Ladataan...
Petit Ange

Saatiin taas auto lainaan avomiehen veljeltä.

Ollaan siis oltu muutama viikko ilman autoa ja luotettu ettei vauva vielä synny. Oltashan me päästy muillakin keinoilla sairaalaan jos synnytys olisi käynnistynyt mutta ei ehkä paras vaihtoehto soittaa taksia keskellä yötä tai ruuhka-aikaan. Oon myös kuullu, että täällä taksi saattaa kieltäytyä ottamasta kyytiin jos näkee, että synnytykseen viittaavia juttuja vastassa. En tiedä kyllä pitääkö tämä paikkaansa ollenkaan.

Nyt alkaa olla pari viimestä viikkoa jäljellä raskautta (syntyy hän tavalla tai toisella) niin onhan se ihan kiva, että on auto käytössä. Vaikka vauva menisi lasketunajan yli niin silti tulee kontrollikäyntejä sairaalaan ja sinne on vaan niin paljon helpompi mennä kun on auto käytössä. Nyt kun muutettiin niin enää ei pääse suoraan bussilla kotoa sairaalalle. Joko pitää vaihtaa bussia pari kertaa tai ottaa käyttöön vuokrattava sähköauto. No sekään ei ole ihan helppoa kun täällä uudessa kaupungissa niitä ei ole. Viimeksi avomies lainasi yhden hänen työpaikan läheltä, ajoi hakemaan mut ja jätettiin auto sairaalalle missä niille on parkkeja. Sama tehtiin kotiin tullessa eli sieltä auto, hän ajoi mut kotiin ja sitten takas töihin. Hieman hankalaa, tulee paljon ajamista ja noissa sähköautoissa maksetaan käytetyn ajan mukaan.

Avomiehen työkaverit on kyllä luvanneet olla avuksi jos tarvetta tulee mutta sekin vähän vaikeampi juttu jos tarvetta keskellä yötä. Onneksi siis nyt "oma" auto käytössä.

Vauvan syntymän jälkeen taas palautetaan auto ja ollaan autottomia. Perusarjessa me ei sitä tarvita ollenkaan. Pystytään kävelemään kauppaan, keskustaan ja puistoon. Lääkärit siirretään tänne uuteen kaupunkiin (tosin jälkitarkastukset aluksi sairaalalla). Sitten jos tarvitaan lähtä pidemmälle kyläilemään niin vuokrataan taas auto mitä ollaan tähänkin asti tehty. Ehkä me tulevaisuudessa tarvitaan auto ja sitten semmonen hankitaan mutta ainakin tällä hetkellä uskotaan, että pärjätään ilmankin.

Share

Ladataan...
Petit Ange

Huh johan oli vauvajuhlat...

Baby shower juhlat ei ole täällä Ranskassakaan mikään tapa eikä meidänkään vieraista tainnut kukaan ennen ollut osallisena semmoisissa. Mentiin siis todella vapaalla kaavalla ja oman tyylin mukaan. Juhliin "kuuluvia" asioita oli koristelu, herkut ja lahjat. Me ei oikeesti oltas tarvittu yhtään mitää ja oli vaikea tehdä heidän toivomaa lahjalistaa. Meillä tarjolla oli myös olutta ja viiniä. Hyvin sivistyneesti kuitenkin vaikka osa kyllä ihan urakalla niitä nautti.

Päivä alkoi siis 12 maissa kun avomiehen työkaveri tuli leipomaan kuppikakkuja/muffinseja. Ensin syötiin yhdessä nopea lounas ja sitten alkoi leipominen. Mä päätin pysyä syrjässä ja pysyä hiljaa... hän ei ihan leipurimestari ollut mutta hyviä niistä tuli. Kello 14 saapui juhlien järjestäjät paikalle. He olivat siis halunneet meille nämä juhlat järjestää, hankkivat koristeet ja toivat mukanaan syötävää (lettuja ja suklaakakkua). Kivasti olivat hankkineet koristeita ja laittoivat kaiken nätisti esille.

Järjestäjä tytöt olivat kutsussa maininneet pukukoodin joka oli yläosa hieno ja alaosa hassu/shokki. Me kysyttiin koskeeko tämä myös meitä ja kuulemma kyllä. He itse tosin tulivat normaaleissa siisteissä vaatteissa paikalle. Me oltiin avomiehen kanssa ihan mietitty mitä laitetaan päälle ja haluttiin kunnolla osallistua tähän pukukoodiin. Mulla oli hänen rugby shortsit ja pitsitoppi päällä. Hänellä oli mun äitiysshortsit ja kauluspaita kravaatin kanssa. Kuppikakkujen leipojallakin oli ihan normaalit vaatteet ja pyysi sitten hänen tyttöystävää tuomaan jotaa räväkämpää housua hänelle kun näki meidän vaatteet (päätyi tyttöystävänsä kirjaviin pyjamanhousuihin).
Muuten vieraat ei oikeen olleet innostuneet teemasta ja tulivat normaaleissa vaatteissa. Olisko 14 henkilöstä kolme olleet meidän lisäksi pukukoodin mukaisesti. Eikä siinä mitään mutta hassua antaa ohjeistusta eikä sitä edes itse noudattaa.

