Ladataan...
Petit Ange

Kun tavattiin sairaanhoitaja ensimmäistä kertaa hän sanoi, että yleensä he antavat äideille/perheille pienen lahjalaatikon missä on lehtiä, informaatiota yms. Mutta olivat kuulemma loppuneet päivän aikana. Oi voi. 

Kun mentiin verikokeeseen niin he olivatkin saaneet lisää ja saatiin pieni laatikko mukaan. 
Päällepäin näytti kivalta ja kotona innoissaan avattiin se. 

Sisältö oli kyllä aika pettymys vaikka en tiedä mitä mä oikein edes odotin. Melkein kokonaan täynnä mainoksia äitiysvaatteista,  perhelehden tilaus mainos (ei siis itse lehteä) ja ihme lappusia.

Siellä oli myös jopa kaksi näytettä. Hurjaa.

Pitäs kai olla iloinen, että edes jotain saatiin mutta aika vitsi meidän molempia mielestä koko paketti. No ei kai kaikki sairaalat edes anna mitään. Tuli mieleen kun pikaseen selattiin yksi aiemmin saatu vihkonen jossa yhdessä kohtaa kerrottiin mitä pitää ottaa mukaan synnytykseen mennessä.. omat kertakäyttö alushousut pisti eniten silmään ja päätin hetkeksi unohtaa koko asian.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Sairaalan naistenklinikka käyntiä varten kotiin tuli lappu jossa oli ohjeet mihin saapua ja mitä tarvitsee mukaan.
Lista tarvittavista papereista oli tämmönen:

- henkilötodistus
- syntymätodistus eli mulla virkatodistus
- carte vital eli paikallinen kela kortti
- carte mutuelle eli jos ylimääränen vakuutus. Mulla avomiehen työn kautta on tämä.
- sairaalan kortti jos on
- veriryhmä
- kopiot kaikista tehdyistä tutkimuksista ja ultraan käynneistä
- kopiot jos tehtyjä röntgenkuvia
- kopio rokotuskortista

Kaikki laput, testit ja tulokset pitää siis itse viedä paikasta toiseen. Lääkärit eivät näe toisten lääkäreiden tekemiä testejä/tuloksia.

Ohjeessa oli myös, että sairaalalle tulee saapua 30min ennen omaa aikaa lääkärille. Tänä aikana tulee täyttää perustietolomakkeet yms.

No niin sitten itse käyntiin. Olipahan käynti.

Oltiin kunnolla ajoissa ja suoraan ilmoittautumaan saapuneiksi. Kyseli perustiedot ja keräsi lappuja kasaan ja määräs heti pissatestiin. Testi kädessä odottamaan sairaanhoitajan luo joka kyseli taas lisää ja antoi uuden kasan papereita. Osa piti täyttää heti ja osa seuraavaan kertaan tullessa.
Täältä meidät ohjattiin itse lääkärin vastaanotolle odottamaan. Meillä oli aika kello 15 ja oltiin 15:05 ulkona sairaanhoitajan luota mutta lääkäri otti vastaan noin 15:30 maissa.

Siellä taas käytiin papereita läpi ja kyseltiin samoja asioita uudelleen. Sitten perustarkastus (verenpaine, mun ja vauvan sydän, vatsankoko, kohdunkaula...painon vaan kysyi ja luotti mun sanaan). Mulla oli ollut sokeritestit ihan alussa just rajalla mut ei sen jälkeen ja lääkäri pisti sokeritarkkailuun. Ainakin tässä sairaalassa se tarkoittaa yhtä kokonaista päivää sairaalalla testeineen, luentoja, ravinto-opastusta.... Tästä vaik ihan oma juttunsa kun siellä käyn. 

Lääkärin jälkeen piti vielä mennä otattaman verikokeet. Mielenkiintoinen asia oli, että vaikka mulla on veriryhmä täällä testattu alkuraskaudesta niin sairaala haluaa itse tehdä sen uudestaan. Lisäksi testaavat uudestaan rubella ja hepatiitti b:n vaikka ne mulla rokotuskortista ja lisäksi ne on myös jo aiemmin täällä testattu. Siis eikö ne luota kenenkään muuhun?

