Selkäkivun vaikutus pukeutumiseen

Pain in the ... back

Ajattelin minäkin osallistua Lily:n Katutyyliviikoon. Sen kunniaksi kirjoitin jutun siitä, miten paljon selkäkipu voi vaikuttaa niinkin arkiseen asiaan kuin vaatteiden valintaan.

Seuraavia asioita joudun miettimään useasti vaatteita valitessa. Nykyään tosin riittää, että muistaa kaupassa mitä voi ja ei voi ostaa, koska omasta vaatekaapista olen lähestulkoon karsinut kaiken mitä en voi käyttää.

1. KENGÄT

Kaikki vähänkin korkeammat korot on ehdottoman no-no. Pystyn käyttämään matalia kiilakorkoja ja tavallisia korkoja juhlissa yhden illan, mutta mukana pitää olla vaihtokengät. Yhtään pitempien matkojen kävely koroilla esim. kaupungille lähteminen ei onnistu. Kenkiä ostaessa pitää olla todella tarkka, että ostaa hyvät kengät. En pysty käyttämään esimerkiksi mitään H&M:n tai Piecesin ballerinoja, vaan kengissä pitää olla hyvä lesti ja tukeva pohja. Mulla on paljon Vagabondeja, mutta olen ajatellut siirtyä vähitellen kokonaan Eccoon, koska niiden valikoimissa alkaa viimein olla muutakin kuin mummokenkiä. Käytän kaikissa kengissäni tukipohjallista, joko koko kengän kokoista tai vain jalkaholvin kohdalle tulevaa.

Talvikengissä saa olla vielä tarkempi, koska Helsingin kadut on parina viime talvena olleet niin kamalassa kunnossa. Jo pieni jalan lipsuminen saattaa muljauttaa selkää pahasti ja kipeyttää sen päiviksi. Mulla on ihania hyviä nahkasaappaita, mutta jotka ei pidä yhtään vaikka niihin laitattaisi suutarilla minkälaiset pohjat. Viime talvena ostin sitten kahdet o.i.s:n kengät, joissa kuljin koko talven. Niissä on todella hyvät ja pitävät pohjat, mutta eivät ne muuten oikein ole minun tyyliset.

2. VAATTEET

Joudun käyttämään tukiliiviä lähes päivittäin. Se on mulla melkein aina mukana ja laitan sen päälle aina jos tiedän, että joudun istumaan tai seisomaan pitkään. En ole käyttänyt farkkuja yli vuoteen, koska sen tunkeminen muodissa olevien kireiden farkkujen alle on vaikeaa. Ja hyvin epämukavaa. Onneksi viihdyn muutenkin paremmin hameessa, joten se ei sinänsä ole mikään menetys. Tukiliivin käyttö vaikuttaa myös muuten pukeutumiseen. Esimerkiksi kaikki lantion ja vyötärön kohdalta vartalonmyötäiset vaatteet ei yleensä käy.

En pysty käyttämään lyhyitä takkeja muuta kuin kesällä. Aina kun ulkona on sen verran viileää, että tarvitsee takin niin viileys tuntuu myös selässä, jollei sitä ole suojannut tarpeeksi hyvin. Siksi mun naulakosta löytyy lähes yksinomaan pitkiä takkeja. Käytän yleensä talvella vielä tuubitoppia tai villahuivia lantion ympärille kiedottuna, jotta se pysyy varmasti lämpimänä. 

3. LAUKUT

Tavaroiden kuljettamine aiheuttaa usein ongelmia, koska en pysty nostamaan enkä kantamaan mitään painavaa. Jo hyvin pienenkin kassin kantaminen vain toisella olalla saa vartalon hieman vinoon ja se tuntuu minulla poikkeuksetta selässä. Siispä jos pärjään vähillä tavaroilla niin voin käyttää tavallista olkalaukkua. Mutta vähänkään suuremman tavaramäärän kanssa on oltava reppu. Sekään ei ole ideaali, parempi olisi jos ei tarvitsisi kantaa mukanaan yhtään mitään. Valitettavasti tavarat eivät kuitenkaan kanna itse itseään.

 

No mitä tästä kaikesta seuraa tyylin kannalta? On todella vaikea yrittää pukeutua oman tyylinsä mukaisesti, koska joutuu tekemään kompromisseja tärkeissä asioissa. Inspiroidun 1800-luvusta ja 1900-luvun alusta. Siihen kuuluisivat pitkät hameet ja korkeat korot ja tyylikkäät laukut. Nyt tunnen itseni välillä todella tyylittömäksi, kun muuten hyvin yhteensopivien vaatteiden kanssa joutuu laittamaan tennarit ja koulurepun. Välillä ei viitsi edes yrittää ja silloin mennään collegehousut ja huppari meiningillä. 

kuvat: H&M, Respecta ja Victorian trading Co.

Share

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Halusimme esitellä tärkeitä huomioitasi muillekin ja nostimme juttusi toimituksen palstalle. Mukavaa viikonloppua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei,
mulla on melkein samat ongelmat. Ajattelin vaan vinkata ainakin Helsingin keskustan Aleksilta saatavista Airstep-merkkisistä kengistä, mulla on kahdet nilkkurit ja ovat nimensä veroisia! Pohjat on pitävät ja ulkonäkökin paljon parempi kuin Eccoissa. Hinta on aika kauhea, mutta viime talvena pidin saappaitani lähes joka päivä eivätkä menneet miksikään.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.