Ladataan...
Pieni Seikkailu

Ihanaa kesäkuun ensimmäistä! Kesän viikonloput ja monet arki-illat täyttyvät jo kevään aikana toinen toistaan ihanemmilla juhlilla ja illanistujaisilla. On polttareita, grillijuhlia, juhannus, häitä, illanistujaisia, merkkipäiviä ja vaikka mitä muita ihania hetkiä. Nämä hetket hyvässä seurassa kruunaa tietenkin maukas ruoka, ja ajattelinkin jakaa muutaman kuvan viime kesältä, jolloin olin vastuussa eräiden juhlien alkupaloista. Kuvien herkut ovat saaneet paljon vaikutteita italian reissuiltani, mikä ei varmasti ketään yllätä, ja seassa on paljon sellaisia herkkuja, jotka sopivat mielestäni hyvin monenlaiseen tilaisuuteen. Joten, tässä ideoita ja inspiraatiota kesän alkupaloihin! 

Mielestäni on kivaa vaihtelua välillä kaivaa kaapin perältä ne kaikista vähiten käytetyt astiat, meillä olikin käytössä mummon ja papan vanhoja astioita. On hauskaa kattaa aina vähän erilaista tyyliä eikä aina käyttää niitä tuttuja ja turvallisia juttuja.

Cantaloupe meloni rakastaa ilmakuivattua kinkkua. Leikkaa meloni kuoren kanssa viipaleiksi, ja tee viilto läheltä kuorta palan puoleen väliin asti. Kinkku rullataan viiltokohdasta melonin ympärille, jolloin herkku on helpompi syödä. 

Kattauksessa voi sekoittaa myös uutta ja vanhaa, eikä pieniä yksityiskohtia kannata unohtaa!

Bruschetta on klassikoiden klassikko joka on ihanan helppo valmistaa. Tomaattisalsaan tarvitset mehukkaita tomaatteja, tuoretta basilikaa, valkosipulia sekä hyvää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Valmista salsa jo hyvissä ajoin, jotta se saa rauhassa maustua. Ennen tarjoilua lorauta tippa oliiviöljyä esimerkiksi patongista leikattuja viipaleiden päälle, ja paahda sitten paloja hetki uunissa. Asettele salsa valmiiksi viipaleiden päälle, tai tarjoa leipä ja salsa erikseen, jolloin jokainen voi itse päättää paljonko päällistä haluaa. 

Juustolautanen ei petä koskaan, ja jo muutamalla juustolla saa näyttävän lautasen aikaiseksi. Valitse jotain pehmeää, kovaa, vahvaa ja mietoa, jolloin jokainen varmasti löytää itselleen mieluisia makuja. Nykyisin myös monesta ruokakaupasta löytyy juustotiski, jonka osaavaa henkilökuntaa kannattaa käyttää hyödyksi, jos itse on juustojen kanssa hukassa. Samalla saat myös helposti ostettua juuri itselle sopivia palasia, monet tiskit kun leikkaavat juustoja asiakkaan tarpeen mukaan. 

Erilaiset keksit sopivat mainiosti sekä juustojen, että erilaisten hedelmien, hillojen kuin myös leikkeleiden pariksi. Mikäli pöytä on pitkä, kannattaa keksejä riptella eri puolille pöytää, jotta niitä on jokaiselle helposti tarjolla. Meillä pitkät leipätikut oli laitettu esille laseihin, ja osan ympärille käärimme myös ilmakuivattua kinkkua. 

Artisokansydämmet, oliivit täytteillä ja ilman, aurinkokuivatut tomaatit, marinoidut valkosipulit sekä muut pienet herkut tuovat helposti sitä jotain extraa muiden tarjottavien rinnalle. Valmista itse tai osta valmiiksi kaupasta!

