Ladataan...
Petit Ange

Lähdettiin ensimmäistä kertaa viikonloppu reissulle vauvan kanssa. Niinkin hurjaan paikkaan kun avomiehen vanhemmille. Kuitenkin iso juttu mulle uutena äitinä olla yötä muualla kun kotona. Pakkasin tavarat jo ajoissa ja ison kassillisen otin mukaan, että kaikkea on varmuuden vuoksi tarpeeksi.

Matkaan lähdettiin 3 maissa ja ajomatkaa oli noin parisen tuntia. Vauva nukkui oikeastaan koko matkan. Heräili jos auto pysähtyi (täällä pitää maksaa jos ajaa isoilla teillä) mutta nukahti heti uudelleen. Perille saavuttaessa olin varma, että hän herää heti kun mennään sisälle ja huutaa nälkää. No ei. Hän nukkui vielä noin tunnin sisällä autonistuimessa. Hän mikä ei koskaan nuku päivällä nukkui nyt kolme tuntia.

Mietin etukäteen miten meillä yö menee uudessa paikassa ja kun hän nukkui niin hyvin iltapäivällä/alkuillasta. No nukkumaan mentiin normaaliin aikaan tosin kylvyssä käytiin normaalia myöhemmin ja melkein juuri ennen nukkumaan menoa. No sain pojan syötettyä ja sänkyyn niin meni ehkä vartti ja hän oksensi "kaikki" maidot sänkyyn. Ei muuta kun vaihtamaan lakanat, yökkäri ja unipussi. Onneksi nukahti aika nopeasti uudelleen. Ekan kerran hän heräsi yhden maissa kun masussa oli ilmaa ja niitä ähelsi pihalle tunnin verran jonka jälkeen ilmoitti, että on nälkä. Seuraava herätys oli viiden aikaan syömään ja kun syötin niin samalla tuli pissat läpi vaipasta. Ei muuta kun taas yökkäri vaihtoon ja tällä kertaa myös oma paita meni vaihtoon. Onneksi olin ottanut monta yökkäriä ja kaksi unipussia mukaan. Aamulla laitettiin sitten pesukone pyörimään että saadaan seuraavaksi yöksi puhdas unipussi ja varalle lisää yökkäreitä.

Aamu oli oikein ihana. Hän oli hyvällä tuulella ja kaikki saivat isoja hymyjä. Suunniteltiin vähän päivän ohjelmaa ja ennen liikkeelle lähtöä avomies lähti juoksulenkille isänsä kanssa ja hänen äiti lähti omiin puuhiinsa. Mä syötin pojan ja ensin hän nukahti mutta kun talo tyhjeni niin sitten hän silmät suurina mua katseli. Kiva taaskaan ei nukuta äidin kanssa. 

Ennen lounasta me lähdettiin avomiehen kanssa ekaa kertaa kaksin kaupoille ja vauva jäi isoisän kanssa kotiin. Hyvin meni kaikilla. Me ehdittiin löytää viimeset joululahjat avomiehen perheelle ja kotona olivat pärjänneet myös hyvin. Huomaten kyllä ettei poitsu oikee nuku ja heräilee vähän väliä. Mua jännitti lähinnä syömisten takia kun ei olla vielä pulloa annettu ollenkaan eli mun mukana kulkee myös vauvan ruoka. Välillä hän haluaa syödä tunnin välein ja välillä harvemmin (lähinnä kun nukkuu pitkään niin vaan sillon syö harvemmin). Tosin tiedän ettei se vauva rikki mene vaikka vähän aikaa joutuisi ruokaa odottamaan.

Loppupäivä meni mukavasti ja päästiin vielä alkuillasta kahdestaan käymään teellä.

Seuraavana päivänä tiedossa ei ollut mitään ohjelmaa, oltiin kotosalla rauhassa ja pikkuhiljaa lounaan jälkeen tehtiin lähtöä omaa kotia kohti.

Share

Ladataan...
Petit Ange

Meidän 5 viikkonen poika ei nuku päivällä.

Ottaa kyllä pieniä torkkuja ja välillä ihan jopa tunninkin nukkuu mut se on sit kerran päivässä jos sillonkaan. Sitten sillon tällöin hän yllättää ja nukkuu kolme tuntia. No tämä on tapahtunut lähinnä sillon kun kylässä on ihmisiä ja ympärillä hälinää. Äidin kanssa on kai liian kivaa eikä viitsi nukkua.

Välillä hän hereillä ollessa katselee ja haluu selkeesti seuraa eikä viihdy yksin. Yleensä kyllä hereillä olo aika menee kitisten kun pikkumies väsyy mutta ei vaan saa unen päästä kiinni tai herää kesken unien. Maha kivut selkeesti vaivaa välillä ja sekin vaikuttaa nukkumiseen.