Juhliin saapui ensimmäisenä (täysin ajallaan) mun kutsuma edellisen työperheen äiti. Olin kutsunut koko perheen mutta lapset olivat vielä nukkumassa ja heillä oli illaksi toiset juhlat tiedossa. Vaikka muita vieraita ei vielä ollut ja kaikki saapuivat myöhässä (osa ihan tunteja myöhemmin) niin oli ihana saada hetki vaihtaa kuulumisia hänen kanssa. Meillä on erityinen yhteys hänen kanssa vaikka kielen kanssa välillä vähän vaikeaa.

Muita vieraita alkoi pikkuhiljaa saapua paikalle ja päästiin aloittamaan juhlat ruualla ja juomalla. Samalla avattiin lahjat joita oltiin saatu. Kivoja juttuja saatiin kaikilta. Oltiin siis annettu lista mitä voitas tarvita mutta ei tarkemmin värejä tai tyyliä mutta kaikki oli kyllä tosi mieleisiä meille. Muutama juttu saatiin mitä "toivottiin" ja loput olivat sitten vieraiden itse valitsemia. Yhdeltä pariskunnalta saattiin lahja vaan meille (teetä ja keksejä) kun he halusivat antaa vauvalahjan vasta kun vauva on syntynyt. Lisäksi mä sain yhdeltä perheeltä lahjakortin hierontaan tai vastaavaan hoitoon.

Myöhemmin saapui vielä muutama vieras ja heidän lahjat avattiin erikseen. Hauskasti molemmilla näistä oli mukana vaippoja. Yhdeltä perheeltä niin että jokaiseen vaippaan oli kirjoitettu yhden työporukasta olevan nimi "sen vaipan vaihtajaksi". Toiselta perheellä oli vaippojen lisäksi mukana nukke. Tämä tarkoitti harjoitustuokiota avomiehelle koska ei ole koskaan vaippaa vaihtanut. Oli kyllä hauskaa ja he selitti hyvin tarkasti kuinka tämä tapahtuu mutta myös oikeasti antoivat hyviä vinkkejä (meille molemmille).

Meillä kotona tulee helposti kuuma jos aurinko paistaa ja lisäksi jos uuni on päällä. Alkoi olla aikas kuuma tunnelma jo hyvissä ajoin juhlia ja päätettiin siirtyä ulkotiloihin. Meidän talossa on takapihalla talon yhteinen aidattu puutarha/piha-alue. Siellä on kivasti piknik pöytä tuoleineen systeemi ja tilaa isollekin porukalle. Pari vieraista toi mukanaan mölkyn ja sitäkin osa pelasi. Ulkona oltiin noin puoli 7 asti suunnilleen jonka jälkeen suurinosa vieraista kiitti ja lähti kotia kohti. Osa myös näki kyllä, että tämä tuleva äiti alkoi olla jo aika rikki poikki ja puhki näistä juhlista.

Yhdessä koko porukalla siivottiin ulkotilat ja siirryttiin sisälle missä he myös auttoivat kokoamaan isommat sotkut pois. Tosin kyllä sitä jäi vielä meillekin aika paljon siivottavaa kun oli tiskiä, imuroitavaa ja vaan tavaraa siellä täällä. Koristeet otettiin alas avomiehen kanssa ja suosiolla siivottiin paremmin vasta seuraavana päivävä.

Viimeiset vieraat lähti 8 pintaan joten kyllähän taas juhlat vaan venyivät pitkäksi.

Oli kyllä aika rankka päivä mulle. Ei enää oikeen meinaa jaksaa masun kanssa juuri mitään ylimääräistä ja vaikka sainkin juhlissa lähinnä istua (kovalla penkillä ulkona) niin siitä taas mun iskias suuttui ja teki todella kipeää kävellä ja se mun liikkuminen oli kyllä aika hurjan näköistä. Tarvitsin apua ihan siinä että pääsin kävellen yhtään mihinkään. Piha-alue on epätasainen ja ylämäkeen niin kyllä mun avomies sai mua kunnolla vetää että pääsin mäkeä kivun kanssa ylös.