Lisäksi jos haluan synnytykseen epiduraalin niin siihen tulee varata erikseen aika käydä asiat läpi. Kotona pitää myös etukäteen täyttää kaksipuolinen lomake jossa kysytään sairauksia yms. Tämä pitää ottaa mukaan epiduraalin tapaamiseen. Samoja kysymyksiä kysyttiin myös toisissa lomakkeissa mitkä pitää ottaa seuraavalle lääkärikäynnille mukaan. Kaikki nämä asiat oli kyllä jo tämänkertainen lääkäri kysynyt.

Mitäs vielä siellä oli..
Niin viimeisenä uudestaan ilmottautumis pisteelle varaamaan seuraavat ajat. Se meni niin, että hän ilmoitti meille syys-ja lokakuun päivät sekä ajat ja sanoi ettei muuta ole. Eikä me voida varata aikaa seuraavan kahden kuukauden käynneille sairaalasta kun heillä ei ole aikoja eli mennään omalle gynelle tarkastuksiin.

Oli aikas informaatio tulva ja erilainen kokemus mitä osasin odottaa.

Share

Ladataan...
Petit Ange

Rakenneultrassa käyty ja kaikki oli kuten pitääkin.
Vauva ei vaan ollut kovin innoissaan tästä tapahtumasta. Asento oli vähän huono alusta alkaen ja vatsaa tönittiin ihan kunnolla. Välillä lääkäri työnsi ja välillä ravisti mun vatsaa. Kunnolla tarkasti kaiken ja selitti meille jokaisen yksityiskohdan. Vauva oli pää alaspäin ja todella vaikeasti nähtävissä aivot ja kasvot. Aivot saatiin eka tarkastettu mut kasvoja hän peitti koko ajan. Joko kääntyi hieman aina toiseen suuntaan tai laittoi molemmat kädet kasvojen eteen.

Siinä mä olin pöydällä kaikennäkösissä asennoissa. Välillä jalat suorassa, välillä koukussa...piti laittaa omat kädet pepun alle mutta sekään ei auttanut ja laitto korokkeen pepun alle. No sekään ei saanu vauvaa kääntymään ja näyttämään kasvoja. Seuraavaksi kokeiltiin niin, että mä kävin vasemmalle kyljelleen ja taas tönittiin vatsaa eikä mitään muutosta. Meni meidän aika jo yliajalle ja lääkäri sanoi, että voidaan mennä kävelylle puoleksi tunniksi tai varata kokonaan uusi aika. Me lähdettiin kävelylle ja samalla vähän syötiin.

Takas tullessa päästiin melkein heti takasin sisään ja ei kun uudestaan geelit vatsalle ja tarkastelemaan. Olihan se vähän kääntynyt ja nyt lääkäri sai nopeesti tarkastettua kasvojen profiilin ja kurkun alueen. Hän halusin ehdottomasti nähdä kurkun kunnolla koska vauva oli ollut koko ajan leuka ylöspäin ja hän halusi varmistaa ettei kurkussa ole vikaa niin, että vauva ei pystyisi kunnolla liikuttamaan päätä. Mutta kaikki oli kunnossa.

Hyvin oli laiskalla tuulella koko tarkastuksen ajan eikä kummemmin liikkunut. Normaalisti tuntuu liikkuvan joka päivä niin, että vatsa tärisee. Mutta kuulemma liikkui kuitenkin ihan tarpeeksi tarkastuksen aikana. Kunnon kasvo kuvaa ei saatu mutta tärkeintä, että vauvalla on kaikki hyvin.

Saatiin myös varmistus sukupuolesta. Poika siellä kasvaa. Iskälle rugby kaveri siis.
Sama lääkäri oli varma asiasta viikolla 12 ja sanoi jo silloin, että poika se on. Vaikka silloin ei vielä selkeästi ollut kumpikaan vaan vasta suuntaa antava. Nyt oli kyllä asia harvinaisen selkeä. Ei tarvi enää miettiä onko varmasti poika. Ihanaa pääsee jotain pientä nyt ostamaan.

