Cover-kaverini Teitur

Pelkkää valoa

&feature=youtu.be

Yhdistä lunta, Lennonin ihanan naiivi joululauluklassikko, suosikkitrubaduurini Teitur ja yhdellä otolla kuvattu soma video. Liplatan iloisesti ja sulana kuin meri ikkunan takana.

Törmäsin färsaarelaiseen Teituriin ensimmäisen kerran joskus Provinssirockissa. Kävelin kohti päälavaa, kun kuulin jonkun laulavan sivuteltassa heleällä äänellä melankolista versiotaan riehakkaasta Greal Balls of Fire -biisistä. Pysähdyin kuuntelemaan ja ihastuin. Miehen esittämä versio vihaamastani kappaleesta oli tajuttoman kaunis. Seuraavana päivänä säntäsin levykauppaan.

Toki Teitur on tehnyt omia kappaleitaankin monta levyllistä. Suosittelen Teituria kaikille, jotka nauttivat herkistelystä. Etäsuhteesta kipeästi kertova I Was Just Thinking saa sanoituksellaan pyyhkimään silmäkulmia ja miettimään ikävää, vaikka oma sydämen valittu hengittäisikin saman kaupungin ilmaa. Teiturin kappaleissa on myös huumoria ja toivoa. Kirjaimellisestikin, teitur tarkoittaa nimittäin muinaisnorjaksi iloa ja onnea.

Myös Teituria on coveroitu. Rakkauslaulujen aateliin kuuluvasta You Get Me -kappaleesta on levytetty versio, jolla laulavat dueton Seal ja Suomen oma Anna Eriksson. Arvaa kumpi versio näistä on suosikkini?

Share

Kommentit

kolmas

Sun palstalta saa aina ihan uskomattoman hyviä musavinkkejä. Kiitos once more!

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Kiitos Henriikka maailman kivoimmasta kommentista! Mahtavaa viikonloppua!

KIITOS! Just eilen mietin, että hitsi kun ei kukaan muusikko oo kolahtanut pitkään aikaan ja spotify-soittolistat täyttyy aina vain samoista biiseistä/artisteista... Ja tässä sitten ihan paras vastaus "uuden" musiikin kaipuuseeni.
Täydellistä. Kiitos.

Salla / kompastelua.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oot ihan kamala! En tiennyt, että Teitur on käynyt Provinssirockissa, enkä ainakaan tiennyt sitä, että olen itse ollut samoilla festareilla. Rakastuin herraan vasta joskus vuonna 2005 tai 2006, eli missasin sen oivallisesti. Yhyy.

(Oma lempibiisini on All My Mistakes, levy on tainnut jo kulua puhki.)

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Kiitos naria ja Salla kommenteistanne. Ihan mahtavaa, että tekin ootte teituristeja :) Pienellä googlailulla selvisi, että Teitur oli Provinssissa ainakin 2004 (näin ne festarimuistot sulavat päässä massaksi), joten missasit sen Salla just! All My Mistakes on loistava.

Tämä oli mun ensirakkausbiisini festarikokemuksen jälkeen:

Salla / kompastelua.blogspot.com (Ei varmistettu)

Muistan nähneeni ulkomaisista David Bowien, Rootsit, Black Eyed Peasin, Scissor Sistersin, Meshuggahin ja miljoona suomalaista, mutta Teituria en. Silkkaa Scheissea!

Sleeping With the Lights On - kurrrnau.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.