Nyt voi taas hyvillä mielin muutaman päivän viettää sohvalla ja ottaa rennosti. Enkä edes kaipaa puuhaa tai tekemistä vaan ihana, että saa vaan olla.

Share

Ladataan...
Petit Ange

Mun avomies tuli yksi päivä töistä kotiin  (n.pari viikkoa sitten) ja kuulin heti äänestä, että aikoo pyytää tai kysyä jotain. Hänen työkaverit halusivat järjestää meille baby shower juhlat. Ensin hän oli miettinyt, että pitääkö salassa ja olisi sitten mulle yllätys mutta tuntee mut sen verran hyvin, että päätti kysyä onko se mulle ok.

Olin tosi yllättynyt, että he edes miettivät järjestää meille mitään. Mulla on nyt menossa viimeset raskausviikot ja oli aika vaikea arvioida millon vauva haluaa syntyä tosin mitään merkkejä ei vielä ole ollut. Lisäksi iskias on välillä tosi pahana ja mietin, että kuinka sitä jaksaa vieraita. Sanottiin kuitenkin ehdotukselle kyllä ja he lupasivat järjestää kaiken ja me saatiin ainoastaan pieni lista mitä piti kaupasta hakea. Lisäksi mun hommaksi jäi kodin siivous ja laitto vieras kuntoon. Onneksi ollaan vasta muutettu niin aika helpolla pääsin.

He pyysivät myös listan mitä me tarvitaan tai toivotaan vauvalle. Siinä olikin miettimistä kun kaikkea meillä oikeastaan jo on. Mutta kyllä me keksittiin sekä isompaa, että pienempää mitä olisi kiva vielä saada.

Mullahan siis on jo yhdet baby showerit ollut mitkä järjestin Suomessa omille ystäville. Siellä mä itse järjestin ja hoidin kaiken. Ihania lahjoja sain vaikka etukäteen sanoin ettei mitään tarvitse hankkia. Nää oli todella tärkeet juhlat mulle kun sain mulle läheisiä ihmisiä kasaan ja viettää aikaa heidän kanssa. Täällä Ranskan päässä onkin vähän eri juttu kun en kovin hyvin tunne avomiehen työkavereita. Kaikki olen tainnut tavata ainakin kerran mutta en voi sanoa heitä tuntevani. Kutsuin myös omalta puolelta muutaman tärkeän ihmisen.

Tiesin etukäteen, että oli pukukoodiksi toivottiin ihmisten pukeutuvat hienoon yläosaan ja hassuun alaosaan. Tiesin, että yksi hänen työkavereita tulisi meille jo 12 maissa valmistamaan cupcakeseja ja pari tulisin ajoissa koristelemaan 14 aikaan. Muut vieraat oli kutsuttu paikalle kolmelta.
Jää nähtäväksi kuinka pitkään juhlat kestää. Viimeksi kun mentiin lounaalle aikalailla samalla porukalla niin siellä oltiin sitten 12-17:30 asti.

Varmasti hauska päivä tiedossa.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Kokeiltiin ekaa kertaa tilata ruokaostokset netin kautta kotiin.

Nyt kun ollaan muutettu uudelle alueella, mä oon raskaana, iskias vaivaa ja avomiehen työmatka piteni niin ruokakaupassa käynti ei oo ihan niin helppoa kun aiemmin. Ennen lähin ruokakauppa oli parin minuutin kävelymatkan päässä ja nyt se on 10-15 min matkan päässä (ylämäkeä). Ei siis edelleenkään kaukana mutta kun mä en pysty kävellä kunnolla tota 15 minuuttia tällä hetkellä.

Ei muuta kun nettiin ja selaamaan mitä me tarvitaan. Yritettiin tilata isompia ja painavampia juttuja kuten pesuaineita ja juomia perus ruokien lisäksi. Aikalailla tilattiin samoja juttuja mitä aina ostetaan muutenkin mutta osasta tilattiin isompi määrä. Aikaa meni lähinnä tuotteiden löytämiseen ja jonkun verran hintavertailuun.

Nettisivuilla oli nähtävissä kaikki tuotteentiedot ja aina maininta kuinka paljon missäkin tuotteessa on päivämäärää minimissään esim. jugurtissa oli maininta vähintään 8 päivää. Tilattiin myös hedelmiä ja kasviksia ja tää oli ehkä vaikein siinä suhteessa, että ei pääse itse valikoimaan ja näkemään laatua. Piti nyt ekakerta vaan kokeilla ja toivoa, että saa tuoretta ja hyvälaatusta. Jos sieltä tulee jo valmiiksi huonoja hedelmiä niin eipä tarvi niitä enää tilata toista kertaa. Muutamat pakasteet tilattiin myös kokeeksi. Meillä on nyt uusi jääkaappipakastin johon mahtuu reilusti pakastettavaa kun ennen meillä oli pieni lokero mihin ei juuri mitään mahtunut.

