Ladataan...
Pieni Seikkailu

Hei seikkailijat, minulla on teille uutisia! Viime viikkoina kulisseissa on tapahtunut, ja seikkailut jatkuvat nyt uudessa osoitteessa. Vanhat jutut löytyvät täältä lilystä, mutta uusia seikkailuja pääset lukemaan osoitteessa asmalladventure.eu. Toivottavasti nähdään jatkossakin, kiitos lily! 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Eräs lukija toivoi jo hyvän aikaa sitten vinkkejä tyllihameen stailaukseen. Oma hameeni on musta, mutta varsinkin kuvissa vilahteleva harmaa on houkutellut alusta asti. Vaaleanpunainen on kieltämättä ihana sekin, ja hurjan hyvältä näyttää myös punainen tyllihame harmaan neuleen kanssa.Ah, voisiko sitä vain ostaa kaikki värit? 

Mutta kuinka sitten stailata tyllihame? Mielestäni hame on itsessään niin näyttävä, että sen rinnalle riittää yksinkertainen yläösa. Klassinen valkoinen t-paita toimii aina, ja nyt syksyn tullessa hameen seuraksi sopii oivasti pehemä neule. Arjessa hame meneekin mielestäni yksinkertaisen yläosan ja esimerkiksi city lenkkareiden kanssa, kun juhliin sitten voi vaihtaa hameen kaveriksi esimerkiksi silkkipaidan ja korot. Molemmat toimii, ja hame onkin ihanan moneen eri tilanteeseen. Löytyykö sieltä muita tyllihameisiin hurahtaneita? 

// Few ideas how to style a tulle skirt. 

Share

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Ihana elokuu on takana, miten se liukuikaan niin huomaamatta ohi. Ensimmäiset kaksi viikkoa lomailin Sisiliassa, jossa pääsin näkemään sellaisia paikkoja, joista en ollut osannut edes haaveilla. Syksyn pimenevinä iltoina palaan noihin paikkoihin yksi kerrallaan takaisin, sillä loma piti sisällään koko vuoden kauneimmat maisemat. 

Lomalta palasinkin suoraan arkeen uusien opintojeni merkeissä. Takana on kaksi viikkoa uudessa koulussa opiskelua, ja tulen ihan varmasti syksyllä kertomaan kokemuksiani toisen tutkinnon suorittamisesta ja yliopistosta ammattikorkeakouluun siirtymisestä.

Viime päivät olen koulun lisäksi pakannut jälleen tavaroitani muuttolaatikoihin, sillä huomenna pääsen vihdoin muuttamaan uuteen kotiin. Jatkossa seikkailen pk-seudulla, ja syksyn mittaan on ihan varmasti luvassa sisustus juttu jos toinenkin.

 

Kiitos elokuu, nyt on aika aloittaa ihana syksy! 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Tänään kuljin pitkin Helsingin katuja ja astuin uuden kouluni ovesta sisään. Olen odottanut tuota hetkeä viimeiset kaksi vuotta. Vielä eilen en reissusta palatessani osannut edes ajatella koko asiaa, ja tänään mikään muu ei ole pyörinyt mielessä.

 

 

Tänään aloittamani koulu on minulle jo toinen korkeakoulututkinto, ja tarkoituksena on syventää osaamista keskittymällä rajatumpaan aiheeseen. Opintoni suoritan ihan super kansainvälisessä porukassa, taisi olla 10-16 eri kansalaisuutta edustettuna meidän vuosikurssilla. Super! Koko homma hoituu siis englanniksi, enkä voisi olla valinnastani iloisempi. 

 

Vaikka olenkin innoissani uusista opinnoistani, huomaan että se ensimmäisen tutkinnon alussa vallinnut innostus ja riemu on ihan erilaista tähän verrattuna. En odota bileitä ja haaraleita, fuksiaisia tai muita menoja. Odotan korkealaatuista opetusta, uusia mahdollisuuksia, suhteiden luomista ja hurjapäistä opiskelua kaiken mahdollisen osaamisen saamiseksi. Olenko siis tullut vanhaksi?!? :) 

Onko siellä muita nyt syksyllä koulunpenkille palaavia? 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Stressin lievityksen kuumin juttu on ilmeisesti jo hetken ollut erilaiset aikuisille suunnatut värityskirjat. Itseltäni tämä oli jotenkin mennyt vähän ohi, ja törmäsinkin koko ajatukseen vasta muutama viikko sitten insagramissa. Innostuin tästä kuitenkin ihan valtavasti, sillä värittämine on juuri sellaista tekemistä jota omaan stressin valtaamaan elämääni kaipasin. Kirjaa ei sillä hetkellä tuntunut kuitenkaan löytyvän, joten DIY- minä tarttui tuumasta toimeen. Kasasin yhden illan aikana ison kasan ihania kuvia Pinterestistä coloring -kansioon, jonka jälkeen tulostin pääsi töihin.