Oon kokeillu kaikenlaista.. meillä on unipesä ja sitteri mutta niissä on ihan tyhmä nukkua, sylissä olen kokeillu antaa nukkua myös mutta se toimii hyvin nukahtamiseen mutta ei pitkiin uniin. Eikä ole myöskään mulle itselle kovin hyväksi koska asento on usein huono. Vauvaa ei saisi nukuttaa vatsallaan mutta meidän poika tuntuu siitä tykkäävän eli päivällä olen välillä laittanut vatsalleen ja siihen hän nukahtaa sitten vaa pitää istua vieressä ja valvoa toisen unta.

Vaunuissa nukkuu aika hyvin. Tosin ei aina niissäkään pitkään nuku. Käyn vaunulenkeillä ja hän saattaa siellä katsella ensin ainakin puoli tuntia tai jopa koko lenkin ajan. Sitten nukahtaa kun olen jo melkein takaisin kotona. Herää myös melkein samantien kun tulen ovesta sisään lämpimään. Meillä ei ole parveketta mihin voisin pojan viedä nukkumaan. Selkeesti kuitenkin tykkää liikkeestä. Sateisina päivinä tai jos olen tosi väsynyt laitan hänet sisällä vaunuihin ja heijaan niitä. Siihen yleensä edes hetkeksi nukahtaa.

Kantorepussa viihtyy ja nukahtaa melkein joka kerta. Mutta sitten pitää pysyä liikkeellä tai ainakin seisoma-asennossa. Kun istuu alas niin hetken päästä poika on hereillä ja huutaa.

Olen kokeillu laittaa päivällä omaan sänkyyn ja laittaa verhoja vähän kiinni ettei olisi niin valoisaa keskellä päivää. Se on ihan tuurista kiinni nukahtaako sinne. Yöllä nukkuu kuitenkin omassa sängyssä ja vielä hyvin. Edelleen nukkuu ekan pätkän nelisen tuntia, syö ja nukkuu kolmisen tuntia. Nukahtaa myös yöllä sänkyyn imetyksen jälkeen vaikka olisikin hieman hereillä. Toki poikkeuksiakin on ja välillä yötkin hieman hankalampia.

Mua ei sinänsä häiritse jos en ehdi tehdä mitään ja kaikki kotihommat voi odottaa ihan hyvin. Välillä nyt olis kiva jotaa päivällä ehtiä tekemään tai ottaa itse pienet päiväunet. Tosin jos pitäisi valita niin kyllä mä mieluiten yöllä nukun.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Nyt alkaa joka paikassa olla jotain vauvantavaraa. Päivän aikana kertyy räsyjä ja tutteja löytyy muutamasta eri paikasta. Meillä ei kovin isot tilat ole kotona ja suurimman osan ajasta vietetään olohuoneessa eli sinne siis kertyy eniten tavaraa.

Meidän sohvanvaltaaja. Pidetään poikaa tossa unipesässä sohvalla ja se viekin sitten aika kivasti tilaa. Mahdutaan kyllä molemmat vielä viereen istumaan sohvalle mutta tiivis on tunnelma silloin.

 

Tutti numero yksi. Tämä on vauvan suosikki tutti ja vaikka meillä on monta muutakin niin tämä seuraa mukana paikasta toiseen. Yhtää tuttia ei muuten olla ostettu itse vaan kaikki on saatu lahjaksi.

 

Välillä vaatetta kuivumassa nopeemmin tuolilla.

 

Nopeesti valmiina käyttöön. Varsinkin kun olen päivisin yksin vauvan kanssa ja välillä masukipu vaivaa niin laitan hänet tohon ja heti helpottaa (sekä vauvan, että äidin olo).

 

Olohuoneen lattialta löytyy myös sitteri missä pikkumies ei oikeen vielä viihdy. Parhaiten toimii kun menen suihkuun ja laitan hänet tohon niin silloin viihtyy oikein hyvin.

 

Makuuhuoneesa onkin sitten hieman ahdasta. Huone oon kooltaan noin 10neliötä ja sinne kun laitetaan iso parisänky, vauvansänky ja vaatekaappi kaikki vierekkäin tilaa jää tämän verran. No pysyy hoikkana jos haluaa vielä saada jotain vaatetta itsensä päälle haha.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Ulkomailla syntynyt lapsi saa automaattisesti Suomen kansalaisuuden jos äiti on suomalainen. Lapsi pitää rekisteröidä Suomen väestörekisteriin. Mä katsoin ohjeet konsulaatin sivuilta ja sieltä löytyi myös lista auktorisoiduista kääntäjistä. Otin pariin heistä yhteyttä ja yksi vastasi samantien. Hänen kanssa sovittiin sitten käännösten hoitamisesta. Lisäksi sain häneltä paljon apua ja vinkkejä kokonaisuudessaan. Toiminta oli erittäin nopeaa ja olen oikein iloinen, että hänet löysin.

Rekisteröintiä varten tarvitsee tehdä seuraavat asiat:

- Täyttää maistraatin sivuilla kaavake ulkomailla syntyneestä Suomen kansalaisesta. Netissä täytin kaavakkeen ja tulostin sen allekirjoitettavaksi.

