteiskunnan tuista, opiskelujärjestelyistä  yms. on pitänyt itse etsiä, mitään ei ole koskaan saanut ilman omaa aktiivisuutta. Ei ole vain aina kovin helppoa olla itse aktiivinen, jos kaikki energia menee siihen, että selviää kivun kanssa päivästä toiseen.

Jos joku samanlaisesta tai vastaavasta ongelmasta kärsivä saa tästä palstasta apua, neuvoa tai edes vertaistukea, niin se on täyttänyt tarkoituksensa. Kaikista vaikeinta on olla kivun ja sairauden kanssa yksin, enkä voi kylliksi kiittää kaikkia rakkaita ystäviä ja sukulaisia, jotka edelleen jaksavat tukea minua.

 

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.