Romanttisia kappaleita häätanssiksi osa 1: Klassikot

Viime kesänä se päätettiin. Me menemme naimisiin. On spontaanien päätösten varassa, pidetäänkö häämme mökillä vai Las Vegasissa, mutta yksi asia on suunnittelun alla: häämusiikki. Kahden musafanin häissä on kakkua suuremmassa roolissa se, mitä tilaisuuden taustalla soitetaan.

Entäpäs jos pariskunnalla ei ole sitä "meidän kappaletta"? Olen kuullut monilta hääpareilta pähkäilyä, mikä olisi se oikea häätanssikappale, kun perinteiset valssit eivät oikein kolahda. Listasin muutamia ehdotuksia hääpareille, jotka eivät halua tanssia juhlissaan perinteistä valssia. Ensimmäisessä osassa esittelen kolme klassikkoa vuosien takaa.

Ja vaikka hääpäivä ei siintäisikään tulevaisuudessa, nämä sopivat myös muille romantikoille. Kliketiklik, miten olisi yllätys kultasi sähköpostiin kesken työpäivän?

TYYLIKÄS

Nina Simone: My Baby Just Cares for Me

Jazzkappaleen levytti legendaarinen Nina Simone vuonna 1958, mutta biisi nousi suosioon vasta 80-luvulla, kun sitä käytettiin Chanel No.5 -hajuveden mainoksessa. Elegantti tuoksu, tyylikäs kappale.

 

HIENOSTUNUT

Van Morrison: Moondance

Vuonna 1970 samannimisellä levyllä (ja singlenä vasta vuonna 1977) julkaistu Moondance on Morrisonin soitetuimpia kappaleita, mutta se ei kuulemisesta kulu. Samalta albumilta löytyy myös toinen monien häiden vakioviisu ja hieman hitaampi  romanttinen hitti Crazy Love.

 

HERKKÄ

Nick Drake: Northern Sky

Brittiläinen musiikkijulkaisu NME on julistanut tämän kappaleen kaikkien aikojen rakkauslauluksi, eikä suotta. Folk-laulaja Nick Draken vuonna 1970 julkaisemaa soljuvaa kappaletta on vaikea kuunnella silmäkulman kostumatta. Yliannostukseen vain muutama vuosi myöhemmin, 26-vuotiaana menehtynyt folk-laulaja teki monta loistavaa levyä, joihin kannattaa tutustua.

 

 

Tuleeko mieleesi joitain muita häätanssiksi sopivia klassikkokappaleita?

Kuvassa:

Nat King Cole ja Maria Hawkins Ellington

 

 

Kommentit

Netta-Natalia

Me humpattiin häissä Cardigansin You're the storm. Ei siis mikää klassikko kylläkään, kun sitä kysyit , mutta ihana. Oli muute tosi vaikee päättää, että minkä biisin tahdissa sitä keinutaan. Hyvejä kyllä oli nämä sun klassikko vaihtoehdot. tykkään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Leonard Cohen - Take This Waltz

Anna Karhubear

Ne-Na: You're the Storm on mahtava ja vakkari meikäläisenkin kutusoittolistoilla. Varmasti oli muutenkin hyvät musat teidän häissänne!

Vierailija: Ihana, ihana tuokin kappale!

bubble
Fiction is my thing

Todellakin, musiikki on suuressa roolissa omissakin häissäni, mikäli ikinä sellaisia juhlin! Eihän sitä nyt ihan mitä tahansa biisejä voi valita. :)

Joskus halusin kävellä käytävää pitkin Smashing Pumpkinsin Disarmin tahtiin. Nyt en ehkä enää halua sitä, sillä biisi liittyy vahvasti tiettyihin ihmisiin. Tiedän, minkä tällä hetkellä valitsisin, mutta koska "tapailu" ei oo virallisesti muuttunut edes seurusteluksi vielä, niin pidetäänpä se salaisuutena.. ;D

Tietysti aina parasta on just se, että on joku "meidän biisi", jolla on normaalia isompi merkitys hääparille. Jos semmoista ei oo, niin lyriikat nousee nopeasti aika tärkeiksi ainakin itsellä. Damien Ricen Blower's Daughter on ihan mahtava, mutta sen soidessa pitää unohtaa osa sanoista. Omiin ns. klassikoihin, jotka helposti kelpuuttaisin häihin, kuuluvat mainittujen lisäksi mm. Kentin 747, Oasiksen Wonderwall ja mikä tahansa hidas Placebolta.

Veikkaan, että The Crashin Sugared kuuluu myös kulutetuimpien hääveisujen listalle. ;)

bubble
Fiction is my thing

..Niin, ja kyllä mä ajattelen sitä tiettyä, tärkeää biisiä nimenomaan häävalssikappaleeksi, en käytävällä kävelyyn. ;) Disarm vaan joskus oli sellainen.

Anna Karhubear

Hyvä biisivalintoja (jälleen kerran) bubble! Niinhän se on että suurin osa koskettavista indieveisuista on surumielisiä. Se "meidän kappaleemmekin" on The Nationalin biisi, joka on koskettavuudessaan ja eräänkin lauseen osalta niin osuva mutta sanomaltaan muuten melko apea. Pitää ehkä vielä miettiä, vaikka bändi muuten on meille molemmille tosi tärkeä, niin onko sillä nyt väliä?

Erään läheiseni häissä bändi soitti kappaleen erityisesti omistettuna hääparille. Kappale oli George Michaelin Careless Whisper. Pari itse oli tosi otettu ja iloinen eleestä tietty, mutta mulla vaan pyöri mielessä, että eikös toi kappale kerro pettämisestä? Sellainen sanoitusnillittäjä mä olen :)

bubble
Fiction is my thing

Kiitän! Juuri tuota meinasinkin, että ei niillä teksteillä oikeasti ole mitään väliä silloin, kun biisi on muuten tärkeä. Se on sitten muiden murhe, jos vetävät lyriikoista erinäisiä/vääriä johtopäätöksiä. :) Mielestäni häissä ylipäätään on tärkeää, ettei ajattele vain sitä mitä muut ajattelee. Toki vieraiden pitää viihtyä, mutta se on kuitenkin TEIDÄN päivä. Kellään muulla pitäisi olla mitään väliä.

Mutta kieltämättä kun kontekstia ei tunne, tai biisi tulee puskista, saattavat pettämissanoitukset särähtää korviin. :D

Mahdoton Nainen

Vaikkei ole sulhasta vielä näköpiirissäkään, olen tykästynyt Righteous Brothersin Unchained Melody -biisiin (tuttu mm. Ghost-leffasta). Saattaapi olla turhan *krhm* intiimi joidenkin makuun, mutta miulla se saa selkäpiin väräjämään. Myöskin Dixie Chicksien Lullaby olisi kiva, vaikkei klassikko olekaan. Ja yksi aivan ehdoton suosikki on Scandinavian Music Groupin Vierailla kallioilla (ehkä vähän hitaammalla tempolla kuin levytetyllä versiolla).

Mahdoton Nainen

Linkit yllä mainitsemiini biiseihin:

Righteous Brothers:

Dixie Chicks:

SMG:

Anna Karhubear

Kiitos mainioista vinkeistä Mahdoton Nainen! Olen siinä mielessä häähullu ihminen, että olen suunnitellut sopivaa romanttista soundtrackia jo varmaan teinivuosista lähtien, ennen kuin ensimmäistäkään sulhokandidaattia oli näköpiirissä... Ei sitä miekkosta välttämättä tarvita romanttisten biisien fiilistelyyn :) Ja kiva biisilista palstallasi, pitää ehkä napata idea itsellekin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.