Italialaiset vs. Suomalaiset - aamupala

Ladataan...
Pieni Seikkailu

Tämä reilun puolen vuoden Italiassa oleskelu on näyttänyt yhtä ja toistakin eroa Suomalaisten ja Italialaisten välillä. Näinpä ajattelin kirjoittaa pieniä juttuja siitä, mikä mielestäni eroaa..ja miten!

 

 

Päätin aloittaa aamupalasta, sillä tämä on esillä joka ikinen ihana aamu. Suomessa aamupalaksi nautitaan kaurapuuroa, leipää, muroja, mysliä ja vaikka mitä muuta ihanan terveellistä. Viikonloppuisin brunssipaikkoja löytyy joka makuun, ja sitten on varsinkin karppaajien suosimat munakas aamiaiset lisukkeineen.

 

Tänä aamuna

 

Mutta saapasmaassa aamiainen ei kyllä menen mitenkään tämän kaavan mukaan. Aamuisin on saatava kahvia ja sen kanssa jotakin makeaa! Kahvilat ovat aamuisin tupaten täynnä, kun työ- ja koulumatkalaiset nauttivat kupin kahvia tai cappuccinon ja cornetton. Ja se cornetto, se on sisältä useimmiten täynnä suklaata, kreemiä tai marmelaadia!! Niin, tässä meidän 6 hengen kimppa-asunnossa olen ainoa joka ei nauti aamiaiseksi kasaa keksejä tai muuta ihanan makeaa! Munia keittelevä suomalainen on aika ufo tapaus täällä :)

 

 

Ja ehkä hinnoittelupolitiikka ohjaa myös täällä paljon valintoja. Muroja ja myslejä on vaikea löytää alle 3€ paketti, maitotuotteita on aika vähän ja nekin kovin tyyritä. Mutta sen cappuccinon ja cornetton saa lähes poikkeuksetta joka aamu alle 2€! Erihyviä kummatkin, en valita! Mutta kaipaan silti turkkilaista jugurttia ja jätän herkkuaamiaiset viikonlopuille.

 

 

 

 

Share

Kommentit

Italiassa kaksi kertaa jaksoi ihmetyttää molempien perheiden tyttärien aamupala... Lämmintä maitoa ja siihen kastettuja keksejä!!!

Aamupalan voin itse melkein jättää mielummin väliin, kuin syöpötellä makeaa heti aamusta. Menee ruokahalu täysin.

Itse olen tällä hetkellä vaihdossa Kiinassa, ja olen opetellut syömään hedelmiä aamupalaksi. Keittiö kun on out of the question täällä.

vera (Ei varmistettu)

Mä puolestaan Italiassa asuessani totuin erittäin hyvin cappuccinosta ja crema-täytteisestä briochesta koostuvaan aamupalaan, nam! Mutta olen muutenkin makean perään, eikä aamu ole poikkeus. Kokonaisuudessaan söin italiassa kyllä tosi paljon vähemmän makeaa kuin Suomessa, sillä karkkivalikoimat olivat onnettomat (mikä on kyllä oikeastaan vaan hyvä juttu) :)

Kommentoi

Ladataan...