Ladataan...
Pieni Seikkailu

Kun huomaa ettei elämässä ole päässyt haluamallaan vauhdilla eteenpäin, ettei ole saavuttanut asetetussa aikatulussa tavoitteitaan, ja on edelleen ihan liian kaukana siitä, missä sydän haluaisi olla, on otettava aikalisä. On mietittävä tavoitteitaan, tehtyä ja tulevaa uudestaan, annettava itselleen anteeksi ja jatkettava uudella innolla ilman syyllisyydentunnetta takaravoissa. On ihan okei olla väsynyt, vähän hukassa ja surullinen. Mutta kaikella on aikansa, eikä ne asiat itkemällä paremmaksi muutu. 

 

Haluan olla enemmän läsnä, tehdä kaikkea mistä hymy nousee huulille ja päästä niihin tavoitteisiin, joiden uskon mahdollistavan minulle sen tulevaisuuden, josta niin kovasti haaveilen. Siksi on aika karsia elämästä kivojakin asioita, ja antaa enemmän aikaa niille muutamille jäljelle jääville jutuille..rakkaudelle, opinnoille, perheelle, pienille projekteille ja urheilulle. 

 

Pieni seikkailu ja te ihanat kanssa matkailijat olette olleet osa elämääni lähes kolme vuotta. Raskain mielin olen kuitenkin viime viikkoina pohtinut mihin aikaani käytän, miten paljon, miksi ja minkälaisella fiiliksellä. Blogi on ihana juttu, mun juttu, mutta nyt sen on aika antaa hetkeksi tilaa muille asioille. Joten hei, hyvää kesää ihanat, kuullaan taas syksyllä! 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Vesi on erittäin suuri osa koko kehon ja mielen hyvinvointia. Pyrin pitämään vesipulloa mukanan mihin ikinä menenkin, ja kotona minulla on lähes poikkeuksetta pöydällä huoneenlämpöistä vettä kannussa. Vaikka pidänkin vedestä kylmän raikkaana, on varsinkin aamuisin huoneenlämpöinen vesi mielestäni keholle hellempi. Tiedosta erittäin hyvin veden tärkeyden,  mutta silti tulee välillä niitä kausia, kun vettä ei syystä tai toisesta tule juotua tarpeeksi. Olenkin yrittänyt viime aikoina keksiä keinoja lisätä veden juomista, ja ihanan makuvedet ovatkin tulleet osaksi arkeani. Ideoita poimin somesta, ja varsinkin instagrammin puolella detoxwater kuuluu ehdottomasti suosikkiheini kun kaipaan uusia ideoita.

Näistä erilaisista makuvesistä ajattelin kirjoittaa teille vielä myöhemmin lisää, sillä inspiraatiota etsiessäni olen saanu luotua itselenni myös täysin toisenlaisen pakkomielteen..nimittäin pakkomielteen lasitölkkeihin! Noita ihania tölkkejä kahvalla, kannella, pilleillä ja mitä ihanimmilla juomilla sekä smoothieilla on viime viikkoina tullut vastaan niin usein, että olen vakuuttunut kaiken näyttävän, sekä maistuvan lasitölkistä tarjoiltuna tuhannesti paremmalta. Loogista eikö?

Pienen googlailun jälkeen opin, että se the maison jar mug on Ball -merkkinen, mutta toinen toistaan ihanampia versioita löytyy pitkin poikin nettikauppoja. Itse himoitsen juurikin kahvallista mukia kannella, sekä suloisella pillillä, mutta myös smoothieiden nautiskeluun sopivat pitkulaiset tölkit olisivat huikeita esimerkiksi kesäisen brunssin kattauksessa. Etsyssä tuntuu olevan juuri nyt omaa silmää eniten miellyttäviä versioita, mutta aika hurjien postareiden takia jatkan vielä hetken etsintää, ja toivon että pian pääsen minäkin nauttimaan makuveteni suloisesta lasitölkistä.

Viettäkää ihana huhtikuun vika, täällä vappua juhlitaan todella rauhallisesti kotona puuhastellen.

 

/// Mad about the mason jad mug

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Pidän monista Italialaisista elokuvista, ja halusinkin ehdottomasti nähdä palkintoja haalineen La grande bellezzan (suom. Suuri kauneus). Elokuva sai ensi-iltansa viime vuonna Cannesin elokuvajuhlilla, ja on sen jälkeen palkittu parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarilla sekä Golden Globella ja BAFTA:lla tuossa kyseisessä kategoriassa. Meillä elokuva tuli teattereihin juuri sopivasti viime viikolla, jolloin Italian ihana oli luonani, joten pakkohan se oli käyttää tilaisuus hyväksi.

Italiassa elokuva on saanut paikoittain jopa murskaavan vastaanoton, eikä elokuva ole todellakaan ollut sellaisessa suosiossa, jota monista palkinnoista olisi voinut päätellä. Tämä tietenkin lisäsi meidän mielenkiintoa kyseistä elokuvaa kohtaan, enkä näin jälkeenpäin edes oikein tiedä, mitä elokuvasta sanoisin. La grande bellezza kertoo paloja juuri 65-vuotta täyttäneestä Jeb Gambardellasta, joka oli ihanan tyylikäs läpi koko elokuvan. Entinen kirjailija vaeltaa pitkin Rooman katuja kertoen paloja elämästään, samalla, kun mukana elokuvassa on jopa turhan moniakin erilaisia persoonia. Elokuva oli kiehtova, ajoittain todella vaikeasti seurattava ja ajatuksia herättävä. Ymmärrän elokuvan nähtyäni miksi se on saanut kaikki palkintonsa, ja samalla en laisinkaan. 

Onko kukaan teistä nähnyt tätä, mitä olitte mieltä?

