Ladataan...
Petit Ange

Näitähän riittää kun uutta kieltä yrittää oppia. Tulee sanottu väärä sana väärään paikkaan tai ymmärrettyä sana ihan väärin. Mulle on ollut vaikeeta päästä eteenpäin kun käy kömmähdys ja jään siihen virheeseen jumiin.

Yhden tälläisen tilanteen muistan erittäin hyvin ja sille on naurettukin.
Oltiin mun avomiehen vanhempien luona ja hänen äiti halusi kertoa mulla ranskaksi asiansa. Mä olin heti jo super tarkkana ja yritin saada selvää mitä hän sanoo. Menneitä aikamuotoja en vielä osaa ja hän helpotti lausetta. Näin mä lauseen pätkän kuulin "je suis jaune..." Ja loppu meni ohi koska aloin miettiä miksi hän sanoo "olen keltainen". Toisti lauseen vielä muutaman kerran ja mun piti todeta, että nyt mä en yhtään ymmärrä.

Sitten hän sanoi englanniksi "kun olin nuori keräsin ruokareseptejä"
Hän oli siis sanonut siinä helpotetussa lauseessa "je suis jeune..." eli olen nuori!
Nämä kaksi sanaa mä tiedän mutta ne kuulostaa mun korvaan todella samalta. Ja keltainen nyt tuli ekana mieleen ja siihen sitte jäin jumiin enkä pystynyt miettiä toista sanaa tai sitä mitä muuta hän yritti sanoa. Mun naama oli varmaan hyvännäkönen kun tuijotin häntä miettien miksi sä olet keltainen?

Näitä tulee mulle koko ajan ja jatkuvasti sekotan sanoja keskenään. Pikkuhiljaa enemmän pystyn kuuntelemaan lauseen loppuun ja ymmärtämällä tarpeeksi sanoja ymmärrän koko asian. Se on kiva fiilis kun oikeesti ymmärtää jotain ja pysyy vähän mukana keskustelussa. Antaa myös motivaatiota oppia lisää.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

 

Ihana aurinkoinen viikonloppu! 

Paljon hyvää ruokaa.

Mahtava sunnuntai päivä Pariisissa.

Pitkästä aikaa tavattiin mun entisen aupair perheen kanssa!

Onnellista yhdessäolo aikaa.

Sauna.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Tänään on aurinkoinen päivä ja mun on alkanut tehdä mieli lähtä disneylandiin. Mä oon käyny kaksi kertaa aiemmin Pariisin disneylandissä. Viime kerrasta on nyt reilu vuosi aikaa. Löytyy kaikkea sekä aikuisille, että lapsille ja on monen tasosia laitteita. Mä tykkään käydä niissä vuoristoradoissa missä mennään pää alaspäin vaikka aina jännittääkin. Siellä saa kyllä jonottaa ihan kunnolla. Jos sinne menee suosittuun aikaan (viikonloppu, koulujen lomat) niin jonossa saa seisoo tunnin tai reilunkin. Siellä on fastpass systeemi jolla voi käydä hakemassa lipun johonkin laitteeseen ja se antaa ajan kun sinne pääsee melkeinpä vaan kävelemään sisään. Näitä fastpass lippuja ei saa kun yhden kerrallaan ja seuraavan saa kun tämän aika käytetty. Mutta toimii ihan hyvin niin että ottaa yhteen laitteeseen fastpass lipun ja siinä aika esim. kahden tunnin päästä. Sitten vaa jonottamaan johonkin muulle siksi aikaa.

Siellä on kaksi eripuistoa disneyland park ja walt disney studios park. Disneylandin puolella enemmän laitteita pienille ja studion puolella pääsee seuraamaan esim. stunt toimintaa. Samanpäivän aikana ei kyllä ehdi molempia puistoja kiertämään jos haluaa noissa laitteissa käydä. Me oltiin eka kerta vaan tuolla disneylandin puolella ja toka kerta studion puolella ja lopuksi käytiin uudestaan disneylandin puollella (meillä oli lippu molempiin puistoihin samana päivänä). 

Ekalla kerralla mä ostin minnihiiri pannan mutta tokalla kerralla jätin sen suosiolla kotiin kun alkoi päivän mittaa painamaan eikä laitteissa voinu pitää päässä ettei tipu. Hauska muisto kylläkin ja tulee hyvä mieli kun sen jossaa kaapin pohjalla näkee. Hauskan näköistä kun sekä aikuiset että lapset kävelevät erilaiset korvat päässä.

Disneyslandin puolella on kerta päivään paraati missä disneyn hahmot kiertää ja tanssii. Oli todella ahdasta ja kuuma päivä. Ihan hauska nähdä kerran mut toisella kerrala tietosesti välteltiin sitä. Teemat vaihtuu vuoden ajan mukaan (halloween, joulu..) ja tietenkin pinnalla olevien asioiden mukaan.


Omia eväitä sai viedä mukana. Ekalla kerralla ei oltu varmoja eikä juuri mitään otettu mukaan. Ruoka on huvipuiston tyyliin kallista eikä kovin kummosta. Mut löytyy paljon erivaihtoehtoja. Täällä kaikissa disney extra hinta.