Huomenna jatketaan vähän samalla linjalla kun meillä ensimmäinen käynti sairaalalla ja tavataan siellä lääkäri.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Tänään taas todella lämmin päivä ja edelleen 26 astetta (kello puol 7). Ensi viikolla lämmöt nousee 30 ja yli.  

Saa nähdä kuin mä jaksan noin kuumaa kun masun kanssa huomaan nyt, että äkkiä alkaa väsyttää ja tekee vähän huonoa jos kuuma eikä ilma ei liiku. Tiedän, että kassiin pitää laittaa varuiksi jotain suolaista, makeaa ja aina reilusti vettä. Mun työperhe ajattelee mua tosi paljon ja ostaa ihan mua varten mehuja, smoothieita, jäätelöä, paljon hedelmiä ja marjoja. Enkä edes koskaan pyydä mitään vaan kaikki käy.

Tänään täällä meidän nurkilla oli iso tori päivä ja paljon ihmisiä aamusta asti liikkeellä. Me käytiin eka salilla ja sieltä torin kautta kotiin. Lounaan jälkeen lähdettiin uudestaan liikkeelle ja tavoitteena löytää jäätelöä. Löydettiin heti ja olikin tarjolla rolled ice cream. Mä oon  joskus nähnyt netissä kun tätä tehdään mutta ei ole koskaan aiemmin tullu missään vastaan tai en ole ainakaan huomannut. Haluttiin maistaa kun molemmille uusi juttu tän tyyppinen jäätelö. Tehdään kylmän levyn päällä ja tommosilla lastoilla.

Ekana valittiin maku jäätelöön. Valinnanvaraa ei ollut kun mansikka, vadelma ja mango joten me valittiin mansikka. Lisäksi sai valita jotain suklaista ja tässä oli paljon erivaihtoehtoja; perussuklaata, kinderiä, keksiä, daimsuklaata... me valittiin daim.

Tokana vaiheena lisättiin kerma (mitä lie kermaa olikin) ja sekoitettiin keskenään. Sitten alkoi tehdä alustalle levyä aineksista.

Kun levy oli valmis sai vielä valita kastikkeen. Mä ymmärsin, että toi kastike olisi tullut ihan viimesenä päälle mutta se tulikin tonne sisään. Valittiin speculos maku mikä ei ollut paras valinta. Liian voimakkaan makuinen mun mielestä ja olis voinut olla ilman mitään kastiketta.

Viimesenä sitten ton laatan avulla rullalle ja kuppiin. Ihan mielenkiintonen kokemus mutta tuskin uudelleen koskaan ostan. Mä tykkään kermasista ja tuhdin tuntusista jäätelöistä kun taas tää tuntui tosi ilmavalta. Kylmää kyllä mut mun jäätelö himo ei kadonnut.

Joten oops löytyi tämmönen vähän ajan päästä ja mun oli pakko saada pehmis. Olikin todella kermainen rakenne ja tiedän nyt mistä saan aivan ihanaa pehmistä! Muuten molemmat syötiin puoliksi ettei nyt ihan mennä linjalla mä syön kahden edestä.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Kuten aiemmin kirjoitin otettiin Suomesta mukaan lastenvaunut ja auton turvaistuin. Alunperin mietittiin vaan vaunujen mukaan ottamista ja mahdollisesti turvaistuimen lähettämistä postin kautta. Elokuussa olisi tarkoitus mennä pidemmälle lomalle Suomeen mutta raskauden etenemisestä kun ei koskaan tiedä niin haluttiin tältä reissulta ottaa tavaraa mukaan. Tiedettiin, että vaunut saa ilmaiseksi koneeseen jos matkustaa vauvan kanssa mutta kun mulla vielä vauva masussa niin ei tiedetty miten silloin toimitaan. Netistä etsittiin tietoa ja sieltä löytyi erilaisia hintoja mutta kun meillä oli vielä lennot varattu Air Francen kautta mutta lennon operoi Finnair niin päätettiin soittaa ja kysyä.

