Ladataan...
Pieni Seikkailu

Stressin lievityksen kuumin juttu on ilmeisesti jo hetken ollut erilaiset aikuisille suunnatut värityskirjat. Itseltäni tämä oli jotenkin mennyt vähän ohi, ja törmäsinkin koko ajatukseen vasta muutama viikko sitten insagramissa. Innostuin tästä kuitenkin ihan valtavasti, sillä värittämine on juuri sellaista tekemistä jota omaan stressin valtaamaan elämääni kaipasin. Kirjaa ei sillä hetkellä tuntunut kuitenkaan löytyvän, joten DIY- minä tarttui tuumasta toimeen. Kasasin yhden illan aikana ison kasan ihania kuvia Pinterestistä coloring -kansioon, jonka jälkeen tulostin pääsi töihin.

Lopputuloksena kasa ihania värityskuvia ja hetkellisesti seesteisempi mieli. Joko siellä ollaan innostuttu värittämisesti?

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Tämän kesän Tallinnan reissuilla on tullut jo useampaan otteeseen testattua mediassakin paljon huomiota saanut baariravintola F-hoone (Telliskivi 60). F-hoone sijaitsee Tallinnan tämänhetken trendikkäimmällä alueella Telliskivessä, jonne pääsee helposti kävellen satamasta ja vanhasta kaupungista, vaikka alue ei ihan siellä kaupungin turistiytimessä sijaitsekkaan. Telliskivessä on paljon erilasia ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä ihania putiikkeja ja lauantaisin ulkokirppis. Onko aluea teille jo tuttu? 

F-hoone tarjoaa laajasti erilaisia ruokia huomioiden hienosti erikoisruokavaliot. Menun saa pyydettäessä englanniksi, ja paikalla voi poiketa myös vaikka vain kahville jos ei halua jäädä nauttimaan herkullisesta ruoasta. Ja se ruoka, voi pojat, se on tuoreista raaka-aineista valmistettua, herkullista ja Suomen hintatasoon nähden todella edullista. Suosittelen! 

Alla kahdelle sopiva alkupalalautanen, Sakuska valik, jota voin todella lämpimästi suositella. Ensimmäisellä käynnillä otin tämän veljeni kanssa puoliksi, ja silloin meillä oli ateriassa tummaa leipää, kun taas allaolevassa kuvassa on viime reissulta sama ateria ystävieni tilaamana valkoisella leivällä.  

Tilasin itse viimeksi bruschetta lautasen alkupalaksi, ja tästä olisi kyllä ihan hyvin riittänyt kahdelle jaettavaksi, sillä leivät olivat todella isoja. 

Naked furger eli hamppari ilman sämpylöitä. Tämän jaksoi hyvin syödä alkupalojen jälkeen, vasta tämän syötyäni oikeastaan tajusin kuinka paljon hampurilaisen sämpylä lopulta täyttää. Tästä ei nimittäin jäänyt yhtään ähky! 

 

Furger eli talon burgeri paistetuilla juureksilla. Ateria on valtava, ja varsinkin alkupaljone jälkeen tämän loppuun syöminen oli jopa isolle miehelle haastava tehtävä. Mutta voin lämpimästi suositella, tämäkin on tullut itse testattua! 

Alla ystäväni grillistä tilaama kana shashlik, jonka tarjoilia toi höyryävän kuumana pöytään. 

Ravintola on sisustettu toisiinsa täydellisen epätäydellisesti sointuvilla huonekaluilla, ja industrial tyyppinen sisustus jaksaa joka kerta viehättää ainakin omaa silmääni. Paljon ihania yksityiskohtia ja inspiraatiota!  

Ravintolan lattiaan on maalattu Tallinnan kartta. 

Ravintola on varsinkin viikonloppuisin todella suosittu, ja pöytävarauksia on näkynyt joka kerta ravintolassa käydessäni. Kannattaakin siis tehdä varaus jos haluaa olla varma että pöydän saa, varsinkin jos isolla porukalla on liikenteessä. 

