Ladataan...
Pappadaduda

Katariina, jonka kanssa alussa matkustin, varmasti muistaa, miten ensimmäisillä kerroilla ruokakaupoissa seisoin varmaan vartin juguttihyllyllä vertailemassa eri jugurttipurkkien sisältöjä. Samaa vertailua, epätoivoista etsintää ja uteliasta kokeilua tulee edelleen harrastettua. Ikävöin täällä valtavasti mm. protsuvanukkaita ja karjalanpiirakoita, mutta olen onnistunut löytämään täältä onneksi myös tuotteita, jotka ainakin joten kuten korvaa Suomen tuotteet ja tuotteita, joihin olen aivan ihastunut. Ajattelinkin nyt esitellä näistä muutamia. 

Aloitetaan tärkeimmästä: rahkasta. Tai oikeammin rahkan puutteesta. Australialaiset ei tunne maitorahkaa, puhumattakaan kaikista muista vastaavista tuotteista, mitä Suomesta löytyy. Ei ole sanoja kuvailemaan, miten paljon kaipaan suklaan makuista protskuvanukasta maapähkinävoilla ja kaikkia skyr-vaihtoehtoja. Täällä Chobanin kreikkalainen jugurtti yrittää täyttää Suomi-tuotteiden jättämää aukkoa minun sydämessä, joskin aika heikoin tuloksin, vaikka ihan hyvää jugurttia onkin. 

Protskupallot ja taatelipatukat on minun pelastus rantapäivinä ja pikaisina välipaloina. Super hyviä ja energiatiheydeltään samanlaisia kuin rahka. Jos voisin, niin en paljon muuta söisikään kuin näitä, mutta valitettavasti kauppojen hinnoittelu pitää huolta siitä, ettei noita tule liian usein napsittua. 

Maustetut vissyt on minun uusin rakkaus täällä. Täällä nämä tosin on nimeltään "sparkling ice tea". Sokerittomat versiot on melkein kuin suomalaiset maustetut vissyvedet, aioastaan sata kertaa parempia. Sanomattakin selvää, että nämä on kova kipailija Pepsi maxille. 

Riisi- ja maissikakut, näistäkään en voi sanoa muuta kuin että aiai. Jostain syystä täällä nämä on tehty ohuemman mallisiksi kuin mitä Suomessa myytävät on. Rakenne ja maku on kivempi ja mikä parasta, koska ne on pienempiä kuin Suomessa, niitä voi syödä useamman kappaleen. 

Olen ollut aika pettynyt Australian karkkivalikoimaan, mitkään karkit ei ole vielä erityisemmin tehnyt vaikutusta, mutta Timtamit onneksi vähän helpottaa herkkuhimoja. Suklaata, joka sulaa sormiin ja sisällä ihana keksi, kuka voisi toivoa enempää? 

Tämän kirjoittamisen jälkeen taidan lähteä ihmettelemään, mitä jääkaapista löytyy ja haalimaan iltapalaa. Herkullista päivää, 

-Sara

 

Share

Ladataan...
Pappadaduda

Tällä viikolla ajattelin puhua viikon tuloista ja menoista. Myönnettäköön, että en ole ikinä ollut erityisen innokas puhumaan rahasta ja olen juuri sellainen ihminen, joka pitää tulonsa mieluummin omana asianaan, mutta koska tämä au pair juttu on vähän erilainen homma, ajattelin että vähän avaan, miten minulle sitä rahaa tulee ja mihin sitä menee

Australiassa au pairille palkkaa maksetaan n. 200-300$ viikottain ja muut jutut on sitten enemmän perhekohtaisia. Minä saan viikottain 250$ jos teen 30h tai alle viikossa. Jokaisesta ylityötunnista maksetaan sitten 10$/h eli lasten lomilla ja joka toinen viikko, kun teen kaksi yövuoroa palkka on n. 350-400$. 

Au pairina olemisessa on se hyvä puoli, että vuokraa tai ruokaa ei tarvitse kustantaa itse. Voin siis aina pyytää, että taloon ostetaan sitä ruokaa, mitä haluan (porkkanoita, lisää porkkanoita, banaania, tonnikalaa yms.) mutta voin myös syödä vapaasti perheen kanssa. Se, mihin minun rahat menee, riippuu siis täysin minusta itsestäni. "Pakolliset" jatkuvat menot minulla on puhelinliittymä 30$/kk, salikortti 74$/kk ja Opal-kortti, jolla pääsee liikkumaan julkisissa ja jota latailen yleensä joka toinen viikko. Muuten voin periaatteessa kuluttaa rahat, miten haluan, mutta yritän joka viikko säästää 100$, jotta voin sitten niitä rahoja käyttää isompiin juttuihin esimerkiksi kampaajaan tai matkustamiseen täällä Australiassa. 

Tässä siis viime viikon tulot ja menot kirjattuna: 
 
Maanantai
 
-20.5$ aamupala
-5.01$ purkkapaketti + pepsimax 600ml 
-50$ Opal-kortti 
 
Tiistai
 
-/+0$ 
 
Keskiviikko
 
+350$ 
 
Torstai
 
-18.5$ Lounas NewTownissa
-34.95$ Kalenteri 
 
Perjantai 
 
-11.51$ Eväät rannalle: Banaani,  mansikkarasia, protskupallo, purkkapaketti 
-24.40$ Ruoka rannan jälkeen
 
Lauantai 
 
-10.40$ Lounas: rapu-, avokadosalaatti 
-16.45$ 2kpl Lush kylpypommeja 
-11.50$ 4kpl Sushirullia
-2.50$ Timtam-paketti 
 
Sunnuntai 
 
-7.51$ Eväät rannalle: banaani, protskupallo ja Pepsi max tölkki 
 
Tulot: 350$
Menot: 203.82$ 
Käteen viikon palkasta jäi: 146.18$
 

 

Sanoisin, että kyseessä oli aika tavallinen viikko. Eniten rahaa täällä tulee laitettua nimenomaa ulkona syömiseen, jota tulee sosiaalisoitumisen nimissä harrastettua aika ahkerasti (lue: aina kun talosta poistuu muualle kuin kuntosalille). Tärkein tapahtui eli jäätiin viikosta plussan puolelle, joten ihan jo siihen voi olla tyytyväinen. Au pairina ei varsinaisesti tarvitse pelätä, että pääsisi rikastumaan, mutta ulkomailla yleensä ollaankin enemmän kokemuksen perässä, joten itse olen tilanteeseen tyytyväinen. 

-Sara

Share

Pages