Ennen kun puistot menee kiinni niin disneylandin puolella oli iso ilotulitus show. Tää alko muistaakseni joskus 11 aikaan illalla. Kesällä pidemmät aukioloajat ja studion puoli menee kai kiinni 9 aikaan ja tää sitten 11. Näkemisen arvoinen vaikka tässä vaiheessa alko jo väsy painaa pitkän päivän jälkeen ja edessä oli vielä noin tunnin junamatka kotiin.

Share

Ladataan...
Petit Ange

Käytiin maanantaina katsomassa neljää eri vuokra-asuntoa. Yksi oli vähän lähempänä meitä ja kolme muuta pienen bussimatkan päässä. Täällä asunnon vuokraamiseen vaaditaan melkein aina kolminkertaiset tulot vuokraan nähden. Ongelmana myös mun määräaikainen työsopimus koska monet asunnonvälitystoimistot ei ota mun palkkaa huomioon mitenkään tässä tapauksessa. Osa toimistoista kysyy tiedot etukäteen eikä ota meitä edes katsomaan asuntoa. Onneksi on myös toimistoja joille tämä ei ole ongelma mutta vaativat sillon perheeltä takausta, että me pystytään maksamaan vuokrat. Muutamaa asuntoa siis päästiin vihdoin katsomaan.

 

Eka oli kaikista isoin mutta siinä oli kyllä surkein keittiö, ei juuri mitään kaappeja eikä muutenkaan järkevää paikkaa pesukoneelle, uunille tai jääkaapille. Täällä kun kaikki nuo pitää hankkia itse. Nykysessä kämpässä meillä sattumoisin kuuluu pieni jääkaappi ja pesukone kämppään mikä siis todella poikkeuksellista (ja kunto onkin molemmissa aika huono). Tämä kämppä oli todella kivalla alueella ja siellä oli kiva sisäpiha. Olohuone iso mutta ehkä vähän hassun mallinen, kaksi parveketta eikä suoraan toista taloa vastassa. Vaikka seinät oli juuri maalattu ei se riittänyt tuomaan uuden tuntua muuten vanhahkoon asuntoon. Tämä oli kaikista kallein myös. Meille ehkä vähän liian kallis eikä täysin ihastuttu siihen.

 

Toinen asunto oli kaikista kauimpana. Me tiedettiin, että tullaa olee myöhässä bussin takia ja soitettiin välittäjälle ajoissa. No me oltiin 5 min uudesta sovitusta ajasta ajoissa ja hän tuli 15 min myöhässä. Tästä alueesta mä en innostunut ollenkaan. Kuvien mukaan asunto todella valoisa isoine ikkunoineen. Keittiö oli aika uusi ja sinne kuului jääkaappi ja hella. Siinä olikin tän paikan hyvät puolet. Jokaisessa muussa huoneessa oli violetit kokolattiamatot! Ja osa kohdista oli vihreenä ehkä johtuen pattereista? Iso kahden huoneen pituinen parveke mutta sai taistella, että sen oven sai vedettyä kiinni. Näiden kahden huoneen välillä oli iso oviaukko mihin oli mahdollisuus saada ovet ja siten toisesta huoneesta makuuhuoneen. Ei yhtään kaappia huoneissa. Käytävällä yksi vanha haiseva kaappi. Kylpyhuoneessa ihmeen mallinen todella pieni amme. Tämä oli heti iso ei kiitos.

 

Kolmas ja neljäs asunto sijaitsi samalla alueella melkein vierekkäisissä taloissa. Välittäjä vei meidät ensin isompaan mutta vähän vanhempaan asuntoon. Neljäs kerros ilman hissiä. Tämä oli ihan kiva. Hyvän kokonen, puulattiat, isot huoneet mutta keittiö oli sitten jo miltä lie vuosikymmeneltä. Mutta iso kokoinen ja paljon kaappeja. Tämä olisi sisältänyt uunin ja hellalevyt. Pieni parveke ja makuuhuoneessa jokunen kaappi. 

 

Viimeinen missä käytiin olikin sitten ihan eri maata kaikkien muiden kanssa. Täällä sattui omistaja olemaan paikalla kun he ovat juuri muuttumassa siitä pois. Tämä oli kaikista pienin ja edullisin asunto (myös 4.kerros ilman hissiä). Heti sisään astuessa näki kuinka eritasonen paikka on, tosin näin heti makuuhuoneessa kokolattiamaton. Muuten olivat laittaneet kauniit laminaatit muihin huoneisiin ja eteisessä jonkunlainen kivilattia kauniilla kuviolla. Makuuhuoneissa oli maalattu osa seinistä vaalean violetilla ja vessan ja kylppärin ovet vaalean sinisellä. Meitä ei noi värit haitannu yhtään ja toi kivaa fiilistä asuntoon. Jokapaikassa kaappeja ja hyllyjä. Todella hyvin ajateltu asunto. Keittiö kuin uusi. Tänne pitäs hankkia kaikki koneet, uunissa oli keskustelun varaa jos sen haluaa. Kylpyhuone oli pieni mutta kaunis ja sielläkin reilusti kaappitilaa. Pieni parveke mutta kivalla maisemalla. 