- Lapsen syntymätodistus tulee legalisoida apostillen leimalla. Tämä sujui postin välityksellä. Lähetettiin yksi alkuperäisistä syntymätodistuksista (saatiin niitä kolme kappaletta) Cour d'Appel eli hovioikeuteen ja he sitten lähettivät sen takaisin apostille leiman kera. Ohjeessa luki, että pitäisi olla monikielisenä (plurilingue) mutta silloin siitä häviää näkyvistä isyydentunnistus. Ranskankielisessä syntymätodistuksessa isyydentunnistus näkyy. Eli pidettiin se ranskaksi.

- Tämä pitää sitten käännättää Suomeksi. Kääntäjän tulee olla siis olla auktorisoitu ja häneltä saa sitten käännökseen virallisen leiman.

- Kopiot molempien vanhempien passista tai henkilötodistuksesta.

Kaikki nämä lähetetään Suomeen ohjeissa mainittuun maistraattiin tai konsulaattiin. Sitten odotellaan miten asia etenee ja kelpaako kaikki paperit. Kun tämä on saatu hoidettua ja rekisteröinti valmiiksi niin voidaan hakea pojalle Suomen passia.

Nyt oli nopeaa toimintaa!!! Siis 5 päivässä homma selvä. Lähetettiin paperit siis 5 päivää sitten ja nyt tuli email että hänet on rekisteröity Suomen järjestelmään. Hyvä että ehdin juuri ja juuri tämän kirjoittaa kun tuli jo tieto että rekisteröinti tehty.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Oon nyt huomannu selkeästi kuinka paljon eroja löytyy vaatteiden koossa riippuen kaupasta. Eroja löytyy täällä Ranskassa eri kaupoissa mutta varsinkin ero Suomen ja Ranskan välillä on musta suuri.


Tässä eka selkeä esimerkki: eka on Suomesta käytettynä saatu ja toka on ostettu täältä. Toi toka mikä pitäs olla koko 56 alkaa olla tiukka vauvalle.

 

Täällä koot on pienempiä ja aina pitää ostaa isompaa koko mitä oikeesti tarvii. Välillä koot on ilmoitettu sentteinä ja välillä kuukausina. Aiemmin jo huomasin jos ostin jollekin (suomeen) lahjaksi vaatteita täältä, että pitää ottaa isompaa koko mitä vauva on jos haluaa sen sopivan aikalailla heti päälle. Jos ostin samaa kokoa mitä tiesin vauvan olevan niin pieni oli jo samantien.


Kolme ekaa on täältä ja viimeinen on Suomesta. Toi vihreä raidallinen on semmonen minkä itse ostin ennen vauvaa kun oli tarjouksessa ja se oli koko 62 mutta tosi kapea malli. Ajattelin, että oli virhe ostos eikä varmasti tule mahtumaan koskaan vauvalle kapeuden takia mutta onkin ollut kaikista istuvin malli. Tämä body on todellakin pienempi kuin koko 62 koska ollaan käytetty sitä syntymästä asti.

 

Nyt omalla vauvalle vaatteita miettiessä huomaa kuinka vaikea on tietää oikeaa kokoa. Toki jos suoraan menee kauppaan ja näkee mitä ostaa on helpompaa. Meillä melkein kaikki vaatteet on saatu joko käytettynä tai lahjana. Ennen vauvaa oli hankala tietää mitä kokoa tai vaatetta tarvitaan eniten. Nyt suurin tarve on ollut yöpuvuille. Meillä oli kokoa 50 muutamat ja sitte hyppäs paljon isompaan seuraavat koot. Mun äiti toi Suomesta tullessa lahjaksi vauvalle muutamat yöpuvut ja olin pyytänyt kokoa 62 koska meillä täällä ostetut 56 alkoi olla pikkasen tiukkoja (vauva mitattiin juuri ja pituutta oli 54cm). Suomesta ostettu yöpuku oli aika reilua kokoa ja siihen saa vielä jonkun verran kasvaa vaikka mä kyllä laitan mielummin ison kun liian pienen vaatteen vauvalle.

Eka on Suomesta, toka on täältä ja viimeinen on uusin mun äidin tuoma.

Tässä housuja vähän kaikkialta. Ekat on Suomesta ja sopii edelleen tosi hyvin vaikka pientä kokoa, tokat on Englannista ja kokona 3-6kk!! ja istuu todella hyvin juuri nyt, kolmannet Suomesta ja ovat selkeesti vielä isot mutta ihan käytettävissä (sain ne käytettyinä mun ystävältä), samoin noi viimeiset on saatu samalta ystävältä ja ne on Ameriikasta tuotu ja muka kokoa 9kk hahaha. En tiedä onko kokolappu väärin vai miten ihmeessä siellä koot menee. Tuskin on niin paljoa kutistunutkaan pesuissa koska sopii vauvalle juuri nyt mainiosti.
 
 

Tosta vauvan pituudesta vielä sen verran, että synnärillä mitattiin hänet 53cm pitkäksi mutta kun lastenlääkäri tarkasti hänet 10 päiväsenä hän sanoi heti ettei varmasti ollut syntyessä noin pitkä. Mittasi hänet ja pituutta oli 52cm eli arvoi syntymäpituudeksi 50-51cm. 

Share

Pages