Bologna

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Edellisenä lauantaina suuntasimme kaveriporukalla Bolognaan. Lauantai on hyvä junapäivä, sillä tiettyihin juniin tarjotaan kaksi lippua yhen hinnalla. Tämän edun saa ostamalla liput päivää ennen, joko netistä tai asemalta.

 

Bolognaan on Padovasta matkaa tunti ja kolmekymmentä minuuttia. Juna on lähijunia parempi ja jokaisella on omat istumapaikat. Matka sujuu lepposasti maisemia katsellessa, vaikkakin meidän porukassa taisi suurin osa nukkua edellisillan juhlia vielä pois :)

 

Bologna on kaupunkina mielestäni kiva ja päiväreissulle sopivan kokoinen. Lauantai ei toki ole paras mahdollinen matkustuspäivä, sillä turistien lisäksi paikalliset suosivat lauantaita ostosten ym. asioiden hoitamiseen. Kaupunki olikin tupaten täynnä ja varsinkin viiden jälkeen asemalle palatessa, tuntui mahdottomalta päästä eteenpäin.

 

Ostostelijoille Bologna on unelma. Kauppoja löytyy joka lähtöön, ja varsinkin monet ihanat sisustusliikkeet pistivät silmään. Kaupungista löyty niin massamuodin halpamerkkejä kuin kaikkein kalleimpiakin putiikkeja. Tällä reissulla kohteena ei kuitenkaan ollut kaupat, mutta tarkoitus on palata kaupunkiin tammikuussa, kun alet pyörähtävät käyntiin.

 

Bologna on tunnettu tortelliineista ja lukuisista holvikaarikatoksista. Kaupunkia laajennettiin aikoinaan tilan säästämiseksi "ilmaan", jonka seurauksena rakennukset ovat rakennettu niin, että kadut ovat katosten alla. Näin kaupungissa pääseekin kulkemaan lähes kaikkialle katoksen alla, mikä tietenkin sateen sattuessa on mitä mahtavinta. Vastaavaa arkkitehtuuria on toki muuallakin Italiassa, mutta Bolognassa seikka korostuu erityisesti.

 

Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat keskellä keskustaa olevat kaksi tornia. Aikoinaan perheet kilpailivat vallasta rakentamalla torneja ja korkeimman tornin rakentanut on mahtavin..näinpä Bolognan keskustassa on nähtävissä kahden mahtavan perheen taistelu. Suuremman tornin huipulle on mahdollista kiivetä, mutta itse en puolikuntoisena lähtenyt edes yrittämään, ehkä sitten ensi kerralla. Pienempi torni on lievästi vinossa, mikä muistuttaa monia varmasti Pisan kaltevasta tornista.

Yksi kaupungin oudoimmista "nähtävyyksistä" on neljä kulmaa. Huhun mukaan yksi henkilö menee yhteen kulmaan, ja toinen menee vastakkaiseen kulmaan seisomaan. Kulmassa olevat seisovat naama kulmaa vasten ja rupeavat puhumaan. Näin toisessa kulmassa olevan tulisi kuulla toisen puhe. Tämä tuntuu tyhmältä ja mahdottomalta, sillä kulmathan ovat toisistaan kaukana ja rakennuksen eri osissa. Noh, kuinkas siinä sitten kävikään. Kyllähän se niin on, että kulmasta kulmaan ääni kulkee..ihmeellistä on elämän (ja äänen) kulku! :)

 

Yllä oleva patsas pitää sisällään myös tarnin, jonka paikallinen "oppaamme" meille jakoi. Edestä katsottuna herrashenkilön etumuksella ei hirveästi päästä kehuskelemaan. Näinpä patsaan tekijä on tehnyt pienen tempun niille, jotka sattuvat ihailemaan patsasta takaapäin. Takaata katsottuna heran etumus vaikuttaa kovinin suurelta, sillä kuten kuvasta näkyy, se kaartaa aika pitkälle ;)

 

Kaupungissa vierailevien kannattaa maistaa tortelliineja. Niiden kerrotaan alunperin olevan Bolognassa asuneen miehen vahingossa keksimä ruoka, joka tänä päivänä on yksi Italian ihanista herkuista. Ylipäätänsä ruoan sanotaan olevan Bolognalaisten sydämmissä, joten halvimpienkin paikkojen huhutaan tekevän mitä mahtavinta ruokaa. Muistakaa kuitenkin siesta!!! Suurin osa ravintoloista sulkee ovensa kolmesta kuuteen, joten ruokailua ei kannata ajoittaa tälle ajalle. On muutaman kerran meinannut itku tulla, kun ruokaa ei meinaa mistään löytää myöhemmin iltapäivästä.

 

Share

Kommentit

NoraEmilia
My Love

On kyllä ihania kuvia!

LinaS
iivents

Kiitos taas virtuaalimatkasta! :)

estella
Kirjallinen projektini

Bologna on kyllä niin ihana! Mutta joko siellä on toppatakkikelit?! :O

Kommentoi

Ladataan...