Ladataan...
päivät kuin

Tänään tyttäreni kertoi haluavansa olla Muumipeikko, joka menisi Muumilaaksoon rannalle loikoilemaan. Tyytyi kainalopaikkaan peiton alla.

Usein pikkuveljen makoillessa viltillä Ronja leikkii heidän olevan Niiskuneiti ja Pikku Myy eväsretkellä. Hakee kesähatun päähän, tissilappuja eväsletuiksi, sitten he etsivät näkinkenkiä ja nilkkarenkaita. Pikkumeis juonessa mukana virnistää ja sanoo "Göö!"

Share
Ladataan...

Ladataan...
päivät kuin

Tultiin viime maanantaina tänne mun isän luo. Junat hajoilivat pakkaseen ja lopulta koko matkaan vaadittiin 11h ja viisi eri kulkuvälinettä. Lapset olivat nätisti, itsekin melkein. 

Junan vessan seinässä oli iso majavan kuva, meinasin tikahtua.

"Kato hiiri!"

"Se on majava, kato ku sillä on iso häntä"

"Hmm ohoo! A-haa, isihän se!"

-

Täällä on ihan helvetisti pakkasta, talo jäässä, eikä ulos todellakaan voi mennä. Villevauvalla on päällä kaikki vaatteet ja silti vähän kylmä. Pikkuveljet on ihania ja Ronjallakin on koko ajan ihan hirveän hauskaa. Varsinkin kun on juna-ja autoratoja, pikkulegoja ja kauko-ohjattavia autoja ja ne kaksi enopoikaa leikkikavereina.

Pääsin saunaan Ronjan kanssa, oikeastaan ensimmäistä kertaa ikinä. Istuttiin ylimmällä lauteella, hän vaati minua jatkuvasti heittämään lisää löylyä ja hurrasi kun heitin. Oli vähän liian kovat löylyt mulle, muttei riittävät Ronjalle. Siinä sitten tuli taas puheeksi, että tytöillä ei (vieläkään) ole pippeliä, eikä pimppi ole pylly. Selitin tätä kai liian pitkästi, kun mun lopetettua Ronja huokaisi "joojoo äiti, pimppi pomppo pamppa" :D

 

Huomenna lähdetään takaisin kotiin. Satanen vetoa ettei juna kestä ehjänä Helsinkiin asti. Ei haittaa, eväitä on tällä kertaa enemmän.

Faija oli kännissä melkein koko viikon. En ehkä edes välitä.

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
päivät kuin

Vaikka periaatteessa en anna lahjoja, lapsille on kiva jotain keksiä. Tällaisen kierrätysnallen sain aikaan rompan kaverille tyylillä "en ehdi/jaksa lähteä ostamaan mitään, teen niistä mitä kotoa löytyy". En ollut ommellut pitkään aikaan mitään tarkkuutta vaativaa (ja tuo koostuu kuudestatoista pienestä palasta) eli aika paljon sai purkaa ja tehdä uudelleen. Ihana tyttöni onneksi kannusti ja taputti vieressä, "jee, hyvä äiti, tosi hyvin menee, hurraa!" <3

Share
Ladataan...

Pages