Ladataan...
Pieni Seikkailu

Vietin juuri reilu neljä viikkoa Padovassa, jossa kevät ehti selkeästi jo muuttua kesäksi. Lämpömittari näytti lähes poikkeuksetta reilusti yli +20 astetta, ja Padovalle ominaisen kosteuden kanssa ilma tuntui ajoittain minusta jo todella tukalalta. En halua edes ajatella miltä siellä tuntuu heinä-elokuussa. Niin, minä en tykkää kuumista keleistä lainkaan! Olin ajatellut, että helpoiten pitkän matkan pärjää, kun mukaan pakkaa toisiinsa helposti yhdisteltäviä vaatteita. Mustaa, harmaata ja ripaus valkoista oli väriskaala, jota muutenkin lähes poikkeuksetta pukeutumisessa noudatan. Tykkään yksinkertaisista jutuista, eikä printit ja kirkkaat väri ole treenivaatteita lukuunottamatta yhtään omalla mukaavuusalueellani. Tämä näkyy myös Pinterestissä Keep it simple -kansiossani, johon kerään ideoita ja inspiraatiota pukeutumiseen. Kansio on täynnä yksinkertaisia asuja, harmaata, valkoista ja mustaa, eikä sekaan ole eksynyt moniakaan värikkäitä vaatteita. Voisinpa aina aamuisin valita kansiosta itselleni päivän asun! 

Italian ihanan tyyli on Italialaiseen tapaan rento, mutta samalla tyylikäs. Hänellä on silmää värien kanssa, ja suosii aika maanläheisiä sävyjä. Hänen tallustellessaan kesäisiä katuja pitkin valkoisessa kauluspaidassa ja beigen värisissä shortseissa, tunsin oloni kokomustassa asussa kylmäksi, ehkä jopa vähän tylsäksi. Sain myös kuumuutta valittaessani kuulla useaan kertaan, että ehkä sitä olisi vähän vähemmän kuuma porottavan auringon alla, jos suosisi vaaleampia sävyjä. Olokin voisi tuntua kesäisen raikkaalta, ja iho vähemmän valkoiselta, jos päällä olisi värejä. Niin, tuttu ja turvallinen musta toimii aina, mutta todellakin imee kaiken auringon itseensä, ja saa ainakin oman ihoni näyttämään entistä kalpeammalta.

Sainkin Italian ihanalta tehtäväkseni ostaa itselleni kesäisen kukkamekon, ja mustia vaatteita ei kaupasta saa kotiin toistaiseksi tuoda. Otin haasteen ilolla vastaan, ja täydennän kukkamekolla yksinkertaista tyyliäni, vaikka se mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä tarkoittaakin! Onko sinulla tapana pukeutua samoihin sävyihin ympäri vuoden, vai siirtyykö kesän tullen tummat vaatteet kaapin perälle? 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Elämässä voi tehdä kovasti suunnitelmia, ja sitten voi tehdä kovasti töitä sekä toivoa ja unelmoida, että kaikki menee kuten ajatattelitkin. Mutta totuus kuitenkin on, että elämässä ei koskaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Vuosi sitten toivotin lukijoilleni hyvää kesää, ja lupasin palata linjoille taas syksyllä. Mutta syksyn tulessa huominen toi mukanaan jotain, mitä olin jo vuosia pelännyt, ja syksystä tuli elämäni raskain. Olen kaivannut blogiani aika ajoin, mutta aika ei vain ole riittänyt. Mutta aikaa ei ehkä koskaan tule lisää, jos sitä jää odottamaan. Joten nyt, kun vihdoin opintojeni loppu todella häämöttää, ja edessä on ihan hurjasti kaikkea uutta ja jännittävää, on aika jatkaa pientä seikkailua.

 

En tiedä onko siellä enää kukaan, joka jatkaa seikkailuja kanssani, mutta täällä ollaan taas!

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Kun huomaa ettei elämässä ole päässyt haluamallaan vauhdilla eteenpäin, ettei ole saavuttanut asetetussa aikatulussa tavoitteitaan, ja on edelleen ihan liian kaukana siitä, missä sydän haluaisi olla, on otettava aikalisä. On mietittävä tavoitteitaan, tehtyä ja tulevaa uudestaan, annettava itselleen anteeksi ja jatkettava uudella innolla ilman syyllisyydentunnetta takaravoissa. On ihan okei olla väsynyt, vähän hukassa ja surullinen. Mutta kaikella on aikansa, eikä ne asiat itkemällä paremmaksi muutu. 

 

Haluan olla enemmän läsnä, tehdä kaikkea mistä hymy nousee huulille ja päästä niihin tavoitteisiin, joiden uskon mahdollistavan minulle sen tulevaisuuden, josta niin kovasti haaveilen. Siksi on aika karsia elämästä kivojakin asioita, ja antaa enemmän aikaa niille muutamille jäljelle jääville jutuille..rakkaudelle, opinnoille, perheelle, pienille projekteille ja urheilulle. 