Menussa on tosiaan myös grillissä valmistettavia annoksia, jotka kannetaan pöytiin hyöryävän kuumina ravintolan vieressä sijaitsevasta puurakennuksesta. Hauska idea, ja ulkona istuessa voi seurata ohi meneviä annoksia jos pelkkien nimien perusteella on vaikea tehdä päätöstä siitä mitä itse haluaisi syödä. 

 

// F-hoone restaurant in Tallinn (Telliskivi 60). 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Tämän kesän paras pizza tehdään grillissä, enkä taatusti ole ainoa joka on tästä innostunut. Ajatus pizzan tekemisestä grillissä tuntui sekä mielenkiintoiselta että vaivalloiselta, joten homma oli täydellinen toteutettavaksi vapaapäivänä. Muutamia reseptejä selattuani päätin oman pizzani elementit, ja täytyy kyllä sanoa että voi pojat, näitä pizzoja paistellaan meidän grillissä kyllä vielä uudestaan tänä kesänä. Homma oli nimittäin lopulta ihan älyttömän helppoa, ja lopputulos täydellisen rapea ja pehmeä samanaikaisesti.

Eli tästä siis tämän kesän ehdottomasti paras pizzaresepti, nauttikaa! 

Pizzapohjan tein luottoreseptilläni, jota olen käyttänyt pizzojen tekemiseen ihan ensimmäisistä Italiassa viettämistäni kuukausista alkaen. Pizzapohjia varten lietoa tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen, ja sekoita sekaan suola, oliiviöljy sekä ihan pieni hippunen sokeria. Aloita jauhojen lisääminen ja lopeta kun taikina ei enää tartu sormiin, mutta on edelleen pehmeä (varo tekemestä liian kovaa taikinaa). Anna taikinan kohota lämpöisessä liinan alla noin kaksinkertaiseksi. 

Valmista seuraavaksi tomaattikastike. Pilko sipuli oikein hienoksi ja kuullota silppi oliiviöljyssä pannulla, kunnes sipuli on muuttunut hieman läpikuultavaksi. Lisää paseerattutomaatti, valkosipuli murskattuna ja tuoreet yrtit hienoksi pilkottuna. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Anna hautua hiljaisella lämmöllä siihen asti, kunnes on aika aloittaa pizzojen paisto. Paistoa varten kannattaa grilli laittaa ajoissa lämpiämään, jotta pizzat pääsevät paistumaan tasaiseen keskilämpöön. 

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja kauli paloista leivinpaperin päällä pieniä pizzoja jauhoja apuna käyttäen. Siirry nyt grillin läheisyyteen pizzapohjat sekä täytteet mukanasi. Sivele pizzapohjien päälle oliiviöljyä, ja laita ne grilliin oliiviöljyllä sivelty puoli alaspäin. Lisää oliiviöljyä myös pohjan päälipuolelle. Anna paistua n. 4-5 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Nyt pohjat on helppo kääntää ympäri grillissä, ja seuraavaksi on aika lisätä täytteet jo hieman kypsyneen pohjan päälle. 

Laita ensinmmäisenä tomaattikastike ja sen päälle mozarella. Lisää mozarella päälle sienet sekä salamit, ja anna pizzojen paistua vielä 4-5 minuuttia. Tarjoile ja nauti! 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Jos kaikki olisi mennyt kuten ajatuksissani, kirjoittaisin tätä postausta teille Helsingissä pienessä ihanassa yksiössäni juuri ennen leppoisaa kesäpäivää kaupungissa. Taskussa olisi kauppatieteiden maisterin paperit ja takana ensimmäinen vuosi jatko-opintoja hotellipuolelta. Edessä olisi syksyn aikana valmistuminen, sekä Italian ihanan kanssa yhteisen elämän aloittaminen Italiassa. Näin sen kuvittelin ja unelmoin menevän.