Pienistä kirsikkatomaateista, mozarellapalloista ja tuoreesta basilikasta saa helpon väripilkun, joka myös maistuu raikkaalta. Jos aika ja jaksaminen ei riitä tikkujen näpertämiseen, voit myös asettaa ainekset muutaman mallitikun kanssa samaan astiaan esille, jolloin jokainen vieras voi itse makunsa mukaan kasata itselleen sopivia kokonaisuuksia. 

Tuoreet rypäleet, viikunat sekä mansikat ovat mitä loistavin lisä monien juustojen ja keksien pariksi. Suomessa kuitenkin valitettavan harvoin on tarjolla oikeasti herkullisia tuoreita viikunoita, ja siksi suosinkin mieluummin viikunahilloa. Myös rypäleiden kanssa kannattaa olla tarkkana, ja yhdistämällä sekä vihreitä- että tummiarypäleitä kokonaisuudesta saa näyttävämmän. Eri korkuiset astiat tuovat myös oman lisänsä kattaukseen, kannattaa olla luova ja käyttää kaikkea kaapista löytyvää hyväksi. 

Yllä vähän perinteisempi suomalainen pikkusuolainen, ruisnapit lohitäytteellä. Näiden reseptiä en muista, mutta mummon ohje pienestä yrtistä kanistamassa jokaista suupalaa on jäänyt elävästi mieleen. Ja tottahan se on, paljon kauniimpi lopputulos yriteillä kuin ilman! 

Erilaisia kinkkuja ja salameja rakastavana ihmisenä en olisi voinut kuvitella alkupalapöytää ilman yllä olevaa lautasta. Näyttävän kokonaisuuden saa rullaamalla erilaisia laatuja samalle lautaselle salaatin ym. korsteiden kanssa. Voit ostaa kaupasta valmiita paketteja erilaisia lihoja, mutta voit hakea juuri sinulle parhaiten sopivan kokonaisuuden myös esimerkiksi Stockan herkusta, kuten me teimme. 

 

Tällaisia herkkuja meillä on siis ollut tarjolla, ja samoja elementtejä nähdään varmasti myös tänä kesänä eri tilaisuuksissa. Minkälaista tarjottavaa teillä suositaan? 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Meillä kasvaa niin paljon raparperia, että en oikein edes tiedä miten olisi mahdollista saada kaikki käytettyä. Ja ennen kun joku miettii että hetkinen, sinähän asut kerrostalossa ilman puutarhaa, niin kerrottakoon, että asumiskuvioni ovat muuttuneet radigaalisti sitten viime kevään. Silloin todellakin asuin ihanassa yksiössäni, mutta viime syksyn tapahtumien johdosta muutin takaisin teinivuosieni kotiin äitini seuraksi. Tässä kodissa iso piha ja sen antimet ovat aivan tuossa minun ikkunani takana, ja niistä antimista saatte varmasti reseptejä ja kuvia tänä kesänä paljon!

Mutta siis se raparperi..ensimmäisenä sitä tietenkin tulee piirakka mieleen kun puhutaan raparperista, ja eilen olikin aika tehdä kesän ensimmäinen raparepripiirakka. Koska raparperi on aika hapan, halusin sen kaveriksi ehdottomasti jotain makua pehmentävää. Tavalliseen tapaani en tietenkään löytyt täysin sopivaa reseptiä, joten pienen yhdistelyn jälkeen sain aikaiseksi juuri meille sopivan kokonaisuuden. Aurinkoista sunnuntaita! 

 

 

P.S.