Lopputuloksena kasa ihania värityskuvia ja hetkellisesti seesteisempi mieli. Joko siellä ollaan innostuttu värittämisesti?

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Tämän kesän Tallinnan reissuilla on tullut jo useampaan otteeseen testattua mediassakin paljon huomiota saanut baariravintola F-hoone (Telliskivi 60). F-hoone sijaitsee Tallinnan tämänhetken trendikkäimmällä alueella Telliskivessä, jonne pääsee helposti kävellen satamasta ja vanhasta kaupungista, vaikka alue ei ihan siellä kaupungin turistiytimessä sijaitsekkaan. Telliskivessä on paljon erilasia ravintoloita ja kahviloita sekä pieniä ihania putiikkeja ja lauantaisin ulkokirppis. Onko aluea teille jo tuttu? 

F-hoone tarjoaa laajasti erilaisia ruokia huomioiden hienosti erikoisruokavaliot. Menun saa pyydettäessä englanniksi, ja paikalla voi poiketa myös vaikka vain kahville jos ei halua jäädä nauttimaan herkullisesta ruoasta. Ja se ruoka, voi pojat, se on tuoreista raaka-aineista valmistettua, herkullista ja Suomen hintatasoon nähden todella edullista. Suosittelen! 

Alla kahdelle sopiva alkupalalautanen, Sakuska valik, jota voin todella lämpimästi suositella. Ensimmäisellä käynnillä otin tämän veljeni kanssa puoliksi, ja silloin meillä oli ateriassa tummaa leipää, kun taas allaolevassa kuvassa on viime reissulta sama ateria ystävieni tilaamana valkoisella leivällä.  

Tilasin itse viimeksi bruschetta lautasen alkupalaksi, ja tästä olisi kyllä ihan hyvin riittänyt kahdelle jaettavaksi, sillä leivät olivat todella isoja. 

Naked furger eli hamppari ilman sämpylöitä. Tämän jaksoi hyvin syödä alkupalojen jälkeen, vasta tämän syötyäni oikeastaan tajusin kuinka paljon hampurilaisen sämpylä lopulta täyttää. Tästä ei nimittäin jäänyt yhtään ähky! 

 

Furger eli talon burgeri paistetuilla juureksilla. Ateria on valtava, ja varsinkin alkupaljone jälkeen tämän loppuun syöminen oli jopa isolle miehelle haastava tehtävä. Mutta voin lämpimästi suositella, tämäkin on tullut itse testattua! 

Alla ystäväni grillistä tilaama kana shashlik, jonka tarjoilia toi höyryävän kuumana pöytään. 

Ravintola on sisustettu toisiinsa täydellisen epätäydellisesti sointuvilla huonekaluilla, ja industrial tyyppinen sisustus jaksaa joka kerta viehättää ainakin omaa silmääni. Paljon ihania yksityiskohtia ja inspiraatiota!  

Ravintolan lattiaan on maalattu Tallinnan kartta. 

Ravintola on varsinkin viikonloppuisin todella suosittu, ja pöytävarauksia on näkynyt joka kerta ravintolassa käydessäni. Kannattaakin siis tehdä varaus jos haluaa olla varma että pöydän saa, varsinkin jos isolla porukalla on liikenteessä. 

Menussa on tosiaan myös grillissä valmistettavia annoksia, jotka kannetaan pöytiin hyöryävän kuumina ravintolan vieressä sijaitsevasta puurakennuksesta. Hauska idea, ja ulkona istuessa voi seurata ohi meneviä annoksia jos pelkkien nimien perusteella on vaikea tehdä päätöstä siitä mitä itse haluaisi syödä. 

 

// F-hoone restaurant in Tallinn (Telliskivi 60). 

 

Share

Pages