Ensin mun veli soitti Finnairille kun me vielä mietittiin mitä me nyt viedään mukanamme. Sieltä sanottiin, että ilmainen jos vauva matkassa, 20€ jos liput heiltä ja 30€ koska liput Air France kautta. Selvä. Lisäksi sanoivat, että menee juuri tuolla hinnalla koska kyseessä on lastenvaunut. Muuten olisi ollut kalliimpi erikoismatkatavara.

Tämän puhelun jälkeen päädyttiin siihen, että jos vaunut on 30€ niin silloin kannattaa ottaa mukaan myös turvaistuin ja maksaa siitä sama 30€. Postipaketti ainakin tolle istuimella olisi ollut n.70€. Haluttiin vielä varmistaa saadaanko ottaa mukaan koneeseen näin paljon tavaraa kerralla ja tuleeko lisäkustannuksia niin mä soitin seuraavana aamuna uudestaan Finnairin asiakaspalveluun. Kerroin jälleen samat tiedot tavaroista ja miten lento on varattu. Sain saman vastauksen 30€ per setti. Kiitos, hei.

Tavarat autoon ja kohti kenttää. Sinne iloisesti kohti palvelutiskiä kasan tavaraa kärräten. Ajatuksena, että saadaan tavaroille pussit ja ruumaan vaan. No kun hän katsoi, että meidän lennot on varattu eri kautta hän ilmoitti hinnaksi 70€ per setti. Siis mitä?
Me kerrottiin, että oltiin kahteen kertaan asiasta soitettu heidän asiakaspalveluun josta meille kerrottiin eri hinta. Kuulemma AF:lla on eri säännöt kun heillä ja koska lippu on varattu AF kautta niin heidän säännöillä mennään. Mutta kun me oltiin kaikki tämä jo puhelimessa kerrottu ja meille sanottiin hinnaksi silti eri. Kuulemma meidän olisi pitänyt soittaa AF:n asiakaspalveluun. Jaa no miksi heidän asiakaspalvelija eivät kertoneet meille tätä puhelimessa vaan antoivat vastauksen?
Mä olin jo melkein tekemässä valitusta suoraan hänelle sekä puhelimen asiakaspalveluun mutta päätin vielä pitää suuni kiinni.

Hetken hän konettaan tutki ja kysyi onko toiselle meistä AF:n kultaisen tason kortti... No avomiehellä on. Silloin hän sanoi, että toisen setin saamme sillä kortilla ilmaiseksi mutta toisesta pitää maksaa 70€. Jaahas, no selvä. Tämä ok nyt pistämään tavarat pusseihin. Saatiin molemmat setit pakattua, teipattua ja palattiin takaisin tiskille maksamaan pienen odotuksen jälkeen. 

Nyt virkailija sanoi, että oli laittanut molemmat setit avomiehen nimellä hänen AF:n kortin kautta ja silloin hänen tietokoneensa ilmoitti lisämaksuksi 0€! Siis mitä? Nytkö meidän ei tarvitse maksaa mitään vaikka vauva ei edes ole matkustajana? Hän selitti, että Finnairilla olisi pitänyt maksaa lisämaksu koska vauva vielä vatsassa mutta AF ei sitä vaadi ja hänen tason kortilla saa lastentavarat ilmaiseksi. Meidän ilmeet olivat varmaan hauskat ja pariin kertaan kysyttiin, että eikö siis nyt tarvi maksaa yhtään mitään? 

Eipä olisi voinut tämä tapaus paremmin mennä. Ajatuksena oli maksaa 60€, sitten hämmästyä yli tuplasti kovempaa hintaa, keskustella melkein sama hinta ja lopulta olla maksamatta yhtään mitään. Pisteet tälle virkailijalle mitä hän ikinä tekikin, että tämä lopputulos saatiin.
Siitä me lähdettiin kohti turvatarkastusta kiitoksia säästelemättä ja hymyt huulilla.

Lennon jälkeen....
Tuli vaunut ja turvaistuin perille. Mutta mun laukku ei sitten tullut. Eivät tienneet kentällä missä se on ja lähdettiin kotiin ilman laukkua. Soitto tuli seuraavan päivänä illasta, että 6-8 välissä laukku tuodaan kotiin. 19:55 sain mun laukun takaisin.

Share

Pages