Teknisiä ongelmia tuntuu riittävän, sillä kone ei jaksa enää toimia tavalliseen tapaansa ja kuvankäsittelyyn on tullut uusi ohjelma mukaan. Laatu ei siis ole nyt lähelläkään toivottua, mutta hiljakseen koitan saada homman toivotulle tasolle. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Vietin juuri reilu neljä viikkoa Padovassa, jossa kevät ehti selkeästi jo muuttua kesäksi. Lämpömittari näytti lähes poikkeuksetta reilusti yli +20 astetta, ja Padovalle ominaisen kosteuden kanssa ilma tuntui ajoittain minusta jo todella tukalalta. En halua edes ajatella miltä siellä tuntuu heinä-elokuussa. Niin, minä en tykkää kuumista keleistä lainkaan! Olin ajatellut, että helpoiten pitkän matkan pärjää, kun mukaan pakkaa toisiinsa helposti yhdisteltäviä vaatteita. Mustaa, harmaata ja ripaus valkoista oli väriskaala, jota muutenkin lähes poikkeuksetta pukeutumisessa noudatan. Tykkään yksinkertaisista jutuista, eikä printit ja kirkkaat väri ole treenivaatteita lukuunottamatta yhtään omalla mukaavuusalueellani. Tämä näkyy myös Pinterestissä Keep it simple -kansiossani, johon kerään ideoita ja inspiraatiota pukeutumiseen. Kansio on täynnä yksinkertaisia asuja, harmaata, valkoista ja mustaa, eikä sekaan ole eksynyt moniakaan värikkäitä vaatteita. Voisinpa aina aamuisin valita kansiosta itselleni päivän asun! 

Italian ihanan tyyli on Italialaiseen tapaan rento, mutta samalla tyylikäs. Hänellä on silmää värien kanssa, ja suosii aika maanläheisiä sävyjä. Hänen tallustellessaan kesäisiä katuja pitkin valkoisessa kauluspaidassa ja beigen värisissä shortseissa, tunsin oloni kokomustassa asussa kylmäksi, ehkä jopa vähän tylsäksi. Sain myös kuumuutta valittaessani kuulla useaan kertaan, että ehkä sitä olisi vähän vähemmän kuuma porottavan auringon alla, jos suosisi vaaleampia sävyjä. Olokin voisi tuntua kesäisen raikkaalta, ja iho vähemmän valkoiselta, jos päällä olisi värejä. Niin, tuttu ja turvallinen musta toimii aina, mutta todellakin imee kaiken auringon itseensä, ja saa ainakin oman ihoni näyttämään entistä kalpeammalta.

Sainkin Italian ihanalta tehtäväkseni ostaa itselleni kesäisen kukkamekon, ja mustia vaatteita ei kaupasta saa kotiin toistaiseksi tuoda. Otin haasteen ilolla vastaan, ja täydennän kukkamekolla yksinkertaista tyyliäni, vaikka se mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä tarkoittaakin! Onko sinulla tapana pukeutua samoihin sävyihin ympäri vuoden, vai siirtyykö kesän tullen tummat vaatteet kaapin perälle? 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Elämässä voi tehdä kovasti suunnitelmia, ja sitten voi tehdä kovasti töitä sekä toivoa ja unelmoida, että kaikki menee kuten ajatattelitkin. Mutta totuus kuitenkin on, että elämässä ei koskaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Vuosi sitten toivotin lukijoilleni hyvää kesää, ja lupasin palata linjoille taas syksyllä. Mutta syksyn tulessa huominen toi mukanaan jotain, mitä olin jo vuosia pelännyt, ja syksystä tuli elämäni raskain. Olen kaivannut blogiani aika ajoin, mutta aika ei vain ole riittänyt. Mutta aikaa ei ehkä koskaan tule lisää, jos sitä jää odottamaan. Joten nyt, kun vihdoin opintojeni loppu todella häämöttää, ja edessä on ihan hurjasti kaikkea uutta ja jännittävää, on aika jatkaa pientä seikkailua.