Toimituspäivän sai itse valita ja kellonajan parin tunnin haarukalla. Me valittiin nyt aluksi ilta-aika, että ollaan molemmat kotona kun ei tiedetä tarkalleen miten tilauksen vastaanottaminen toimii.
Ekalla tilaus kerralla toimitus oli ilmainen 110€ ostoksista. Alle ton toimitus 6€ eli ei paha hinta. Normaali hinnasto tais olla, että alle 90€ toimitus 8€ ja siitä sitten toimituksen hinta tippu tyyliin euro kerrallaan ja yli 180€ ilmainen.

No tilaus saapui puoli tuntia etuajassa (yleensä kun kaikki tulee myöhässä). Onneksi mä olin kotona mutta avomies ei vielä ollut. Sain sentäs ranskaksi kerrottua oikean kerroksen ja toimituksen perille.

Kaikki oli pakattu muovipusseihin, pakasteet oli suljetussa muovipussissa mutta ei mitenkään erityisessä pakastinpussissa. Olivat varmasti olleet autossa pakastimessa koska olivat jäässä. Siihen se lato ne lattialle, pyysi nimikirjotuksen ja hyvää illan jatkoa.

Sitten vaan pusseja läpi käymään. Tarkistin, että pusseissa oli kaikki mitä oltiin tilattukin, katsoin päivämäärät läpi ja missä kunnossa hedelmät ja vihannekset oli. Kaikki oli ok myös hedelmät vaikka niitä en kyllä isoa määrää tilaisi esim. banaanit oli jo hieman tummuneita ja sitruunat ihan kivikovia. Muuten kaikki kuten normaalistikin ostettaisiin.

Varmasti tilataan toisenkin kerran. mietitään vielä tarkemmin mitä tarvitaan ja kuinka paljon kerta tilauksella. Pitää myös miettiä millä rytmillä kannattas tilata ja kaikki painavat kyllä kannattaa tällä systeemillä meidän hankkia. Laskettiin myös, että tulee meille ehkä halvemmaksi tehdä ostokset näin koska saadaan isompi määrä kerralla eikä koko ajan käydä ostamassa jotain pientä, varsinkin kun aina tulee sitten ostettua jotain muutakin extraa niillä kauppareissuilla.

Share
Ladataan...

Ladataan...
Petit Ange

Mulla oli käynti sairaalalla kätilön tapaamiseen. Tällä kertaa oikein hämmästyttiin kuinka sujuvasti koko visiitti meni. Oltiin jälleen se 30min ajoissa paikalla. Siellä ilmottautumisessa oli tällä kertaa yksi ennen meitä ja se hoitui nopeasti. Kätilöä päästiin tapaamaan 10min etuajassa. Sieltä verikokeisiin mihin niihinkin päästiin aika pienellä odotuksella. Saatiin seuraava aika kolmen viikon päähän jolloin olen käyrillä puolisen tuntia.

Kaikki oli sekä mulla, että vauvalla oikein hyvin. Vauva on nyt täysiaikainen ja saa syntyä millon haluaa. Mielenkiintosta oli se, että kätilö kysyi haluanko imettää ja tähän riitti vastaus kyllä tai ei. Asiasta ei enempää keskusteltu.

Mä olin vielä viikko sitten sitä mieltä, että ei ole mikään kiire saada vauvaa ulos ja viihdyn oikein hyvin raskaana. Mun selkäkipu on nyt pakarassa asti ja kuten jo itse epäilin niin kätilö vahvisti, että iskias vaivahan se on. Liikkuminen alkaa olla vaikeaa kun sattuu ja tuntuu, että oikeapuoli lähtee alta. Maximissaan pystyn kävellä yhtäjaksosesti noin vartin ja pidempi kävely tekee todella pahaa. Nyt oon yrittänyt jumpata ja venytellä mutta vaikeaa kun kaikki tekee kipeää. Eli jos tämä jää vaivaamaan koko loppu raskaudeksi niin toivon, että vauva syntyy mahdollisimman pian.

Mä olen kyllä todella kiintynyt mun masuun ja musta on ihana tuntea vauvan liikkeet. Mä pidän siitä miltä näytän masun kanssa ja mulla on ollut hyvä olla omassa kehossa. Toki haluan jo tavata pienen mutta samalla pitää hänet vielä hetken masussa.

Nyt kun alkaa koti olla järjestyksessä niin ehkä mä vaan keskityn etsimään hyvän asennon sohvalla ja liikkumaan vaan sen minkä pystyn.

Share
Ladataan...

Pages