 

 

 

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Raskainta on aina päästää toinen lähtemään, tai lähte itse. Sitä oppii koko ajan nauttimaan enemmän ja enemmän yhteisestä ajasta, enkä enää murehdi monta päivää sitä, että kohta on taas aika sanoa hei. Kulunut viikko on mennyt ihan hurjaa vauhtia, ja huomenna on taas aika palata oman arjen pariin. Olin koko viikon lomalla, ja olemme saaneet rauhassa puuhastella kaikkea ihanaa yhdessä. Aamulla Italian ihana kuitenkin suuntasi takaisin Padovaan, ja pitäisi jaksaa olla taas yksin vahvana arjessa. Kaksin kaikki on niin paljon mukavampaa, ihan yksinkertaisimmatkin kotiaskareet. Yhdessä olo on turvallinen.

Huomasimme kumpikin muutama päivä sitten, että kaipaamme sitä meidän yhteistä arkea Padovassa, sitä kun ei ollut jatkuvaa laskemista siitä, koska taas on mentävä. Kuulen usein, että olemme todella onnekkaita, kun näemme niin usein. Että pysy positiivisena, ihan kohtahan te taas näette. Aina ei vaan jaksa olla positiivinen, ja seuraavina kuukausina uhraan monta ajatusta sille, koska se yhteinen pysyvä arki ihan oikeasti voisi olla realistista. Sitä ennen pitää kuitenkin vielä muutaman kerran sanoa see you later!

Niin, ja se seuraava kerta on onneksi jo ihan muutaman viikon päästä, sillä pilkoin kesälomani pieniksi paloiksi. Leppoisaa sunnuntaita <3

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Toiset kantaa Tallinnasta selkä märkänä viinaa, minä kaikkea pientä ja ihmeellistä. Alkuviikon minireissu Tallinnaan oli ihana, ja mukaan tarttui muutama pieni juttu. Vihreä tee löytyi Mark&Spenceriltä, jonka ruokaosasto on kovasti mieleeni. Brittiketju avaa ovensa suomessakin vielä tämän vuoden puolella, ja toivon todella että ruokapuoli tulee olemaan edes vähintään yhtä ihana kuin Tallinnassa. Ruokakaupan hyllyjä jaksoin taas kiertää pitkän tovin marketeissa, ja huomasin ilokseni, että moniin ruokakauppoihin on tehty ihania uusia "ekoruoka" osastoja. Ihanat valikoimat koostuivat pääosin eestiläisistä tuotteista, ja mukaan tarttuikin pussillinen siitepölyä, sekä tyrnijauhetta. Kannattaa kurkata myös esimerkiksi Kaubamajan tai Rocca al maren yhteydessä olevat biomarketit, sillä useita superfoodeja ym. luontaistuotteita löytyi paljon, ja mielestäni hieman meidän hintoja edullisemmin. 

Kotiin päätyi myös pussillinen kuivattuja ruusuja, joista voi valmistaa pakkauksen ohjeen mukaan ihanaa teetä, mutta mielessä on myös muutama ruusuinen jälkiruoka tulevalle kesälle. Tallinnassa teevalikoima ovat ihan huikeita meidän kauppoihin verrattuna, ja monia meiltä puuttuvia erikoisuuksia löytyy ihan perus marketeistakin. Ja kun Tallinnassa taas oltiin, ostin hiljalleen kasvavaan kokoelmaani uuden kynttilän Joikilta. Ihana Lily of the Valley on mitä sopivin raikkaan tuoksunsa puolesta yöpöydälle, eikä tuoksu ole ainakaan vielä tuntunut liian voimakkaalta. Viimeisenä nappasin mukaani laivalta uuden kesäisen kynsilakan, essie kun on suuri suosikkini, ja laivalla hieman meidän hintoja edullisempi. Niin, ja ostettiinhan me proseccoa kesän spritz hetkiä varten, Tallinnasta kun saa 2 pulloa edullisemmin kun Alkosta yhden pullon..

Mitä sinä ostat reissuilta? 

 

/// Something small from Tallinn. 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Aamupala on kaikista aterioista ehdottomasti suurin suosikkini. Rakastan sitä, kun voi valmistaa kaikessa rauhassa herkullisen aamiaisen, ja sen jälkeen nauttia sen hitaasti yhdessä, tai yksin. Aamupalalla haluan nauttia ehdottomasti hyvää kahvia ja jotain suolaista, mutta usein myös jotain makeaa. Luonnonjugurtti erilaisine lisukkeineen sekä kananmunat ja baaniletut ovat suosikkejani, mutta myös hyvä croisant tai herkullinen avokado-ruisleipä on täydellinen syötävä aamupalalla. 

Koska rakkaus aamupalaa kohtaan on suuri, halusimme kutsua perheeni pääsiäisenä brunssille. Sunnuntaina koko perheeni saapuikin luoksemme jo aamusta, ja heti ensimmäisenä poksautimme auki pullon kuohuvaa pyhien kunniaksi. Mielestäni brunssille kuuluu aina yksi lasi kuplivaa, jonka lisäksi tietenkin erityisen hyvää kahvia, sekä mehua pitää olla tarjolla. Brunssilla tarjosimme kaikkia suosikkejamme, ja voi pojat miten täyteen itsemme söimmekään! Tarjolla oli banaanilettuja, itse tehtyä granolaa jugurtin ja mangososeen kanssa, viiriäisen munia, marmoroituja kananmunia, itse leivottua leipää lisukkeineen, hedelmiä, pieniä munakaskuppeja, cantuccineja sekä suklaalla täytettyjä croisantteja. 

Mitkä ovat teidän ehdottomia suosikkeja brunnsilla?

 

/// We had easter brunch, how good it was! 

 

Share
Ladataan...

Pages