 

En tiedä onko siellä enää kukaan, joka jatkaa seikkailuja kanssani, mutta täällä ollaan taas!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Kun huomaa ettei elämässä ole päässyt haluamallaan vauhdilla eteenpäin, ettei ole saavuttanut asetetussa aikatulussa tavoitteitaan, ja on edelleen ihan liian kaukana siitä, missä sydän haluaisi olla, on otettava aikalisä. On mietittävä tavoitteitaan, tehtyä ja tulevaa uudestaan, annettava itselleen anteeksi ja jatkettava uudella innolla ilman syyllisyydentunnetta takaravoissa. On ihan okei olla väsynyt, vähän hukassa ja surullinen. Mutta kaikella on aikansa, eikä ne asiat itkemällä paremmaksi muutu. 

 

Haluan olla enemmän läsnä, tehdä kaikkea mistä hymy nousee huulille ja päästä niihin tavoitteisiin, joiden uskon mahdollistavan minulle sen tulevaisuuden, josta niin kovasti haaveilen. Siksi on aika karsia elämästä kivojakin asioita, ja antaa enemmän aikaa niille muutamille jäljelle jääville jutuille..rakkaudelle, opinnoille, perheelle, pienille projekteille ja urheilulle. 

 

Pieni seikkailu ja te ihanat kanssa matkailijat olette olleet osa elämääni lähes kolme vuotta. Raskain mielin olen kuitenkin viime viikkoina pohtinut mihin aikaani käytän, miten paljon, miksi ja minkälaisella fiiliksellä. Blogi on ihana juttu, mun juttu, mutta nyt sen on aika antaa hetkeksi tilaa muille asioille. Joten hei, hyvää kesää ihanat, kuullaan taas syksyllä! 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Vesi on erittäin suuri osa koko kehon ja mielen hyvinvointia. Pyrin pitämään vesipulloa mukanan mihin ikinä menenkin, ja kotona minulla on lähes poikkeuksetta pöydällä huoneenlämpöistä vettä kannussa. Vaikka pidänkin vedestä kylmän raikkaana, on varsinkin aamuisin huoneenlämpöinen vesi mielestäni keholle hellempi. Tiedosta erittäin hyvin veden tärkeyden,  mutta silti tulee välillä niitä kausia, kun vettä ei syystä tai toisesta tule juotua tarpeeksi. Olenkin yrittänyt viime aikoina keksiä keinoja lisätä veden juomista, ja ihanan makuvedet ovatkin tulleet osaksi arkeani. Ideoita poimin somesta, ja varsinkin instagrammin puolella detoxwater kuuluu ehdottomasti suosikkiheini kun kaipaan uusia ideoita.

Näistä erilaisista makuvesistä ajattelin kirjoittaa teille vielä myöhemmin lisää, sillä inspiraatiota etsiessäni olen saanu luotua itselenni myös täysin toisenlaisen pakkomielteen..nimittäin pakkomielteen lasitölkkeihin! Noita ihania tölkkejä kahvalla, kannella, pilleillä ja mitä ihanimmilla juomilla sekä smoothieilla on viime viikkoina tullut vastaan niin usein, että olen vakuuttunut kaiken näyttävän, sekä maistuvan lasitölkistä tarjoiltuna tuhannesti paremmalta. Loogista eikö?

Pienen googlailun jälkeen opin, että se the maison jar mug on Ball -merkkinen, mutta toinen toistaan ihanampia versioita löytyy pitkin poikin nettikauppoja. Itse himoitsen juurikin kahvallista mukia kannella, sekä suloisella pillillä, mutta myös smoothieiden nautiskeluun sopivat pitkulaiset tölkit olisivat huikeita esimerkiksi kesäisen brunssin kattauksessa. Etsyssä tuntuu olevan juuri nyt omaa silmää eniten miellyttäviä versioita, mutta aika hurjien postareiden takia jatkan vielä hetken etsintää, ja toivon että pian pääsen minäkin nauttimaan makuveteni suloisesta lasitölkistä.

Viettäkää ihana huhtikuun vika, täällä vappua juhlitaan todella rauhallisesti kotona puuhastellen.

 

/// Mad about the mason jad mug

Share
Ladataan...

Pages