Todellisuudessa istun nyt teinivuosieni kodissa, jossa asun äitini, veljeni ja hetkellisesti myös mummoni kanssa. Niin, aikuisiällä paluu vanhaan kotiin perheen pariin ei kuulunut suunnitelmiini koskaan. Mutta suunnitelmat eivät valitettavasti aina kuitenkaan etene halutulla tavalla, tai halutussa aikataulussa. Väsähdin opintojen loppuun tekemiseen työnohessa, tein paljon kaikkea suunnitelmistani poikkeavaa ja ajauduin harharetkille. Olin ajoittain suorastaan laiska ja saamaton, mutta joskus sitä vain on. Sitten menetin yhden elämäni tärkeimmistä henkilöistä, ja elämä sai jälleen täysin uudenlaisen muodon. Aika on vain lipunut eteenpäin, mutta huomaan olevani vihdoinkin lähellä sitä, missä ajattelin olevani jo vuosi sitten. En masennu ajasta jonka piti olla niin toisenlaista, vaan iloitsen siitä, että perheenä olemme muuttuneet entistä läheisemmäksi, olen saanut uusia elämän kestäviä ystävyyssuhteita ja kokenut paljon sellaista, mitä ilman tätä kulunutta ajanjaksoa tuskin olisi tapahtunut. 

 

 

Vihdoinkin olen jälleen sillä suunnalla, mihin olin alunperin menossa. Olen irtisanonut itseni töistä, vaikka taloudellisesti lähitulevaisuus pelottaakin uuden työn vielä puuttuessa. Olen saanut opintoni vihdoinkin lähes valmiiksi, kuunvaihteessa kun pitäisi se viimeinen iso työ vihdoinkin palauttaa. Ja kaiken tämän lisäksi, edessä on Helsinki ja jatko-opinnot. Myös suunnitelmat Italiaan muutosta on aloitettu, ja toivoin edessä olevan toistaiseksi viimeinen syksy ja talvi Suomessa. 

 

Elämässä on siis tapahtunut paljon, ja tulee vielä tapahtumaan. Nyt pitäisi vielä jaksaa muutama viikko tehdä töitä ja gradua, jonka jälkeen pääsen viettämään kaksi viikkoa Sisiliassa rentoa kesälomaa. Lomalta palaan suoraan uusien opintojeni pariin, jota ennen pitäisi löytää ainakin koti, ja mielellään myös töitä. Tekemistä riittää, mutta näitä muutoksia olen odottanut niin pitkään, että uskon kaiken järjestyvän. 

Syvällisistä huolimatta leppoisaa sunnuntaita seikkailijat! 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Olen aikamoinen DIY-ihminen, ja innostuinkin jokunen vuosi sitten itse tehdyistä korteista. Kauppojen kortit ovat usein aika tylsiä, ja mielestäni lahjan lisäksi myös kortti saa olla ajatuksella tehty. Kortteihin saa inspiraatiota internetistä kyllästymiseen asti, ja jo pienellä välinemäärällä pääsee toteuttamaan yllättävän monenlaisia kortteja. Usein kuulee ettei taidot riitä, mutta uskokaa pois, todella näyttävienkin korttien takana on usein ihan yksinkertainen idea. 

Tämä sydämmistä tehty hääkortti on suosikkini, ja olenkin tehnyt tätä eri teksteillä ja väreillä useamman. Kortti on näyttävä, mutta helppo tehdä ja siksi ajattelinkin nyt jakaa teille ohjeet kortin tekemiseen. Tekeekö siellä kukaan muu itse kortteja, vai ostatteko aina kaupasta valmiin kortin? 

 

Tätä sydänkorttia varten tarvitset kaksiosaisen korttipohjan, toisiinsa sävyltään sointuvia papereita, kuvioleikkurin sekä liimaa tai 3D-tarroja.

Paperit voi leikata ihan vapaalla kädellä saksilla, mutta itse käytän paperileikkuria, johon minulla on erilaisia teriä. Leikkuri on osoittautunut ihan super käteväksi, ja sillä saa tehtyä suorien sivujen lisäksi kaunista aaltoreunaa helposti. Tekstit voit tehdä ihan käsin kirjoittamalla, mutta myös leimasimilla saa kivaa jälkeä aikaiseksi. 