 

Pieni seikkailu ja te ihanat kanssa matkailijat olette olleet osa elämääni lähes kolme vuotta. Raskain mielin olen kuitenkin viime viikkoina pohtinut mihin aikaani käytän, miten paljon, miksi ja minkälaisella fiiliksellä. Blogi on ihana juttu, mun juttu, mutta nyt sen on aika antaa hetkeksi tilaa muille asioille. Joten hei, hyvää kesää ihanat, kuullaan taas syksyllä! 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Vesi on erittäin suuri osa koko kehon ja mielen hyvinvointia. Pyrin pitämään vesipulloa mukanan mihin ikinä menenkin, ja kotona minulla on lähes poikkeuksetta pöydällä huoneenlämpöistä vettä kannussa. Vaikka pidänkin vedestä kylmän raikkaana, on varsinkin aamuisin huoneenlämpöinen vesi mielestäni keholle hellempi. Tiedosta erittäin hyvin veden tärkeyden,  mutta silti tulee välillä niitä kausia, kun vettä ei syystä tai toisesta tule juotua tarpeeksi. Olenkin yrittänyt viime aikoina keksiä keinoja lisätä veden juomista, ja ihanan makuvedet ovatkin tulleet osaksi arkeani. Ideoita poimin somesta, ja varsinkin instagrammin puolella detoxwater kuuluu ehdottomasti suosikkiheini kun kaipaan uusia ideoita.

Näistä erilaisista makuvesistä ajattelin kirjoittaa teille vielä myöhemmin lisää, sillä inspiraatiota etsiessäni olen saanu luotua itselenni myös täysin toisenlaisen pakkomielteen..nimittäin pakkomielteen lasitölkkeihin! Noita ihania tölkkejä kahvalla, kannella, pilleillä ja mitä ihanimmilla juomilla sekä smoothieilla on viime viikkoina tullut vastaan niin usein, että olen vakuuttunut kaiken näyttävän, sekä maistuvan lasitölkistä tarjoiltuna tuhannesti paremmalta. Loogista eikö?

Pienen googlailun jälkeen opin, että se the maison jar mug on Ball -merkkinen, mutta toinen toistaan ihanampia versioita löytyy pitkin poikin nettikauppoja. Itse himoitsen juurikin kahvallista mukia kannella, sekä suloisella pillillä, mutta myös smoothieiden nautiskeluun sopivat pitkulaiset tölkit olisivat huikeita esimerkiksi kesäisen brunssin kattauksessa. Etsyssä tuntuu olevan juuri nyt omaa silmää eniten miellyttäviä versioita, mutta aika hurjien postareiden takia jatkan vielä hetken etsintää, ja toivon että pian pääsen minäkin nauttimaan makuveteni suloisesta lasitölkistä.

Viettäkää ihana huhtikuun vika, täällä vappua juhlitaan todella rauhallisesti kotona puuhastellen.

 

/// Mad about the mason jad mug

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Pidän monista Italialaisista elokuvista, ja halusinkin ehdottomasti nähdä palkintoja haalineen La grande bellezzan (suom. Suuri kauneus). Elokuva sai ensi-iltansa viime vuonna Cannesin elokuvajuhlilla, ja on sen jälkeen palkittu parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarilla sekä Golden Globella ja BAFTA:lla tuossa kyseisessä kategoriassa. Meillä elokuva tuli teattereihin juuri sopivasti viime viikolla, jolloin Italian ihana oli luonani, joten pakkohan se oli käyttää tilaisuus hyväksi.

Italiassa elokuva on saanut paikoittain jopa murskaavan vastaanoton, eikä elokuva ole todellakaan ollut sellaisessa suosiossa, jota monista palkinnoista olisi voinut päätellä. Tämä tietenkin lisäsi meidän mielenkiintoa kyseistä elokuvaa kohtaan, enkä näin jälkeenpäin edes oikein tiedä, mitä elokuvasta sanoisin. La grande bellezza kertoo paloja juuri 65-vuotta täyttäneestä Jeb Gambardellasta, joka oli ihanan tyylikäs läpi koko elokuvan. Entinen kirjailija vaeltaa pitkin Rooman katuja kertoen paloja elämästään, samalla, kun mukana elokuvassa on jopa turhan moniakin erilaisia persoonia. Elokuva oli kiehtova, ajoittain todella vaikeasti seurattava ja ajatuksia herättävä. Ymmärrän elokuvan nähtyäni miksi se on saanut kaikki palkintonsa, ja samalla en laisinkaan. 

Onko kukaan teistä nähnyt tätä, mitä olitte mieltä?

 

 

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Raskainta on aina päästää toinen lähtemään, tai lähte itse. Sitä oppii koko ajan nauttimaan enemmän ja enemmän yhteisestä ajasta, enkä enää murehdi monta päivää sitä, että kohta on taas aika sanoa hei. Kulunut viikko on mennyt ihan hurjaa vauhtia, ja huomenna on taas aika palata oman arjen pariin. Olin koko viikon lomalla, ja olemme saaneet rauhassa puuhastella kaikkea ihanaa yhdessä. Aamulla Italian ihana kuitenkin suuntasi takaisin Padovaan, ja pitäisi jaksaa olla taas yksin vahvana arjessa. Kaksin kaikki on niin paljon mukavampaa, ihan yksinkertaisimmatkin kotiaskareet. Yhdessä olo on turvallinen.

Huomasimme kumpikin muutama päivä sitten, että kaipaamme sitä meidän yhteistä arkea Padovassa, sitä kun ei ollut jatkuvaa laskemista siitä, koska taas on mentävä. Kuulen usein, että olemme todella onnekkaita, kun näemme niin usein. Että pysy positiivisena, ihan kohtahan te taas näette. Aina ei vaan jaksa olla positiivinen, ja seuraavina kuukausina uhraan monta ajatusta sille, koska se yhteinen pysyvä arki ihan oikeasti voisi olla realistista. Sitä ennen pitää kuitenkin vielä muutaman kerran sanoa see you later!

Niin, ja se seuraava kerta on onneksi jo ihan muutaman viikon päästä, sillä pilkoin kesälomani pieniksi paloiksi. Leppoisaa sunnuntaita <3

Share
Ladataan...

Pages