Leonard Cohen ei siirry eläkkeelle

Pelkkää valoa

Kun Justin Bieber ähkii baby babya, tuntuu se vaivaannuttavalta. Kun 77-vuotias Leonard Cohen hönkii samoja sanoja, tuntuu siltä, että hän todellakin tietää, mistä laulaa.

Iloisia uutisia Cohenin musiikin ystäville: runoilija-muusikko julkaisee 1. helmikuuta 2012 uuden studioalbumin nimeltään Old Ideas. Sarjassaan levy on miehen 12. studioalbumi. Loistavaa!

Arvostetun muusikon ura on jatkunut jo kuusi vuosikymmentä. Sain itse kokea miehen uskomattoman karisman, kunnon ja taidon viime kesänä Areenalla ja voi vain toivoa, että olisi yhtä viriilissä kunnossa itse lähes kasikymppisenä. Mikä on hänen salaisuutensa? Huumori, buddhalaisuus, henkisyys, nuori rakas vai ehkäpä mystinen lääke?

Runollisista sanoituksistaan tunnetun Cohenin on kerrottu kirjoittaneen Old Ideas -levylle lauluja suhteesta tuonpuoleiseen, rakkauteen, menetykseen, kuolemaan ja – ehkä hieman yllättäen – seksuaalisuuteen. Elämänkokemuksellasi, Cohen, odotukset ovat korkealla. Baby baby.

Tulevalta levyltä on nyt kuunneltavissa kappale Show Me The Place, joka on sanalla sanoen mahtava. Kuuntele ja nauti.

 

Show Me The Place by leonardcohen

 

Vertailun vuoksi näyte herra Cohenin äänestä kuusikymmenluvulla. Aikamoinen muutos vuosikymmenien saatossa! Rakkauslaulujen aatelia: Hey, That's No Way To Say Goodbye.

 

Loppuun vielä Cohenin kappaleista ehdoton suosikkini, Anthem, jonka sanoitukset ovat silkkaa neroutta. Videosta voi katsastaa herran livekunnon parin vuoden takaa.

Kirjoitin Cohenista myös täällä, kun listasin parhaita nukahtamisbiisejä. Show Me The Place pääsi juuri samalle listalle.

Kuva täältä.

Share

Kommentit

Sallalla (Ei varmistettu)

Upea, upea biisi, mutta <a href="http://kompastelua.blogspot.com/2011/11/vanhoja-ideoita.html" rel="nofollow">Meikäläinen vaan volisee</a>. Nyyh!

Sallalla (Ei varmistettu)

Linkin kanssa vissiin selventäisin tätä paremmin: http://kompastelua.blogspot.com/2011/11/vanhoja-ideoita.html

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Voi itku Sallalla, miten liikuttava teksti! Myös minä yhdistän Cohenin vahvasti äitiini, olin konsertissa hänen kanssaan. Halaus täätä! Blogisi menee seurantaan, vaikuttaa tosi hyvältä.

Sallalla (Ei varmistettu)

Ihana kuulla, Anna! :) Voi että, mikä herra tuo onkaan. Varsinainen sukupolvien yhdistäjä - ja ainoa, jolle olen meinannut laittaa fanipostia (Pentti Rasinkankaan ja Ohilyöntiorkesterin jälkeen).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.