Yksinkertaisuudessaan kortin tekeminen tapahtuu niin, että ensin leikataan kuvileikkurilla erisävysiä sydämmiä, jotka sitten taitetaan keskeltä kahtia, jotta saadaan aikaiseksi 3D-efekti. Jos käytät valkoista korttipohjaa kuten minä, leikkaa myös kaksi sydämmien väriin sointuvaa paperia, jotka ovat hieman korttipohjaa pienempiä. 

Liimaa ensin värilliset paperit korttipohjan kanteen ja sisäsivulle. Aloita sitten sydämmien asettelu kanteen. Itse olen käyttänyt sekä liimaa, että 3D-tarroja, joista olen kokenut tarrat helpoimmaksi tavaksi, sillä tarrat eivät sotke ja pitävät sydämmet varmasti paikallaan. Tarra asetetaan taitetun sydämmen taitoskohtaan taakse keskelle, ja sitten sydän asetellaan halutulle paikalle kortissa. Eri sävyisiä sydämmiä laitetaan kortin kanteen halutun mallin mukaan, ja lopuksi tyhjään osaan joko kirjoitetaan tai painetaan leimasimilla haluttu teksti. Ja kas näin, kortti on valmis!

Ei siis tämän hankalampaa, vai mitä olette mieltä? 

 Kortin kanteen painoin viime viikonloppuna tekemääni korttiin leimasimilla tekstin, ja sisälle kirjoitin tussilla sitten loput, kun en jaksanut pitkää tekstiä yksittäisillä leimasimilla painattaa. Ja aika usein kirjoitan tekstit kortteihin englanniksi, huomaan sen olevan minulle helpompaa ja sujuvampaa, sillä mitä enemmän englantia elämässäni käytän, sitä tökerömmältä suomi suussani kuulostaa.  Ihanaa alkavaa viikonloppua, lisää DIY ideoita tulossa ensi viikolla!  

 

 

 

 

//  DIY wedding card full of hearts. Looks amazing but it is super easy to make. Have a wonderful weekend! 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Viime viikonloppu oli ehdottomasti tämän kesän kaunein, sillä sain olla mukana lapsuuden ystäväni häissä mitä ihanimmassa miljöössö majakkasaaressa. Kokkolan saaristossa sijaitsee pieni majakkasaari Tankar, jonka historia ulottuu aina 1500-luvulle asti. Karu saari toimi aikoinaan hylkeenpyytäjien ja kalastajien tukikohtana, mutta on sittemmin saari on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen matkailullisesti merkittävimpänä majakkasaarena. Saarelle kulkee säännöllinen venekuljetus, ja voin vain lämmöllä suositella tuota ihmeellistä saarta, mikäli Kokkolan suunnalle olet menossa.

Saaren historiaan kirjoitettiin viikonloppuna uusi luku, kun ystäväni sanoi tahdon Tankarin pienessä puisessa kirkossa elämänsä miehelle. Pari on tavannut ensi kerran saaressa, enkä olisi voinut kuvitella kaunimpaa paikkaa heidän häilleen. Vaikka itse häistä kertyikin kuvia satapäin, jaan täällä teille vain otoksia, joita nappasin viikonlopun aikana eri puolilta saarta. On mielestäni upeaa, kuinka majakka hallitsee maisemaa jokaiselta suunnalta, ja voin vain kuvitella kuinka taijanomaista tunnelmaa se pimenevinä iltoina luo. Jotta saaren tunnelma voisi edes hieman välittyä myös teille kuvien kautta, on seuraavaksi luvassa blogini varmasti suurin kuva-annos. Nauttikaa!

 

// The most beautiful place I have visited this summe. Tankar is a small lighthouse island near Kokkola. How amazing is this place?  

 

Share
Ladataan...

Pages