 

Tämä viimeinen me oltiin jo valmiina ottamaan (tai siis liittymään siihen muiden innokkaiden jonoon) mutta päätettiin kuitenkin vielä vähän odottaa.  Vaikka me kuinka halutaan muuttaa isompaan asuntoon just nyt niin tän nykysen kämpän sijainti on vaan niin hyvä. Me molemmat päästään kävellen/pyörällä töihin. Lähellä on kaikki tarvittavat kaupat. Helpot yhteydet Pariisin keskustaan. Ehkä me kesään asti ollaan tässä ja sit katsotaan syksyllä asiaa uudelleen. Meillä kun on myös vaihtoehtona muuttaa reilusti kauemmaksi täältä.

 

 

 

 

Share

Ladataan...
Petit Ange

Nyt oon kaksi viikkoa tehny töitä perheelle ja oon kyllä tykänny kovasti. Alkuun oli muistettavia juttuja, kuka haetaan ja monelta, millon takas kouluun vai jääkö kotiin. Ymmärtää miten asiat toimii kotona ja millainen heidän rytmi on koska töitä teen heidän kotona. Mutta tärkeää on myös löytää oma rytmi ja oma tapa toimia uusien lasten kanssa. Tutustumista molemmin puolin.

Työperhe on kyllä ollut todella tukeva ja he sanoivat jo alussa, että mä olen pomo sillon kun olen lasten kanssa. Tietenkin lapset testaa mua ja sitä kuinka paljon annan periksi. Myös tässä asiassa täydet pisteet vanhemmille kun kotiin tullessa käydään päivä läpi ja jos lapset on käyttäytynyt huonosti antavat vanhemmat kyllä heti palautteen lapsilleen. Joka kerta ovat tehneet lapsille selväksi, että minua pitää totella. Mä oon hoitajana tiukka mutta kun rajat on selvät niin silloin voi hullutella ja ihan vapaasti leikkiä. Käyn lasten kanssa paljon ulkona, keksin joka päivälle askartelua eri tavoin ja olen ison osan ajasta lattialla heidän kanssa.
Mun työnkuvaan kuuluu lastenhoidon lisäksi vain lounaan laitto ja välipala. Eli päiväuni aikaan mulla on omaa aikaa. Usein siinä mietin iltapäivän tai seuraavan päivän puuhat mut muuten ei tarvi tehdä mitään.

Oon myös todella nauttinut tehdä 30 tuntista työviikkoa. Maanantait vapaana, tiistaina lyhyt päivä ja vaan kolmena päivänä täys työpäivä. Palkkassahan tuo tottakai näkyy mutta just nyt pärjätään tälläkin ja hyvä niin.

Kielen kanssa on nyt niin, että kuulen ranskaa enemmän kun aiemmin. Perheen äiti puhuu mulle ranskaa ja mä hänelle englantia niin nyt on ollu pakko ymmärtää ja keskittyä kun en voi pyytää häntä puhumaan englantia. Lapsille puhun koko ajan englantia mutta paljon sanon sanoja molemmilla kielillä kun heidän osaaminen ja ymmärtäminen on vielä niin alussa. Toistaminen on tärkeää ja sitä kautta sanat alkaa jäämään lasten mieleen. Elekieli on myös isossa roolissa kun ihan täysin ei yhteisiä sanoja aina löydy ja muutenkin tapa mulle opettaa uutta kieltä. Liikaa ranskaa en halua lapsille puhua koska tarkoitus on se, että he oppivat englantia. Ja mitä enemmän mä käytän ranskaa sitä vähemmän he oppivat englantia.

Nyt odottelen kunnon kevättä tai lähinnä lämpösiä päiviä. Tällä viikolla oli jo yhtenä päivänä 18 astetta lämmintä (tosin tohon yhteen päivään lämmin jäi). Iltapäivällä otan eväät mukaan ja mennään puistoon viettämään aikaa. Lapset nauttivat ulkona olosta ja vähemmän kinasteleva keskenään kun kotona ollessa. Toi ulkona olo nyt on suomalaisille niin itsestään selvyys mutta mun mielestä täällä se ei ole. Ja mä nyt tiedän vaan omasta ja Pariisin ympäristön kokemuksesta. Kuten siellä mun entisellä työpaikalla päiväkodissa ei ollu edes pihaa eikä puistossa käyty kun pari kertaa puoleen vuoteen. Hurjan pitkiä päiviä lapset hoidossa eivätkä käy ulkona. Huh. Sää vaikuttaa heti. Ei täällä missään näy lapsia ulkona leikkimässä jos vähänkään märkä keli ei siis tarvi edes sataa. Aurinkoisena päivänä sitte taas kaikki paikat aivan täynnä. Mutta nyt mä saan päättää ja me ulkoillaan paljon.

Share
Ladataan...

Pages