Paris je t'aime (en tout cas)

Kun makaa kotona kipeänä ja tujottaa kattoa, on aikaa haaveilla kaikesta, mitä aikoo tehdä sitten kun leikattu jalka on taas terve ja voi kävellä.

Aion laittaa kengät jalkaan ja sutia huuliin punaa. Aion kävellä portaat ulos tästä asunnosta, jossa olen maannut kohta kaksi viikkoa (neljä viikkoa vielä edessä). Aion kunnostaa pyöräni, asettaa ohjaimiin oranssi-pinkit hapsut ja ajaa pyörätietä pitkin kauppatorille kahville. Aion ostaa matkalipun ja lähteä harhailemaan kilometritolkulla viikonlopuksi jonnekin. Vaikkapa Pariisiin.

Olin lukion jälkeen Pariisissa töissä, joten sillä on erityinen paikka elämässäni. Siellä olin ensimmäistä kertaa yksin ja muka aikuinen, ikävöin kotiin ja silti selviydyin. Olin paljon yksin, ystävättä ja käveleskelin tuntikausia päivittäin itsekseni. Siksi kai täällä kotona yksin ollessani matkaan helposti Seinen rannoille.

Pariisi on minulle yksinäisyyden ja pysähtyneiden päivien paikka, ei rakkauden kaupunki.

Olen miettinyt myös Pariisi, rakkaudella (2006) -elokuvaa (ja katsoisinkin sen varmaan, jos ylettyisin dvd-hyllyyn). 18 lyhytelokuvaa sijoittuvat kaikki Pariisin kahdeksaantoista eri kaupunginosaan. Oma kotikaupunginosani oli seitsemäs, Eiffel-tornin kupeessa.

Elokuva on hajanainen, osa pätkistä on hyviä, osa ihan samantekeviä, mutta suosittelen sitä kaikille romantikoille ja Pariisi-faneille. Episodeista koskettavin on mielestäni Faubourg Saint-Denis, jonka pääosassa on Natalie Portman. Ohjaaja Tom Tykwer on saanut seisemään minuuttiin puserrettua hienon tarinan parisuhteesta, jonka kertomiseen muilla voisi mennä kaksi tuntia. Katso se tästä:

Mitä tykkäät?

Kuva täältä

Kommentit

Jenna Kämäräinen
Jenna K

Syrän! Onneksi tunnet varmasti sinne asti, miten täällä sua ajatellaan!

Anna Karhubear

Mä tiedän muru ja se lämmittää!

Salla / kompastelua.blogspot.com (Ei varmistettu)

Tuo leffa on pitänyt hankkia omaan hyllyyn jo kauan, on se vaan niin ihana. Nyt tuleekin hoppu, haluan katsoa sen ennen tiistaita, jolloin suunta on Pariisi!

Hyvää paranemista.

Salla / kompastelua.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kuulostinpa mää nyt siltä, että oikein tahallani väänsin veistä haavassa. Sori! En tarkoittanut sitä niin!

Anna Karhubear

Voi älä ajattele Salla, että ottaisin sen ilkeilynä. Ihanaa että pääset reissuun! Nauti pari macaronsia mun puolestani (ja ehkä vähän viiniä puistossa kans).

Laura Pollari
Laura de Lille

Ihana leffa! Muistan vielä elävästi, kun kävin katsomassa tuon elokuvateatterissa helteisessä Pariisissa kesällä 2006.

Olethan Anna muistanut tsekata myös New York -version? 

Anna Karhubear

Muistan Laura odottaneeni tuota NYC-versiota kuin kuuta nousevaa ja ehkä nähneeni sen, mutta nyt kun katsoin trailerin, niin en kyllä muista leffasta mitään... Dvd:tä vuokraamaan siis! Sarjan kolmas osa taitaa tulla sitten siitä kaupungistä, johon seuraavaksi päädyt ;)

Minna J.
Oisko tulta?

pikaista paranemista sinulle ja jalallesi! ainakin voit parannellessa ilahduttaa meitä näillä kivoilla postauksilla (pilven kultareunus jne.)

 minulla ei ole ollut ikinä mitään intoa mennä Pariisiin (vitsit kun osais ranskaa!), mutta olen päätynyt silti käymään siellä vaikka kuinka monesti. mutta silti mitään suurta rakkaussuhdetta ei ole syntynyt.tuo leffa on silti kiva ja aloin miettiä kaikkia leffoja jotka sijoittuu Parisiin. Tämmöinen lista löytyi (vanhempia elokuvia)

sitten on tietty Amelie ja Before Sunset. French Kiss ei tainnut olla kokonaan ainakaan Pariisissa, mutta kiva kuitenkin... No mä lähdin näköjään ihan sivupoluille ;D

Anna Karhubear

Sivupoluille saa lähteä ihan mielellään, Minna J :) Sinne minäkin helposti ajaudun.

Kiitos kommentistasi, paranemistoivotuksista ja kehuistasi! Onhan noita Pariisiin sijoittuvia leffoja tosiaan, ihanin ehkä Before Sunset, siinäkin esiintyy se kaihomielinen ikävöinnin ja aikuistumisen Pariisi - vai onko se vain katsojan tulkinta, heh!

Koko H.
Ruskeat Tytöt

Tiedätkö! Kun makasin liikuntakyvyttömänä kolme kuukautta ennen ja jälkeen selkäleikkauksen, haaveilin Pariisista harva se päivä. Lääkehöyryissäni sisuunnuin sen verran, että ensin ostin itselleni Chanelin laukun, sitten hain töitä Pariisista ja lopulta muutin sinne asumaan. 

Näemmä tämä ja tämän sivuoireet ovat yleisiäkin. Pikaista paranemista!

Anna Karhubear

Voi Koko H, sulla on ollut dramattisia sairauskokemuksia! Loistava sisuustumusstoori kuitenkin. Kuka tekisi tutkimuksen panacodin ja Pariisi-haaveilun yhteyksistä...? :) Kiitos toivotuksista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.